Dodaj do ulubionych

Ostatni numer TŁ-Dziękujemy

18.11.10, 09:12
W ostatnim, historycznym i grubszym wydaniu zamieszczono tyle materiału , że już nie było miejsca na szpaltach na poniższą informację.

wybory.pkw.gov.pl/140000/SSSS16/sjdk1_k15o.html
www.pkw.gov.pl/katalog/artykul/16280.html
cms.pkw.gov.pl/pkw2/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=20405&news_id=20661&layout=1&page=text

Obserwuj wątek
    • bolo889 Re: Ostatni numer TŁ-Dziękujemy 18.11.10, 09:21
      Oooo to Pszczółkoski zmienił imię?
    • dorota.alex Re: Ostatni numer TŁ-Dziękujemy 18.11.10, 09:23
      A dlaczego GŁ ma zamieszczać jakieś informacje o płockim okręgu wyborczym??? Przecież my chyba z Płockiem nie mamy nic wspólnego?
      • kmsanczia Re: Ostatni numer TŁ-Dziękujemy 18.11.10, 10:21
        W tytule jest że TŁ miało zamieścić. Też nie wiem dlaczego, póki co nazywamy się Łomianki, a nie Pszczółki Górne. ;)
        • neptun666 Re: Ostatni numer TŁ-Dziękujemy 18.11.10, 12:30
          Ja nie mam za co dziękować nie dostałem ostatniego numeru ( niezmiernie mi przykro:)
          po lekturze poprzednich wydań TŁ mogę się tylko domyślać co dzielni redaktorzy tego pismidła
          Panowie Krystecki, Rusiecki, Perlik, Wołyński mogli tam napisać.

Natomiast wiem że kandydat na burmistrza Łomianek Pan Tomasz Dąbrowski startował z list PiS w Płocku z 14 pozycji, nawet wywalczył 416 głosów.

Pewnie otoczenie Pana Dąbrowskiego wmówiło mu że wygra wybory w Łomiankach i tego się trzyma:) szkoda chłopa bo najzwyczajniej zaczyna docierać do niego że poniesie sromotną klęskę.

Pozostawiam Pana Panie Dąbrowski w tych marzeniach do czasu ogłoszenia wyników wyborów 22 listopada.
          • sparrow.jack Re: Ostatni numer TŁ-Dziękujemy 18.11.10, 12:41
            A to ciekawe....przecież to jest komitet wolny od ideologii partyjnej, pewnie tak samo, jak J.G. nie jest członkiem PIS...Skoro startuje jako bezpartyjny, to pewnie i już nie jest, ostatnio taka moda na wyrzucanie, prezes sprząta przed świętami...
          • bolo889 Re: Ostatni numer TŁ-Dziękujemy 18.11.10, 12:46
            Tak, oczywiście, a świstak siedzi i zawija:)
            Ludzie władzy zrobią wszystko byle tylko oczernić kontrkandydata. Skoro przy wyborach jesteśmy to w 2002 roku obecny burmistrz startował z listy PIS i po w Łomiankach. Komitet nazywał sie wtedy PRAWICA a razem z panem Pszczółkowskim startował np. pan który obecnie kandyduje z listy pana Grądzkiego, pan Idziaszek. Oczywiście na listach z panem Pszczółkowskim razem ramię w ramię szli PISowcy.
            wybory2002.pkw.gov.pl/grada/dk1/w14/p1432/g143205/o11797/k3180.html
            Wtedy pan Pszczółkowski popierał PIS a teraz już co? Nie popiera? Znaczy się zmienił? Nie rozumiem? Może po wyborach będzie koalicja PO-ŁNŁ? Wrócą te dobre czasy sprzed 8 lat, gdzie panowie się bratali:)
            • sparrow.jack Re: Ostatni numer TŁ-Dziękujemy 18.11.10, 13:36
              Fakt, tyle, że od 2002 r. wiele się zmieniło, trzeba przyznać. Jeszcze niedawno możliwy był POPIS, a teraz prezes wybranemu prezydentowi ręki nie poda....

Ale sedno mojej wypowiedzi jest inne - to hipokryzja, że ktoś, kto obecnie jest żarliwym przeciwnikiem partii jako takich, jednak miał z nimi wiele lub bardzo wiele wspólnego. Tyle. Nie odwołuję się do szczegółów historii, chodzi mi jedynie o tę pozapartyjność.
              • marmit1 twardziel 18.11.10, 14:06
                Wyczytałem, że P. Dąbrowski był komandosem. Taki twardziel, to może poradzi sobie z Łomiankami ?
                • elba10 Re: Ostatnie histeryczne wydanie zielonej gazety 18.11.10, 15:55
                  TŁ i kandydat ukryli przed opinią publiczną ten epizod z jego dotychczasowej działalnosci, doświadczeń i preferencji politycznych. Dlaczego to zrobili trudno powiedzieć. Może jest to wstydliwe doświadczenie a może pamięć zawodzi.
                  Dla osób, które mają trudności z odnalezieniem w linkach kandydata daję wyciąg.

Wybory do Sejmu RP > Obwieszczenie Państwowej Komisji Wyborczej z dnia 26 września 2001 r. o Okręg wyborczy nr 16 z siedzibą w Płocku
                  Na listę nr 5 Komitet Wyborczy "Prawo i Sprawiedliwość"
                  oddano głosów 19 442
                  Kandydaci z tej listy otrzymali następujące liczby głosów:
                  1) Jasiński Wojciech Stefan 5 595
                  ………………………………………………
                  14) Dąbrowski Tomasz Henryk 416
                  15) Bogumił Piotr Edward 324
                  16) Kaniewski Kazimierz 520

• brycezion Re: Elba10 18.11.10, 16:04
                    Przeczytaj co jest napisane na plakatach Pszczółkowskiego : "Zdala od polityki". Umie czytać po polsku ?
                    • vox.populi666 Re: Elba10 18.11.10, 16:19
                      brycezion napisał:

> Przeczytaj co jest napisane na plakatach Pszczółkowskiego : "Zdala od polityki"
                      > . Umie czytać po polsku ?
                      >>>>Co racja to racja. Dla mnie mógłby należeć i do Samoobrony lub partii Przyjaciół Piwa. Bez znaczenia , jeżeli jest kompetentym rozumnym, nie dającym upustu nerwom podczas sesji , człowiekiem.
                      • lomek2 Re: Elba10 18.11.10, 16:47
                        Tylko jak sobie wyobrażasz kogoś rozumnego i kompetentnego, kto należał do Samoobrony albo PPPP? Chyba tylko takiego, który zrobił to z wyrachowania. Jak pewien obecny europoseł PiS. Ale czy to by dobrze świadczyło o nim?
                        • brycezion Re: Elba10 18.11.10, 16:59
                          A w PO masz samych kompetentnych ? Nie rozśmieszaj mnie. Co sam pisałeś w różnych wątkach o różnych sprawach w Łomiankach ?
                          Nawet pisałeś, że chyba nie pójdziesz na wybory.
                          • corner111 brycezion 18.11.10, 17:17
                            Pewnie ty tylko jesteś na tyle kompetentny by weryfikować co kto wie?
                            Ale fakt faktem że TŁ w swej gazetce, która powołuje się na twe posty, pisze stek bzdur. Może byś raczył sprostować! ponoć nie jesteś politycznie zaangażowany!
                            Popatrz ile tam braku znajomości reali! Pan Cerynger pisze < podczas glosowania przewodniczący planowania melduje"opinia komisji negatywna" i zaraz głosuje za>. Co to oznacza? Można się jedynie domyśleć, większość komisji była przeciw, jednak ta większość nie miała na tyle rzeczowych argumentów by wszystkich przekonać tym przewodniczącego. I co się stało, to zasady demokracji nie nic innego. Wszak każdy z członków komisji i rady glosował zgodnie ze swymi przekonaniami, a nie zgodnie z rozkazem. I zrobił to publicznie, nie wstydząc się oddanego głosu! Więc o co chodzi, o mieszanie w papce pomówień? Co jest naganne? To ze sprawę omawiała komisja, to że rada glosowała, co bo nie rozumiem? Czy o to chodzi ,że w przyszłej radzie będzie przymus głosowania zgodnie z zalecaniami komisji, a więc ciała niższego niż rada?
                            • brycezion Re: brycezion 18.11.10, 18:11
                              Corner111 - Po co się zwracasz do "hieny tego forum"? Już zapomniałeś ?
                  • mariaanna-3 Re: Ostatnie histeryczne wydanie zielonej gazety 18.11.10, 18:15
                    Pan Dąbrowski mówi, że nie jest i nie był członkiem żadnej partii, a jak się wejdzie na trzeci link na opis kandydata to tam jest jak byk, że jest kandydatem bezpartyjnym. To o co chodzi?
                    Czytajcie ze zrozumieniem, po prostu.
    • jwc3 Re: Ostatni numer TŁ-Dziękujemy 18.11.10, 17:09
      W ostatnim numerze TŁ jest wiele nieprawdziwych informacji:
      1. Panowie Rusiecki, Krystecki, Porowski, Wawer i Kłódkiewicz dalej tytułują się radnymi zapominając, że kadencja samorządowa skończyła się 12 listopada!!! 18 listopada mogą być tylko kandydatami na radnych z Komitetu Wyborczego Wyborców TŁ.
      2. Panowie jako radni podejmowali uchwały, ale mają bardzo krótką pamięć. Kiedyś nie chcieli zatwierdzać taryf na wodę i ścieki. W kolejnym roku zatwierdzili bardzo wysokie ustalając zaraz dopłatę dla odbiorców. W obu przypadkach argumentacja była identyczna - "bo nas nie wybiorą na kolejną kadencję". Teraz wytykają burmmistrzowi kłamstwo a spółce ZWiK niegospodarność. Zasady ustalania taryf zawiera Rozporządzenie Ministra Budownictwa. Na posiedzeniu Komisji Technicznej panowie zostali z nim zapoznani.
      3. Dzisiaj dostałem Echo Łomianek i Bielan. Porównując relacje z urczystości w Dąbrowie dochodzę do wniosku, że w Dąbrowie było trzecie Święto Niepodległości. W TŁ nie ma bowiem Jana Grądzkiego, a przecież szedł na czele pochodu!!!
      4. Forum Samorządowe Gmin nie figuruje w wykazie stowarzyszeń zarejestrowanych w powiecie warszawskim zachodnim. Łatwo to sprawdzić w zakładce Stowarzyszenia.
      5. Jest wiele innych nieprawdziwych informacji. Niestety nie można nawet wystąpić o ich sprostowanie na podstawie Prawa Prasowego. TŁ nie mają bowiem dalej ISSN.
      • corner111 Re: Ostatni numer TŁ-Dziękujemy 19.11.10, 20:47
        Ależ to tylko niewielka pomyłka w druku!
        • papirus01 Re: Ostatni numer TŁ-Dziękujemy 19.11.10, 21:28
          Już raz tłumaczyłem, papier cierpliwy i wszystko przyjmie, poza głosem krytycznym, bo takiego niecenzurowana gazeta nie znosi!.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka