Dodaj do ulubionych

palikot w Łomiankach cd

26.09.11, 14:35
forum.gazeta.pl/forum/w,229,122784375,122784375,Palikot_w_Lomiankach_info_.html
a miało być tak pięknie a wyszło jak zawsze w polityce....Czy Pani Izydorczyk z Łomianek była naiwna....polityka to bagno...
a oto najnowszy wywiad Pani Izydorczyk z Łomianek.... ehhh
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,10354320,Izydorczyk_vs_Palikot_w_TOK_FM___Dostalam_maila__Wykonac__.html
Ehhhh szkoda gadać....
Osobiście nie będę na Palikota głosował i też nie chciałem na niego głosować gdy czynnie u niego działała P.Izydorczyk....ehhh
Obserwuj wątek
    • stefanprawo Re: palikot w Łomiankach cd 26.09.11, 14:38
      Jeszcze pytanie bo się pogubiłem czy Pani Izydorczyk jest za wolnością gospodarczą,wolnym rynkiem i własnością prywatną czy jest socjalistką? Bo nie wiem...Bo skoro startuje z listy SLD to chyba jest socjalistką? Sam nie wiem może ktoś się orientuje czy PAni Izydorczyk ma poglądy liberalne czy socjalistyczne?
      • esscort Re: palikot w Łomiankach cd 26.09.11, 14:42
        Może dojrzewała do socjalizmu :))
        • esscort Re: palikot w Łomiankach cd 26.09.11, 14:44
          ale swoją drogą SLD musi być wyjątkowo zdesperowany skoro bierze ludzi wyrzuconych od Palikota.
      • neptun6666 Re: palikot w Łomiankach cd 26.09.11, 21:41

stefanprawo napisał:

> Jeszcze pytanie bo się pogubiłem czy Pani Izydorczyk jest za wolnością gospodar
        > czą,wolnym rynkiem i własnością prywatną czy jest socjalistką? Bo nie wiem...Bo
        > skoro startuje z listy SLD to chyba jest socjalistką? Sam nie wiem może ktoś s
        > ię orientuje czy PAni Izydorczyk ma poglądy liberalne czy socjalistyczne?

>>ja stefanie mam poglądy socjalistyczne. Czyżby przeszkadzały ci one w dyskusji?
        A może powinienem pomarzyć o takiej służbie zdrowia jak U.S.A.<< 9/11>> ?
        • stefanprawo do neptun 27.09.11, 13:18
          do neptun6666 ja STEFANPRAWO jestem tolerancyjny nie mam nic przeciwko innym poglądom politycznym to wzbogaca dyskusję,ale socjalisto - neptunie zwróć uwagę,że Socjalizm w Polsce w kompilacji z komunizmem poniósł klęskę....moim zdaniem socjalizm to utopia nie do zrealizowania na dłuższą metę...dlaczego Grecja bankrutuje a dlatego bo ma rozdmuchane struktury socjalne...dlaczego strefa euro ma kłopoty dlaeczego biurokracja w EU jest rozdmuchana...socjalizm jest bee. I jeszcze jedno socjaliści muszą się nauczyć..NICZEGO NIE MA ZA DARMO...dlatego darmowa służba zdrowia to bzdura bo ktoś musi za nią zapłacić żeby ktoś za darmo mógł jej doświadczyć...i jeszcze jedno www.jwconstruction.com.pl/pl/o_firmie/wladze/

to powyżej jest przykład jednego z Panów należących do sld chyba z socjalistycznymi poglądami jest w radzie nadzorczej kapitalistycznej firmy, to jak to jest z poglądami niektórych socjalistów zasiadających w radach nadzorczych kapitalistycznych firm..a takich socjalistów jest więcej w radach nadzorczych kapitalistycznych firm jest więcej..?Po co zasiadają w radach nadzorczych prywatynch firm? żeby reprezentować socjalistyczne czy socjaldemokratyczne podejście w kapitalistycznych firmach nastawionych co oczywiste na zysk?
          Główny komunista początkowego okresu PRL oraz fałszerz pierwszych wyborów w powojennej Polsce i przy okazji agent służb specjalnych Sowietów ( NKWD konkretnie) niejaki Bierut ( prawdziwe nazwisko: Bolesław Biernacki) obywatel związku radzieckiego kochający komunizm ponoć...uwielbiał amerykańskie filmy oraz samochody czyli dla mas komunista a prywatnie wielbiciel dóbr materialnych... ale to tylko taka dygresja
          • esscort Re: do neptun 27.09.11, 13:24
            Stefan, ja nie jestem socjalistą (chyba) i tez uważam, że nie ma darmowych obiadów, ale wydaje mi się, że mylisz socjalizm w wydaniu z PRL z socjaldemokracją współczesną.
            To wszystko nie jest takie proste.
            • uprl Re: do neptun 27.09.11, 16:19
              esscort napisał:

> Stefan, ja nie jestem socjalistą (chyba) i tez uważam, że nie ma darmowych obia
              > dów, ale wydaje mi się, że mylisz socjalizm w wydaniu z PRL z socjaldemokracją
              > współczesną.
              > To wszystko nie jest takie proste.

Nie ma uzasadnionej potrzeby komplikować ; oba nurty są formami grabieży dokonywanej na społeczeństwie w imię wyimaginowanych celów, tyle, że różnymi sposobami.
              I socjalizm i socjaldemokracja w efekcie prowadzą do zguby... co widzimy na przykładzie UE.
              • esscort Re: do neptun 27.09.11, 18:26
                uprl napisał:

No może i masz rację. Ja się nie spieram, ale daj w takim razie daj przykłady krain, gdzie jest ustrój odpowiedni

• uprl Re: do neptun 28.09.11, 10:55
                  esscort napisał:
                  No może i masz rację. Ja się nie spieram, ale daj w takim razie daj przykłady krain, gdzie jest ustrój odpowiedni

Proszę bardzo, oto kraje o największej wolności gospodarczej w 2011r. :
                  1. Hong-Kong
                  2. Singapur
                  3. Australia
                  4. Nowa Zelandia
                  5. Szwajcaria
                  6. Kanada
                  ...
                  68. Polska
                  • esscort Re: do neptun 28.09.11, 16:09
                    :)) No tak czułem. Najlepiej się do Sinagapuru albo Hongkongu porównać. Przecież dobrze wiesz, że są to specyficzne miejsca na skalę światową. I nie da się tego "przenieść". Zresztą wszystkie miejsca, które podałeś, są specyficzne. Ja broń Boże nie bronię socjalizmu i ich "zdobyczy" (nawiasem mowiąc w szwajcarii zasiłek dla bezrobotnych wynosi 70-80% wynagrodzenia - nie jakiegoś teoretycznego lecz ostatniego), ale trzeba sobie zdawać sprawę, że nie każdy wzór można skopiować, bo w grę wchodzi wiele czynników społecznych, ekonomicznych, róznego rodzaju zszłości, wykształcenia, tradycji itp. Inaczej mówiąc - łatwo sie teoretyzuje, trudniej teorię wprowadzić w życie.
                    • uprl Re: do neptun 28.09.11, 17:08
                      esscort napisał:

> :)) No tak czułem. Najlepiej się do Sinagapuru albo Hongkongu porównać. Przecie
                      > ż dobrze wiesz, że są to specyficzne miejsca na skalę światową. I nie da się te
                      > go "przenieść". Zresztą wszystkie miejsca, które podałeś, są specyficzne. Ja br
                      > oń Boże nie bronię socjalizmu i ich "zdobyczy" (nawiasem mowiąc w szwajcarii za
                      > siłek dla bezrobotnych wynosi 70-80% wynagrodzenia - nie jakiegoś teoretycznego
                      > lecz ostatniego), ale trzeba sobie zdawać sprawę, że nie każdy wzór można skop
                      > iować, bo w grę wchodzi wiele czynników społecznych, ekonomicznych, róznego rod
                      > zaju zszłości, wykształcenia, tradycji itp. Inaczej mówiąc - łatwo sie teoretyz
                      > uje, trudniej teorię wprowadzić w życie.

Tu nie chodzi o jakiekolwiek kopiowanie czy przeszczepianie, bo oczywiście każdy kraj ma inną specyfikę, ale o nadanie, póki jeszcze nie jest za późno, odwrotnego kierunku poprzez m.in. przerwanie dalszego zadłużania Polski, likwidacji dużej części biurokracji, zniesienie barier w prowadzeniu działalności gosp., obniżenia podatków... I to nie są jakieś abstrakcyjne, lecz sprawdzone pod każdą szerokością geograficzną cele
              • neptun6666 Re: do neptun 28.09.11, 20:16
                uprl napisał:

> esscort napisał:
                >
                > > Stefan, ja nie jestem socjalistą (chyba) i tez uważam, że nie ma darmowyc
                > h obia
                > > dów, ale wydaje mi się, że mylisz socjalizm w wydaniu z PRL z socjaldemok
                > racją
                > > współczesną.
                > > To wszystko nie jest takie proste.
                >
                > Nie ma uzasadnionej potrzeby komplikować ; oba nurty są formami grabieży dokony
                > wanej na społeczeństwie w imię wyimaginowanych celów, tyle, że różnymi sposobam
                > i.
                > I socjalizm i socjaldemokracja w efekcie prowadzą do zguby... co widzimy na prz
                > ykładzie UE.
                >
                >>>ta od reguły jest wyjątek. Chyba USA mają problemy ze swoimi obligacjami
                i budżetem. Przez to wszystko <<Chińczyki>> nie mogą spać po nocach.
                A w USA socjałów brak, o ile mi wiadomo. Socjalizm jest mniejszą utopią niż hasła Korwina.
                • drabbu Re: do neptun 28.09.11, 20:35
                  neptun6666 napisał:>> A w USA socjałów brak, o ile mi wiadomo.

Źle ci wiadomo. Są, i to rozbudowane. Podstawowa ustawa federalna Social Security Act pochodzi z 1935 roku, powstałą jako część New Deal prezydenta Roosevelta. Od tamtej pory była wielokrotnie nowelizowana i uzupełniana o nowe kategorie.
                • esscort Re: do neptun 28.09.11, 20:55
                  neptun6666 napisał:

> A w USA socjałów brak, o ile mi wiadomo.

Wszystko zależy, co się uważa za socjalizm. W USA europejski liberalizm (taki w wydaniu np. naszego PO) ma opinię ideologi lewackiej :)
                • uprl Re: do neptun 29.09.11, 11:00
                  neptun6666 napisał:

ta od reguły jest wyjątek. Chyba USA mają problemy ze swoimi obligacjami
                  > i budżetem. Przez to wszystko <<Chińczyki>> nie mogą
                  > spać po nocach. A w USA socjałów brak, o ile mi wiadomo. Socjalizm jest mniejszą utopią niż hasła Korwina.

Niestety obecne USA to nie Stany sprzed kilkudziesięciu lat..., które są najbardziej zadłużonym krajem na świecie. I właśnie tam przybywa socjalizmu w tempie nieprawdopodobnym - patrz np. w ostatnich latach grube miliardy dolarów z budżetu wpompowane w ratowanie banków i wielkich koncernów samochodowych; system służby zdrowia, system zbrojeniowy, polityczna poprawność. Na szczęście tamtejszym społeczeństwie nie zginął jeszcze duch kapitalizmu i zapewne odsuną od rządzenia w przyszłych wyborach tego miernotę Obamę
                  • uprl Re: do neptun 29.09.11, 11:08
                    neptun6666 napisał :

Socjalizm jest mniejszą utopią niż hasła Korwina.

No nieźle, robi się ciekawie... Napisz mi proszę, które hasła Korwina są utopijne ? Które założenia socjalizmu są racjonalne lub choćby mniej utopijne od kapitalistycznych głoszonych przez Korwina ??
                • uprl Re: do neptun 29.09.11, 13:34
                  neptun6666 napisał:

Socjalizm jest mniejszą utopią niż hasła Korwina.
                  Brak tu logiki, ale mniejsza z tym... Hmm, rozumiem, że uważasz wolny rynek czyli kapitalizm za ustrój utopijny i socjalizm również, tyle, że w mniejszym stopniu, to jaki ustrój jest właściwy i racjonalny ???
                  • esscort Re: do neptun 29.09.11, 15:13
                    neptun6666 lubi sobie czasem taki aforyzm, chyba bez żadnego zastanowienia, przypomina w tym Roberto, który w czasie ostatniej kampanii samorządowej się tu mocno udzielał.
                    • neptun6666 Re: do neptun 29.09.11, 19:16
                      esscort napisał:

> neptun6666 lubi sobie czasem taki aforyzm, chyba bez żadnego zastanowienia, pr
                      > zypomina w tym Roberto, który w czasie ostatniej kampanii samorządowej się tu
                      > mocno udzielał.
                      ?? Escorciuniu sama osoba Korwina , po tym gdy ktoś go zranił nożem/jak mówią ,,zamachowiec,/ stawiają uprl pod pręgierzem śmieszności. Część założeń może i jest słuszna , ale uprl ma niewielkie szanse by samodzielnie rozdawać karty w Sejmie.

Może być i ,, roberto ,, wcale by mnie to nie porażało.
                      • esscort Re: do neptun 29.09.11, 19:19
                        Przecież nikt nie mówi, że ugrupowanie Korwina ma szanse, by samodzielnie rozdawac karty w sejmie. Nawet ma niewielkie szanse, by te 3% zdobyć. Ale mu tu rozmawialiśmy teoretycznie
                      • uprl Re: do neptun 30.09.11, 17:21
                        neptun6666 napisał:

Escorciuniu sama osoba Korwina , po tym gdy ktoś go zranił nożem jak mówią ,,zamachowiec,/ stawiają uprl pod pręgierzem śmieszności.
                        Część założeń może i jest słuszna , ale uprl ma niewielkie szanse by samodzielnie rozdawać karty w Sejmie.

Wniosek z tego, że lepiej głosować na partie, które mają niesłuszne założenia, ale mają duże szanse na rozdawanie kart w Sejmie ??? Jeśli tak to nie mam pytań...
                  • mezar73 Re: do neptun 29.09.11, 21:16
                    neptun6666 naciąga fakty do swojej teorii, że socjaldemokracja jest najlepsiejsza. Z obecnej Bandy Czworga, SLD twierdzi, że jest lewicą, PO/PiS, że są prawicą, PSL pominę bo to też chyba też bardziej lewica niż prawica. Ja proponuję, żeby Ci, którzy lubią socjalizm głosowali nie na SLD, ale na Palikota, a Ci, którzy uważają, że mają poglądy prawicowe - na Nową Prawicę Korwina. I już :-) I będzie ideowo, a nie piarowo. :-)
                    • neptun6666 Re: do neptun 29.09.11, 21:59
                      mezar73 napisał:

> neptun6666 naciąga fakty do swojej teorii, że socjaldemokracja jest najlepsiejs
                      > za. Z obecnej Bandy Czworga, SLD twierdzi, że jest lewicą, PO/PiS, że są prawic
                      > ą, PSL pominę bo to też chyba też bardziej lewica niż prawica. Ja proponuję, że
                      > by Ci, którzy lubią socjalizm głosowali nie na SLD, ale na Palikota, a Ci, któr
                      > zy uważają, że mają poglądy prawicowe - na Nową Prawicę Korwina. I już :-) I bę
                      > dzie ideowo, a nie piarowo. :-)

>>>>>>>fajne , SLD była i jest razem z PO partią liberalno medialną. Jaka socjaldemokracja ? Idea PPS padła po powrocie Piłsudskiego z Magdeburga , zginęła śmiercią tragiczną po przewrocie majowym. Od tamtej pory nie ma szansy na socjalizm/model szwajcarski/ w Polsce. Nie czarujmy się to wszystko pic na wodę.
                      SLD, PO, PiS każda z tych partii była w rządzie. Czy któraś z nich dokonała znormalizowania demokracji/okręgi jednomandatowe/ ? Czy któraś z nich w znaczący sposób obniżyła koszty pracy? Zmniejszyła biurokracje? Najchętniej to bym poszedł do urny wyborczej i wrzucił wykreśloną kartę. Ale boje się że będzie niewielu takich jak ja. Dlatego zagłosuję na Palikota, może wreszcie ktoś będzie miał odwagę rozpierniczyć ten ,,wersal,, . Jednak przyda się taki Robespierre, ot tak by oczyścić atmosferę.
                      • mezar73 Re: do neptun 30.09.11, 11:08
                        hehe... w parlamencie był już taki, co obiecywał, że w sejmie wersalu nie będzie... marnie skończył...
                      • uprl Re: do neptun 30.09.11, 17:15
                        neptun6666 napisał:

naciąga fakty do swojej teorii, że socjaldemokracja jest najle
                        > psiejsza. Z obecnej Bandy Czworga, SLD twierdzi, że jest lewicą, PO/PiS, że są
                        > prawicą, PSL pominę bo to też chyba też bardziej lewica niż prawica. Ja proponu
                        > ję, żeby Ci, kfajne , SLD była i jest razem z PO pa
                        > rtią liberalno medialną. Jaka socjaldemokracja ? Idea PPS padła po
                        > powrocie Piłsudskiego z Magdeburga , zginęła śmiercią tragiczną po prze
                        > wrocie majowym. Od tamtej pory nie ma szansy na socjalizm/model sz
                        > wajcarski/ w Polsce. Nie czarujmy się to wszystko pic na wodę.
                        > SLD, PO, PiS każda z tych partii była w rządzie. Czy któraś z nich
                        > dokonała znormalizowania demokracji/okręgi jednomandatowe/ ? Czy któ
                        > raś z nich w znaczący sposób obniżyła koszty pracy? Zmniejszyła biurok
                        > racje? Najchętniej to bym poszedł do urny wyborczej i wrzucił wykreśl
                        > oną kartę. Ale boje się że będzie niewielu takich jak ja. Dlatego z
                        > agłosuję na Palikota, może wreszcie ktoś będzie miał odwagę rozpie
                        > rniczyć ten ,,wersal,, . Jednak przyda się taki Robespierre, ot tak
                        > by oczyścić atmosferę.

Znów zamęt... Twierdzisz, że SLD i PO nie są socjaldemokratyczne (PO może z nazwy lub pewnych deklaracji może rzeczywiście nie, ale po owocach najlepiej się poznaje...), a z drugiej strony narzekasz, że obie partie nie wprowadziły okręgów jednomandatowych, nie obniżyły kosztów pracy i nie zmiejszyły biurokracji. To nie trzyma się kupy... Nie przypominam sobie, by kiedykolwiek SLD miała takie liberalne nastawienie, a co do PO, to, nie zawaham się użyć tego słowa, oszuści, mieniący się liberałami, a tak naprawdę niewiele sie różniący od SLD czy PIS.
                        Natomiast Palikot to jest mieszanka socjalizmu i kapitalizmu. Z jednej strony chce zlikwidować koncesje, zewolenia i licencje (to ok.), a z drugiej zapewnić darmowy (!) dostęp do internetu, zredukować ceny leków o 50%, zrównać szanse zawodowe kobiet i mężczyzn, finansować in vitro z budżetu.
                    • esscort Re: do neptun 30.09.11, 11:48
                      mezar73 napisał:

> neptun6666 naciąga fakty do swojej teorii, że socjaldemokracja jest najlepsiejs
                      > za. Z obecnej Bandy Czworga, SLD twierdzi, że jest lewicą, PO/PiS, że są prawic
                      > ą, PSL pominę bo to też chyba też bardziej lewica niż prawica.

Te podziały lewica-prawica się całkiem zatarły, bo w zasadzie wszystkie partie "sejmowe" mają w sferze polityki gospodarczej program lewicujący. Przy czym PiS jest bardziej radykalnie lewicujący chyba nawet niż SLD. Rożnicę są w niektórych tematach ideologiczno-światopglądowych, typu związki partnerskie, aborcja, in vitro itp. Przy czym ulubione jest dyskutowanie na tematy, które dotyczą możliwie niewielkiej liczby osób - np. in vitro., a nie prawdziwych problemów, typu rozdział kościoła od państwa, bo tych poważnych to partie wola nie ruszać, bo generalnie chcą sie przypodobać wszystkim i unikają tematów "wrażliwych"
                      • kmsanczia Re: do neptun 30.09.11, 11:50
                        Akurat in vitro ma dużo wspólnego z oddzielenie kościoła od państwa. ;)
                        • esscort Re: do neptun 30.09.11, 11:53
                          w sferze ideologicznej jasne, że tak
                        • neptun6666 Re: do neptun 30.09.11, 13:18
                          kmsanczia napisała:

> Akurat in vitro ma dużo wspólnego z oddzielenie kościoła od państwa. ;)

Jak nie, jak tak Kościelni chcieliby też tam ,, parę groszy,, włożyć w próbówkę , ale nie mogą.
                      • uprl Re: do neptun 30.09.11, 17:41
                        esscort napisał:

Te podziały lewica-prawica się całkiem zatarły, bo w zasadzie wszystkie partie "sejmowe" mają w sferze polityki gospodarczej program lewicujący. Przy czym PiS jest bardziej radykalnie lewicujący chyba nawet niż SLD. Rożnicę są w niektórych tematach ideologiczno-światopglądowych, typu związki partnerskie, aborcja, in vitro itp. Przy czym ulubione jest dyskutowanie na tematy, które dotyczą możliwie niewielkiej liczby osób - np. in vitro., a nie prawdziwych problemów, typu rozdział kościoła od państwa, bo tych poważnych to partie wola nie ruszać, bo generalnie chcą sie przypodobać wszystkim i unikają tematów "wrażliwych"

Masz całkowitą rację, że wszystkie partie z "wielkiej czwórki" mają w sferze gospodarczej charakter lewicujący. Aczkolwiek nie byłbym taki pewny, że PIS jest bardziej lewicowy od SLD, bo gdy rządził, to trzeba uczciwie przyznać, że np. obniżył skadkę rentową i zniósł podatek od spadków i darowizn. Natomiast w sferze obyczajowej, światopoglądowej, np. stosunkiem do aborcji, in vitro czy związków partnerskich, PIS kwalifikuje się raczej do nurtu konserwatywnego, nie lewicowego.
                    • uprl Re: do neptun 30.09.11, 17:25
                      mezar73 napisał:

> ą, PSL pominę bo to też chyba też bardziej lewica niż prawica. Ja proponuję, że
                      > by Ci, którzy lubią socjalizm głosowali nie na SLD, ale na Palikota, a Ci, któr
                      > zy uważają, że mają poglądy prawicowe - na Nową Prawicę Korwina. I już :-) I bę
                      > dzie ideowo, a nie piarowo. :-)

Tu bym się zgodził, debata, którą śledziłem, pomiędzy Korwinem-Mikke a Palikotem przebiegała bardzo merytorycznie.
                      Ps. To, że PO i PIS twierdzą "pijarowo", że są prawicą, nie oznacza jeszcze, że faktycznie ją reprezentują. Od słów do czynów daleka droga...
          • neptun6666 Re: do stefana 27.09.11, 14:27
            stefanprawo napisał:

> do neptun6666 ja STEFANPRAWO jestem tolerancyjny nie mam nic przeciwko innym poglądom politycznym to wzbogaca dyskusję,ale socjalisto - neptunie zwróć uwagę,że Socjalizm w Polsce w kompilacji z komunizmem poniósł klęskę....moim zdaniem socjalizm to utopia nie do zrealizowania na dłuższą metę...dlaczego Grecja bankrutuje a dlatego bo ma rozdmuchane struktury socjalne...dlaczego strefa euro ma kłopoty dlaeczego biurokracja w EU jest rozdmuchana...socjalizm jest bee. I jeszcze jedno socjaliści muszą się nauczyć..NICZEGO NIE MA ZA DARMO...dlatego darmowa służba zdrowia to bzdura bo ktoś musi za nią zapłacić żeby ktoś za darmo mógł jej doświadczyć...i jeszcze jedno www.jwconstruction.com.pl/pl/o_firmie/wladze/
            >
            > to powyżej jest przykład jednego z Panów należących do sld chyba z socjalistycz
            > nymi poglądami jest w radzie nadzorczej kapitalistycznej firmy, to jak to jest
            > z poglądami niektórych socjalistów zasiadających w radach nadzorczych kapitalis
            > tycznych firm..a takich socjalistów jest więcej w radach nadzorczych kapitalist
            > ycznych firm jest więcej..?Po co zasiadają w radach nadzorczych prywatynch firm
            > ? żeby reprezentować socjalistyczne czy socjaldemokratyczne podejście w kapital
            > istycznych firmach nastawionych co oczywiste na zysk?
            > Główny komunista początkowego okresu PRL oraz fałszerz pierwszych wyborów w pow
            > ojennej Polsce i przy okazji agent służb specjalnych Sowietów ( NKWD konkretnie
            > ) niejaki Bierut ( prawdziwe nazwisko: Bolesław Biernacki) obywatel związku rad
            > zieckiego kochający komunizm ponoć...uwielbiał amerykańskie filmy oraz samochod
            > y czyli dla mas komunista a prywatnie wielbiciel dóbr materialnych... ale to ty
            > lko taka dygresja

>>drogi prawicowo nastawiony stefanie w Polsce, socjalizm nigdy nie istniał.To co było to był ustrój przyniesiony na bagnetach i był ustrojem rodem zza Kaukazu.
            • uprl Re: do stefana 27.09.11, 16:52
              drogi prawicowo nastawiony stefanie w Polsce, socjalizm nigdy nie istniał. To co było to był ustrój przyniesiony na bagnetach i był ustrojem rodem zza Kaukazu.

Przyniesiony czy nieprzyniesiony, mniejsza o to, ale chyba fakt, że istniał !? I socjalizmu spuściznę czujemy po dziś dzień.
              Notabene europejską, "nowoczesną", "cywilizowaną" odmianę socjalizmu (by ładniej brzmiało : socjaldemokracja) zaszczepiono nam po wejściu do UE.
    • dorota.alex Re: palikot w Łomiankach cd 26.09.11, 15:16
      A mi się podoba ten sondaż do klikania ze strony PISu. Nawet oni uważają Palikota za 3 siłe! :-D

plockaprawica.net/news.php?readmore=7375
      • esscort Re: palikot w Łomiankach cd 26.09.11, 15:51
        :)
        Zagłosowałem w tej sondzie na PiS :) Bo bardzo spodobała mi się kolejność, w jakiej wymieniono partie - pierwszy PiS, ostatnia PO.
        Cały PiS. Przecież i tak na swojej stronie by wygrał, bo przecież tam zwolennicy zaglądają, ale na wszelki wypadek jeszcze "podmanipulowali".
        • stefanprawo anty liberalny PiS 30.09.11, 08:34
          niestety PiS ze swoją anty liberalną postawą moim zdaniem ma socjalistyczne wstawki oraz specyficzną retorykę dlatego na PiS nie oddam swojego głosu.
          • esscort Re: anty liberalny PiS 30.09.11, 11:34
            Moim zdaniem w przypadku chęci głosowania na partię, która pretenduje do rządzenia (to znaczy ma szansę zbudować większość parlamentarną i wziąć - jak to się szumnie mówi - odpowiedzialność za kraj, to trzeba popatrzeć przede wszystkim na tzw ławkę, czyli na kandydatów do kierowania ministerstwami i głównymi instytucjami. My takie partie w tym rozdaniu mamy dwie - PO i PiS. Pozostałe nie mają szans na przekroczenie ok. 10% poparcia, więc moga być jedynie tzw. języczkiem u wagi.
            No to przepraszam wszystkich zwolenników PiS, ale ja bym nie chciał, żeby sprawami moimi i mojego kraju zajmowali się ludzie pokroju Joachima Brudzińskiego czy Antoniego Macierewicza. Niech każdy pomyśli, czy mając choćby najmniejszy "biznse" (powiedzmy kiosk z gazetami, papierosami, prezerwatywami itp) powierzyłby zarządzanie tym interesem Joachimowi Brudzińskiemu? Nie sądzę. No właśnie.
            Oczywiście to WCALE nie znaczy, że trzeba głosować na PO. Można też głosować na te partie niszowe. Każdy niech głosuje, jak uważa. Na pewno trzeba glosować na konkretnych ludzi a nie ślepo na listę. Zresztą każdy ma swoją strategię. Ja mam znajomą, która traktuje głosowanie jak coś w rodzaju gry i jej celem jest trafienie w wygranego. Np. przy ostatnich wyborach prezydenckich była zadowolona, bo "trafiła" :)
            • neptun6666 Re: anty liberalny PiS 30.09.11, 13:20

>>esscort napisał:

> Moim zdaniem w przypadku chęci głosowania na partię, która pretenduje do rządze
              > nia (to znaczy ma szansę zbudować większość parlamentarną i wziąć - jak to się
              > szumnie mówi - odpowiedzialność za kraj, to trzeba popatrzeć przede wszystkim n
              > a tzw ławkę, czyli na kandydatów do kierowania ministerstwami i głównymi instyt
              > ucjami. My takie partie w tym rozdaniu mamy dwie - PO i PiS. Pozostałe nie maj
              > ą szans na przekroczenie ok. 10% poparcia, więc moga być jedynie tzw. języczkie
              > m u wagi.
              > No to przepraszam wszystkich zwolenników PiS, ale ja bym nie chciał, żeby spraw
              > ami moimi i mojego kraju zajmowali się ludzie pokroju Joachima Brudzińskiego cz
              > y Antoniego Macierewicza. Niech każdy pomyśli, czy mając choćby najmniejszy "bi
              > znse" (powiedzmy kiosk z gazetami, papierosami, prezerwatywami itp) powierzyłby
              > zarządzanie tym interesem Joachimowi Brudzińskiemu? Nie sądzę. No właśnie.

>>jak to , nie chcesz mieć porannego budzenia/CBŚ/ i to za darmoszkę.
              • esscort Re: anty liberalny PiS 30.09.11, 13:37
                neptun6666 napisał: > >>jak to , nie chcesz mieć porannego budzenia/CBŚ/ i to za darmoszkę.

Mnie to CBŚ może na tzw. pukiel skoczyć. Niech sobie budzą, przynajmniej coś by się działo, a tak to nudy. Potem by sie jakieś odszkodowanie wzięło ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka