Dodaj do ulubionych

Ul w panice?

24.09.10, 20:09
Stowarzyszenie "Łączą nas Łomianki" zaprosiło na zebranie wszystkich mieszkańców, którzy chcieliby coś zrobić/zmienić czy współpracować dla dobra Łomianek - ponad podziałami politycznymi. Na zebranie oprócz mieszkańców niezrzeszonych przyszła duża grupa działaczy PO z otoczenia Burmustrza. Byli bardzo nerwowi, zagłuszali, wykrzykiwali, przeklinali zupełnie jakby przyszli na "akcję"- kojarzy mi się z bojówką... Jak sądzicie czy taka agresja to przejaw poczucia siły czy strachu? Ja myślę że można krzyczeć w uniesieniu i ze szczęścia ale to raczej dotyczy intymnych przeżyć, natomiast najczęściej krzyczymy chcąc ukryć swoje słabości i okazać się silniejsi, ot tak- ze strachu - niepewni jutra...
Obserwuj wątek
    • drabbu Re: Ul w panice? 24.09.10, 20:41
      "Ul" już raz i od razu w demokratycznych wyborach bardzo skutecznie wymiótł głównego reprezentanta tego stowarzyszenia z powierzchni gminy. Główną bronią była kartka wyborcza,
      jakiekolwiek "bojówki" ani wtedy nie były potrzebne, ani teraz nie będą.
      • adium Re: Ul w panice? 24.09.10, 21:20
        Nie panikuj drabu...
        • drabbu Re: Ul w panice? 24.09.10, 21:23
          Coś mi się wydaje, że to ta druga strona panikuje...
    • lomek2 Re: Ul w panice? 25.09.10, 00:32
      netciem napisał:

> Stowarzyszenie "Łączą nas Łomianki" zaprosiło na zebranie wszystkich mieszkańcó
      > w, którzy chcieliby coś zrobić/zmienić czy współpracować dla dobra Łomianek -
      > ponad podziałami politycznymi....

Zdradź mi. To co piszesz, to z naiwności czy sam szukasz naiwnych?
      • adium Re: Ul w panice? 25.09.10, 13:30
        Oj naiwny naiwny naiwny... jak dziecko we mgle...
        Myślisz że drugi raz uda się w ten sam sposób ludziom oczy zamydlić.
        Myślisz, że wystarczy kolejny raz puścić parę plotek, naopowiadać ludziom, że kandydat na burmistrza nie mieszka w Łomiankach, że jest awanturnkiem albo śpiewakiem?
        Myślisz że ludzie kolejny raz uwierzą komuś kto powie "ja potrafię, wiem jak to się robi" a potem straci szansę na pieniądze z Unii bo wogóle nie złoży wniosku o dofinansowanie
        Myślisz, że ludzie się nie dowiedzą, że Warszawska jest zrobiona kosztem kredytu który zadłużył nas tak, że budżet ledwo dyszy?
        Mi to się zdaje, że to Ty jesteś naiwny wobec powyższych faktów
        • drabbu Re: Ul w panice? 25.09.10, 14:22

Już dawno i już kilkakrotnie były na forum podawane koszty remontu Warszawskiej.
          Zgodnie z tamtymi wątkami wynoszą one ok. 10 milionów złotych. Kwota ta obejmuje także ponowne urządzenie ulicy po remoncie, łącznie z nową zielenią. Na remontowany odcinek otrzymały Łomianki dofinansowanie wojewódzkie w wysokości niemal 5 milionów. Tych pieniędzy nie można wydać na inny cel. Czyli wyłożyliśmy na remont również ok. 5 milionów. Dla kompletności: budowa nowego ronda kosztuje 2 miliony 912 tysięcy (rozstrzygnięcie przetargu: www.lomianki.pl/bip/media/1580_RZP.341.04.100001.pdf).
          Są to kwoty znaczące, ale zarazem poprawiły stan ulic (i wyglad Łomianek), ale na pewno nie takie, by zagrozić budżetowi. Skąd plota, że "ledwo dyszy"?

Jeżeli chodzi o zadłużenie: w początkach kadencji dług sięgał niemal 60 procent budżetu (ustawowa górna granica zadłużenia). Wg danych z ostatniej sesji budżetowej, wynosi teraz ok. 32 procent, czyli został spłacony prawie w połowie.

Tak więc, Adium, weź poważnie własne słowa o "naopowiadaniu ludziom" i rozpuszczaniu plotek. Zadaj sobie trochę trudu i najpierw sprawdź.
          • kmsanczia Re: Ul w panice? 25.09.10, 14:38
            drabbu napisał:
            > Jeżeli chodzi o zadłużenie: w początkach kadencji dług sięgał niemal 60 procent
            > budżetu (ustawowa górna granica zadłużenia). Wg danych z ostatniej sesji bud
            > żetowej, wynosi teraz ok. 32 procent, czyli został spłacony prawie w połowie.

Jeżeli to jest prawda i nie ma tam gdzieś ukrytych kosztów :> to jestem w stanie wybaczyć nicnierobienie w kierunku kanalizy. Zawsze lepiej minimalizować zadłużenie i rządzić się wpływami, które się faktycznie posiada. I nowy burmistrz będzie miał lżej. ;)
            • drabbu Re: Ul w panice? 25.09.10, 15:13
              Km, nie mam wątpliwości co do zadłużenia 4 lata temu.
              Obecne zanotowałem sobie z ciekawości na sesji budżetowej, mam nadzieję, że prawidłowo :)
              O "ukrytych kosztach" nic Ci nie powiem :) Dane o kosztach remontu Warszawskiej
              (i odnośniki do dokumentów) były podane przez Papirusa w wątku chyba w czerwcu -
              3 miesiące temu, były też w "Łomiankowskiej" .
        • wolo_p Re: Ul w panice? 25.09.10, 16:22
          adium napisał:

> Oj naiwny naiwny naiwny... jak dziecko we mgle...
          > Myślisz że ludzie kolejny raz uwierzą komuś kto powie "ja potrafię, wiem jak to
          > się robi" a potem straci szansę na pieniądze z Unii bo wogóle nie złoży wniosk
          > u o dofinansowanie
          > Myślisz, że ludzie się nie dowiedzą, że Warszawska jest zrobiona kosztem kredyt
          > u który zadłużył nas tak, że budżet ledwo dyszy?
          > Mi to się zdaje, że to Ty jesteś naiwny wobec powyższych faktów

Ty nie jesteś naiwny, Jesteś tak samo obłudny i podły, jak autor tego wątku.
          Po pierwsze, to niezłożenie wniosku nie oznacza kona świata i utraty szans na kolejne środki (nie tylko unijne). Wy staracie się ludziom wmówić, że przez to już nigdy nie będą mieli kanalizacji. Po drugie Warszawska została wyremontowana w większości za pieniądze unijne, a te kłamstwa i bzdury, że kosztowała 20 mln, możecie opowiadać sobie podobnym.
          Po ostatnie odnoszę się do opisu spotkania zamieszczonego przez aurora wątku. Nikt nie przeklinał, a głos podnosili ci, którzy nie wytrzymali nerwowo oszczerstw, kalumni i głosowań w stylu manifestu 22 lipca.
          Umiecie tylko głośno ujadać, szczególnie w przypadkach, kiedy widzicie własną bezsilność, przewagę adwersarzy i robicie to tym głośniej im mniej macie argumentów.
          • corner111 Re: Ul w panice? 25.09.10, 19:43
            Aby wszystkim przypomnieć odsyłam forum.gazeta.pl/forum/w,229,116434213,116434213,Gradek_kosciol_Echo.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,229,116686549,116686549,Lacza_nas_Lomianki_nowe_Stowarzyszenie.html
            Znając uprzednie manipulacje osób które organizowały omawiane zebranie, trudno nie ocenić, że rację maja ich przeciwnicy. Trudno spodziewać się po organizatorach, że z dnia na dzień, w ogniu, walki przedwyborczej, zmieniły skórę i stały się owieczkami! Przypomina mi to pewnego prezesa, który kandydował ma prezydenta. Są najzwyczajniej niewiarygodni! Trudno mieć pretensję do ich przeciwników, że przychodzą an zebranie otwarte, to wolny kraj. A jeżeli stowarzyszenie, już na pierwszym otwartym zebraniu ukrywa swój statut, to świadczy o krańcowej amatorszczyźnie organizatorów i otwiera pole do manipulacji. Trudno do tych faktów coś dać lub ująć, no chyba jedynie to że organizatorom sprzyjają władze kościelne! A to nie zawsze nosi cechy pozytywne!
            • adium Re: Ul w panice? 25.09.10, 20:20
              A kto ukrywał statut???
              Przecież statut na zebraniu był odczytany od początku do końca.
              Pewna pani domagała się by dać jej wydruk - ale to było niemożliwe bo nikt nie miał ze sobą drukarki. Takich urządzeń nikt w kieszeni nie nosi a na miejscu nie było możliwości zrobienia xero ani wydruku. Wobec tego Jan Grądzki odczytał na głos statut.
              Owszem, to normalne, że ludzie przychodzą na zebranie skoro są zaproszeni.
              Nienormalne jest to, że przyszli wyraźnie po to by zrobić zadymę i zebranie zniszczyć awanturami i nierealizowalnymi żądaniami w stylu tego co wykrzykiwała ta kobieta - że chce natychmiast dostać wydruk statutu.

corner napisał:
              "Trudno do tych faktów coś dać lub ująć, no chyba jedynie to że organizatorom sprzyjają władze kościelne!"
              Nie czepiaj się palancie Kościoła. Zebranie odbyło się w pomieszczeniach wynajmowanych za prywatne pieniądze o czym goście zostali poinformowani na samym początku zebrania. Obecna władza robi trudności w wynajmowaniu przez stowarzyszenia sal w ICDS, nie udostępnia pomieszczeń na dyżury radnym z opozycji więc Stowarzyszenie nie miało gdzie zrobić spotkania. Wolny był akurat ten lokal i to wszystko. A czy Ksiądz o tym wiedział? Pewnie że wiedział i się zgodził. Apeluję o powściągliwość i nie mieszanie wiary z polityką.
              • corner111 Re: Ul w panice? 25.09.10, 20:39
                Po pierwsze nie jestem palantem, a kobieta i nie obrażałam Cię dotychczas, o ile wiesz co to cepie oznacza. A właściwie nie cepie lecz bijaku
                Po drugie dziwne jest stowarzyszenie, które na swe pierwsze publiczne zebranie nie przynosi co najmniej kilkunastu egzemplarzy statutu. To koteczku, jest podstawowy materiał określający wspólny celi i zasady jego realizacji. Bez tego trudno coś sensownego poza hucpą organizować! A wyście tak zrobili, i wynikła z tego draka.
                Kościół dla mnie jest czymś więcej niż lokal spotkań. To świątynia. To azyl. To nie miejsce na zebrania polityczne. Jak chciałeś wybrać neutralny lokal, to knajp w Łomiankach nie brakuje! A wolnych pomieszczeń też, Może wiec odczep się cepie od kościoła, który jest dla wszystkich wiernych. a nie dla jedynie słusznego ugrupowania. I jeżeli kanciapo nie jesteś tego w stanie pojąć, to nie krytykuj innych, których intelekt i pomysłowość bije na głowę takich jak ty popaprańców.
                • anka0292 Re: Ul w panice? 26.09.10, 00:16
                  corner111 napisała:

> Po pierwsze nie jestem palantem, a kobieta

Pewno corner to ta "czepialska stara", o ktorej tu na forum ktos tak napisal.
        • esscort Re: Ul w panice? 25.09.10, 20:18
          adium napisał:Oj naiwny naiwny naiwny... jak dziecko we mgle...
          > Myślisz że drugi raz uda się w ten sam sposób ludziom oczy zamydlić.
          > Myślisz, że wystarczy kolejny raz puścić parę plotek, naopowiadać ludziom, że k
          > andydat na burmistrza nie mieszka w Łomiankach, że jest awanturnkiem albo śpiew
          > akiem?

Adium, czy ty nie jesteś przypadkiem naiwny. Naprawdę uważasz, że poprzedni duet burmistrzów Sokołowski-Grądzki został zmieciony w wyborach dlatego, że ktoś powiedział o śpiewaku????
          Nie wierzę.
          Został zmieciony, bo ludzie mieli dosyć nieudacznictwa, niekompetencji
          • anka0292 Re: Ul w panice? 26.09.10, 00:31
            A ja mysle, ze Pszczolkowski wygral wybory bo kampania byla mocno agresywna, pelna pomowien, plotek i mijania sie z prawda.
            Sama uwierzylam ze zdobedzie fundusze unijne na kanalizacje i wodociag bo w ulotkach napisal ze on "wie jak to zrobic". Obiecywal "miasto ogrod" a tymczasem reklamuje osiedla blokow w Lomiankach. Obiecywal dbalosc o waly a jedyne co zrobil w tej sprawie to bezczynnosc - do tego stopnia ze plany sie przedawnily a pozwolenie na budowe wygaslo. W bloto poszly pieniadze wydane na plany i inne prace przygotowawcze bo nasz burmistrz kolejny raz zaspal!
            Na otarcie lez lomiankowiczom zwezil Warszawska i podpisal plany przebudowy skrzyzowania Brukowa z Rolnicza bez rezerwy na pojazd szynowy.
            Dodatkowo jeszcze na prawo i lewo zaklada wszystkim sprawy sadowe, ktore kolejno przegrywa. Niedlugo zacznie pisac melodramaty! Z jego wynurzen w GazLomie na temat tych spraw wnioskuje ze to musi byc bardzo uczuciowy czlowiek. Po przeczytaniu jednego z Faktem jest ze... doszlam do wniosku, ze moze powinnismy zrzucic sie na jakiegos dobrego prawnika, mocnego w naciaganiu roznych przepisow by Wieslaw chociaz jedna sprawe w sadzie wygral... bo szkoda czlowieka! Ja to wrazliwa jestem i nie moge na to wszystko spokojnie patrzec!
          • roberto19633 Re: Ul w panice? 26.09.10, 07:39
            Ess, a czy obecny duet rodzinny, uważasz za spełniony?
            Czy jest wystarczająco dobry by przejść w wyborach na następną kadencję?
            Ja żywię pewne obawy co do celowości takiego wyboru.
            • esscort Re: Ul w panice? 26.09.10, 09:17
              a czy ja gdziekolwiek napisałem, że tak uważam?
              Uważam, że kompletną bzdura byłoby cofanie się o 4 lata do poprzedniego duetu, który NA PEWNO do pełnienia tej funkcji sie kompletnie nie nadawał
              • amigo465 Re: Ul w panice? 26.09.10, 10:30
                Ale jakie ma doświadczenie w trwonieniu społecznych pieniędzy! Obiektywna i wierząca anka na pewno go bezwzględnie poprze!
                • 2010somsiad Re: Ul w panice? 26.09.10, 13:45
                  A tak konstruktywnie, jacy są inni kandydaci. Jak zrobić by historia się nie powtórzyła. A generalnie czy to prawda o tym co piszecie, bo jak narzazie nie zauważyłem by oskarżenia w stosunku do obecnych władz były znaczące i ma wrażenie, iż je wyolbrzymiacie. Asfaltu na ulicach coraz więcej i już podjeżdżam nim niemal pod dom. Kanalizacja też jest znacznie bliżej. A że trochę potknięć, któż potrafi się ich wszystkich ustrzec? W mojej ocenie w gminie sporo się ruszyło i widać ile w ciągu ostatniego czasu zrobiono ulic, chodników, kanalizacji. Nadal ciągle jest tego zbyt mało, ale nie od razu Kraków zbudowali. Postęp na pewno nastąpił i to znaczący! A jak ktoś jest malkontentem lub politykiem, niech siedzi i narzeka. A wybory zawsze nadają nowy impuls, bo często ktoś kto przyjmuje władzę, przejmuje równocześnie mądre hasła opozycji! I tak w demokracji bywa!
                  • amigo465 Re: Ul w panice? 26.09.10, 14:00
                    Problem jest w tym iż przeciwnicy burmistrza, liczą iż negatywna kampania oparta na pomówieniach doprowadzi do ich wyborów. Jeżeli sadzą że w Łomiankach brak jest ludzi z własnym rozumem i potrafiących obiektywnie oceniać działanie obecnych władz mogą się przeliczyć. Ja nie bardzo widzę powodów do paniki. Wiele zrobiono, można spodziewać się, iż nadal ten trend będzie kontynuowany.
                    Jest jeszcze jeden ważny i istotny czynnik pomijany przez opozycję. Doświadczenie, które posiada obecna ekipa i to pozytywne doświadczenie.
                    Nie widzę żadnych powodów do paniki, a że niektóry mnie nie cierpią na tym forum ich sprawa. Ja jestem tolerancyjny, i posiadam niezbędną cierpliwości by im wytykać błędy w tym co piszą. A że pisze posty logiczne i sensowne, więc ich chęć do wyeliminowanie mnie z forum jest wieka i pomówieniami nadrabiają bark realnych argumentów.
                    • roberto19633 Re: Ul w panice? 26.09.10, 15:25
                      Pęknie to ujęłaś amigo. Głosowałem w poprzednich wyborach na Burmistrza i jego sforę.
                      Nie rozumiałem tylko jednego -jednomyślności podczas głosowania. I dowiedziałem się z dwóch żródeł, co jest przyczyną. To tzw lojalka , o której napisała Gazeta, i jedna z osób wspierających Burmistrza podczas wyborów, a pisząca na forum do której prawdomówności nie mam zastrzeżeń
                      Pal licho tą lojalkę, ale co to za cyrk między Galmarem-Ronsonem-Gminą?
                      Ile kasy poszło na spacer. Z różnicy między kaucją Galmaru, a ceną sprzedaży działki
                      Ronsonowi wychodzi mniej więcej parenaście milionów. Pewnie 10 czy 17 milionów. To dla wielu małe liczby, ale dla mieszkańców Łomianek to koszt kilkunastu kilometrów kanalizacji. Kto tak pięknie zdjął zabezpieczenie z działki w posiadaniu Galmaru? Czy to była wspaniała i nieomylna większość Rady.
                      • drabbu Re: Ul w panice? 26.09.10, 15:46
                        roberto19633 napisał:
                        To tzw lojalka , o k
                        > tórej napisała Gazeta, i jedna z osób wspierających Burmistrza podczas
                        > wyborów,

Roberto, możesz spokojnie przyjąć moje zapewnienie, że tzw. lojalka jest
                        kompletną bzdurą.
                        Już wyjaśniałem to kiedyś na forum. Nie było żadnych lojalek wobec burmistrza.
                        Natomiast na ostatnim przed wyborami zebraniu Komitetu PZ, wszyscy ówcześni - jeszcze kandydaci na radnych - z własnej woli i nieprzymuszani podpisali zobowiązanie, że w przypadku wyboru na radnych będą realizować uzgodniony, wspólny program PZ.
                        Tyle.
                        • kmsanczia Re: Ul w panice? 26.09.10, 16:07
                          drabbu napisał:
                          > wszyscy ówcześni - j
                          > eszcze kandydaci na radnych - z własnej woli i nieprzymuszani podpisali
                          > zobowiązanie, że w przypadku wyboru na radnych będą realizować uzgodniony, w
                          > spólny program PZ.

To chyba jasne, że skoro startowali z tymi hasłami, to się z nimi utożsamiali. Tyle, że to nie oznacza popierania w czambuł wszystkiego. Zwłaszcza tego, czego nie było w programie, a co budzi wątpliwości.
                          • drabbu Re: Ul w panice? 26.09.10, 19:58
                            kmsanczia napisała:
                            > Tyle, że to nie oznacza popierania w czambuł wszystkiego.

Naturalnie, masz rację :) Ale tym bardziej nie oznacza to potępiania wszystkiego w czambuł.
                            Dla mnie oznaczałoby potwierdzenie chęci dzialania we wspólnej grupie dla wspólnych celów,
                            a przede wszystkim - zobowiązanie do dzialania dla dobra mieszkańców według pewnego
                            programu :)
                            • krzysiom1 Re: Ul w panice? 26.09.10, 20:22
                              drabbu napisał:

> kmsanczia napisała:
                              > > Tyle, że to nie oznacza popierania w czambuł wszystkiego.
                              >
                              > Naturalnie, masz rację :) Ale tym bardziej nie oznacza to potępiania wszystkie
                              > go w czambuł.
                              > Dla mnie oznaczałoby potwierdzenie chęci dzialania we wspólnej grupie dla wspól
                              > nych celów,
                              > a przede wszystkim - zobowiązanie do dzialania dla dobra mieszkańców według pew
                              > nego
                              > programu :)
                              Nareszcie!
                              Wobec tego mam pytanie.
                              Dlaczego bezkrytycznie popierasz działania "wspólnej grupy", która nie realizuje załozonego programu? Dla odmiany, potępiasz działania ludzi apelujących o jego realizację.
                              Weż do ręki program wyborczy PZ i zobacz co z niego zrealizowano.
                              • drabbu Re: Ul w panice? 26.09.10, 21:11
                                krzysiom1 napisał:
                                >Dla odmiany, potępiasz działania ludzi apelujących o jego
                                realizację.

Krzysiomie, ja??? A kogóż to potępiłem? Potępianie kompletnie nie mieści się w mojej z natury
                                łagodnej osobie. Wręcz przeciwnie, usiłuję być miły i wyrozumiały nawet dla redaktora Tadka.
                                Ale normalne prawo reakcji na bzdury przecież chyba mam?
                                • brycezion Re: Ul w panice? 26.09.10, 22:19
                                  Myślę, że akurat z powodu zebrania stowarzyszenia "Łączą nas Łomianki" nikt w "ulu nie wpadł w panikę".
                                  Nie jest istotne czy były wydrukowane egzemplarze statutu dla publiczności, lub czy było quorum dla podejmowania jakichś uchwał.

Istotne jest to, że p. Grądzkiego obciążają dwa grzechy główne : ICDS i "trasa po wale". Jeśli ktoś z "nowych" forumowiczów będzie chciał dowiedzieć się szczegółów - temat rozwinę.

Tak więc akurat tego przeciwnika Pszczółkowski nie musi się obawiać.
                                  • papirus22 Re: Ul w panice? 29.09.10, 20:16
                                    Zgadzam się z Brycezionem, stowarzyszenie ŁnŁ za bardzo ula nie przestraszyło, wprost przeciwnie...ale już kiedyś pisałem i mówiłem.
                        • roberto19633 Re: Ul w panice? 26.09.10, 22:34
                          drabbu napisał:

> roberto19633 napisał:
                          > To tzw lojalka , o k
                          > > tórej napisała Gazeta, i jedna z osób wspierających Burmistrza podczas
                          > > wyborów,
                          >
                          > Roberto, możesz spokojnie przyjąć moje zapewnienie, że tzw. lojalka jest
                          > kompletną bzdurą.
                          > Już wyjaśniałem to kiedyś na forum. Nie było żadnych lojalek wobec burmistrz
                          > a.

> Natomiast na ostatnim przed wyborami zebraniu Komitetu PZ, wszyscy ówcześni - j
                          > eszcze kandydaci na radnych - z własnej woli i nieprzymuszani podpisali
                          > zobowiązanie, że w przypadku wyboru na radnych będą realizować uzgodniony, w
                          > spólny program PZ.

> Tyle.

Drabbu ,Tobie mógłbym uwierzyć. Ale są dwie opinie osób z zupełnie przeciwstawnych
                          politycznie opcji.

Przyjmę twoją wersję. Uważam że skoro tego nie udowodniono, lojalek nie było.
                          Nie będę poruszał tego tematu.
                          Jedno jeszcze , proszę o wyjaśnienie sprawy Gallmar-Ronson. Roli Burmistrza oraz Wuwuzeli w spotach reklamowych Ronsona. Oraz zaprzestanie
                          chamskich zachowań na sesjach rady. Kultura posiedzeń pokazuje stan demokracji samorządowej. I podważa w wielu wypadkach autorytet P.Pszczółkowskiego.
                      • amigo465 Re: Ul w panice? 26.09.10, 16:35
                        I lepiej nie można. Jak ktoś jest lawirantem to komentarz będzie taki a nie inny. Popatrz co napisałem a co ty. Ja piszę <Problem jest w tym, iż przeciwnicy burmistrza, liczą iż negatywna kampania oparta na pomówieniach doprowadzi do ich wyborów. Jeżeli sadzą że w Łomiankach brak jest ludzi z własnym rozumem i potrafiących obiektywnie oceniać działanie obecnych władz mogą się przeliczyć. Ja nie bardzo widzę powodów do paniki. Wiele zrobiono, można spodziewać się, iż nadal ten trend będzie kontynuowany. > A ty odpowiadając stosujesz metody, by jeszcze lepiej uwypuklić prawdę którą piszę. Dzięki Ci za To. Nie że znajdę sprzymierzeńca w tobie to nikt się nie spodziewał.
                        A sparwa Galmar-Rolson nareszcie w odniesieniu do gminy zakończona i ktoś znalazł odwagę by ten węzeł przeciąć! A że teraz oczerniasz, to zwykła metoda i taka jest zawsze nagroda dla odważnych ze strony ludzi maluczkich.
                  • esscort Re: Ul w panice? 26.09.10, 15:05
                    z tą kanalizacją to somsiedzie trochę pojechałeś po bandzie. Akurat temat kanalizacji w tej kadencji, podobnoie jak w poprzedniej, kompletnie leży - mimo, że szybkie nadrabianie zaległości w budowie sieci wod.-kan było to jedno z najważniejszych haseł wyborczych obecnej ekipy. W temacie kanalizacji niestety zmarnowano te 4 lata :((
                    Więc trzymajmy się faktów
                    • amigo465 Re: Ul w panice? 26.09.10, 16:37
                      Statystyka mówi coś innego! Ale ty w wolisz pisać byle co zamiast sięgnąć po fakty!
                      • esscort Re: Ul w panice? 26.09.10, 16:44
                        Wcale nie wole.
                        Podaj te liczby albo ich źródło.
                    • netciem Re: Ul w panice? 26.09.10, 17:04
                      Wolo napisał: "obłudny i podły jak autor tego wątku"- Hej, dzieci się dorwały do komputera? Czy to jakiś domorosły Retoryk? Jestem podły bo zauważam coś czego nie powinienem? A obłudny że nie popieram kłamstw, półprawd i niedomówień? - specyzuj. I panuj nad emocjami ... to cecha dojrzałych Osób.

Odp. dla cornera 111-
                      Kościół dla mnie jest czymś więcej niż lokal spotkań. To świątynia.- dodam że to była organistówka - Kościół zaczyna się tam, gdzie są duuże schody- łapiesz?
                      Może wiec odczep się cepie od kościoła, który jest dla wszystkich wiernych. a nie dla jedynie słusznego ugrupowania.- tylko nie dla cepa - co? - ty sam sobie przeczysz. No proszę to jakaś nowa filozofia - ale nie katolicka, niestety.
                      I jeżeli kanciapo nie jesteś tego w stanie pojąć, to nie krytykuj innych, których intelekt i pomysłowość bije na głowę takich jak ty popaprańców. 1: kanciapa , to raczej małe pomieszczenie- wyszukany epitet - BRAWO!
                      A jaka powalająca pewność siebie i subtelny powiew skromności...
                      UBAW PO PACHY.
                      TY CONER, TY ZOSTANIESZ MOIM IDOLEM NORMALNIE. Pozdrawiam tych co "Łączą Łomianki" a nie "jątrzą Łomianki".
                      • esscort Re: Ul w panice? 26.09.10, 17:13
                        Corner ma czasem takie "filozoficzne" dni. W innym atku napisał:
                        Bo piszę logiczne, bo stawiam jednoznaczne i oczywiste tezy, bo nie naginam faktów, bo mam kościec moralny. A to czyni ze mnie trudnego przeciwnika, który się nie boi, i z ordynusem potrafi pogadać jak ordynus.

:)
                        • anka0292 Re: Ul w panice? 26.09.10, 20:32
                          esscort napisał:

> Corner ma czasem takie "filozoficzne" dni.

chyba fizjologiczne...
                          • netciem Re: Ul w panice? 26.09.10, 20:40
                            No to cieszę się że nie widzę go realu...
                            • grzechocz Re: Ul w panice? 27.09.10, 10:55
                              Ale ten "on" to zdaje się "ona"!
                              Co nie zmienia sytuacji właściwie.
    • lucerna2 Re: Ul w panice? 29.09.10, 18:30
      Wszyscy?
      Powyżej tego wpisu zaliczani zostają do
      =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
      FIUTuF
      fIUTÓw.
      FiuTuf!
      FIÓTÓW!
      Z Łomianek oczywiście! :(
      • anka0292 Re: Ul w panice? 29.09.10, 21:41
        czyli ty tez - bo twoj nick widnieje nad ta przerywana kreska
        A swoja droga to erudyta z ciebie!
        • dr_sztrosmajer1 Re: Ul w panice? 29.09.10, 22:21
          anka, on nie nadaje nawet na Twoim poziomie, nawet nie komentuj:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka