swojak_net 10.10.11, 11:34 Bardzo dobry wynik, szkoda tylko głosów na Halickiego i Rosatiego. Jeżeli poszłyby na naszego Burmistrza to byłoby super i szansa na mandat. Ale co było, a nie jest ,nie pisze się w rejestr :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lomek2 Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 12:11 Nawet gdyby Pszczółkowski dostał wszystkie głosy PO w naszej gminie, to i tak by nie zdobył mandatu, bo w całej pozostałej części okręgu i tak nikt go nie zna. I dobrze, bo człowiek który czynnie stosuje nepotyzm nigdy nie powinien być w walce o władzę dyskwalifikowany. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 12:39 Oczywiście miało być "bezwzględnie powinien". Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 12:52 Co to jest werdług Ciebie nepotyzm? W jaki sposób p.Pszcółkowski uprawia nepotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 12:56 Nepotyzm to otaczanie własnego stanowiska członkami najbliższej rodziny. Nie "według mnie", tylko tak się to nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 12:57 sjp.pwn.pl/slownik/2488100/nepotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 12:55 przyłączam się! Łomianki są za Panem! Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 13:42 lomek na pierwsze pytanie odpowiedziałeś za co Ci dziękuję. Pozostaje otwarte pytanie drugie: W jaki sposób p.Pszcółkowski uprawia nepotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 14:07 Niegrzybowska. Mówi ci to coś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 14:12 daj spokoj Niegrzybowskiej Była kompetentną osobą za rządów Pszczółkowskiego Co powiesz o Rusieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 14:30 Ja nie pisze czy była niekompetentna, miała zółte włosy w zielone cętki i 4 piersi. Nie powinno jest tam być. To jest właśnie NEPOTYZM. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sztrosmajer1 lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslenia 10.10.11, 15:19 Pewnie by było lepiej, żeby zatrudnił dyletanta Rusieckiego, czy kogokolwiek innego, bez wiedzy i doświadczenia, aby nie był on jego "siódmą wodą po kisielu". Zaręczam Ci, drogi lomku, że w całym cywilizowanym świecie, który tu często przywołujesz, jesli osoba jest dobra i ma kompetencje,nie liczą się tego typu powiązania. Ale to typowy, polski tok myślenia, jak już znajomy, to napewno wetknięty. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 15:24 Akurat kontaktów z cywilizowanym, światem mi nie brakuje. I takie wypaczenia nawet jeśli się zdarzają, są piętnowane. Im bardziej cywilizowany kraj, tym rzadziej się zdarzają i bardziej są piętnowane. Stanowisko urzędowe to nie prywatna firma. Obowiązują standardy i jakościowe i moralne. Ale nie musisz mnie przekonywać. Mnie wcale nie dziwi że w takim grajdole jak Łomianki standardy jeszcze znacznie odbiegają. I co to ma wspólnego z Rusieckim??? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sztrosmajer1 Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 15:37 Rusiecki, to tylko przykład, a Twoja argumentacja jest pozbawiona logiki. Ja też mam częste kontakty z cywilizacją i hasła typu: łomiankowski grajdół" nie zbiją mnie z pantałyku. Po prostu nie masz racji. Wszędzie licza się kwalifikacje i doświadczenie, a dopiero później powiązania. Jeśli ktoś jest "właściwy na właściwym miejscu", nie wzbudza nigdzie emocji. Często piszesz logicznie, ale kiedy chodzi o WP, nie jesteś obiektywny i tracisz cały dystans. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 15:45 > kwalifikacje > i doświadczenie, a dopiero później powiązania. Jeśli ktoś jest "właściwy na wła > ściwym miejscu", nie wzbudza nigdzie emocji. Całkowity fałsz! Chyba że masz na myśli Francję albo Włochy. Ale co to za wzorce... I nie mam powodu tracić dystansu do tematu, bo Pszczółkowski mnie ani ziębi ani grzeje, kontaktów z urzędem nie mam, ani nikt z moich znajomych, ani nikt z krewnych. Nikt z władzy obecnej czy przeszłej nie jest też moim kumplem czy przyjacielem a nawet znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sztrosmajer1 Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 15:51 Fałsz, powiadasz... Dodał bym Anglię i Niemcy, chyba, że to także złe przykłady? A jeśli silisz się na rolę "zdroworozsądkowego głosu forum", to powściągnij emocje, kiedy się wypowiadasz o WP. Nie widać wtedy, że Cię on ani, ani. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 15:55 Podaj więc przykłady. Jakie emocje? Jeden człowiek gratuluje Pszczółkowskiemu wyniku. A więc ja przy okazji dla odmiany gratuluje sobie i wszystkim innym którzy na niego NIE głosowali. Że nie wejdzie do Sejmu i nie będziemy się musieli za tego wybitnie otwartego, komunikatywnego i zdolnego do kompromisu człowieka, wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
tuzimka Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 15:39 Lomek. Akurat za tamtej Pani był papier toaletowy w szkołach. A dziś jest rzeczywiście grajdoł, jak sam piszesz - do którejś potęgi. To oczywiście, tylko taki drobny szczegół, ale może byś już nie plótl na ograny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 15:47 Ja tylko wymieniłem podstawowy powód, dlaczego Pszczółkowski nie nadaje się na wysokie stanowisko jakim jest poseł. Powód wystarczający. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sztrosmajer1 Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 15:52 NADAL TWIERDZĘ, ŻE TO POWÓD ZMYŚLONY I POWIĘKSZONY DO GRANIC ABSURDU! Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 15:57 Zmyślony, czyli szwagierka-zastepca nie jest szwagierką? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sztrosmajer1 Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 16:22 Pasuję, sorry, ale dyskutujesz na poziomie braku papieru. Wygrałeś dwie rolki szorstkiego i jedną trzywarstwowego, o zapachu rumianku. Ja odpadam. I w iem, że napiszesz o braku argumentów i przyznaję rację. Wymiękłem. Nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
tuzimka Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 16:00 Zeznałeś, że Pszczółkowski cię ani ziębi, ani grzeje. Ale przypie...ć się - musiałeś, nie umiałeś inaczej. Serdecznie gratuluję kontaktów z cywilizowanym światem. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 16:09 Tuzimko niezdrowo podniecona. Pszczółkowski był burmistrzem. Urzędnikiem na Samorządowym stanowisku. OSOBA PUBLICZNĄ PODLEGAJĄCĄ MOJEJ OCENIE. Sam chciał nim zostać, nikt go nie zmuszał. Jak się mówi A, to konsekwencją tego jest B. Mógł pokazać się jako lokalny mąż stanu i zaprezentować klasę. I nie zrobił tego. Nie dał o sobie i swoich niedoskonałościach zapomnieć. Zachciało mu się być Posłem, czyli JESZCZE WAŻNIEJSZĄ OSOBĄ PUBLICZNĄ PODLEGAJĄCA MOJEJ OCENIE. I za każdym razem, kiedy będzie się pchał na urząd publiczny, spotka się z moim oporem. Bo nie jest godzien sprawować takich urzędów. A w moim interesie jest aby wyłącznie ludzie bez większych zarzutów mogli piąć się po drabinie władzy w MOIM kraju. To jest jedyna droga do podniesienia standardów. Tyle miałem do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tuzimka Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 16:22 Ocenę klasy innych osób zacznij od krytycznej oceny własnej klasy. To przede wszystkim. Nie popisuj się, bo nie masz czym, i opanuj swoje złote myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 17:14 Póki co jestem osobą prywatną i wolno mi być jakim chcę w ramach prawa. Jeśli to się zmieni, to łaskawie poproszę o cenne rady. Może nawet Ciebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kocham-kocham Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 12.10.11, 17:38 buhahahaha ! napisała ta co się nieprzypie...dala o byle gó...o do obecnej ekipy ! gratuluje moralnosci Kalego całemu towarzystwu wzajemnej adoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: lomek - reprezentant nowego, skrajnego myslen 10.10.11, 16:14 dr_sztrosmajer1 napisał: > Pewnie by było lepiej, żeby zatrudnił dyletanta Rusieckiego, czy kogokolwiek in > nego, bez wiedzy i doświadczenia, aby nie był on jego "siódmą wodą po kisielu". > Zaręczam Ci, drogi lomku, że w całym cywilizowanym świecie, który tu często pr > zywołujesz, jesli osoba jest dobra i ma kompetencje,nie liczą się tego typu pow > iązania. Ale to typowy, polski tok myślenia, jak już znajomy, to napewno wetkni > ęty. Szkoda gadać. Dottore, mimo że z PR masz rację. Ale fakt podany przez lomka ,nadal pozostaje faktem. Następnym razem róbcie to z głową. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 14:15 Tak była zastępcą burmistrza ds. społecznych i co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 14:29 A co ma być dalej? Do czego to podobne, żeby rodzina była zastępcą? Co to za standardy? Na pewno nie cywilizowano-demokratyczne. Dyskwalifikacja. I kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 14:48 Termin pobrane z internetu. Definicja rodziny napisana w sposób zrozumiały. rodzina - jest podstawową grupa społeczną, składa się z rodziców i ich dzieci, cechuje ich więź formalna, wspólnota materialna, mieszkaniowa oraz określony zespół funkcji. Nie twórz własnej ideologi bo inni to za ciebie zrobili. Możesz również napisać, że wszyscy jesteśmy rodziną bo pochodzimy od Adama i Ewy. Nie odpowiadaj bo wystawiasz sobie świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 15:21 Czyli szwagierka to nie rodzina? Niech Ci będzie :) Kiedyś było takie powiedzenie, że "żona to przecież nie rodzina". Też można :) Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 16:18 lomek2 napisał: > A co ma być dalej? Do czego to podobne, żeby rodzina była zastępcą? Co to za st > andardy? Na pewno nie cywilizowano-demokratyczne. > > Dyskwalifikacja. I kropka. > Niestety- jak również wstrzymanie wydawania pozwoleń /wz/ na budowy domów. Jeden z vice był deweloperem, teraz nikt nie podpisuje zezwoleń. Sytuacja podobna . Ktoś blokuje coś, bo mu wolno? Też mi się to nie podoba, jazda na krótki dystans bez trzymanki. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Gratulacje dla Pana Wiesława Pszczółkowskiego 10.10.11, 16:12 wardecka78 napisała: > przyłączam się! > > Łomianki są za Panem! > Ta, lomianki są zdodne z Pańską opinią ,drogi łomku2. Dobrze , póżno bo późno ,że wardecka nareszcie to zrozumiała. Patrząc na błędy przeszłości , łatwiej będzie walczyć z obecną radiomaryjną rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
dzn30 porażka Dąbrowskiego! 10.10.11, 15:14 jak pokazują wyniki wyborów Nasze orły czyli zadrożny i nastula przerżnęli sromotnie Wniosek jest taki że Dąbrowski jest skończony! Radni z Platformy! Weźcie władzę w swoje ręce! Skończcie agonie naszych władz lokalnych! Macie poparcie ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: porażka Dąbrowskiego! 10.10.11, 15:52 bez przesady z tą agonią...chociaż rzeczywiście kandydaci z Łomianek nie odnieśli w wyborach sukcesu, może to i dobrze zważywszy na jakość niektórych kandydatów...ale za bardzo nie wiem co z tym wszystkim ma Dąbrowski wspólnego? Odpowiedz Link Zgłoś
dzn30 Re: porażka Dąbrowskiego! 10.10.11, 16:56 co do jakosci się zgodzę ten co dostał niecałe 300 głosów nawet na sesjach RM nie potrafi powiedzieć słowa tylko się paaatrzy i mysli(chyba) Co ma do tego Dąbrowski? Ano tyle, że to jego ludzie Nastula to jego człowiek ten z pisu też startował z TŁ do RM Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: głupoty gadasz 10.10.11, 19:09 dzn30 napisał: > co do jakosci się zgodzę > > ten co dostał niecałe 300 głosów nawet na sesjach RM nie potrafi powiedzieć sło > wa tylko się paaatrzy i mysli(chyba) > > Co ma do tego Dąbrowski? > Ano tyle, że to jego ludzie > > Nastula to jego człowiek > ten z pisu też startował z TŁ do RM > > Rozumiem że przekładasz wczorajsze zwycięstwo PO ,na grunt Łomianek. Ale w Łomiankach tylko wolo jest typowym platformersem ,reszta to farbowane lisy. Mają się nijak do całokształtu. Wielu z twoich R.M z PO nigdy w tej kadencji nie wzięlo udziału w dyskusji. Może Nastula nie jest tytanem intelektu , ale jest na tyle przyzwoity , że nie pytany głosu nie zabiera. A może w tej Radzie jest to zaleta ,nie wada? Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: porażka Dąbrowskiego! 10.10.11, 16:19 dzn30 napisał: > jak pokazują wyniki wyborów > Nasze orły czyli zadrożny i nastula przerżnęli sromotnie > > > > Wniosek jest taki że Dąbrowski jest skończony! > > > > Radni z Platformy! > Weźcie władzę w swoje ręce! > > Skończcie agonie naszych władz lokalnych! > > Macie poparcie ludzi! >>>>>>>>> Marcin , nie uprawiaj demagogi, czyżbyś nie dospał? Odpowiedz Link Zgłoś
dzn30 Re: porażka Dąbrowskiego! 10.10.11, 16:57 klonie o jakim Marcinie piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia-d Re: porażka Dąbrowskiego! 10.10.11, 19:02 Trzeba uszanować wole wyborców. Pszczółkowski jest jednym ze zwycięzców tego wyścigu. Bez plakatów, hucznych fet, zebrał wiele głosów nie tylko z łomianek. Zebrał również sporą porcje głosów z innych gmin. Niektórzy powiedzą że mało. Zebrał tyle, że w niejednej z ościennych gmin a i w naszej mógł by zostać radnym. A gadanie Łomka o jego nepotyzmie dla wielu było i będzie czym gadaniem zazdrośnika! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliop323 Re: Nepotyzm to mało 10.10.11, 19:48 Chwilę Lomek odkrył jedynie czubek góry lodowej! Przecież na poczatku kadencji Pszczółkowski zatrudnił swoją żonę do przetargów, wcześniej pracowała w innym referacie. Szwagierka czyli Jolanta to tylko kolejny przykład. Czy jest kompetentna? Wystarczy wrócić do wyborów w 2010 roku, które prowadziła i wynik kompetnecji wychodzi sam. Kolejna przegrana. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Nepotyzm to mało 10.10.11, 19:54 Żeby nie było wątpliwości, nie zamierzam oceniać ani kompetencji żony ani zastępczyni burmistrza. Zawsze uważałem, że z tej rodzinnej układance to Niegrzybowska się nadaje na burmistrza a jej szwagier powinien mieć jakąś prostszą i zdecydowanie mniej eksponowaną fuchę w urzędzie, o ile w ogóle. Jedyne o co mi TU chodzi, to o negatywne i niedopuszczalne, urągające standardom przejrzystego państwa prawa, praktyki zwane nepotyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: Nepotyzm to mało 10.10.11, 20:10 I tu masz rację lomku. Ty natomiast dobrze byś się sprawdził w roli woźnego. To dopiero byłaby silna trójca. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Nepotyzm to mało 10.10.11, 20:25 No nie wiem czy gmina by była skłonna zapłacić woźnemu więcej niż burmistrzowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Kaliopowi dedykowane 10.10.11, 20:09 Ja rozumiem, że wygrana PO boli i swędzi. Że zazdrość gryzie. Że czarna żółć podchodzi do gardła. Że warto się jakoś odegrać. Chociaż na żonie. Tylko po co przy tym łgać w żywe oczy? Pani Niegrzybowska nie prowadziła kampanii wyborczej w 2010 roku. Pani Pszczółkowska pracowała w urzędzie sporo przedtem, nim jej mąż został burmistrzem, a została zatrudniona przez Sokołowskiego. Przed odejściem z urzędu zajmowała się przygotowaniem przetargów (nie rozstrzyganiem). A poza tym, dobrze by było, gdyby w obecnym urzędzie, pod wodzą obecnego burmistrza, pracowały takie siły fachowe, jak one. Lomek niczego nie odkrył o czym nie byłoby już dawno wiadomo. Może byś Kaliopie, napisał, kto tam teraz jest podobnym do nich fachowcem? Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: porażka Dąbrowskiego! 10.10.11, 19:49 Zazdrość polega na tym, że ktoś by chciał mieć to co ma ktoś inny lub być jak ktoś inny. A tak się składa, że ja nie mam najmniejszego powodu do zazdrości względem Pszczółkowskiego. Ani tego jaki jest, kim jest, co ma ani co osiągnął. Gdybym zaś miał parcie do władzy albo poszukiwał w tym sposobu na życie lub środków do życia, to bym politykiem był, a nie tylko dyskutował o tym. Jak się zapewne domyślasz, nie brakuje mi odpowiedniej samooceny i przebojowości, żeby próbować ;) Popatrzmy na wyniki Pszczółkowskiego w naszym powiecie, ale poza Łomiankami. Czyli tu gdzie jego nazwisko jest cokolwiek znane: Izabelin 0,43% Stare Babice 0,43% Ożarów 0,31% Leszno 0,79% Błonie 0,37% Kampinos 0,14% Dla porównania Gmina Sobienie-Jeziory, kilkadziesiąt km od Łomianek, na przeciwległym krańcu okręgu, gdzie pies z kulawa nogą o Wiesławie nie słyszał. Mimo to uzyskał wynik: 0,21% Otóż, około procenta i mniej, są to wyniki na poziomie SZUMU. Zupełnie przypadkowe głosy ludzi którzy głosowali na PO, ale z jakichś powodów nie chcieli głosować na znane nazwiska. Pszczółkowski to typowy lokalny działacz, na którego głosują tylko tubylcy. Mięso wyborcze. Może i przykre, ale takie są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.1 Re: porażka Dąbrowskiego! 10.10.11, 20:05 Dyskusja o nepotyzmie już była. Żona, może niekoniecznie kompetentna, ale pracowała w UM na długo przed mężem, i co, miała odejść, jak wygrał? Nie mam nic przeciwko zatrudnianiu krewnych i znajomych, pod jednym wszakże warunkiem - są kompetentni. Jeżeli mam do wyboru osobę mi znaną, której ufam, i nieznaną, o podobnych kompetencjach, wybiorę znajomą. To logiczne. I nie ma w tym nic dziwnego. A Wiesław zdobył głosów tyle, ile mógł, i tak nie mając szans na wygraną. Kropka. Nie prowadził kampanii w Ł, nie mówiąc o innych gminach. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: porażka Dąbrowskiego! 11.10.11, 20:46 Dla zazdrosnych bezinteresownie: www.gazetaecho.pl/swietny-wynik-bylego-burmistrza-dobry-nastuli_58365 Odpowiedz Link Zgłoś
kiix Re: porażka Dąbrowskiego! 11.10.11, 21:16 lomek2 napisał: > Zazdrość polega na tym, że ktoś by chciał mieć to co ma ktoś Ty, jak skromnie i samokrytycznie piszesz o sobie, wytrawny obywatel świata pewnie słyszałeś o takim pojęciu jak bezinteresowna zazdrość pomieszana z zawiścią. > > Gdybym zaś miał parcie do władzy albo poszukiwał w tym sposobu na życie lub środków do >życia, to bym politykiem był, a nie tylko dyskutował o tym. Skromnością to raczej nie grzeszysz. Ogłada i zmysł polityczny to jedno a wielogodzinne wylewanie swojej żółci na tym forum to zupełnie co innego. > nie brakuje mi odpowiedniej samooceny i przebojowości, żeby próbować ;) > Co do samooceny, to sam to wymyśliłeś czy ktoś ci podpowiedział, a przebojowości faktycznie Ci nie brakuje. Dałeś temu wielokrotnie dowody pisząc traktaty na tym forum np. o papierze toaletowym, zajęciach szkolnych maluchów w kościelnej izbie czy zajęciach dodatkowych za kasę zewnętrzną w szkole. > Popatrzmy na wyniki Pszczółkowskiego w naszym powiecie, ale poza Łomiankami. > Uzyskał przyzwoity wynik, a biorąc pod uwagę limit kasy ustalony dla kandydatów startujących w PO z 14 miejsca, to wynik miał bardzo dobry. Weź pod uwagę również anty kampanię którą prowadził urząd i grupy wzajemnych adoracji. > Pszczółkowski to typowy lokalny działacz, na którego głosują tylko tubylcy. Mię > so wyborcze. Może i przykre, ale takie są fakty. > Mięsa jak piszesz, w niektórych przypadkach o zapachu stęchlizny, w Łomiankach mieliśmy pod dostatkiem, z bilbordami, plakatami, wsparciem urzędów i sztabów ludzi i co dali ciała jak tania ulicznica. Praktycznie tylko osoba, którą tak zajadle krytykujesz osiągnęła lepszy niż przyzwoity wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: porażka Dąbrowskiego! 11.10.11, 21:30 i ten żenujący bilboard kolo "tiramisu" foto jak z prehistorii - w skóry odziać , maczuge do ręki i tylko dinozaurów (z warszawskiej) brak. zenada jak sie nie ma "myku" do wypowiedzi to się cicho siedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: porażka Pszczoły. 11.10.11, 21:33 Żegnaj owadzie ,odlatujesz na polityczną emeryturę. Czy dostałeś się do sejmu? Czy zostałeś burmistrzem? Czy masz jakiekolwiek szanse? Odpowiedź może być jedna, matematyka nie kłamie. NIEEEEEEEEEEEEEEE Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: porażka Pszczoły. 11.10.11, 21:34 matematyka mowi ze w łomiankach dostał 2300 glosow a Twoj malomowny kolega 220 Odpowiedz Link Zgłoś
etaam Re: porażka Pszczoły. 11.10.11, 23:10 neptun6666 napisał: > Czy masz jakiekolwiek szanse? > Odpowiedź może być jedna, matematyka nie kłamie. > Przestań rżnąć głąba, zaczynasz się zachowywać jak selektywny masochista. Wiesław Pszczółkowski pokonał w Łomiankach liderów list - Andrzeja Halickiego i Dariusza Rosatiego, a dopiero pięciu pierwszych kandydatów z listy PiS razem wziętych ma poparcie większe od byłego burmistrza. www.gazetaecho.pl/swietny-wynik-bylego-burmistrza-dobry-nastuli_58365 Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Obiektywnie 12.10.11, 00:52 Niezależnie od oceny Wiesława Pszczółkowskiego jako burmistrza, sympatii czy jej braku, to patrząc na zimno i obiektywnie trudno by było nie uznać jego wyniku w Łomiankach za bardzo dobry. Uzyskał 18,71% wszystkich ważnych głosów, najwięcej ze wszystkich kandydatów. Wyprzedził zdecydowanie Rosatiego (13,5%), jedyynkę PO - Halickiego (7,9%) i jedynke PiS - Błaszczaka - (6,5%). Pszczółkowski dostał w Łomiankach (procentowo) niewiele mniej głosów niż Jarosław Kaczyński w Warszawie. Więc wszystkie zaklęcia o jego słabym wyniku są nieobiektywne. Warto zauważyć, że wszyscy pozostali kandydaci z Łomianek dostali w porównaniu z Pszczółkowskim śladowe ilości głosów. Warto porównać wynik w łomiankach Pszczółkowskiego z wynikiem Jana Grądzkiego 4 lata temu, który otrzymał wówczas w łomiankach 12,84%, czyli ok. 1/3 mniej. Pszczółkowski startował z 14 miejsca na liście, Grądzki - z 5 miejsca. Oczywiście Pszczółkowski nie miał większych szans uzyskanie mandatu posła, ponieważ poza łomiankami jest osoba mało znaną. Ale patrząc obiektywnie trzeba powiedzieć, że był niekwestionowanym liderem tego głosowania w łomiankach. Wydaje mi się, że biorąc pod uwagę niedawną przegraną W.P. w wyborach na burmistrza, to ten dobry wynik Pszczółkowskiego w obecnych wyborach o czymś świadczy - niech każdy sobie wyciągnie wnioski, o czym. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Obiektywnie 12.10.11, 01:48 Ależ wszystko się zgadza! Tyle że nie o sukcesie Pszczółkowskiego w Łomiankach było (sam o tym pisałem jeszcze przed wszystkimi innymi), ale o jego niby dobrym ogólnym wyniku. Nie był dobry, bo i nie miał szansy być. Po co zaklinać rzeczywistość. Ja akurat uważam, że te 18% dopiero co burmistrza popieranego prze połowę gminy, to i tak mało wobec obcego nam Halickiego z jego 13 procentami. Gdyby Pszczółkowski miał 18% ale każdy inny kontrkandydat połowę lub mniej niż on, to by można było mówić o sukcesie. Lokalnym oczywiście. A tak jest zwycięstwo, ale sukces to chyba za mocne słowo przy tych uwarunkowaniach. P.S. W ostatnich wyborach samorządowych głosowałem na Pszczółkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Obiektywnie 12.10.11, 01:51 Dodam jeszcze, że analogiczna sytuacja była w wielu innych okręgach w Polsce, które sprawdzałem z racji mojego osobistego zainteresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Obiektywnie 12.10.11, 06:49 lomek2 napisał: > Dodam jeszcze, że analogiczna sytuacja była w wielu innych okręgach w Polsce, k > tóre sprawdzałem z racji mojego osobistego zainteresowania. Esscorcie naginasz krzywą czasoprzestrzeni.. Co z tego że na własnym terenie dostał 18%,. To były wybory /przerżnięte/ do sejmu. Gdyby były na Burmistrza, a miałby na przeciw siebie konkurenta i tak by przerżnął. Następna szansa przed nim za 3 lata. > Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Obiektywnie 12.10.11, 08:36 Niczego nie naginam. Pisze obiektywnie, że to dobry wynik (nie napisałem, że sukces), jakiego dotychczas żaden miejscowy działacz nie uzyskał. Napisałem też to, co Lomek, że jako działacz lokalny WP nie miał większych szans na zdobycie mandatu posła i nie wiem, czy tego oczekiwał, więc nie można chyba mówić o "przerżnięciu", bo przerżniećie to jest wtedy, gdy ktoś jest w grupie faworytów i nie wygra.. Po prostu, niezależnie od stosunku do WP i jego oceny, warto popatrzeć obiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Obiektywnie 12.10.11, 15:28 esscort napisał: > Niczego nie naginam. Pisze obiektywnie, że to dobry wynik (nie napisałem, że su > kces), jakiego dotychczas żaden miejscowy działacz nie uzyskał. Napisałem też t > o, co Lomek, że jako działacz lokalny WP nie miał większych szans na zdobycie m > andatu posła i nie wiem, czy tego oczekiwał, więc nie można chyba mówić o "prze > rżnięciu", bo przerżniećie to jest wtedy, gdy ktoś jest w grupie faworytów i ni > e wygra.. Po prostu, niezależnie od stosunku do WP i jego oceny, warto popatrze > ć obiektywnie Zaprzeczasz sobie. WP był w grupie faworytów/przynajmniej w Łomiankach/. No i drogi naginaczu mimo pobożnych życzeń PRZERŻNĄŁ. Teraz trwa wykuwanie zwycięstwa medialnego z klęski wyborczej. Po tylu porażkach proponuję by zmienił zawód./samorządowiec/ Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Obiektywnie 12.10.11, 16:13 Nie rozmawiałem WP, ale nie z sądzę, by byly w tej materii jakieś większe oczekiwania wychodzące poza dobry wynik w łomiankach. Nie ulega wątpliwości, że w łomiankach dobry wynik osiągnął. Tego nie da się zaczarować. Nie ma tu zadnego wykuwania zwycięstwa, bo jakie to zwycięstwo? Po prostu refleksja. Nie docierają do ciebie żadne racjonalne argumenty, więc nie będe sie starał cie więcej przekonywać Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Obiektywnie 12.10.11, 19:54 esscort napisał: > Nie rozmawiałem WP, ale nie z sądzę, by byly w tej materii jakieś większe ocze > kiwania wychodzące poza dobry wynik w łomiankach. Nie ulega wątpliwości, że w ł > omiankach dobry wynik osiągnął. Tego nie da się zaczarować. Nie ma tu zadnego w > ykuwania zwycięstwa, bo jakie to zwycięstwo? Po prostu refleksja. Nie docierają > do ciebie żadne racjonalne argumenty, więc nie będe sie starał cie więcej prze > konywać >>>>>>>>>>> Jeżeli będziesz podawał racjonalne argumenty, to je przyjmę. Pamiętaj że prawda leży po środku . Gdyby nie nachalna reklama marketingowa ,pewnie bym się nie nakręcał. Czasem też się łapię na tym że On coś zrobił, a teraz grozi nam tzw zastój inwestycyjny. Głupi nie jestem dla tego nie znoszę subiektywnego kreowania rzeczywistości. Jeszcze raz , poważne argumenty , to i poważna dyskusja. Rozumiem oczywiście , że zarówno ty jak i większość piszących nie ma wiele wspólnego z kretyńskimi nickami typu hestia, wardecka ,kaliop Dlatego powinniśmy nieco znormalizować posty Argumenty , jeszcze raz argumenty. Trudno jest dyskutować z matematyką.. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Obiektywnie 12.10.11, 10:17 lomek2 napisał: >> Ależ wszystko się zgadza! Tyle że nie o sukcesie Pszczółkowskiego > Ja akurat uważam, że te 18% dopiero co burmistrza popieranego prze połowę gminy > , to i tak mało wobec obcego nam Halickiego z jego 13 procentami. Zastanów się. Powinieneś chyba wiedzieć, że wybory burmistrzowskie i wybory parlamentarne są zupełnie inne i mają inne mechanizmy. W burmistrzowskich masz bardzo oczywisty podział głosów (kandydat do kandydata), w parlamentarnych głosy rozkładają się pomiędzy dużą liczbę kandydatów i to tłumaczy dlaczego kandydat uprzednio "popierany przez połowę gminy" zdobył teraz mniejszą ilość głosów. Zdobył mniejszą, bo miał więcej kontrkandydatów, a nie jednego, jak poprzednio. Popatrz, ile głosów miał Halicki także tylko w Łomiankach i wtedy porównuj. Liczba głosów (znowu inaczej niż w wyborach burmistrzowskich) zależy nie tylko od nazwiska kandydata, ale w znacznej mierze zależy od pozycji na liście (1H : 14P) i od kasy jaką można wydać na kampanię. W sumie, uważam, że p. Pszczółkowski miał znaczący wynik. Ważne jest też i to, że 3200 głosów, jakie dostał, nie poszły na PiS, którą to partię tygodniami zwalczałeś na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek005 Re: Obiektywnie 12.10.11, 14:13 Jak już kiedyś pisałem w innym wątku a pro po kandydata z listy nr 7. Wilki zaczęły nagonkę na zwierzynę. Niestety trochę im wynik W.P nie na rękę, bo trochę jeszcze za dobry. Mają jeszcze 3 lata na wykasowanie Go i zohydzenie. Między czasie będą promować siebie. Zwróćcie uwagę kto będzie bardzo w tym aktywny. W.P z jego szwagierka to będzie pikuś w porównaniu z tym co pokażą klany różnych rodzin łomiankowskich . Tylko muszą jeszcze dorobić jakieś studia co teraz nie jest trudne jak się ma parę złociszy. W końcu to inwestycja w przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Obiektywnie 12.10.11, 15:30 marcinek005 napisał: > Jak już kiedyś pisałem w innym wątku a pro po kandydata z listy nr 7. Wilki zac > zęły nagonkę na zwierzynę. Niestety trochę im wynik W.P nie na rękę, bo trochę > jeszcze za dobry. Mają jeszcze 3 lata na wykasowanie Go i zohydzenie. Między cz > asie będą promować siebie. Zwróćcie uwagę kto będzie bardzo w tym aktywny. W.P > z jego szwagierka to będzie pikuś w porównaniu z tym co pokażą klany różnych ro > dzin łomiankowskich . Tylko muszą jeszcze dorobić jakieś studia co teraz nie je > st trudne jak się ma parę złociszy. W końcu to inwestycja w przyszłość. Lub Wiesław musi zrobić studia podyplomowe. Odpowiedz Link Zgłoś
otwarty-live Re: Obiektywnie 12.10.11, 18:10 neptun6666 napisał:> Lub Wiesław musi zrobić studia podyplomowe. Obiektywnie odnoszę wrażenie, że niektórym dyskutantom przydałoby się choć maturę zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś