Dodaj do ulubionych

To już rok !!!

06.12.11, 11:44
Czas płynie niezwykle szybko. Przypominam wszystkim, że wczoraj minął rok od drugiej tury wyborów samorządowych, w której to mieszkańcy Łomianek wybrali nowego Burmistrza. Uroczyste ślubowanie Burmistrza miało miejsce 13 grudnia 2010 r. Podczas ślubowania Burmistrz powiedział: ...."pragnę przywrócic niejako Łomianki ich obywatelom". Mam pytania:
1. Czy wczoraj podczas sesji nadzwyczajnej były życzenia dla Burmistrza?
2. Czy planowane są jakieś uroczystości rocznicowe w dniu 13 grudnia?
POzdrowienia
Obserwuj wątek
    • tabit Re: To już rok !!! 06.12.11, 17:37
      > 2. Czy planowane są jakieś uroczystości rocznicowe w dniu 13 grudnia?

tak dzień żałoby w lokalnym PO
      • lock-padlock Re: To już rok !!! 06.12.11, 19:56
        Dzień żałoby, to będzie w całych Łomiankach.
        • neptun6666 Re: To już rok !!! 06.12.11, 20:00
          lock-padlock napisał:

> Dzień żałoby, to będzie w całych Łomiankach.

>>PO rozwiązaniu waszego kółka P.O.
          • behemot.1 Re: To już rok !!! 06.12.11, 21:33
            Oj, człowieku, ty to naprawdę masz kompleks.

Łomianki nie są ani o krok dalej, niż były w zeszłym roku, a kto nie idzie do przodu, ten się cofa.

Dla mnie największa niespodzianka tego roku? Rusiecki z Sokołem przy jednym stole. Jak się zaraz okaże, że się Zielski przysiądzie, to też się nie zdziwię:-) Wydawałoby się - absurd, ale ostatni rok to rok absurdów.
            • neptun6666 Re: To już rok !!! 06.12.11, 22:25
              behemot.1 napisała:

> Oj, człowieku, ty to naprawdę masz kompleks.
              >
              > Łomianki nie są ani o krok dalej, niż były w zeszłym roku, a kto nie idzie do p
              > rzodu, ten się cofa.
              >
              > Dla mnie największa niespodzianka tego roku? Rusiecki z Sokołem przy jednym sto
              > le. Jak się zaraz okaże, że się Zielski przysiądzie, to też się nie zdziwię:-)
              > Wydawałoby się - absurd, ale ostatni rok to rok absurdów.

Sama widzisz że kulturalni ludzie potrafią się dogadać,nawet nad podziałami.
              Krzykacze do których ty również należysz nigdy niczego nie wybudowali wspólnie.
              • ziomalreaktywacja Re: To już rok !!! 06.12.11, 23:35
                Neptun z całym szacunkiem dla Twojej osoby
                piszesz bzdury, bronisz twór upadły.

Burmistrz Dąbrowski Pan Rusiecki i Pan Kłudkiewicz
                cofnęli Łomianki o 6 lat wstecz

Pan Sokołowski niestety nie dogaduje się z panem Rusieckim - wiem co piszę
                Myślę, że z obrzydzeniem patrzy na to co się dzieje
                ale to kulturalny człowiek i chce pracować
                dlatego sytuacja jest taka jaka jest.

popatrz czasami na tych ludzi na przykład we wzajemnych relacjach
                b.Rusiecki to rodzaj inaczej nazywanego chłopa
                b.Dąbrowski to bezpłciowy nieudacznik

Podziwiam Sokołowskiego, że jeszcze się tam odnajduje.

Neptun6666 - szacun - ale stawiasz na "śmierdzącego" konia
                a są tu ludzie uczciwi, których warto wspierać
              • dr_sztrosmajer1 Re: To już rok !!! 07.12.11, 11:04
                neptun6666 napisał:

> Sama widzisz że kulturalni ludzie potrafią się dogadać,nawet nad podzi
                > ałami.
                > Krzykacze do których ty również należysz nigdy niczego nie wybudowali
                > wspólnie.

Czytałeś siebie klonie? Myślę, że nie i tak se klikłeś. Kulturalni ludzie. Którzy? A Rusiecki z Sokołowskim budują co najwyżej swoje konta bankowe. Ich "współpraca" ma na celu osłabienie pozycji Grądzia i nic więcej.
    • dr_sztrosmajer1 Re: To już rok !!! 07.12.11, 11:10
      Przez ten rok udało się:
      1. wystawić księgę kościelną w UM
      2. zatrudnić koleszków z Nowego Dworu w urzędzie
      3. zatrudnić najlepiej zarabiającego w Polsce dyr. domu kultury
      4. wzbudzić psychozę strachu wśród pracowników UM i jednostek podległych
      5. zatrudnić chłam i pozwalniać fachowców
      6. pokazać nową jakość władzy (gest kozakiewsicza w wykonaniu wice kłódkiewicza)
      7. rozbuchać gazłom do niewyobrażalnych rozmiarów propagandowych (jest gorszy od tuby łajdaków w szczytowym okresie.
      8. rozwalić budżet
      9. zaciągnąć nowe potężne długi
      10. skonfliktować każdego z każdym.

Serdecznie gratuluję panie komandosie.
      • przyjaciel_siara Re: To już rok !!! 07.12.11, 11:25
        dr_sztrosmajer1 napisał:

Przez ten rok udało się:
        1. wystawić księgę kościelną w UM
        2. zatrudnić koleszków z Nowego Dworu w urzędzie
        3. zatrudnić najlepiej zarabiającego w Polsce dyr. domu kultury
        4. wzbudzić psychozę strachu wśród pracowników UM i jednostek podległych
        5. zatrudnić chłam i pozwalniać fachowców
        6. pokazać nową jakość władzy (gest kozakiewsicza w wykonaniu wice kłódkiewicza)
        7. rozbuchać gazłom do niewyobrażalnych rozmiarów propagandowych (jest gorszy od tuby łajdaków w szczytowym okresie.
        8. rozwalić budżet
        9. zaciągnąć nowe potężne długi
        10. skonfliktować każdego z każdym.

Serdecznie gratuluję panie komandosie.

Zabrzmiało to niczym 10 przykazań. Trzeba przyznać, że trochę narobili (nie mylić z "się narobili"). To, co teraz? Chyba zbliża się czas zapłaty (nie mylić z "wypłaty")...

Twój Przyjaciel Siara
        • dr_sztrosmajer1 Re: To już rok !!! 07.12.11, 14:31
          przyjaciel_siara napisał:

> Zabrzmiało to niczym 10 przykazań. Trzeba przyznać, że trochę narobili (nie myl
          > ić z "się narobili"). To, co teraz? Chyba zbliża się czas zapłaty (nie mylić z
          > "wypłaty")...
          >
          > Twój Przyjaciel Siara

Nie zabrzmiało, tylko ZAGRZMIAŁO nad Łomiankami. 10 nie przykazań, a przekazów, dlaczego nie należy głosować na ludzi, którzy budują swój wizerunek na kłamstwie i pomówieniach innych ludzi. 10 odpowiedzi na pytanie dlaczego głos wyborczy należy gruntownie przemyśleć i nie łapać się na lep komandosa, czytaj nieudacznika, wspaniałego managera, czytaj bezrobotnego frustraty, który rozwalił oddział dobrze prosperującej firmy, marionetki, która potrzebuje ręki do sterowania, najpierw byli to sponsorzy kampanii, teraz wicebur PR.
      • tuzimka Re: To już rok !!! 07.12.11, 11:26
        W tym wspaniałym roku mamy łącznie 8 milionów zł do tyłu (7 mln obligacje+1 mln kary).
        Czyli ponad 660 tys. miesięcznie.

To ja już nawet nie pytam o nazwiska autorów tych osiągnięć.
        • 321art Re: To już rok !!! 08.12.11, 22:44
          A ile tuzimko, Łomianki były do tyłu w poprzednim roku i kto był ich autorem, ta bańka to już chyba wyjaśniona ,czyjego była autorstwa i komu ją próbowano przypisać ?
        • neptun6666 Re: To już rok !!! 08.12.11, 22:47
          tuzimka napisała:

> W tym wspaniałym roku mamy łącznie 8 milionów zł do tyłu (7 mln obligacj
          > e+1 mln kary).
          > Czyli ponad 660 tys. miesięcznie.
          >
          > To ja już nawet nie pytam o nazwiska autorów tych osiągnięć.

Teraz to już możesz kręcić weki, chyba ci się jednak przydadzą , na ciężkie czasy.
          • dr_sztrosmajer1 Re: To już rok !!! 08.12.11, 23:18
            Spytam arta i klona o pozostałe "osiągnięcia" miłościwie nam panującego?
            • 321art Re: To już rok !!! 10.12.11, 23:38
              dr_sztrosmajer1 napisał:

> Spytam arta i klona o pozostałe "osiągnięcia" miłościwie nam panującego?
              dr, miłościwie wam panującym zapewne był poprzednik, dla mnie obecny burmistrz jest normalnym facetem, usiłującym coś naprawić w naszym zapyziałym miejscu zamieszkania. Moje oczekiwania względem pracy urzędu się sprawdzają w mniejszym lub większym stopniu. To co ty uważasz za porażkę , dla mnie nią nie jest. Nie jestem osobą skłonną do wychwalania kogokolwiek , ale i nie zajmuje się krytykanctwem. Mierzi mnie to jak ktoś mówi lub pisze jam to uczynił.
              • dr_sztrosmajer1 Re: To już rok !!! 11.12.11, 01:25
                Czyli mierzi Cię tekst, że burmistrz pozyskał 90 mln na budowę węzła Kolejowa-Brukowa, mierzi Cię fakt, że burmistrz pozyskał działkę pod budowę ujęcia wody przy al. Chopina?
                To jest właśnie przypinanie sobie orderów za czyjeś osiągnięcia.
                • 321art Re: To już rok !!! 11.12.11, 10:39
                  dr_sztrosmajer1 napisał:

> Czyli mierzi Cię tekst, że burmistrz pozyskał 90 mln na budowę węzła Kolejowa-B
                  > rukowa, mierzi Cię fakt, że burmistrz pozyskał działkę pod budowę ujęcia wody p
                  > rzy al. Chopina?
                  > To jest właśnie przypinanie sobie orderów za czyjeś osiągnięcia.
                  Czytałem GŁ i nie zauważyłem żeby padło słowo burmistrz pozyskał,było gmina pozyskała.Dla mnie nie ma znaczenia kiedy zaczęto mówić o czymś , lecz to kiedy to powstanie i w jaki sposób.Pierwsze plany metra Warszawskiego powstały kilkadziesiąt lat temu i co z tego?
                  • neptun6666 Re: To już rok !!! re 321 11.12.11, 10:47
                    Zdaje się że przeoczyłeś jeden tytułów . Poczytaj sobie lomianki.info wersja papierowa.
                    Oko ci zbieleje, i głowa rozboli. ,, Faktem jest ,,- wielki powrót.
                    • 321art Re: To już rok !!! re 321 11.12.11, 13:22
                      neptun6666 napisał:

> Zdaje się że przeoczyłeś jeden tytułów . Poczytaj sobie lomianki.in
                      > fo wersja papierowa.
                      > Oko ci zbieleje, i głowa rozboli. ,, Faktem jest ,,- wielki powrót.
                      Fakem jest że niektórzy nie potrafią się wyzbyć złych nawyków i uczyć na błędach, ja bym to nazwał próbą powrotu do przeszłości. dzięki za nakierowanie , wcześniej nie przejrzałem.Wywiad z PR w GŁ, w porównaniu z artykułem WP i wypowiedzią pani Sylwii to pikuś, jeżeli ktoś zarzuca autopromocje osobie wiceburmistrza.
    • tuzimka Re: To już rok !!! 11.12.11, 11:31
      O roku ów! Kto ciebie widział w naszej gminie
      Temu nieprędko niesmak przeminie.
      • neptun6666 Re: To już rok !!! 11.12.11, 11:58
        tuzimka napisała:

> O roku ów! Kto ciebie widział w naszej gminie
        > Temu nieprędko niesmak przeminie.

Wierszokleta ,tylko głowa nie ta!!!! Tęsknicie za dyscypliną i połajankami, za kultem jednostki. To widać , i czuć .
    • phalena Re: To już rok !!! 11.12.11, 12:43
      O roku ów! Kto ciebie widział w naszym mieście
      Temu w głowie się nie mieści.

A może jakiś mały konkurs forumowy na rymowankę z pierwszym wersem "O roku ów!" ?
      • drabbu Re: To już rok !!! 11.12.11, 21:35
        O roku ów! Kto ciebie widział w naszym ZWiKu
        Zwieje stąd, pełen krzyku.
        • gray_ghost Re: To już rok !!! 11.12.11, 22:15
          Kto widział rok bieżący w Łomiankach i na Rusi,
          Ten wiedział, że ten burdel, źle się skończyć musi,
          bo miejscowej starszyźnie, profesor Wisłocka,
          doradziła jak dać dupy, teraz...dobranocka!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka