Dodaj do ulubionych

Sokołowski dyrektorem domu kultury

28.07.11, 23:37
co za żenada!

www.lomianki.pl/bip/media/2011/00/3487_Zarzadzenie_Nr_RAG.0050.117.2011.pdf

bez komentarza to pozostawiam
Obserwuj wątek
    • lomek2 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 05:29
      Wielki Powrót trwa.
      Szczebelek po szczebelku...
      • tfoje_lom Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 09:34
        Rusiecki wielkim przyjacielem Sokoła jest.
        • tessoro79 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 09:47
          Boli Was, że normalni ludzie normalnie ze sobą rozmawiają i potrafią robić coś wspólnie? Niewyobrażalne dla Was jest to, że można razem, a nie tylko skłócając wszystkich i podnosząc sobie diety? Puk puk skończyła się era Beegesa i demokracji PO-laczkowej! Mieszkańcy łomianek pokazali wam wała, nauczcie się rozmawiać i współpracować a nie skłócać, obrażać i beegeesować.
          • behemot.1 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 11:22
            Halo, halo, czym innym jest współpraca, a czym innym zdrada. Jeszcze wczoraj pluł Rusiecki Sokołowi w twarz, a dziś go chwali. To nie jest normalne.
            • lomek2 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 17:20
              Może po prostu chwali go mając dla porównania obecnego pryncypała?
              Jeśli chodzi o mnie, bez dłuższego namysłu zgodziłbym się na zastąpienie Dąbrowskiego Sokołowskim...
              • neptun6666 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 17:34
                lomek2 napisał:

> Może po prostu chwali go mając dla porównania obecnego pryncypała?
                > Jeśli chodzi o mnie, bez dłuższego namysłu zgodziłbym się na zastąpienie Dąbrow
                > skiego Sokołowskim...
                >

Dawno znaczy się nie słuchałaś horałów w wykonaniu Sokoła. Czyżbyś zatęskniła/zatęsknił/?
                Faktem jest że Sokół nie pachnie jak Pszczoła, ale to chyba tylko kwestia nabytego wychowania.
                • lomek2 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 18:12
                  Jego śpiewy mnie nie interesują. Jak się łatwo domyślić do Domu Bożego nie chadzam, a prywatnie to sobie każdy może śpiewać co che i gdzie chce, byle słuchacze się na to godzili.
                  Obecny burmistrz wykracza za swoimi upodobaniami poza granice prywatności przez co rozsiewa obciach który spływa na wszystkich. Inną aktywność, jakże pożądaną, trudno zaobserwować.

Poza tym ja nie napisałem że Chciałbym Sokołowskiego za burmistrza, tylko że wolałbym. To zasadnicza różnica.
                  Nie mamy my szczęścia do naczelników i pewnie się to nie zmieni .
                  • i_bella Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 18:25
                    :) no chyba że.............. i_bella na burmistrza!!!!!
                    ależ by się zmieniło!!!!!! ;)

już,już przestaję.... idę dzieci pakować, bowiem "dzieci jadą na wakacje". Bardzo, wręcz nieprzyzwoicie, mnie to w tym roku cieszy! ;)
                    • lomek2 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 19:12
                      Każdego cieszy. Przynajmniej przez te pierwsze 3 dni ;)
                    • drabbu Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 20:01
                      _bella napisała:> i_bella na burmistrza!!!!!

Wciąż bardzo, bardzo popieram :)
                      • neptun6666 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 20:11
                        drabbu napisał:

> _bella napisała:> i_bella na burmistrza!!!!!
                        >
                        > Wciąż bardzo, bardzo popieram :)

Ostatnio było hasło ,,stefan na burmistrza,, jakoś tak obumarło śmiercią naturalną.
                        Może wytrzymasz te trzy lata w Łomiankach /nie na Powiślu/, wtedy będziesz miała szanse porównywalne do tych ,, stefanich,, sprzed roku.
                        • drabbu Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 20:13
                          Stefan sam się wycofał :) Ale jak widać po jego postach, wciąż bardzo pilnuje rozlicznych spraw gminnych :)
                          • neptun6666 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 20:26
                            drabbu napisał:

> Stefan sam się wycofał :) Ale jak widać po jego postach, wciąż bardzo pilnuje r
                            > ozlicznych spraw gminnych :)
                            Z jednej strony szkoda - zapowiadało się dosyć ,,ciekawie,, , z drugiej może to i dobrze
                            nie musi teraz pisać po nocy. No , pilnuje dziur i Ronsona.
          • neptun666 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 21:26
            tessoro79 napisała:

> Boli Was, że normalni ludzie normalnie ze sobą rozmawiają i potrafią robić coś
            > wspólnie
            ? Niewyobrażalne dla Was jest to, że można razem,

A którzy to ci normalni co ze sobą normalnie rozmawiają? Chodziło ci o Sokołowskiego i Rusieckiego? Że niby razem, zespół w zespół budować będą kulturę w Łomiankach? Uff.
            • neptun6666 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 29.07.11, 23:09
              neptun666 napisał:

> tessoro79 napisała:
              >
              > > Boli Was, że normalni ludzie normalnie ze sobą rozmawiają i
              > potrafią robić coś
              > > wspólnie
              ? Niewyobrażalne dla Was jest to, że można razem,

Ciekawy jestem który z nich będzie śpiewał falsetem, a który basem?
              >
              > A którzy to ci normalni co ze sobą normalnie rozmawiają? Chodziło ci o Sokołows
              > kiego i Rusieckiego? Że niby razem, zespół w zespół budować będą kulturę w Łomi
              > ankach? Uff.
              • brycezion Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 31.07.11, 21:00
                Sokołowski jest człowiekiem nie tuzinkowym, do tej pory nie znalazł swojego miejsca w administracji i nic dziwnego, że Jego kandydatura na szefa DK była brana pod uwagę.
                Kiedyś zastanawiając się nad kierunkami Jego kariery, widziałem Go jako rzecznika prasowego któregoś z ministrów.
                Może być dobrym dyrektorem DK.
                Byle wyciągnął wnioski z braków doświadczenia z procesami inwestycyjnymi i umiał pohamować ambicje z rozwojem kultury w Łomiankach, bo budżet tego nie wytrzyma.
                Musi pamiętać co Mu radził inż. Raczek, żeby anulować przetarg z MITEXem.
                I nie może dopuścić się takiej wpadki, jak ugoda sądowa z MITEXem, któremu podarował bez podstaw przeszło 1 mln zł.
                Nie mówiąc o "trasie po wale".
                • dr_sztrosmajer1 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 31.07.11, 22:53
                  Myślę, że tekst pana Artura Andrusa:
                  "Tempy palancie w dupe kopany, synu najgorszej kurtyzany,
                  Paskudna mordo, zly pomiocie sklejony z genow po idiocie,
                  Zmijo obmierzla, wredna, sliska, gnijaca warstwo torfowiska,
                  Skutku uboczny chorob licznych, w tym przede wszystkim wenerycznych,
                  Swieza padlino, brudna sciero, tradzie, tyfusie i cholero,
                  Swierwo, klejnocie ciemnogrodu, zywe ucielesnienie smrodu,
                  Jamo, do ktorej pluja ptaki, ryjum podobny do kloaki,
                  Nedzna przybledo spod Sodomy, swinskie koryto pelne pomyj,
                  Potwor, wywloka, kreatura, krzyzowko skunksa, pchly i szczura,
                  Poczwaro ty ropnistooka, ozdobo szamba i rynsztoka,
                  Klonie sparszywialego chwostu, odmiano scieku i kompostu,
                  Szmato, na ktorej psy siadaja, bekarcie zla... nie uwłaczając

można stanowczo porównać do opinii o panu Sokołowskim, które przez ostatnie lata wygłaszał nasz vicek Rudziecki.

To o tym miał traktować ten wątek. Nie o tym co sobą reprezentuje Sokołowski, czy wcześniej wspominany przez Ciebie Pszczółkowski.
                  To nad tą "szczypiącą w oczy" hipokryzją miała się toczyć dyskusja. Nie odwracajmy oczu rzeczywistości. Obecny skład "zarządu", jak siebie panowie tytułują, zrobi wszystko, żeby tylko utrzymać się na stołkach. Opluwanych (przez siebie) przytulą, gardzonych (przez siebie)zrehabilitują, byle kilka dodatkowych głosów w przyszłości otrzymać. Chciało by się powtórzyć za płk. Dowgirdem: Kacper, nie godzi się!

• esscort Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 01.08.11, 00:56
                  brycezion napisał: > Sokołowski jest człowiekiem nie tuzinkowym, do tej pory nie znalazł swojego miejsca w administracji

Nie wiem, na czym nietuzinkowość Sokołowskiego polega, ale na pewno nie powinien piastować żadnego miejsca w administracji. Myślę, że jest "współtwórcą" zacofania Łomianek. Jego 8 lat burmistrzowania było nieszczęściem naszego miasta, bo nie miał on żadnego przygotowania ani doświadczenia, ani choćby talentu do zarządzania takim organizmem.Nie miał żadnego pomysłu na łomianki, nie umiał sobie dobierać ludzi. Jego burmistrzowanie przypadło na czasy, gdy miasta albo wykorzystywały swoja szansę wynikającą z przemian ustrojowych albo wręcz przeciwnie. Gdy sie patrzy z obecnej perspektywy, to widać wyraźnie, że to były kluczowe lata, które część miast wykorzystało, a część nie. Łomianki nie wykorzystały, zostały daleko w tyle za miejscowościami, który chociaż były znacznie mniej zasobne, to miały szczęście do właściwego gospodarza w ważnym czasie. Teraz trudno to odrobić. Dom Kultury w łomiankach był jedną (obok pewnie biblioteki) instytucją publiczna w łomiankach, która działała (jak na łomiankowskie możliwości) dobrze. Nie sądzę, by człowiek oderwany od rzeczywistości, nie mający pojęcia o zarządzaniu, megaloman z bożej łaski nie znający współczesnej młodzieży zdołał dobrze zarządzać domem kultury. Oby okazało się, że sie mylę.
                  Wielokrotnie słuchałem publicznych wystąpień byłego burmistrza. Owszem, mówił składnie. W porównaniu z np. obecnym burmistrzem można go uznać za mówcę wielkiego kalibru, niemal oratora, ale zawsze były to słowa, które w gruncie rzeczy nie niosły żadnej godnej uwagi treści, ot, taki poprawny językowo bełkot. Ja się zupełnie nie dziwie, że Sokołowski nie zrobił kariery w administracji. Nie zauważyłem u niego jakichkolwiek predyspozycji do tego. No, chyba, że wystarczy być grzecznym, miłym człowiekiem
                  • lomek2 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 01.08.11, 05:58
                    Dokładnie.
                    Zastanawia mnie tylko dlaczego brycezion pisze o Sokołowskim "On" z dużej litery? Czy to literówka czy raczej porcja wazeliny na niedzielę.
                    • kasia.buczkie Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 01.08.11, 09:35
                      Nie znam Sokołowskiego, ale musi być faktycznie nietuzinkowy skoro:
                      "Musi pamiętać co Mu radził inż. Raczek, żeby anulować przetarg z MITEXem.
                      I nie może dopuścić się takiej wpadki, jak ugoda sądowa z MITEXem, któremu podarował bez podstaw przeszło 1 mln zł. Nie mówiąc o "trasie po wale".
                      • brycezion Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 01.08.11, 13:36
                        Kiepsko Cię wychowano Lomku.
                        I przestań już popisywać się swoim ateizmem, bo to nikogo nie interesuje, a i nie jest śmieszne.
                        • lomek2 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 01.08.11, 14:45
                          Jasne że nie jest śmieszne. Ale za to zawsze można liczyć na śmieszne odpowiedzi :)
                        • kowalski_lomiankowski Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 01.08.11, 15:22
                          Esscort napisał:>Nie wiem, na czym nietuzinkowość Sokołowskiego polega, ale na pewno nie powinien piastować żadnego miejsca w administracji.

Już zapomniałeś?! Przecież najwięcej kontrargumentów przeciwko Sokołowi w administracji było w sławnej, znanej, podziwianej, wieloodcinkowej Białej Księdze. Ach, jakaż to była Księga! Ciekawe tylko, kiedy ten natchniony autor wstawiał większe grafomaństwo i farmazony? Wtedy wstawiał, teraz wstawia, czy bez róznicy? A może on robi to dla jaj?

Lomek. Niedziela jest dniem świętym. Szkoda, żeś nie napisał bardziej zgodnie z prawdą, "na poniedziałek, wtorek, środę, czwartek, piątek i sobotę".
                          • brycezion Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 01.08.11, 19:24
                            Kłopot z czytaniem Białej Księgi mają ci, którzy mają również kłopot z tabliczką mnożenia.
                            Dom Kultury to nie zarządzanie gminą, a wydać można tylko tyle, ile się dostanie w budżecie.
                            • esscort Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 01.08.11, 19:43
                              Ważne jeszcze na co sie wydaje, czy potrafi się zorganizować ciekawe zajęcia dla dzieci i młodziezy itp.
                              • marcinek005 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 01.08.11, 20:51
                                Nie sądzę, żeby podjecie "działań kulturalnych" na terenie gminy tylko dotyczyło dzieci i młodzieży. Jesteśmy bardziej zróżnicowani wiekiem. Dom kultury to nie tylko przysłowiowa rytmika i teatrzyk dla dzieci. Te czasy już minęły. Żeby dorównać naszej łomiankowskiej bibliotece poziomem przydałby się lotny,z inicjatywa i pomysłami tzw menadżer kultury. Nic nie mam przeciwko temu Panu, ale pamiętam jak zarządzał gminą i nie mam dobrych wspomnień z tego okresu. Może byłby czas na bardziej profesjonalny dobór kadr, może chociaż w tak niepolitycznej dziedzinie jaką jest kultura można odpuścić polityczne targi. Masę pożytecznych rzeczy może robić taki dom kultury, tylko powinien być zarządzany przez kogoś kompetentnego.
                                Niestety ten ruch naszej władzy nie jest szczęśliwy i świadczyłby o zupełnym niezrozumieniu czy może być taka placówka dla naszego miasta. Szkoda że stanowisko to jest nieprzemyślaną formą przetargu. Czy jest jakiś czas próbny przy tym kontrakcie?? Może jest jeszcze szansa, żeby w nowym budynku był nowy duch??
                                • brycezion Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 01.08.11, 22:19
                                  Dyrektora DK można zwolnić, nie trzeba czekać 4 lata do wyborów, bądź organizować referendum.
                                  Można było wybrać innego dyrektora, zgłosił się ktoś ???
                                  • drabbu Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 01.08.11, 23:42
                                    brycezion napisał: > Można było wybrać innego dyrektora, zgłosił się ktoś ???

Ale co to znaczy "można było"?
                                    A na jakiej podstawie miałby się ten ktoś zgłosić i do kogo???
                                    Nie było żadnego konkursu na to stanowisko. Nie było żadnych ogłoszeń "o naborze na wolne stanowiska". Owszem, zdaje się, że jest to zgodne z prawem, konkursu być nie musi, chociaż w trosce o wybór najlepszego kandydata w wielu gminach są przeprowadzane.
                                    Więc co, przyjść do Papirusa, przedstawić się i powiedzieć "teraz ja poproszę"?
                                    Brycezionie, stanowczo lepiej dać spokój.

Przyznaję, że prywatnie p. Sokołowski był uprzejmym człowiekiem, z którym nawet miło
                                    było czasem pogadać - nie stwarzał dystansu, rozmawiał chętnie. Umiał operować głosem.
                                    Ale i ja, tak jak Esscort, zgoła nie dowierzam.
                                    • kowalik22 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 02.08.11, 20:08
                                      Nie ma wymogu naboru na wolne stanowiska do instytucji kultury. Nie ma obowiązku przeprowadzania konkursu na stanowisko dyrektora instytucji kultury. Przecież to oczywiste, że to pewien handelek. Jeśli Sokołowski dostał stanowisko dyrektora Domu Kultury, to co dostanie Grądek? Ja obstawiam vicka-b. ;)

Kiedy się dowiedziałam że Sokołowski będzie dyrektorem Domu Kultury pomyślałam przede wszystkim o Papim, że to taki chichot historii.
                                      • drabbu Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 02.08.11, 20:40
                                        Niemniej w wielu miastach odbywają się takie konkursy. Proszę, oto cztery przykłady
                                        (pierwsze z brzegu) z niedużych miast:
                                        www.express-miejski.pl/zamowienia_publiczne/20,konkurs-na-stanowisko-dyrektora-domu-kultury-w-srodzie-slaskiej.html
                                        www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110725/POWIAT04/588684388
                                        jarocin.naszemiasto.pl/artykul/982461,jarocin-drugi-konkurs-na-dyrektora-jok-u,id,t.html
                                        bip.warmia.mazury.pl/barciany_gmina_wiejska/80/149/Konkurs_na_Dyrektora
                                        a można by znaleźć i ze czterdzieści.

Od pewnego czasu (jak zapewne wiesz) są prowadzone studia podyplomowe "organizatora kultury", "menedżera kultury". I to są naprawdę znakomicie i wszechstronnie przygotowani ludzie, przy czym rzeczywiści pasjonaci swego zajęcia.
                                        I wiesz, co? Coś marnie z tą naszą historią, skoro takie chichoty z siebie wydaje :)
                                        • dr_sztrosmajer1 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 02.08.11, 22:28
                                          Konkurs, który nie musi się odbywać, dobrze świadczy o chęciach jego organizatorów. Pokazuje, że szukają najlepszych, a u nas? Handelek polityczno-koleżeński. Powołanie Sokoła na to stanowisko obrało vicka R. z resztek honoru i przyzwoitości. Nie nazwał bym tego chichotem historii, a historyczną hipokryzją. Jak ci ludzie mogą się rano golić i patrzeć sobie w twarz?
                                          • kaliop323 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 02.08.11, 23:12
                                            Hipokryzja? Może i tak, tylko jak wyjaśnisz całującą się radną Wójcicką z panem Gradzkim przy przywitaniu. Wspólne przejazdy samochodem? To jest dopiero hipokryzja.

Wiem, że kiedyś pisała na forum, musze poszukać wpisy.
                                            • j.urek Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 02.08.11, 23:22
                                              To już nie wolno razem samochodem jechać nawet jeśli się ma nie po drodze "politycznie"?
                                              • kaliop323 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 02.08.11, 23:25
                                                Od nienawiści do miłości to krótka droga, więc i PO blisko do PISu. Jak dla mnie to niedopuszczalne. To nie mój problem, wkrótce wybory do sejmu i nie będzie na kogo głosować. Nie chce PO w związku z takimi osobami.
                                                • phalena Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 02.08.11, 23:34
                                                  Ja też nie rozumiem :(
                                                  Jeżeli "to nie twój problem" to co to Cię obchodzi? Dlaczego "niedopuszczalne"? Wspólne przejazdy samochodem rozpatrujesz partyjnie? No, to już naprawdę kompletne dziwactwo.
                                                  I po co o tym pisać w wątku na całkiem inny temat, w którym nic nie było o partiach? Pójdź lepiej na sesję i powiedz radnemu Grądzkiemu, że nie życzysz sobie.
                                                • j.urek Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 02.08.11, 23:55
                                                  kaliop323 napisał:
                                                  . To nie mój problem, wkrótce wybory do sejmu i nie będzie
                                                  > na kogo głosować. Nie chce PO w związku z takimi osobami.

Dlatego że ktoś z kimś w łomiankach jechał jednym samochodem nie będziesz głosował w wyborach do sejmu?? No jasne że w związku z tym skandalem zagłosuj na PiS albo SLD
                                            • dr_sztrosmajer1 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 03.08.11, 00:35
                                              Radna Wójcicka nigdy nie całowała się z panem Grądzkim. Waż proszę słowa, bo mój kolega, mąż pani Wójcickiej, jest piekielnie zazdrosny. Próbujecie na siłę i jednocześnie bardzo nieporadnie, wepchnąć Platformę w ramiona pana Janka. To nie jest nawet irytujące. To śmieszne. Nie ma argumentów, to się je tworzy? Zbyt "chudy w uszach" jesteś, żeby próbować kreowania rzeczywistości. Grube te twoje nitki. Dobrej nocy drogi kaliopie. Jeśli następnym razem przyśni ci się coś bardziej absurdalnego, nie zawracaj tym głowy innym. Kup sobie sennik.
                                • tom12316 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 01.08.11, 22:54
                                  "Nic nie mam przeciwko temu Panu, ale pamietam jak zarządzał gminą i nie mam dobrych wspomnień z tego okresu "

Nic nie rozuzumiem. Piszesz posty na zamówienie?
                                  • neptun6666 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 15.02.12, 18:37
                                    No, a teraz zwalniają.
                                    • tede-3 Re: Sokołowski dyrektorem domu kultury 15.02.12, 19:51
                                      Nie zatrudnieniem p. Sokołowskiego lecz teraz zwolnieniem bez przyczyny, panowie, którzy wtargnęli na cudzych plecach na stołki vice, zasługują na słowa pogardy:
                                      dr_sztrosmajer1 31.07.11, napisał:
                                      Myślę, że tekst pana Artura Andrusa:
                                      "Tempy palancie w dupe kopany, synu najgorszej kurtyzany,
                                      Paskudna mordo, zly pomiocie sklejony z genow po idiocie,
                                      Zmijo obmierzla, wredna, sliska, gnijaca warstwo torfowiska,
                                      Skutku uboczny chorob licznych, w tym przede wszystkim wenerycznych,
                                      Swieza padlino, brudna sciero, tradzie, tyfusie i cholero,
                                      Swierwo, klejnocie ciemnogrodu, zywe ucielesnienie smrodu,
                                      Jamo, do ktorej pluja ptaki, ryjum podobny do kloaki,
                                      Nedzna przybledo spod Sodomy, swinskie koryto pelne pomyj,
                                      Potwor, wywloka, kreatura, krzyzowko skunksa, pchly i szczura,
                                      Poczwaro ty ropnistooka, ozdobo szamba i rynsztoka,
                                      Klonie sparszywialego chwostu, odmiano scieku i kompostu,
                                      Szmato, na ktorej psy siadaja, bekarcie zla... nie uwłaczając

można stanowczo porównać do opinii o panu Sokołowskim, które przez ostatnie lata wygłaszał nasz vicek Rudziecki.
                                      ...To nad tą "szczypiącą w oczy" hipokryzją miała się toczyć dyskusja. Nie odwracajmy oczu rzeczywistości. Obecny skład "zarządu", jak siebie panowie tytułują, zrobi wszystko, żeby tylko utrzymać się na stołkach.
                                      Teraz czas na kolesi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka