Dodaj do ulubionych

no i podjęli decyzję

30.12.10, 16:16
nie wierzę w tramwaj w Ł tak samo jak i w to państwo. Państwo w nie-kryzysie.
o 5% obcięli składkę odprowadzaną do OFE. Chyba jednak należy stąd s..................... Jak najdalej.
No chyba, że ktoś wierzy w tym kraju w indywidualne konta emerytalne w ZUS-ie....Ja nie.
Obserwuj wątek
    • roberto19633 Re: no i podjęli decyzję 30.12.10, 16:48
      Jak sobie nie odłożysz, to mieć będziesz - mało lub wcale.
      Podczas kryzysu w większości Państw Europy spadają wskaźniki funduszy. Przez to maleją emerytury. No chyba że Chiny zaczną otwierać fundusze powiernicze./to i tak gra wskaźnikami i papierami/.
      Wszędzie dmucha się emeryta z uśmiechem. W Polsce bez uśmiechu i tak jakby
      na żywca. Dlatego będę pracował puki się nie przewrócę./ chciałem napisać nie przekręcę/.
      • i_bella Re: no i podjęli decyzję 31.12.10, 13:10
        nie chodzi mi o spadki wskaźników funduszy i kryzys. To wiem. Chodzi mi o jawne manipulowanie niewyedukowanym w dziedzinie funduszy emerytalnych społeczeństwem, manipulowanie przepisami i regulacjami prawnymi oraz brak jakiejkolwiek formy bezpiecznego państwa w naszym państwie. Trąca trzecim światem. Jeśli tak - najlepiej faktycznie przejść do szarej strefy, bo moje odwieczne i pewnie jeszcze długie zapier........anie i pokorne płacenie ogromnych podatów nie daje mi nic teraz i nie da mi NIC w przyszłości. Obiecanki o utrzymywaniu indywidulanych kont w ZUS-e są kolejną fikcją. Do czasu modyfikacji (kolejnej) regulacji prawnych.
        Gratuluję wszystkim którzy mniej lub bardziej cwaniacko oszukują to państwo. Przynamniej mają poukładane w głowie. Ja nie mam.
        • nemo_1 Re: no i podjęli decyzję 31.12.10, 13:38
          i jeszcze dwa miesiące temu było "nie róbmy polityki budujmy drogi" :(
          • niecugow Re: no i podjęli decyzję 31.12.10, 13:40
            a w sondach dalej 50%
        • niecugow Re: no i podjęli decyzję 31.12.10, 13:50
          > Gratuluję wszystkim którzy mniej lub bardziej cwaniacko oszukują to państwo. Pr
          > zynamniej mają poukładane w głowie. Ja nie mam.

Czas by zwolennicy Tuska rozumieli co mówią, a raczej co bezmyślnie powtarzają po dyrygujących ich umysłami pijarowcach peowskich. Po prostu z kłamstwa peowcy uczynili narzędzie swojej polityki, wychodząc z goebbelsowskiego założenia, że kłamstwo powtarzane tysiąc razy stanie się prawdą. Ludzie, na emocjach których grają Tusk et consortes, jego elektorat, niby wykształcony, a w większości kompletnie nieświadomy prawdy i pozbawiony możliwości samodzielnego docierania do niej, skazany jest na propagandę peowską, która na oszustwie i kłamstwie zbudowała - ba,,nadal buduje! - tzw. zgodę, oraz swoje korzyści, nie tylko polityczne.
        • kowalik22 Re: no i podjęli decyzję 31.12.10, 14:22
          I_bella napisała:

eśli tak - na
          > jlepiej faktycznie przejść do szarej strefy, bo moje odwieczne i pewnie jeszcze
          > długie zapier........anie i pokorne płacenie ogromnych podatów nie daje mi nic
          > teraz i nie da mi NIC w przyszłości. Obiecanki o utrzymywaniu indywidulanych k
          > ont w ZUS-e są kolejną fikcją. Do czasu modyfikacji (kolejnej) regulacji prawny
          > ch.
          > Gratuluję wszystkim którzy mniej lub bardziej cwaniacko oszukują to państwo. Pr
          > zynamniej mają poukładane w głowie. Ja nie mam.

Kiedy to przeczytałam, zdziwiłam się, że to nie ja napisałam. Bo są to słowa, które sama bym napisała.

To państwo nas oszukuje.
          Ja nie mama wyjścia - wyjechać stąd nie mogę. Do szarej strefy - nie umiem i boję się. Taki uczciwy głupek za mnie.
          • i_bella Re: no i podjęli decyzję 31.12.10, 14:38
            wiem, Kow, doskonale Cię rozumiem, bo sama tak mam. Tylko że powoli zaczynam mieć dość. A ja chyba jeszcze mogę wyjechać. Tak po prostu i zacząć wszystko od nowa.
    • mmc_lomianki Re: no i podjęli decyzję 31.12.10, 14:26
      Bell - ja rowniez nie wierze w OFE wiec dla mnie bez roznicy.
      Wyniki OFE sa takie a nie inne. Dobrze rowniez pamietam wszelkie akcje "przyciagania" klientow. Niektore rodem z ksiazek "Amway-a". Sorry, ale to nie ma prawa byc efektywne.
      • i_bella Re: no i podjęli decyzję 31.12.10, 14:34
        nie o to chodzi Mmc, nie o wiarę w możliwości inwestycyjne OFE. Chodzi o to, że w zasadzie WSZYSTKO teraz trafia do ZUS, a oczy Ci mydlą indywidualnym kontem tam. Do czasu aż zabraknie pieniędzy na wypłaty bieżących emerytur. A zabraknie.
        W OFE wszystko musiało byc przejrzyste. Było również wysoce kontrolowane przez KNF. Ty, jako członek OFE wiedziałeś wszystko o swoim koncie, miałeś dostęp do info, wiedziałeś też w co wchodzisz - ile pobierają na opłaty, jak zarządzają. Co wiesz o ZUS-ie?
        Mnie przeraża ta manipulacja przepisami. Nie uwierzę już w żadną reformę w tym kraju. Jedynym wyjściem jest ucieczka stąd lub własna działalność (oby udana) i opłacanie jak najmniejszych podatków. Kantowanie gdzie można i jak można. Nie sądziłam, że kiedykolwiek dojdę do takich wniosków. Wydoroślałam
        • mezar73 Re: no i podjęli decyzję 31.12.10, 19:28
          Nie to żebym chciał Cie dobijać, ale przeczytaj wstępniak Wróblewskiego:
          wiadomosci.dziennik.pl/opinie/komentatorzy/artykuly/315315,rzad-ma-program-dla-kazdego.html
          Krótko, mocno, konkretnie i... jakie to przykre...
          Przykro kolejny raz się rozczarować do ludzi, w których wierzyło się, na których oddawało się głosy, do których przekonywało się innych...
          A jeśli chodzi o emigrację, to kiedyś sporo znajomych decydowało się na Nową Zelandię lub Szwajcarię. Tyle, że to naprawdę trudne, żeby wyciąć znaczną część życia i rozpocząć zupełnie nowe - zupełnie gdzie indziej. Z moich obserwacji sporo osób znajdujących się w Twoim stanie ducha decyduje się na podjęcie pracy samorządowej, angażuje się w pracę w partiach politycznych lub organizacjach pozarządowych.
        • roberto19633 Re: no i podjęli decyzję 31.12.10, 19:30
          Widzę bella, że chyba miałaś imprezę przedsylwestrową z prof. Górą. Wykłada w tym samym budynku.

Nie łam się najwyżej dłużej popracujemy. W tym Państwie długo się nic nie zmieni
          takie tam pomieszanie Kongresówki z Galicją. Obiecanki macanki a głupiemu ssssssssss......
          , znaczy się piękne foldery funduszy.
          Baw się dobrze na sylwestra, pozdrów kowalikową. Całkiem ładne z was babeczki.
        • mmc_lomianki Re: no i podjęli decyzję 01.01.11, 19:06
          Wiesz Bell - to co oni probuja robic to jest od zlej strony... Trzebaby zaczac od uprzywilejowanych emerytur, KRUS-u i innych reliktow minionej epoki.
          Ale na to nikt nie ma odwagi. Nie doszedlem do takich wnioskow jak Ty. Jeszcze nie...
      • piotr1271 Re: no i podjęli decyzję 01.01.11, 18:48
        Żałosna próba MMC. Naprawdę sądzicie (Ty i Tobie podobni), że uczestnicy tego forum dadzą się złapać na takie tanie chwyty? Może obecny na nim specjalista od Dekalogu roztrzygnie kwestię, czy w świetle nie tak dawnych wypowiedzi Tuska Cudotworcy, zabór przez Państwo 2/3 składki wpłacanej dotąd do OFE stanowi złamanie przykazania (a) VII - nie kradnij, czy (b) VIII - nie mów fałszywego swiadectwa przeciw bliźniemu swojemu?
    • prawda_online Re: no i podjęli decyzję 01.01.11, 20:30
      Moim zdaniem rząd PO to nagorszy rząd w dziejach Polski, dlaczego?
      *brak sensownych ustaw, decyzji, które wpłyną na poprawę sytuacji gospodarczej naszego kraju
      *fatalna polityka zagraniczna- brak określonych kierunków działania
      *polityka wizerunkowa- nie robić nic poważnego bo to może skończyć się spadkiem w sondażach
      *skandal w wyjaśnieniu tragedii smoleńskiej, dezorganizacja podczas powodzi
      *obcinanie kluczowych inwestycji drogowych,
      Niech ktoś napisze co ten rząd naprawdę konkretnego zrobił?
      może zmienię zdanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka