Dodaj do ulubionych

Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem?

26.11.10, 14:35
Czy ja dobrze rozumiem? Czy firma w Radziejowicach to jeden wielki przekręt?
No to już rozumiem dlaczego boją się tej debaty, jak diabeł święconej wody...

Ale żeby taka ilość mieszkańców dała się nabrać na taki tani chwyt...

Może to trzeba jeszcze potwierdzić. Może rzeczywiście ktoś ma dojście do telewizji. Z tego co piszesz to nie wygląda mi już li tylko na jakąś małą lokalną aferę, ale na aferę na skalę krajową :(

Wasz Przyjaciel Siara
Obserwuj wątek
    • roberto19633 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 26.11.10, 17:41
      przyjaciel_siara napisał:

> Czy ja dobrze rozumiem? Czy firma w Radziejowicach to jeden wielki przekręt?
      > No to już rozumiem dlaczego boją się tej debaty, jak diabeł święconej wody...
      >
      > Ale żeby taka ilość mieszkańców dała się nabrać na taki tani chwyt...
      >
      > Może to trzeba jeszcze potwierdzić. Może rzeczywiście ktoś ma dojście do telewi
      > zji. Z tego co piszesz to nie wygląda mi już li tylko na jakąś małą lokalną afe
      > rę, ale na aferę na skalę krajową :(
      >
      > Wasz Przyjaciel Siara

>>> Pod warunkiem że to jest prawda, i że kandydat doprowadził Firmę do takiego stanu. W co raczej wątpię. Ależ ty szybko we wszystko wierzysz.
      • justus0407 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 26.11.10, 18:26
        Nie wiesz czy jest to wiarygodne ? A co Pszczólkowski się włamał do serwera rządowego i dopisał hipoteki cegielni w Radziejowicach ? Dla mnie jest tajemincą na jakiej zasadzie firma bankrut jeszcze dycha, skoro pierwszą egzekucję wszczęto w 2005 r. Twój faworyt Tomasz Henryk Dąbrowski kilka tygodni temu w wywiadzie dla Twoich Łomianek pochwalił się: "firma, która z sukcesem kieruję od 1997 r. leży 65 km od Łomianek". To co nie wiedział o egzekucjach komorniczych, zaległościach wobec ZUS , Urzędu Skarbowego , gminy Radziejowice, gazowni. Jeszcze w październiku kierował firmą z sukcesem ? Czy może sukces firmy polega na tym żeby nie płacić długów.
        • justus0407 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 26.11.10, 18:38
          Jeszcze raz wklejam link do serwera rządowego, żeby Roberto i inni piewcy prężnej firmy Jopkla i jego dyrektora mogli sami ocenić sukcesy firmy. Łatwo też sprawdzić że firma ma niespłacone długi od co najmniej 2005 r. A więc te sukcesy są Mocno TRWAŁE.
          ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html
          należy wpisać numer księgi : PL 1 Z /23883/2
          • zorro500 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 29.11.10, 19:16
            Ciekawe że ci piewcy Dąbrowskiego udają, że nie wwidzą takich pytań, ciekawe dlaczego?
            • superprzygodny Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 29.11.10, 19:49
              zorro500 napisał:
              > Ciekawe że ci piewcy Dąbrowskiego udają, że nie wwidzą takich pytań, ciekawe dl
              > aczego?

1. Bo za późno żeby się wycofać i wymyślić do tego jakąś ideologię (patrz: powody wycofania się z I i poniekąd II debaty).
              2. Bo nie mogli znaleźć innego - lepszego naiwnego, który zgodziłby się być sterowany z tylnego siedzenia.
              3. Bo żaden z nich (choć w duchu pewnie chciałby - piszę o panach ze sztabu czyli Kłódkiewicz, Krystecki, Perlik, Rusiecki team, nie zdecydował się na kandydowanie bo nie chciał brać na siebie tej ogromnej odpowiedzialności.
    • wosabi mój przyjaciel_siara 26.11.10, 18:43
      Nie łam się brakiem swojego rozeznania - poczytaj co nieco:
      forum.gazeta.pl/forum/w,229,119183208,119191009,Ministerstwo_nie_klamie_tylko_dyletanci_pisza.html
      • przyjaciel_siara Re: mój przyjaciel_siara 26.11.10, 21:29
        wosabi napisał:

Nie łam się brakiem swojego rozeznania - poczytaj co nieco: forum.gazeta.pl/forumw,229,119183208,119191009,Ministerstwo_nie_klamie_tylko_dyletanci_pisza.html

Przeczytałem twój komentarz. Tylko, z całym szacunkiem, to jest jedynie twój komentarz. Dokumenty mówią co innego. Zadam ci pytanie, bo widać uważasz się za "mocnego" w sprawach związanych ze sposobami modernizacji przedsiębiorstw.

Odpowiedz mi proszę, jak to jest, że firma Jopek się, jak piszesz, modernizuje, a zalega z podatkami, zus'em, z rachunkami, jest zadłużona w gminie... Na czym polega ta modernizacja? Na zaciąganiu zobowiązań?

Czy Pan Dąbrowski, gdyby został Gospodarzem Łomianek (nie daj Boże) w ramach modernizacji KMŁ, ZWIK etc. przestałby odprowadzać za te firmy podatki? Zadłużyłby je wobec gminy? Pozwalniałby pracowników a dalej nie odprowadzałby za nich ZUS?

Bardzo jestem ciekaw "ekspercie".

Twój Przyjaciel Siara
        • guzikiewicz69 Re: mój przyjaciel_siara 26.11.10, 22:58
          Nie odprowadzając składki na ZUS robi się kuku pracownikowi. To akurat jest dość smutne.
          • zorro500 Re: mój przyjaciel_siara 30.11.10, 21:35
            Czy wosabi się ustosunkuje? Bardzo jestem ciekaw?
    • stefanprawo Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 01.12.10, 14:36
      Niech Tomasz Dąbrowski skoro jest managerem pokaże jakie dochody zarządzana przez niego cegielnia osiągnęła w tym roku...niech się uwiarygodni i pokaże jakim jest managerem jest to ważne więc niech pokaże skoro prezentuje się jako manager...
    • dr_sztrosmajer1 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 01.12.10, 17:08
      Przyjacielu Siara,
      każdy ma swoich przyjaciół, nawet Tomasz Dąbrowski, jeden z nich, szuka dla niego pracy, nie ma kasy ma dalszy sponsoring i rekomenduje go na stanowisko w mieście Łomianki.
      • zorro500 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 01.12.10, 21:02
        O jakim przyjacielu mówisz?
    • stefanprawo Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 02.12.10, 14:29
      Tomaszu Dąbrowski odpowiedz merytorycznie na pytanie: Czy kierowany przez ciebie zakład musiał zwolnić pracowników? Czy zatrudniłeś nowych? Czy masz sukcesy i dużo nowych kontraktów? czy zakład miał lub czy ma długi?
      Merytorycznie Tomaszu merytorycznie proszę
      • corner111 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 02.12.10, 16:40
        Chyba żartujesz, posiane dokumenty jednoznacznie świadczą o tym fakcie. To nie bajki, lecz fakty z akt sądowych! Długi, długi i jeszcze raz długi, redukcje w Radziejowicach i redukcje i redukcje. To są przesłanki do oceny wielkości upadku z 200 do 12, a dziś ponoć mniej!
        • zorro500 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 02.12.10, 18:49
          Jak mozna być takim hipokrytą, i takie opowiadac bajki? Czy nie jest to pogarda dla nas mieszkanców?
          • corner111 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 03.12.10, 15:51
            A on milczy. I wydaje kolejne TŁr 16 z kolejną porcją kłamstw i pomówień. A sam zachowuje swój boski nimb w jedynie pozytywnych artykułach gazetki. No i doskonale cenzuruje kolejne wydania jak świadczy artykuł: www.lomianki.info/document.php?did=1993
            • zorro500 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 03.12.10, 20:45
              W sumie to co ma chlop napisac: tak jestem bankrutem wybierzcie mnie bo nie bedę mial za co utrzymać rodziny.
              • amigo465 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 03.12.10, 23:11
                Mnie też go żal, bo bezrobocie to nic przyjemnego, a każdą pojawiającą szansę trzeba wykorzystać. To wykorzystuje korzystając ze wszystkich możliwych sposobów tych bogobojnych i bezbożnych!
                • swarozyc314 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 31.01.11, 21:58
                  I stało się inaczej. Bankrutem dziś nie jest. Swe tysiączki otrzymuje.
                  • mieczprawdy Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 31.01.11, 23:09
                    Swarozycu Pan brzydzi się kłamstwa, a „Jezus poucza swoich uczniów o bezwarunkowym umiłowaniu prawdy: „Niech wasza mowa będzie: Tak, tak; nie, nie” (Mt 5,37)." (KKK 2466).
    • lomlom Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 01.02.11, 09:39
      kradniesz mało jesteś złodziejem ,kradniesz dużo jesteś biznesmenem , a tak na mrginesie oglądając akta to żeczywiście pozostaje się tylko modlić bo jak poprowadzi Łomianki jak firmę to woda, ścieki , podatki od nieruchomości niedługo zostaną lekko skorygowane o jakieś 2000% i widmo bankructwa oddali się na parę lat :) , i po problemie !!!!!!!!!!!!!!!

• szu123szu123 Re: Czy Pan Tomasz Dąbrowski jest bankrutem? 01.02.11, 14:31
        Ja myślę, że bankrutem to raczej nie jest, bo przy tak malutkiej pensji z naszej gminy napewno podreperował sobie zdolność kredytową!!!!

Tak na marginesie mam nadzieje, że po jego rządach "miękkim jajem" nie będziemy najbardziej zadłużoną gminą w powiecie... zawsze możemy przekształcić nazwę na "Radziejowice bis" :(
        • roberto19633 Re: pytanie? 01.02.11, 16:27
          Proszę mi powiedzieć skąd tyle informacji o stanie spółki.
          O ile wiem bilanse takich firm objęte są tajemnicą handlową. Więc kto mógł zajrzeć?
          Kto dostał wgląd w bilans i księgi handlowe?

Pewnie zwykły człowiek z ulicy.
          • robeerto19633 Re: pytanie? 02.02.11, 10:01
            Och cofom te pytanie. Wszak nie jestem idiotom i wiem że takie dane są sprawą oficjalna, rejestrowane jedynie po to, by ktoś nie dal się oszukać takim bajkom o sukcesie jak wciśnięto Łomiankowiczom. Bo one nie widzom tak roberto z pojedynczy e że istnieją ku temu specjalne rejestry tak by każdy kontrahent mógł sprawdzić prawdziwość danych swojego partnera biznesowego. No ale dla kogoś kto sądzi że 10<11 to nic dziwnego. Bo propaganda nie zna granic kłamstwa.
            • robeerto19633 Re: pytanie? 02.02.11, 10:04
              CD I taki człowiek nic nie wiedzący jest piewcą reform w gminie. Do prawy doskonałym i wiarygodnym
              • szewczyk2 Re: pytanie? 02.02.11, 10:41
                I taki człowiek nic nie wiedzący jest piewcą reform w gminie. Do prawy doskonałym, wiarygodnym i prawdomównym. Wiarygodność i prawdomówność wynika z zapewnień pracowników ICDS, podczas wigilji, że zwolnień pracowników nie będzie. Nie lękajcie się. "Pan brzydzi się kłamstwa, a Jezus poucza swoich uczniów o bezwarunkowym umiłowaniu prawdy: (Mt 5,37)." (KKK 2466)
                • mieczprawdy Re: Twoje pytania ? 02.02.11, 17:55
                  Wiem, że jest tu na forum wiele osób religijnych. Co powiedzielibyście o bogobojnym pasterzu, który chełpiłby się , swym doświadczeniem w hodowli owiec, chełpiłby się że z sukcesem pasł wielkie stado owiec, a nie wspomniał, że owce mu wyzdychały z głodu i pragnienia. Co byście powiedzieli ,gdyby na skutek fałszywego świadectwa, gromada wybrała do opieki nad swoim drogocennym stadem tego pasterza, a pominęła innych prawdomównych i bardziej doświadczonych pasterzy ?
                  Czy można uważać się za bogobojnego , a zapominać o encyklice Ojca Świętego Jana Pawła II Redemptor Hominis. Czy trzeba osobom religijnym przypominać , że w swojej pierwszej encyklice Jan Paweł II w pięknych słowach mówił o znaczeniu Prawdy ? Co dla mnie znaczy być uczniem Chrystusa ?
                  • robeerto19633 Re: Twoje pytania ? 03.02.11, 18:37
                    Ależ wspaniale przykłady podajesz, przy najbliższej okazji spytaj się TD dlaczego tych pięknie brzmiących prawd nie stosuje w życiu i jaką pokutę za tao otrzymał od księdza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka