Dodaj do ulubionych

Rusiecki 2006-a teraźniejszość katolicka

29.01.11, 21:25
za stroną:
www.facebook.com/notes/swiete-lomianki/onegdaj-piotr-rzekl-cz-i/195670143779519
Kto buduje i kto ruinuje?
26.03.2006, 22:35
Sokołowski wbrew papieżowi i jego stanowisku o nieangażowanie się Kościoła w polityke wspólnie z ks. proboszczem taką kampanię prowadzi. Niestety mam pewność,że takie dziąłania na większą skalę i w dłużej perspektywnie mogą skończyc sie tym co stało sie z Kościołem we Francji i dlatego wielokrotnie tłumaczyliśmy, że takie zaprzęganie kościoła w działalność takich osób moze się skończyc bardzo źle. Kościół ma swoja misję i na pewno nie ma ona nic wspólnego z polityką.
Jeszcze raz =działania Sokołwoskiego nie sa dyskusyjne, ale na pograniczu łamania prawa, zazwyczaj w powiązaniu z aferami i cała brudną otoczką, są marnowaniem publicznych pieniędzy i jedną wielką manipulacją .

Rusiecki - co się zmieniło, że takim katolikiem zostałeś? Wyrzekniesz się słów z 2006 roku?
Sokołowskiemu nie wolno było, Dąbrowski to coś innego?

Obserwuj wątek
    • wardecka78 Re: Rusiecki 2006-a teraźniejszość katolicka 29.01.11, 23:25
      podbijam, bo widze ze u tego pana zmieniła się mentalność
      • tfoje_lom Re: Rusiecki 2006-a teraźniejszość katolicka 30.01.11, 02:12
        Ks. Bukowski Go nawrócił. Teraz sam jakiś ołtarzyk przy W-skiej 71 ufunduje.
        A Pszczółkowski płacze, bo pomylił jedną literkę i przez całą kadencję przyjaźnił się nie z tym k..liszkiem. LIterówka tylko, a jakże brzemienna w skutkach.
    • duza-merry Re: Rusiecki 2006-a teraźniejszość katolicka 30.01.11, 09:20
      Ciekawe poglądy mial pan wiceburmistrz, szkoda ze tak radykalnie je zminil.
    • stefanprawo warunki zabudowy dla gallmaru!! 30.01.11, 16:12
      PYTAM PANIE RUSIECKI: KTO WYDAŁ WARUNKI ZABUDOWY DLA GALLMARU?
      Czy to był Sokołowski?
      • roberto19633 Re: warunki zabudowy dla gallmaru!! 30.01.11, 17:58
        stefanprawo napisał:

> PYTAM PANIE RUSIECKI: KTO WYDAŁ WARUNKI ZABUDOWY DLA GALLMARU?
        > Czy to był Sokołowski?

Swoją drogą stefanie ja się spytam o jeszcze jedno:
        KTO ZDJĄŁ ZABEZPIECZENIE -/cesję/ i zezwolił na budowę bloków przez ROnsona. Tu tkwi bezpośredni i ewidentny kant. I na tym Gmina najwięcej straciła , a zarobił Gallmar.
        • dzn30 Sesja 30.01.11, 18:01
          Panowie!
          Może zamiast przepychanek tutaj któryś z Was pójdzie na sesję i w wolnych wnioskach zapyta się Radnych lub Burmistrzów - na pewno odpowiedzą
    • stefanprawo Re: Rusiecki 2006-a teraźniejszość katolicka 30.01.11, 16:27
      ooo jeżeli to prawda i jeżeli to rzeczywiście Rusiecki napisał to jest niezły...buahahha ja myślałem,że on tak lubi i popiera wprowadzanie na dywany urzędu gminy RELIGII skoro tak pięknie występował na spotkaniu vs złotej księgi!!!
      PANIE RUSIECKI RELIGIA DO KOŚCIOŁA
      Jesteście przedstawicielami ŚWIECKIEJ WŁADZY i jako mieszkaniec Łomianek NIE ŻYCZĘ SOBIE W URZĘDZIE GMINY ŻADNYCH RELIGIJNYCH KSIĄG ...TAKIE KSIĘGI NADAJĄ SIĘ DO KOŚCIOŁA ALBO TEŻ MOŻECIE SOBIE JE WYSTAWIĆ W WASZYCH PRYWATNYCH DOMACH...
      ZA CZYJĄ KASĘ BYŁA TA IMPEREZA I PO CO ? CZY PAPIEŻ PRZECZYTA TE WPISY DO KSIĘGI I JKIE KORZYŚCI BĘDZIE MIAŁA Z TEGO GMINA W KTÓREJ MIESZKAJĄ TAKŻE ATEIŚCI<ŻYDZI<EWANGIELICY I INNI...Urząd gminy winien być świecki!!!
      • 2hestia Re: Rusiecki 2006-a teraźniejszość katolicka 30.01.11, 17:15
        JAKIE KORZYŚCI BĘDZIE MIAŁA Z TEGO GMINA W KTÓREJ MIESZKAJĄ TAKŻE ATEIŚCI<ŻYDZI<EWANGIELICY I INNI...Urząd gminy winien być świecki!!!
        Słusznie kim jest p. T.Dąbrowski skoro jego matka Leonia Olimpia Dąbrowska jest z domu Szelembaum.
        • stefanprawo Re: Rusiecki 2006-a teraźniejszość katolicka 30.01.11, 17:54
          2hestia proszę bez osobistych wycieczek...Nie interesuje mnie jakiego nazwiska panieńskiego używała mama Pana Dąbrowskiego...to nie ma nic do rzeczy i nie powinno Cię interesować...
          W mojej wypowiedzi wskazałem,że nie jestem zadowolony z tej imprezy i wyłożenia złotej księgi przez ŚWIECKIEGO Burmistrza...Miejsce księgi jest w kościele i tyle. Uważam,że urząd gminy nie jest miejscem do wystawiania takich związanych z daną religią ksiąg. Poza tym jest to kwestia religii nie gminy więc Panie Dąbrowski moim zdaniem to był błąd...APELUJĘ DO GMINY O ZACHOWANIE ŚWIECKIE i nie wkraczanie w sferę religijną. Miejsce religii jest w domach prywatnych, kościele i w trakcie świąt religijnych,ale nie w urzedzie gminy,który odwiedzają ATEIŚCI,EWANGIELICY,MUZŁUMANIE,ŻYDZI i wyznawcy innych religii...Ta impreza to był WIELKI BŁĄD GMINY i WŁODARZY CZYLI DĄBROWSKIEGO,KŁÓDKIEWICZA i RUSIECKIEGO... . Ciekawe jak Rusiecki wytłumaczy przedstawione na tym forum jego wypowiedzi na temat religii w gminie za rządów P.Sokołowskiego a swoje działanie teraz u boku Dąbrowskiego na tej imprezce? Panie Rusiecki prosimy o wytłumaczenie paradoksu
          • esscort Re: Rusiecki 2006-a teraźniejszość katolicka 30.01.11, 17:59
            nie zawsze się zgadzam ze Stefanem, ale tym razem się zgadzam. Mnie też nie interesuja nazwiska mamy Dąbrowskiego ani żadne tego typu informacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka