Dodaj do ulubionych

nagranie debaty

29.11.10, 09:09
U mnie na google chrome nie ma nagrania :(
Na IE działa
Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: nagranie debaty 29.11.10, 09:51
      Ja mam wersję Chroma 7.0.517.44 i działa. Na Mozi też.

• esscort Re: nagranie debaty 29.11.10, 12:19
        O, pojawiło sie i u mnie :)
        • kmsanczia Re: nagranie debaty 29.11.10, 16:04
          Jest III część

www.lomianki.info/document.php?did=1986
          • trublood Re: nagranie debaty 29.11.10, 16:59
            Wow!Ta III cześć jest najlepsza :) to jest ten moment w którym widać jak TD odpływają wyborcy ;)
            widać już rozdrażnienie części publiczności która przyszła zwyczajnie przyjrzeć się nowemu kandydatowi i poznać jego wizję rozwoju Łom. ale też powody dla jakich kandyduje..
            a to wciąż nie jest niestety jasne.
            Ludzie,którzy nie znali Dąbrowskiego wcześniej wyszli naprawdę rozczarowani..
            • nortal Re: nagranie debaty 29.11.10, 17:12
              U mnie działa. Faktycznie 3 część jest najciekawsza. Burmistrz ma teraz ogromną przewagę. Sądzę że już do końca ma tą debatę wygraną. Najlepsze było to ,, nie mam pytań ,, . To po co Pan Dąbrowski przyszedł na debatę...
              Ciekawe kiedy wkleją następną część, ale już widać że P. Wiesław debatę wygrał.
              Te krzyki i gwizdy opozycji świadczą o kulturze opozycji, sam Dąbrowski powinien poprosić swoich wyborców o ciszę.
              Wklejam link www.lomianki.info/category.php?cid=1
              • kmsanczia Re: nagranie debaty 29.11.10, 17:19
                Cud, że w ogóle przyszedł. ;)
      • trekkie Re: nagranie debaty 29.11.10, 20:00
        U mnie nie działa zarówno na Chrome 7, FX 3.5, czy IE8 :(
        Musiałem sobie ściągnąć (strasznie wolno) nagranie i obejrzeć w offline...

PS. Szkoda, że jej nie ma na Youtube ;P
        • redakcja.lomianki.info Re: nagranie debaty 29.11.10, 20:43
          trekkie napisał:

> U mnie nie działa zarówno na Chrome 7, FX 3.5, czy IE8 :(
          > Musiałem sobie ściągnąć (strasznie wolno) nagranie i obejrzeć w offline...
          >
          > PS. Szkoda, że jej nie ma na Youtube ;P

na YT się nie uda - 4 czesci po okolo 20 minut po okolo 2,5gb kazda
          max na yt to 10 minut :( i chyba 1 gb
          zaraz cos pokombinuje z innym pluginem na www.lomianki.info

niestety z powodów wszystkim znanych czasem nie słychać co kandydaci chcieli przekazać.
          gwizdy, wycia i walenie rodem ze stajni niestety nie sprzyjały normalnemu odbiorowi całego przebiegu przez mikrofon w kamerze :( cóż tak bywa. - muszę następnym razem podłączyć się kablem pod mikser.

pozdr mm./

ps. trekkie spojrz na priv
          • qaz2510 Re: nagranie debaty 29.11.10, 21:10
            ale jak to?!
            to tupanie i darcie mordy podobno jest entuzjastycznym pokazaniem poparcia dla Dąbrowskiego jak to napisał jeden z jego zwolenników

dla mnie to totalna chamówa -ale to moje subiektywne odczucie
            • redakcja.lomianki.info Re: nagranie debaty 29.11.10, 21:26
              qaz2510 napisał:
              > ale jak to?!
              > to tupanie i darcie mordy podobno jest entuzjastycznym pokazaniem poparcia dla
              > Dąbrowskiego jak to napisał jeden z jego zwolenników
              >
              > dla mnie to totalna chamówa -ale to moje subiektywne odczucie

Chamowa czy nie - kwestia subiektywna
              Mi te zachowanie zakłócało kwestie techniczne - niestety nic nie dawały moje prośby kierowane do prowodyrów tych zachowań. Jeden mistera z wąsem i bujną czupryną na schodach jak poprosiłem o nie używanie gwizdka - tłumacząc, że się nagrywa, że zagłusza, proszę go bardzo...
              Opowiedział mi "A co mi zrobisz?" Nic nie mogłem Panu zrobić. Ręce opadają.

Proszę sprawdźcie czy teraz bezproblemowo się otwiera. Zmieniłem lekko skrypt.
              • trublood Re: nagranie debaty 30.11.10, 01:42
                Dziękujemy portalowi Lomianki.info za zorganizowanie tej debaty :)
                My wyborcy dziękuję za całą inicjatywę i organizację.Tego właśnie było potrzeba,debaty która zaprezentuje obu kandydatów oraz jednego całe "zaplecze"
          • esscort Re: nagranie debaty 29.11.10, 21:17
            a co z IV częścią?
            • redakcja.lomianki.info Re: nagranie debaty 29.11.10, 21:27
              esscort napisał:
              > a co z IV częścią?

Stopniuje napięcie :) pewnie niebawem. - okolo 1h.
              • esscort Re: nagranie debaty 29.11.10, 21:36
                rozumiem, dramaturgia :)
                • lomek2 Re: nagranie debaty 29.11.10, 22:36
                  Pierwsze 2 części były jednakowo smętne. Obaj wypadli źle. Jak można znać pytania i mówić nie na temat?
                  W części 3 zaczęło się robić kolorowo. Uważam że nie popisał się za bardzo prowadzący. Zajmował swoją osobą czas, zdecydowanie za wiele czasu. Rozumiem erudycja, ale na jednym dowcipie mógł (powinien) poprzestać. Ale przede wszystkim niesłusznie wciął się w pytanie ponieważ było jak najbardziej związane z Łomiankami. A to dlatego, że dotyczyło informacji na bazie której TD budował swoje poparcie jako dyrektor-profesjonalista z sukcesami. Jak rozumiem, i jest to logiczne, WP chciał naruszyć podłoże tego poparcia i miał do tego prawo. Szczególnie w sytuacji gdy o TD szary wyborca praktycznie nic więcej poza tym się nie dowiedział z pisma TŁ.
                  Na przyszłość lepszy byłby prowadzący mniej gawędziarski za to sprawniejszy w podejmowaniu decyzji.
                  Próba załamania przez TD porządku spotkania przez narzucanie swojej wizji debaty - nie do przyjęcia. TD zapomniał, że jest gościem a nie gospodarzem a rolą gościa jest podporządkować się woli gospodarza (lomianki.info), albo wyjść (nie przyjść wcale).
                  Część trzecia zdecydowanie należała do WP przy czym najbardziej z powodu samobójczej strategii TD.

Czekam na czwóreczkę :)
                  • redakcja.lomianki.info Re: nagranie debaty 29.11.10, 23:07
                    lomek2 napisał:

> Na przyszłość lepszy byłby prowadzący mniej gawędziarski za to sprawniejszy w p
                    > odejmowaniu decyzji.

Lomek - bronię jednak prowadzącego. Moim zdaniem spisał się dobrze. Niektórych sytuacji ja nie przewidziałem. Trochę też nie miałem czasu bo musiałem walczyć przy kolejnych próbach wywalczenia jakiejkolwiek decyzji od jednej ze stron.
                    Moim zdaniem - tymi dygresjami - prowadzący jednak trochę rozładowywał emocje. Może czasem faktycznie zbyt barwnie - ale rozładowywał skupiając na sobie uwagę.
                    Następnym razem będzie sprawniej.

> Czekam na czwóreczkę :)

Jest czwóreczka - tutaj najbarwniej w sensie dynamiki lecz czasem słabo słychać :(
                    • lomek2 Re: nagranie debaty 30.11.10, 03:12
                      Po czwóreczce - no cóż - pozamiatane... :)
                      • kmsanczia Re: nagranie debaty 30.11.10, 09:33
                        Czy ja wiem, jedni i drudzy uważają, że było dobrze.
                        Nie wydaje mi się, żeby ktoś na sali zmienił opcję po debacie. ;)
                        • lomek2 Re: nagranie debaty 30.11.10, 10:20
                          Pozamiatane jeśli ktoś był niezdecydowany.
                          Pozostałych nie biorę pod uwagę bo i jedni i drudzy oderwani od rzeczywistości i pieprzą głupoty.
                  • kmsanczia Re: nagranie debaty 29.11.10, 23:10
                    Owszem, prowadzący ździebko za długo przemawiał, ale szczerze mówiąc tylko jego chciało i dało się słuchać. Myślę, że przy kimś mniej kulturalnym sala sięgnęłaby po sztachety. ;) Co by nie mówić, facet narzucał pewien poziom.
                    • redakcja.lomianki.info Re: nagranie debaty 29.11.10, 23:16
                      kmsanczia napisała:
                      > Myślę, że przy kimś mniej kulturalnym sala sięgnęł
                      > aby po sztachety. ;) Co by nie mówić, facet narzucał pewien poziom.

O! trafnie to ujęłaś. tak patrząc na IV część.
                      • kmsanczia Re: nagranie debaty 29.11.10, 23:41
                        Odsłuchałam 4 część w słuchawkach i płakałam ze śmiechu. Komentarze publiki siedzącej koło kamery - bezcenne. :D
                        W pierwszym rzędzie po lewej ktoś się bardzo głośno śmiał. Oby na sesjach nie było tak wesoło. ;)
                  • elba10 Re: nagranie debaty 29.11.10, 23:46
                    lomek2 napisał:

. Ale przede wszystkim nie
                    > słusznie wciął się w pytanie ponieważ było jak najbardziej związane z Łomiankam
                    > i. A to dlatego, że dotyczyło informacji na bazie której TD budował swoje popar
                    > cie jako dyrektor-profesjonalista z sukcesami. Jak rozumiem, i jest to logiczne
                    > , WP chciał naruszyć podłoże tego poparcia i miał do tego prawo. Szczególnie w
                    > sytuacji gdy o TD szary wyborca praktycznie nic więcej poza tym się nie dowiedz
                    > iał z pisma TŁ.
                    Sama prawda. Jak nakłamał w swojej kampanii to powinien się przed ludźmi z tego publiczne wytłumaczyć. Jasne, że komitetowi TŁ to było nie na rękę i prowadzący w tym wypadku się podłożył. Jaki to prymityw opowiadać dyrdymałki o sukcesach, 200 osobowej załodze, modernizacji jak wiadomo, że firma matka od lat jest praktycznie bankrutem z zajętymi kontami i czarnymi pieniędzmi na wypłaty. I to wszystko walić w dobie internetu i odległości około 70 km do Radziejowic.
                    • neptun666 Re: nagranie debaty 30.11.10, 00:00
                      Szkoda że nie dokładnie było słychać co krzyczeli z galerii ludzie którzy przyjechali z Radziejowic.
                      Widziałem jakiegoś człowieka w swetrze wkurzonego do imentu.
                      Jednak szkoda że prowadzący nie dał mu szansy może by jednak przyznał się do tego że firma nie opłacała składek ZUS za pracowników.
                      Ten Dąbrowski to ludzki pan 4 lata temu zrezygnował z kandydowania na rzecz Sokołowskiego bo nie chciał głosów rozbijać tylko zapomniał powiedzieć że mu proboszcz kazał.
                      Coś za dużo tych niedomówień ze strony kandydata na burmistrza, po wyborach to pewnie do Watykanu musi po rozgrzeszenie pojechać.
                      Powiedział że nie boi się ludzi i nigdzie nie ucieka a debatę to chciał 3.grudnia ale bez mieszkańców, coś z Panem jest nie tak Panie Dąbrowski.
              • mariaanna-3 Re: nagranie debaty 30.11.10, 11:49
                Panie Moraczewski
                z wielkim napięciem czekałam na 4. część debaty i się srodze zawiodłam, że jest jakoś pocięta. Nie zaczęła się z tego co słyszę z komentarza pana prowadzącego i pana Wiesława, od pytania, bądź wyjaśnienia pana Dąbrowskiego w sprawie swoich pytań - dlaczego?! Co tam było powiedziane? No i końcówka ucięta, a to podobno ostatnia część już...
                Czy można byłoby załadować pełną wersję początku 4. części i dodać 5. część?
                • kmsanczia Re: nagranie debaty 30.11.10, 12:23
                  To ciekawe, bo ja na końcu 4 części widziałam plecy wychodzącego tłumu i uściski dłoni na dole. Chyba faktycznie każdy widzi to, co chce. ;)
                  • brycezion Re: Lomek2 30.11.10, 12:32
                    Konieczność 25 mln rocznie przez 5 lat na wod-kan. to nie są głupoty!!! Odsłuchałeś I część dokładnie, czy tylko co Ci pasuje ?
                    Nic nie jest pozamiatane.
                    • lomek2 Re: Lomek2 30.11.10, 21:47
                      Odsłuchałem. Co z tego? Czy Dąbrowski zamierza te pieniądze sam wpłacić, albo przynajmniej ich część, że jest taki atrakcyjny? :)
                • redakcja.lomianki.info Re: nagranie debaty 30.11.10, 13:22
                  mariaanna-3 napisała:
                  > Panie Moraczewski
                  > z wielkim napięciem czekałam na 4. część debaty i się srodze zawiodłam, że jest
                  > jakoś pocięta. Nie zaczęła się z tego co słyszę z komentarza pana prowadzącego
                  > i pana Wiesława, od pytania, bądź wyjaśnienia pana Dąbrowskiego w sprawie swoi
                  > ch pytań - dlaczego?! Co tam było powiedziane? No i końcówka ucięta, a to podob
                  > no ostatnia część już...
                  > Czy można byłoby załadować pełną wersję początku 4. części i dodać 5. część?

Człowieku...
                  1. weź się ocknij trochę i przestań pieprzyć głupoty.
                  2. pisz pod jednym nikiem - wyjdze Ci to na zdrowie
                  3. jak masz jakiś problem - zadzwoń do mnie postaram się pomóc
                  lub też pomogę Ci znaleźć specjaliste.
                  4. cześć czwarta zaczyna się od powrtoru do scenariusza // w kwestii czego sam osobiśćcie interweniowałem w koncówce cześci trzeciej.
                  5. części piątej nie ma - no chyba że miałem nagrać i wyemitować zacietrzewione twarze prowodyrów tupania, buczenia itp podczas debaty.? Świnią nie jestem wiec sobie odpuściłem - wiem że dla Ciebie to dziwne - ale uwierz są w Łomiankach ludzie, którym nie zależy na robieniu ciągłych zadym, szukania podstępów, robienia cichaczem zdjęć zza samochodu kiedy to odbywało się spotkanie organizacyjne w sprawie debaty w JazzCafe, rozpieprzania tego co innym udalo się zrobić...

Człowieku ochłoń trochę - spójrz w lustro i zobaczy czy jesteś tam TY czy jakaś nędzna KREATURA.
                • esscort Re: nagranie debaty 30.11.10, 15:45
                  widziałem, że nie tylko to "oficjalne" nagranie było.
                  Chyba p. Porowski tez nagrywał, więc można sprawdzić
          • k.jurek Re: nagranie debaty 30.11.10, 10:55
            Zamiast słuchać z przerwami debaty online najlepiej ściągnąć wszystkie jej części Real Playerem na dysk swojego komputera i w każdej wolnej chwili bez żadnych przerw odsłuchać wszystkie części. Ponadto można tym samym mieć pamiątkę na lata nie tylko z samej debaty, ale również corpus delicti zachowania "łomiankowskiej elity". Nawet po wyborach w każdej chwili po odpaleniu komputera mieć argumenty na zawołanie.
            • xx-partisan Re: nagranie debaty 30.11.10, 19:08
              Ha, ha. Czytam sobie te używania pod adresem kandydata Dąbrowskiego i myślę, że coś mi to przypomina z młodych lat. Ano właśnie, w tym stylu pocieszali się towarzysze na przełomie 1989/1990. Też były inwektywy na ciemogród, Watykan i co tam jeszcze ... Poużywajcie jeszcze sobie w tym stylu przez 5 dni.
    • marmit1 Re: nagranie debaty 30.11.10, 10:58
      Obejrzałem trzecią część debaty. Nie widzę nic dyskwalifikującego Dąbrowskiego. Kontrowersyjna jest rezygnacja z zadania pytania, bo popsuła scenariusz debaty. Powinien zadać jakieś pytanie.
      • kmsanczia Re: nagranie debaty 30.11.10, 11:29
        marmit1 napisał:
        > Nie widzę nic dyskwalifikującego Dąbrowskiego.

Ja widziałam, uśmiechał się kiedy jego ludzie zagłuszali przeciwnika i najwyraźniej szukał odpowiedzi w pierwszych rzędach. Niestety kamera nie robiła zbliżeń, także musisz uwierzyć na słowo. ;)
        • marmit1 Re: nagranie debaty 30.11.10, 11:48
          OK. A jaką minę miał p. Pszczółkowski, kiedy jego ludzie zagłuszali ? To są dla mnie drugorzędne sprawy. Pozostajemy w sferze sympatii i antypatii, tego lubimy, a tego nie.

Interesuje mnie jak wybrany burmistrz będzie współpracował z radnymi i nawzajem radni z nim. Kto by nie wygrał musi współpracować z konkurentem.
          • kmsanczia Re: nagranie debaty 30.11.10, 12:31
            Ja nie pozostaję w żadnej sferze, bo nie oczuwam do kandydatów ani sympatii ani antypatii.
            Nie wiem jak ci wytłumaczyć, że to jednak ma znaczenie, bo i tak zaraz odwrócisz kota ogonem.

TD nie chciał wziąć udziału w debacie rzekomo z obawy o agresywne zachowanie publiczności i zwolenników kontrkandydata. Czy w takiej sytuacji to, że widać było z jego strony nie tylko przyzwolenie, ale nawet zadowolenie z tego, że to jego zwolennicy zachowywali się tak jakby nie chciał, żeby inni zachowywali się wobec niego, nie ma znaczenia? I nie wpłynie na ew. współpracę z radą?
            • redakcja.lomianki.info Re: nagranie debaty 30.11.10, 13:36
              kmsanczia napisała:
              > TD nie chciał wziąć udziału w debacie rzekomo z obawy o agresywne zachowanie pu
              > bliczności i zwolenników kontrkandydata. Czy w takiej sytuacji to, że widać był
              > o z jego strony nie tylko przyzwolenie, ale nawet zadowolenie z tego, że to jeg
              > o zwolennicy zachowywali się tak jakby nie chciał, żeby inni zachowywali się wo
              > bec niego, nie ma znaczenia? I nie wpłynie na ew. współpracę z radą?

KM - właśnie m.in. te sprawy - sprawy zachowania publiczności - były pokrótce omawiane podczas spotkania organizacyjnego przed debatą. Poprosiłem wtedy Panią Sylwię oraz Pana Adama - którym dziękuje za rzeczowe podejście do tematu - o to aby poprosili o umiarkowany spokój no i kulturalne zachowanie swojej strony publiczności. Dostałem zapewnienie że będzie ok.

Niestety ze strony Pana Dąbrowskiego nikt się nie pojawił na spotkaniu organizacyjnym. A jak widać nikt od KWW TŁ nie wpadł na pomysł aby poprosić swoją publiczność o spokojne zachowanie. A nawet wręcz przeciwnie na samym początku Twój i mój wspólny kolega szeptał "Jak przyjdzie Pszczółkowski to buczymy i tupiemy". Prosiłem aby dał sobie spokój z takimi akcjami - jak widać efekt moim próśb okazał się marny :(

Nie twierdzę, że zachowania części publiczności było jakieś filcowe, prostackie czy coś. Po prostu znów się okazało, że są różne standardy zachować podczas spotkań publicznych.
              • kmsanczia Re: nagranie debaty 30.11.10, 14:06
                Redakcjo, co robić, taki lokalny folklor nakręcany odgórnie.
                W każdym razie weź to na klatę spokojnie (i bez emocji). ;)
              • dorota.alex Re: nagranie debaty 30.11.10, 14:08
                Tak jak to jakiś nowopowstały nick określił: "zachowanie pełne energii i wyrazistych emocji".

A ci co cicho siedzieli i tylko słuchali to jakieś wymoczki blade i prawdopodobnie wegetarianie :-)
          • trekkie Re: nagranie debaty 30.11.10, 12:34
            Warto by nagrać publiczność, to by część buractwa zdyscyplinowało.

Przy okazji takiej debaty, każdy z komitetów mógł też — już we własnym zakresie — poprosić o komentarze wyborców, można by potem co ciekawsze umieścić na YT. Słowa poparcia i krytykę, trudniej jest wyrażać do kamery, a pomówień by nie było z oczywistych względów ;)

PS. dzięki lomianki.info, szacun :D
            • corner111 Re: nagranie debaty 30.11.10, 12:43
              To że Dąbrowski kłamie mówiąc że pracuje w świetne zorganizowanym zakładzie z 200 osobową załogą i prowadzonymi pracami modernizacyjnymi? Toż ktoś już na tym forum coś w tym sensie napisał i miał czelność podpisać się własnym imieniem i nazwiskiem! Myślisz że by do kamery tego nie powiedział jeżeli to prawda poparta dowodami!
              • trekkie Re: nagranie debaty 30.11.10, 13:00
                Przepraszam nie zrozumiałem. Kto by nie powiedział, Dąbrowski czy ta osoba?
      • lomek2 Re: nagranie debaty 30.11.10, 21:54
        Nikt nie puścił smrodliwego bąka, nie zsikał się pod stół, nie przyszedł pijany albo pod wpływem psychotropów, albo w stroju z wypożyczalni kostiumów. Wiec kompromitacji jako takiej nie było.
        Ale było:
        - nieprzygotowanie się do spotkania
        - naruszenie porządku spotkania
        - próba narzucenia własnego porządku spotkania
        Niestety wszystko ze strony jednej osoby. To są FAKTY, każdy może zobaczyć i usłyszeć.
        • brycezion Re: Lomek2 30.11.10, 22:17
          Mnie nie obchodzi ani Dąbrowski, ani Pszczółkowski, a najmniej PO, tylko infrastruktura.
          Chyba to pojmujesz, że już ostatni moment mówić o sytuacji finansów gminy przez najbliższe 5 lat.
          Potrzeba rocznie na wod-kan. 25 mln. Skąd wziąć - też wiadomo.
          Zobaczymy jaki będzie budżet 2011.
          Pojąłeś Lomku2 ?
    • k.jurek Re: nagranie debaty 30.11.10, 13:53
      Byłem na tej debacie, aby dowiedzieć się, co, który z kandydatów dla nas zrobi abyśmy mieli powody iść i na niego zagłosować. Głównymi aktorami tej debaty niestety była publiczność (jednemu z kandydatów nie chciało się nawet zadawać przeciwnikowi pytań). W tej sytuacji proponuję następujące rozwiązanie. Oba komitety wyborcze niech zgromadzą ludzi z łopatami do odśnieżania. Ekipa Pana Pszczółkowskiego niech się zamelduje na początku ul. Rolniczej przy ulicy Wiślanej natomiast komitet Pana Dąbrowskiego niech czeka też na ulicy Rolniczej w Pieńkowie. Na sygnał "start" obie drużyny zaczną odśnieżać ul. Rolniczą przesuwając się jedna w stronę Pieńkowa a druga w stronę centrum Łomianek. Po 72 godzinach nieprzerwanej pracy ocenimy, który sztab odśnieżył więcej drogi. UWAGA trasa ma być odśnieżona do czarnego asfaltu. I takim oto sposobem bez głosowania rozstrzygniemy, kto zostanie burmistrzem. Przy okazji będziemy zorientowani, którzy ludzie są skłonni do większych poświęceń na rzecz Łomianek.
      • kmsanczia Re: nagranie debaty 30.11.10, 13:57
        Świetny pomysł, ale proponuję zahaczyć tez o boczne uliczki. Wyładują nadmiar energii, który był widoczny podczas debaty. Jak będą jeszcze mieli siłę to mogą się potem pobić łopatami. :P
        • k.jurek Re: nagranie debaty 30.11.10, 14:45
          Zakładając, że się na tej drodze spotkają - w co wątpię - to po 72 godz. pracy nie będą w stanie okładać się łopatami. Na debacie owszem - tylko na szczęście wtedy łopat nie mieli ;)
      • dr_sztrosmajer1 Re: nagranie debaty 30.11.10, 14:13
        k.jurek napisał:

>Po 72 godzinach nieprzerwanej pracy ocenimy, który sztab odśnieżył więcej drogi. UWAGA >trasa ma być odśnieżona do czarnego asfaltu.

Byłby z Ciebie dobry kapo.
        • guzikiewicz69 Re: 2 strzały w kolano 30.11.10, 16:31
          W czwartej części Dąbrowski dwa razy strzela sobie w kolano. Raz gdy powołując się na swoje związki z Łomiankami ujawnia, że 4 lata temu w czasie wyborów - tak zrozumiałem-tworzył z P. Sokołowskim wspólny front, ale Pan Dąbrowski oddał prymat Panu Sokolowskiemu, by nie rozbijać głosów. Teraz ma kolejną okazję stworzenia wspólnego frontu z P. Grądzkim. Tymbardziej, że obaj kandydaci mają też wspólny romans z Prawem i Sprawiedliwością.
          2. Na pytanie o problem dróg, lapidarnie odpowiedział "spec ustawa". Ta odpowiedź, to tak jakby do chrurga prxzyszeł pacjent z chorym kolanem , a chirurg od razu wypalił amputacja.
          • esscort Re: 2 strzały w kolano 30.11.10, 17:18
            guzikiewicz69 napisał: Teraz ma kolejną okazję stwor
            > zenia wspólnego frontu z P. Grądzkim. Tymbardziej, że obaj kandydaci mają też w
            > spólny romans z Prawem i Sprawiedliwością.

Nie wiem, czy w przypadku porażki w II turze (co jest przecież możliwe) TD będzie faktycznym liderem grupy radnych z TŁ. W ogóle wydaje mi się, że stając przed konkretnymi problemami radni często nie będą mogli wypracować wspólnego stanowiska w ramach swoich klubów i w ramach ewentualnej koalicji TŁ i PiS.
            • guzikiewicz69 Re: 2 strzały w kolano 30.11.10, 17:37
              Ess, chodzi mi nie o koalicję w RM, bo ta się szybko rozpadnie. Wyobrażasz sobie Papirusa ze zwolennikami trasy po wale ? Wątpię, by Pan Nastula był podatny na jakiekolwiek wpływy. To jest człowiek o konkretnym dorobku, pozycją i nie pozwoli sobą dyrygować. Myślę tu o niedzieli, o połączeniu eklektoratów.
              Co do wyników to w/w matematyka jest nieubłagana. W niedzielę ostatnie słowo będzie należało, do tych których cisza wyborcza nie obowiązuje, a według ich wskazówek zagłosuje najbardziej zdyscyplinowany, dyspozycyjny eklektorat. Elektorat, dla którego nie ma żadnego znaczenia, czy kandydat przesadził w swoich preznentacjach i czy ma obiecywane kwalifikacje. Nawet , jeżeli część inteligenckiego elektoratu TD, zmrozi informacja o niezbyt prawdziwym świadectwie sprawnoiści biznesowej kandydata , lub związkach kandydata z PiS (ocziwiście w przeszłości), to i tak zostaną w domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka