xx-partisan
07.12.10, 12:53
Emocje opadły. Wybory wygrały Łomianki. Nie mam najmniejszych wątpliwości, że Tomasz Dąbrowski to znakomity wybór. Przekonają się o tym wkrótce nawet jego najwięksi oponenci (oczywiście ci, którzy wykazują dobrą wolę). Na jakiej podstawie tak twierdzę? Znam faceta od lat klikunastu i sprzedam trochę wiedzy na jego temat:
1/ TD bardzo dobrze czuje się jako szef większych zespołów. Ma zdolność delegowania uprawnień na swoich współpracowników. Potrafi tak kierować zespołem ludzi, że każdy czuje się w nim ważny i odpowiedzialny za wykonanie pracy - to bardzo ważna cecha dobrego menedżera (szkoda, że taka rzadka);
2/ TD nie gra roli wszechwiedzącego. Potrafi się radzić mądrzejszych od siebie w danym temacie. To jest dobra wiadomość dla kompetentnych ludzi z Urzędu Miasta;
3/ Dla Urzędu Miasta jeszcze jedna ważna informacja - TD wprowadzi tam na 100% najwyższe standardy kultury osobistej. Kto tam ma ochotę np. na mobbing wobec podwładnych, to niech sobie już szuka dla siebie innego miejsca na wyżywanie się na bliźnich;
3/ TD posiada organiczną niezdolność do chamskich zachowań i walki na łokcie. Widać to było zresztą po sposobie prowadzenia kampani wyborczej. Czasami się tylko zastanawiam, czy to zaleta, czy wada;
4/ Należy zapomnieć o załatwieniu z TD jakiejkolwiek sprawy pod stołem. Kto tego spróbuje, to naraża się, iż TD użyje swoich umiejętności byłego komandosa do wywalenia go z hukiem z Urzędu;
5/ Nie doradzam straszenia, czy też jakiegokolwiek siłowego wpływania na TD. Z tego co wiem to TD boi się tylko Pana Boga (no i może trochę swojej żony :-).
Zresztą dużo by jeszcze o facecie można mówić. Wiem tylko jedno - Łomianki "ustrzeliły" świetnego burmistrza, o czym się przekonamy już w najbliższym czasie.