Dodaj do ulubionych

Święte Łomianki

29.01.11, 17:59
www.facebook.com/pages/Swiete-Lomianki/184659141564966
ktoś odwalił niezłą robotę
Gratuluję pomysłu i poczucia humoru

Obserwuj wątek
    • mieczprawdy Re: Święte Łomianki 31.01.11, 13:56
      Czy burmistrz może się wpisać na facebooku- miał utrzymywać ścisły kontakt z mieszkańcami i reagować na krytykę. Chętnie przeczytałbym jego komentarz i poznał punkt widzenia. Wygląda na człowieka z dużym poczuciem humoru i jego wpisy mogłyby uświetnić tę stronę. W końcu nie samą rurą kanalizacyjną mieszkańcy żyją.
    • real.astonmartin Re: Święte Łomianki 31.01.11, 18:19
      Przyłączam się do gratulacji. W tym całym zamęcie nie powinno umknąć coś tak fajnego.
    • duza-merry Re: Święte Łomianki 01.02.11, 09:12
      Ale się uśmiałam :D
      Czytaliscie:

Przyjeżdża Dąbrowski z księgą do Benedykta XVI. Jest miło i sympatycznie, Benedykt pyta:

B: A jak tam u Was po wyborach?

TD: Wszystko w jak najlepszym porządku Ojcze Święty. Wyborcy zadowoleni, szczęśliwi. Mówią że takich Łomianek chcieli.

Ojciec Święty pokiwał głową, uśmiechnął się i pokazał Tomaszowi 6 palców.

B: A jak tam u Was z inwestycjami?

TD: Doskonale Ojcze Święty. W budżecie zarezerwowałem na wodociąg i kanalizację na ten rok 10 mln. Wodociąg miał być w ciągu jednej kadencji ale dzięki zarządzaniu znakomitego fachowca, wiceburmistrza od inwestycji będzie szybciej. Wszędzie powstają nowe nakładki asfaltowe, ludzie kupują sportowe samochody...

Ojciec Święty znów pokiwał głową uśmiechnął się i pokazał Dąbrowskiemu 6 palców

B: A co z integracją społeczności?

TD: Wspaniale. Wiceburmistrz od spraw społecznych dwoi się i troi żeby ludzi pojednać, żeby każdego pochwalić, zachęcić do współpracy, zwaśnionych pogodzić, miłościwie wyciąga rękę do opozycji, z wdzięcznością przyjmuje krytykę, tchnął w mieszkańców nadzieję na rządy otwarte na głos ludu, ludzie chodzą po mieście radośni, pełni chwały i wdzięczności.

Ojciec Święty pokiwał głową uśmiechnął się i znów pokazał Dąbrowskiemu 6 palców.

Wizyta się zakończyła, Dąbrowski wrócił do Łomianek i swych obowiązków.

Jednak sprawa pokazywanych 6 palców nie dawała mu spokoju. Wybrał się więc do księdza dziekana i pyta:

TD: Księże Dziekanie byłem u papieża opowiadałem mu co w Łomiankach, a ten na każdą moją odpowiedź pokazywał mi 6 palców. Co to znaczy?

KsD: Jak to, ty katolik nie wiesz że chodzi o 6 przykazanie: "Nie cudzołóż"?

TD: Nie cudzołóż? A jak to się ma do mnie?

KsD: A co miał powiedzieć, NIE PI(...)OL!!?

• wardecka78 Re: Święte Łomianki 01.02.11, 21:03
      podbijam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka