Dodaj do ulubionych

Nowy sklep winiarski

18.12.10, 17:46
Odwiedzilem dziś ten nowy sklep z winami, ktory niedawno otworzył się obok apteki przy Warszawskiej, bodajże jest to nr 109. Był tam ktoś z Was jeszcze? Sklep robi wrażenie, bo importer, który prowadzi ten sklep zaopatrzył go w chyba z tysiąc różnych win, a dodatkowo jest cała ściana whisky, koniaków itp. Właśnie piję doskonałego merlota z Chile, którego tam zakupiłem i postanowiłem, że podzielę się z Wami pozytywną opinią o tym nowym miejscu. Ktoś z Was mógłby mi jakieś wino od nich polecic?
Obserwuj wątek
    • esscort Re: Nowy sklep winiarski 18.12.10, 18:05
      Dziękujemy ;)
      Niedługo w Łomiankach będzie więcej sklepów winiarskich niż weterynarzy. Ciekawe, czy te wina "schodzą"
      • esscort Re: Nowy sklep winiarski 18.12.10, 18:05
        Acha, zaraz ci Stefan powie kilka zdań:)
      • lomek2 Re: Nowy sklep winiarski 18.12.10, 19:48
        To trochę tak jak z rolnikami. Albo wszyscy mają zboże, albo wszyscy mają ziemniaki. Świnie są drogie, wszyscy zaczynają hodować świnie. Wieprzowina leci w dół, za 2 lata nie ma świń...
        Myślenie strategiczne made in Poland :)
    • roberto19633 Re: Nowy sklep winiarski 18.12.10, 18:07
      Jeżeli chcesz kogoś zaskoczyć to napisz że : znośne stołowe wino kosztuje normalną równowartość 2 euro. Nie masz gorzkich i tandetnych argentyńskich kwassów po 20PLN.
      Cognac zaczyna się od 10euro w górę.
      Wtedy to mnie zaskoczysz i pierwszy polecę kupować przed świętami.
      Wino to nie napój dla wybranych to podstawa posiłków więc proszę traktuj poważnie ten temat bez podpuchy z cenami europejskimi nie moskiewskimi gdzie przebitka jest 5xkrotna. Jak nie to ja pozostaję przy ormiańskich i francuskich destylatach z paczek od przyjaciół.
      • roberto19633 Re: Nowy sklep winiarski 18.12.10, 18:09
        Sorry Winetou , ale byłem szybszy niż Stefan.
        • esscort Re: Nowy sklep winiarski 18.12.10, 18:17
          Ale Stefan na inny temat napisze :)
          • roberto19633 Re: Nowy sklep winiarski 18.12.10, 18:24
            Ja tam za niego nie będę odpowiadał. Zaraz się zdenerwuje i każe mi publicznie odwoływać.

Ale powiem tak kryptoreklama dżwignią handlu. Tzw przekaz szeptany. Jeżeli chcesz byśmy szeptali to sprzedaj nam po skrzynce stołowego po cenie zakupu np: we Francji.
            • esscort Re: Nowy sklep winiarski 18.12.10, 19:01
              Ja też się na te skrzynki piszę, chociaż wiem, że jak się chce zarobić, to raczej po kosztach nie można rozdawać.
            • janusz.40 Re: Nowy sklep winiarski 19.12.10, 12:00
              Żadna kryptoreklama, po prostu jawna reklama ciekawego miejsca. Kryptoreklamowac moglbym czesci samochodowe, ktore sprzedaje piszac o winie, ktore kupilem. Chociaz nie wiem jak to zrobic.

A na taka skrzynke wina tez chetnie bym sie pisał, ale moze nie francuskiego stolowego.. Hiszpania mi bardziej leży!
      • janusz.40 Re: Nowy sklep winiarski 19.12.10, 12:04
        Ciezko mi odpowiedziec na to, bo nie znam calej oferty, aczkolwiek podejrzewam, ze tak tanio - za 10 euro, to ciezko gdziekolwiek w Polsce legalnie kupic cognac. Ale wino za 9pln widzialem!:) Nie namawiam, po prostu spodobalo mi sie i tyle.
    • i_bella Re: Nowy sklep winiarski 19.12.10, 21:10
      maja De Bortoli, pychotka :)
    • zawszeciamciaramcia Re: Nowy sklep winiarski 20.12.10, 01:03
      tam chyba kiedys byl inny sklep? prawda? maly wybor byl, wiec nie dziwne, ze upadli. do tego nowego sie w takim razie chetnie przejdę. dzieki za newsa. może jakies ciekawe chablis na swieta będzie! a jak bedzie to, wedle twojego zyczenia, opisze tutaj swoje wrazenia! ale sie zrymowalo :] pozdrawiam cieplo.
      • zawszeciamciaramcia Re: Nowy sklep winiarski 21.12.10, 23:31
        Bylem, kupiłem, ale jeszcze nie wypiłem ;) Wybór rzeczywiście imponujący! Ceny bardzo dobre:) Takze mam nowe ulubione miejsce!
        • roberto19633 Re: Nowy sklep winiarski 22.12.10, 21:11

zawszeciamciaramcia napisał:

> Bylem, kupiłem, ale jeszcze nie wypiłem ;) Wybór rzeczywiście imponujący! Ceny
          > bardzo dobre:) Takze mam nowe ulubione miejsce!

Z tym miejscem to uważaj, może się okazać że jest analogicznie jak z kawą na bazarku
          Miejsce i zapach może kłóć niektórych w receptory.
          • tgserwis Re: Nowy sklep winiarski 23.12.10, 00:07
            Roberto, gdybyś miał nadwyżkę tych ormiańskich destylatów, to ja chętnie się podłączę. Pasują mi te wschodnie smaki :)
            • roberto19633 Re: Nowy sklep winiarski 23.12.10, 19:57
              Mogę Ci zostawić lampkę. Ale ARRARAT dostaniesz również w Marcpolu na Trenów.
              Ludzie nie kupują bo jakoś do nich ta nazwa nie przemawia. Mimo że kiedyś tam 1905 zdobyła 2 nagrodę na wystawie win i destylatów w Paryżu.
              A smak i owszem przedni .
              • tgserwis Re: Nowy sklep winiarski 23.12.10, 20:05
                Ale mi jakoś bardziej smakują te bez naklejki akcyzowej...... :)
          • zawszeciamciaramcia Re: Nowy sklep winiarski 24.12.10, 09:04
            A jak jest z kawą na bazarku?:) Nie zrozumiałem dowcipu?:)

Chablis już dziś będzie wypite! Takze dam znac jak z moimi receptorami już jutro. Wesołych Świąt!
          • vivi22 Re: Nowy sklep winiarski 28.12.10, 23:13
            roberto19633 napisał:

> Z tym miejscem to uważaj, może się okazać że jest analogicznie jak z
            > kawą na bazarku
            > Miejsce i zapach może kłóć niektórych w receptory.

A co Ty chcesz od kawy na bazarku? Będę broniła kawy na bazarku!
        • janusz.40 Re: Nowy sklep winiarski 28.12.10, 13:08
          A co kupiles? Mozesz cos polecic.. ?
          • zawszeciamciaramcia Re: Nowy sklep winiarski 29.12.10, 15:33
            Pisałem przecież.. kupiłem Chablis. Niestety więcej nie umiem powiedziec nt. nazwy, bo butelkę już wyrzuciłem. Poprawne było i nie drogie jak na Chablis bo za 50pln chyba :) do wigilijnej kapusty jak znalazł :) Ale następna wigilijna kapusta za rok dopiero!

Ktoś jakieś musujące moze już kupił na piątek?
    • krzad Re: Nowy sklep winiarski 23.12.10, 20:12
      Przy takim podejsciu do klienta z jakim sie tam spotkałem nie wróżę sukcesu temu biznesowi. Chyba, że sie sprzedawca czegos nauczył w międzyczasie albo go właściciel wymienił.
      Zobaczyłem ten sklep kiedyś więc zaszedłem z ciekawości. Tanich win nie pijam więc chciałem zobaczyć co tam dobrego mają. Fakt, w garniturze nie byłem, bo akurat do Woźniaka po cement jechałem a tu pan mnie potraktował tekstem, że tanie wina to najprędzej w supermarkecie dostanę.
      • zawszeciamciaramcia Re: Nowy sklep winiarski 24.12.10, 09:02
        Ej, ale to jest teraz inny sklep, od jakis 2 tygodni chyba czynny! Kupilem tam butelkę wina z rpa za 19plnów, więc musiało się zmienić sporo!
      • janusz.40 Re: Nowy sklep winiarski 28.12.10, 13:10
        zgadzam sie z przedmowca. W poprzednim sklepie tak bylo.. Dzis sie wybieram po zakupy na sylwestra!
        • vivi22 Re: Nowy sklep winiarski 28.12.10, 23:16
          A możecie określić mniej więcej gdzie jest ten sklep? Adres Warszawska 109 niewiele mi mówi. Na wysokości jakiego sklepu, punktu w Łomiankach hest ten sklep?
          Ja znam sklep z winami na przeciwnko banku PKO. Kupiłam tam REWELACYJNE wino Santo Subito za 45zł. Naturalnie słodkie. Miodzio! Nie ulepek ale bardzo smaczne. Polecam!
          To gdzie jest ten nowy sklep?
          • zawszeciamciaramcia Re: Nowy sklep winiarski 29.12.10, 15:34
            Między apteką a bankiem!
      • vivi22 Re: Nowy sklep winiarski 28.12.10, 23:18
        To nie wiesz co się wówczas robi? Ja uśmiechnęłabym się do tego pana po czym poprosiłabym, żeby mi pokazał kilka win - wskazując te, które stoją najwyżej albo do których najtrudniej się dostać. Po czym powiedziałabym, że faktycznie mają drogie wina i wyszłabym ze sklepu :)
        A co? On może a ja nie mogę?
        • roberto19633 Re: Nowy sklep winiarski 29.12.10, 17:43
          Już wiem . Wszystkie wina spoza U.E obłożone są wysoką stawką akcyzy. Dlatego badziewiaste wina Amerykańskie , Afrykańskie i Gruzińskie mimo podlej jakości kosztują krocie. W zakupie u producenta 0,50 EUR za butelkę, w sklepie 20-30PLN. Odmiennie wina Europejskie gdzie-
          akcyza nie jest mocno dokuczliwa i te co kosztują 2EUR u nas w Łomiankach chodzą po 30-40 PLN. Wniosek jest jeden , robią człowieka w biały dzień na cenach. A wina słodkie vivi , są słodkie po to by ukryć niedoskonałości smakowe.
          • vivi22 Re: Nowy sklep winiarski 29.12.10, 18:45
            nie zgadzam się z Tobą. Nie każde wino jest niedobre więc nie każdy chce to ukryć dosypując cukier.
            Nie wychodź z założenia, że wszyscy Cię chcą oszukać...

• tms25 Re: Nowy sklep winiarski 31.12.10, 14:53
      Januszu,

dzieki za polecenie sklepu. Niezmiernie mi miło! Prowadzę go od miesiąca i póki co (odpukac) niezle się przyjął. Mialem założyc osobny wątek na forum, reklamujący mój nowy sklep, ale znajomy z Łomianek, czytający forum gazeta.pl powiedzial mi, ze ktos mnie ubiegł już :))

Celem uzupełnienia dodam, ze w naszym sklepie znajdziecie Państwo około 900 win z całego świata, w przystępnych cenach, ponieważ siec sklepow, ktorą prowadzę należy do dużego importera wina. Ceny win zaczynają się juz od 9pln. Generalnie większośc winiarskiej oferty to przedzial 20-60pln. Ale mamy również bardzo drogie, wybitne wina dla wymagających klientów.

Oprócz win importujemy alkohole mocne, tj. whisky single malt (ok. 40-50 rodzajów), cognac, armagnac, brandy, gin, rum, tequila, pisco z Peru, itd.. + piwa z Hiszpanii, Japonii, Belgii.. oraz produkty spożywcze z krajów Basenu Morza Śródziemnego.

Dzięki temu, ze sami je importujemy możemy zaoferowac Państwu atrakcyjne ceny.

To tak po krótce przedstawiłem ofertę sklepu:)

Zapraszam wszystkich zainteresowanych jakościowymi produktami alkoholowymi z całego świata.

Kontakt ze mną:

T.M. Sielczak
      tm.sielczak@ankadystrybucja.pl

www.alkohole.com.pl
      • roberto19633 Re: Nowy sklep winiarski 31.12.10, 19:20
        Dobrze że sam importuję. Nie muszę przepłacać. Przestanę ściągać jak trochę znormalniejecie cenowo.
        • tms25 Re: Nowy sklep winiarski 01.01.11, 12:26
          Ale my mamy dużo niższe ceny niż konkurencja! :) Byłeś u mnie w sklepie? Robiłem promocję ostatnio i wina półsłodkie i słodkie z Chile były do kupienia za 12pln. To chyba nie jest drogo. Jasne, że przy okazji wyjazdu da się taniej nabyć wina za granicą. Sam to zawsze robię. Niestety polskie realia są trochę inne niż krajów produkujących wino. Inne opłaty, inny (20-30kronie niższy) pozim spożycia wina per capita (co znacząco wpływa na koszty), inny styl życia ludzi.

Zwróciłeś uwagę, że samochody w Polsce też są droższe niż we wszystkich krajach ościennych? W takim kraju żyjemy.. Ale to chyba temat na inną dyskuję już:)

Pozdrawiam noworocznie!

PS. Często na forum nie będę się pojawiał z braku czasu, ale czasem postaram się tu zajrzeć, żeby ewentualnie móc odpowiedzieć na pytania. Generalnie polecam kontakt emailowy.
          • roberto19633 Re: Nowy sklep winiarski 01.01.11, 13:02
            tms25 napisał:

> Ale my mamy dużo niższe ceny niż konkurencja! :) Byłeś u mnie w sklepie? Robiłe
            > m promocję ostatnio i wina półsłodkie i słodkie z Chile były do kupienia za 12p
            > ln. To chyba nie jest drogo. Jasne, że przy okazji wyjazdu da się taniej nabyć
            > wina za granicą. Sam to zawsze robię. Niestety polskie realia są trochę inne ni
            > ż krajów produkujących wino. Inne opłaty, inny (20-30kronie niższy) pozim spoży
            > cia wina per capita (co znacząco wpływa na koszty), inny styl życia ludzi.
            >
            > Zwróciłeś uwagę, że samochody w Polsce też są droższe niż we wszystkich krajach
            > ościennych? W takim kraju żyjemy.. Ale to chyba temat na inną dyskuję już:)
            >

Dobrze tms. Plus dla Ciebie za chęć dyskusji o cenach. Może nie nowy świat , ale
            jeżeli coś jest dobre to musi kosztować, ty też musisz zrobić opłaty. Rozumiem dlatego w nowym roku przyjdę i kupię. Podchodzisz znacznie normalniej niż
            reszta << winiarzy>> z Łomianek, a to już bardzo dużo. Pzdr
            • tms25 Re: Nowy sklep winiarski 02.01.11, 01:25
              Zapraszam w takim razie.

Nie wykluczone, że w poniedziałek i wtorek będę pracował w sklepie ze względu na urlop pracownika. Zatem będzie okazja się poznać.
              • pokutnik74 Re: Nowy sklep winiarski 07.01.11, 19:53
                Witam
                Byłem dziś w tym sklepie i jestem zadowolony.
                Pracuje tam uprzejmy i miły człowiek.
                Zakupiłem polecone przez pracownika tego sklepu wina m.in. La Campana Sauvignon i Chardonnay Sweet oraz Aves Carmenere...przepyszne winko to ostatnie:)
                Chcę zwrócic uwagę osobą które myślą,że ludzie którzy pracują w tego typu sklepach to nie oznaka,że każdą butelką wina próbowali.Nawiązuje do tego,gdyż natrafiłem dziś na kobietę,która sama nie wiedziała czego chce i jakie ma oczekiwania...Ci ludzie tam pracują a nie popijają w czasie pracy więc bądźmy na tyle wyrozumiali i określajmy się czego chcemy.Brawo dla Pana że nie dał się!!!Pozdrawiam i zachęcam do odwiedzanie tego sklepu:)
      • zawszeciamciaramcia Re: Nowy sklep winiarski 02.01.11, 12:14
        Gratulujemy Panu dobrego pomysłu i ciekawej realizacji. Życzę sukcesów!
        • krzad Re: Nowy sklep winiarski 04.01.11, 20:41
          No więc z nowym rokiem - nowym krokiem.
          Zaryzykuję jeszcze raz i zrobię zwiad cenowo-asortymentowy : -)) "soon"
          Pozdrawiam i udanego biznesu życzę
          • zawszeciamciaramcia Re: Nowy sklep winiarski 05.01.11, 00:33
            Dzieki wielkie krzad, ale ja tego sklepu nie prowadzę :) Za to powodzenie w biznesach mi się przyda, więc życzenia chętnie przyjmuję :)))))))))))

Pozdrawiam serdecznie
            • tms25 Re: Nowy sklep winiarski 07.01.11, 19:37
              Mi się równiez przydadzą takie życzenia :)

Generalnie dziękuję chłopaki za miłe słowa!

• tms25 Re: Nowy sklep winiarski 13.01.11, 17:40
      Zapraszam na zakupy - właśnie wprowadziłem promocję karnawałową. Duże zniżki na wina i oryginalne alkohole mocne z całego świata (np. z Peru, Brazyli.. ).

Pozdrawiam
      TMS
      • roberto19633 Re: Nowy sklep winiarski 13.01.11, 19:37
        tms25 napisał:

> Zapraszam na zakupy - właśnie wprowadziłem promocję karnawałową. Duże zniżki na
        > wina i oryginalne alkohole mocne z całego świata (np. z Peru, Brazyli.. ).

A calvadosa posiadasz? tego mocniejszego
        >
        >
        >
        > Pozdrawiam
        > TMS
        • tms25 Re: Nowy sklep winiarski 13.01.11, 22:09
          Jasne, że posiadam calvadosa. 5 letniego!

Co do mocy, to nie jestem pewien. Wydaje mi się, że 40%. Jutro mogę sprawdzić.
        • tms25 Re: Nowy sklep winiarski 20.01.11, 13:32
          Sprawdzone. Sorry, że tak długo.

Moc jest 40% i szczerze przyznam, ze nie wiem czy to "ten mocniejszy", bo nie spotkałem się nigdy ani ze słabszymi ani z mocniejszymi.
    • jaberwoki Re: Nowy sklep winiarski 20.01.11, 18:53
      podbijam i pewnie się też napiję.
    • tms25 Re: Nowy sklep winiarski 01.03.11, 15:34
      Łowców okazji zapraszam na zakupy na ul. Warszawską 109. Wprowadzamy wiosenny pakiet promocyjny:

Zestaw dwóch chilijskich win "La Campana Cabernet Sauvignon + La Campana Chardonnay" w cenie 30pln.

Zapraszamy!
      • tgserwis Re: Nowy sklep winiarski 01.03.11, 16:06
        tms25 napisał:

> Łowców okazji zapraszam na zakupy na ul. Warszawską 109. Wprowadzamy wiosenny p
        > akiet promocyjny:
        >
        >
        > Zestaw dwóch chilijskich win "La Campana Cabernet Sauvignon + La Campana Chardo
        > nnay" w cenie 30pln.
        >
        >
        >
        > Zapraszamy!

Ooooo, chilijski Cabernet Sauvignon jest wielce OK. Nie omieszkam nabyć drogą kupna . Dzięki za info.
        • tms25 Re: Nowy sklep winiarski 01.03.11, 17:03
          Pod koniec tego tygodnia lub na początku przyszłego te wina powinny już być u nas w sklepie :)

Pozdrawiamy i zapraszamy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka