Dodaj do ulubionych

kiedy kanalizacja w Chopina?

09.03.11, 14:46
Panie Burmistrzu kiedy ruszą sprawy kanalizacji i wodociągu na Chopina...ulica Chopina to KPINA pełna dziur w zimie a w lecie dziury i kurz pośród tych dziur i kurzu nowe domy jednorodzinne i wkurzeni na maksa mieszkańcy...Obiecał Pan wodociąg i kanalizację w gminie więc czekamy na efekty!!!
Obserwuj wątek
    • roberto19633 Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 09.03.11, 15:09
      stefanprawo napisał:

> Panie Burmistrzu kiedy ruszą sprawy kanalizacji i wodociągu na Chopina...ulica
      > Chopina to KPINA pełna dziur w zimie a w lecie dziury i kurz pośród tych dziur
      > i kurzu nowe domy jednorodzinne i wkurzeni na maksa mieszkańcy...Obiecał Pan wo
      > dociąg i kanalizację w gminie więc czekamy na efekty!!!

No właśnie ,kiedy wodociąg i kanalizacja dojdzie do Ronsona?
    • kmsanczia Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 09.03.11, 15:10
      Pan Jan G był łaskaw zauważyć, że są mieszkańcy którzy dłużej nie mają kanalizacji niż mieszkańcy Chopina. A w ogóle to dlaczego tylko ulica Chopina?
      • roberto19633 Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 09.03.11, 15:13
        kmsanczia napisała:

> Pan Jan G był łaskaw zauważyć, że są mieszkańcy którzy dłużej nie mają kanaliza
        > cji niż mieszkańcy Chopina. A w ogóle to dlaczego tylko ulica Chopina?
        Zdecydowanie jestem za kanalizacją w całych Łomiankach.
        A Janek G łaskawie niech się weźmie za repetytorium z Historii nowożytnej, nie zaś za ,, rurę,,.
        • esscort Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 09.03.11, 15:31
          w tym temacie popieram JG. Kanalizacja powinna być budowana wg. jakiegoś planu. A nie przypadkowa, bo jakaś ulica się akurat głośniej domaga. Tak na pewno by było taniej i przejrzyściej. I skoro ja 15 lat temu zapłaciłem już za kanalizację, z moich pieniędzy budowano, to jednak wypadałoby wziąć to pod uwagę i jakąś sensowna kolejność ustalić.
          Ale poczekajmy do 15 marca, kiedy to okaże się, ile kasy na wod-kan będzie i czy w ogóle jest o co zabiegać
          • kmsanczia Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 09.03.11, 15:42
            W tym temacie ja tez tak uważam, tyle że Jan zaraz po tym coś zaczął gadać, że potrzebna jest kasa na pomnik. Trochę to brzmiało jakby to był jego priorytet, a nie kanaliza, nawet i ta dla mieszkańców z dłuższym stażem. ;)
            • esscort Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 09.03.11, 16:02
              Pomnik - a raczej jakaś karykatura pomnika, którą Jan G. wymyślił to osobny temat
    • esscort sprostowanie 13.03.11, 21:47
      Napisał do mnie maila ktoś podający się za Jana Grądzkiego z prośbą, bym sprostował to zdanie z mojego powyższego postu:
      "Pomnik - a raczej jakaś karykatura pomnika, którą Jan G. wymyślił to osobny temat"

Osoba podająca się za Jana G. poinformowała mnie, że Jan G. nie był pomysłodawcą modernizacji pomnika.
      No cóż, nie sądzę, by lokalny polityk tej rangi co Jan Grądzki, nie tylko czytał wypociny na forum takiej osoby jak ja, ale także OSOBIŚCIE napisał do mnie maila, ale ok. , sprostuję

Sprostowanie
      Nie wiem, kto wymyślił modernizację łomiankowskiego pomnika, ale uważam, że merytoryczna wizja tej modernizacji przedstawiona podczas sesji Rady Miejskiej przez Jana Grądzkiego była kompletnie bez sensu.
      • kmsanczia Re: sprostowanie 13.03.11, 21:57
        :D Ale czad, ja też dostałam burę, podobno za jakieś kłamstwa w tym wątku. W dodatku powinnam jeszcze raz dokładnie przeanalizować jego wypowiedzi na sesji (znam ciekawsze zajęcia).
        • ulfednir Re: sprostowanie 13.03.11, 22:13
          Modernizacją pomnika zajmował się społeczny komitet - a dokładnie p. Medyński z Koła Kombatantów - bynajmniej z Rady nie było w niej nikogo (pomimo - jak utrzymuje p. Medyński - zaproszeń kierowanych do poprzedniej Rady).
          radny Jan Mazan
          jan_mazan@wp.pl
          • esscort Re: sprostowanie 13.03.11, 23:12
            ulfednir napisał:

> Modernizacją pomnika zajmował się społeczny komitet - a dokładnie p. Medyński z
            > Koła Kombatantów - bynajmniej z Rady nie było w niej nikogo (pomimo - jak utrz
            > ymuje p. Medyński - zaproszeń kierowanych do poprzedniej Rady).

Ja sie tylko odnosiłem do koncepcji pomnika zarysowanej przez radnego JG podczas sesji Rady Miejskiej.
        • drabbu Re: sprostowanie 13.03.11, 22:17
          esscort napisał:>Sprostowanie
          kmsanczia napisała:>ja też dostałam burę

a ja nic nie dostałem :( od teraz zaczynam pisać o pomniku.
          • kmsanczia Re: sprostowanie 13.03.11, 22:20
            Ciekawe czy Roberto też dostał opeer. :>
            • wolo_p Re: sprostowanie 13.03.11, 23:48
              Drodzy forumowicze. Radny Jan Grądzki, komentując alokację środków w tegorocznym budżecie, powiedział, że niecelowe jest przeznaczenie 450 tys. na Aleję Chopina, czy 100 tys. na ul. Wspólną, gdyż są to obszary wiejskie. Wg. niego środki pieniężne należą się tylko obszarom najbliższym centrum naszego miasta, a zainwestowane pieniądze mają realnie odsunąć groźbę kar za nieskanalizowanie gminy w roku 2015 ze strony UE. Radny niestety przegapił, że Osiedle Chopina zostało włączone do aglomeracji miejskiej i infrastruktura na tym obszarze będzie też brana pod uwagę przy naliczaniu tych hipotetycznych kar. Mam wrażenie, że Pan Radny Jan Grądzki ogarnia wzrokiem tylko centrum naszego miasta.
      • kmsanczia Re: sprostowanie 14.03.11, 08:44
        esscort napisał:
        > nie sądzę, by lokalny polityk tej rangi co Jan Grądzki, nie tylko czytał wypociny na forum takiej osoby jak ja, ale także OSOBIŚCIE napisał do mnie maila

Myślisz, że ktoś sobie jaja robi? :>
        • esscort Re: sprostowanie 14.03.11, 09:22
          Nie mam pojęcia. Ale też nie zaprzątam sobie tym głowy. Miało być sprostowanie, jest sprostowanie i już
    • 5.you Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 14.03.11, 10:13
      Tak, budowa kanalizacji na Chopina dla DEVELOPERÓW to priorytet,
      ciekawe czyj?

A co z mieszkańcami którzy czekają na wodę i kanalizację od 30 lat lub więcej?

• stefanprawo Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 14.03.11, 11:12
        Myślisz,że na Chopina będą mieszkać deweloperzy? Wątpię..będą mieszkać ich Klienci,którzy oczekują kanalizacji i wodociągu w drogach gminnych. Skoro gmina dopuściła zabudowę na polach,na tyłach ulicy Rolniczej czyli dzisiejsze os.Chopina to musi też zadbać o infrastrukturę w publicznych drogach takich jak: Wspólna,Chopina,Kościelna Droga,Szymanowskiego itp itd
      • kmsanczia Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 14.03.11, 11:50
        Skąd, wszyscy wiemy, że priorytetem jest pomnik.
    • stefanprawo Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 19.03.11, 13:36
      podbijamy
    • stefanprawo Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 21.03.11, 13:50
      kiedy kanalizacja na Chopina Panie Rusiecki może Pan umie odpowiedzieć na to pytanie?
    • stefanprawo Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 25.03.11, 14:03
      Ciekawe kiedy kanalizacja będzie w Łomiankach ..nie będę tu cytował pewnych artykułów z pisma twoje Łomianki w których wypowiadano się na temat kanalizacji i wody w Łomiankach
      • robeerto19633 Re: kiedy kanalizacja w Chopina? 26.03.11, 10:57
        Od kiedy bastion PO ma szanse cokolwiek zyskać. Będzie realizowany wariant zerowy, który nie dotyczy Chopina! Śpijcie spokojne i popijajcie ściekami z Waszych studni, TD z ekipą czuwa, ucząc się powoli acz skutecznie jak realizować swe obowiązki. Czekajcie tak jeszcze wiele następnych lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka