Dodaj do ulubionych

Kto to jest pan Krystecki?

18.12.11, 19:58
Co to za wyjątkowa persona, że chodzi z burmistrzem na wszystkie spotkania wigilijne mimo, iż nie jest proszony. Rozumiem: burmistrz, zastępcy , przewodniczący Rady Miejskiej ale T. Krystecki jeden z 21 radnych. Panie radny trochę pokory. Nie pchaj się tam gdzie Cię nie proszą. Pan burmistrz nie jest ubezwłasnowolniony i sam sobie da radę. Chyba, że się mylę.

Obserwuj wątek
    • ziomalreaktywacja Re: Kto to jest pan Krystecki? 18.12.11, 22:54
      parafrazując
      - jeden umie czytać drugi pisać :D
      albo odwrotnie
      a może obaj potrafią ... ;)

> . Nie pchaj się tam gdzie Cię nie proszą. Pan burmistrz nie jest ubezwłasnowolnimy

Tak poważnie to - który z nich to burmistrz ?
      ;) robią z mieszkańców... 3:o)
    • gray_ghost Re: Kto to jest pan Krystecki? 18.12.11, 23:07
      Mądrość, doświadczenie życiowe i nienaganna kultura osobista pana Krysteckiego czynią z Jego osoby doradcę burmistrza. Obaj widocznie reprezentuję ten sam poziom.
      • white_ghost Re: Kto to jest pan Krystecki? 20.12.11, 17:23
        No i mój Opel, który po remoncie w Jego warsztacie dokonał po dwóch tygodniach żywota, także dobrze o Nim świadczy. (A.D. 1996 zdarzyło się).
        Pora była schodzić z tego świata. I zszedł, na złom.
        Praw nie dochodziłem, bo ledwo dyszał, i Krystecki i Opel. ;)

A dzisiaj? No proszę! Panisko pełną gębą! Obraża się na sesjach, obraża na sesjach, aktywny jak sód, pełno go wszędzie.
        A efekty takiej permanentnej zadymy?
        PR lokalny, ale PR.
        Znamy Go. Kochamy Go. Nienawidzimy GO. I oto chodzi.
        Nie ważne jak o Nim piszemy, mówimy, myślimy. Ważne że jest ruch w interesie.
        Krystecki doskonale o tym wie.

Quźba - czyżby następny burmistrz przygłup?

• neptun6666 Re: Kto to jest pan Krystecki? 20.12.11, 17:35
          Cóż ,Ople mają to do siebie /w końcu to mierna licencja GM/ , tym samochodem długo nie pojeździsz. Adam Opel AG.
          Co do Krysteckiego to nie mam wyrobionego zdania. Ale bardzo się lubią z madame
          M.Wójcicką. Może to ma wpływ na jego zachowania, na testosteron, nie wiem?
          • neptun6666 Re: Kto to jest pan Krystecki? 20.12.11, 17:39
            neptun6666 napisał:

> Cóż ,Ople mają to do siebie /w końcu to licencja GM/ , tym
            > samochodem długo nie pojeździsz. Adam Opel AG. Reanimacja po przebiegu 200000 km niemożliwa w żadnym warsztacie.
            > Co do Krysteckiego to nie mam wyrobionego zdania. Na warsztacie jak w życiu nie zawsze się udaje. Ale bardzo się lub
            > ią z madame
            > M.Wójcicką. Może to ma wpływ na jego zachowania, na testosteron, nie
            > wiem?

A zapomniałem dodać że hestia , czyli nasz sławny Edek zaczął mu zazdrościć pozycji i stąd ten wątek.
            • neptun666 Re: Kto to jest pan Krystecki? 20.12.11, 20:12
              neptun6666 napisał:

Cóż ,Ople mają to do siebie /w końcu to licencja GM/ , tym
              > > samochodem długo nie pojeździsz. Adam Opel AG. Reanimacja po p
              > rzebiegu 200000 km niemożliwa w żadnym warsztacie.
              > > Co do Krysteckiego to nie mam wyrobionego zdania. Na warsztacie

> jak w życiu nie zawsze się udaje. Ale bardzo się lub
              > > ią z madame
              > > M.Wójcicką. Może to ma wpływ na jego zachowania, na testosteron
              > , nie
              > > wiem?
              >
              >
              > A zapomniałem dodać że hestia , czyli nasz sławny Edek zaczął mu zaz
              > drościć pozycji i stąd ten wątek.

Klonie odwal się już od Pani M. Wójcckiej i od sławnego Edka nie kryj się za nickiem tylko stań do dyskusji z otwarta przyłbicą z tego co wiem to P. Wójcicka zawsze podpisuje się pod
              swoimi wypowiedziami Edek również, czego nie można powiedzieć o tobie.

A jaka to pozycję ma Krystecki ??kapusia i donosiciela!!!!!
              Krystecki ma to na co zasłużył, pracował na taka opinię wiele lat.
              • ziomalreaktywacja Re: Kto to jest pan Krystecki? 20.12.11, 22:14
                W rzeczy samej - niski to człowiek
                Taki Łomiankowski baciar
                potrafiący urągać kobietom w czasie obrad Rady Miejskiej

Tak analizując dokonania Pana Radnego
                to cóż on uczynił dla mieszkańców - nul

Ja osobiście nie mogę się doszukać
                pozytywów funkcjonowania jako osoby publicznej
                tego Pana dla dobra Łomianek

Cóż nawet mandat radnego otrzymał w wyniku
                dziwnej zamiany - bo głosów to niekoniecznie

Podobnie było w roku 2001
                kiedy nie dostał się do Rady Miasta.

jednym słowem - POMYŁKA

• neptun6666 Re: Kto to jest pan Krystecki? 20.12.11, 23:05
                neptun666 napisał:

> neptun6666 napisał:
                >

> > zapomniałem dodać że hestia , czyli nasz sławny Edek zaczął mu zaz
                > > drościć pozycji i stąd ten wątek.
                >
                > Klonie odwal się już od Pani M. Wójcckiej i od sławnego Edka nie kryj się za n
                > ickiem tylko stań do dyskusji z otwarta przyłbicą z tego co wiem to P. Wójcicka
                > zawsze podpisuje się pod
                > swoimi wypowiedziami Edek również, czego nie można powiedzieć o tobie.
                >
                > A jaka to pozycję ma Krystecki ??kapusia i donosiciela!!!!!
                > Krystecki ma to na co zasłużył, pracował na taka opinię wiele lat.

Jeżeli ty wystąpisz z imienia i nazwiska. Jeżeli zostanę osobą publiczną będę zobowiązany to zrobić. Zresztą i tak zawsze będę czekał na swego miszczunia 666.
                A Magdzie i tak to powiem osobiście i bez twojej asysty.
                • behemot.1 Re: Kto to jest pan Krystecki? 21.12.11, 10:46
                  No właśnie Pan Krystecki jest nikim. Pieniaczem i awanturnikiem, z przerostem ambicji. Dlatego zakończmy ten wątek.
                  • esscort Re: Kto to jest pan Krystecki? 21.12.11, 11:02
                    Ale to zrozumiałe. Ludzie boja się zmian. Wielu rzeczy nie rozumieja, wiec na wszelki wypadek wola, żeby była jak zawsze, chcą świata, który może nie był idealny, ale który jest swojski, w którym umieją się poruszać. Po prostu się boją, chcą by ktoś im mówił, jak mają życ, by w razie czego było do kogo mieć pretensje. Dlatego są wyznawcami a nie zwolennikami jakiegos polityka (na szczeblu lokalnym też). Widac to także na tym forum, gdzie często jakieś kompletne idiotyzmy, ewidentne błędy znajdują zaciekłych obrońców wśród wyznawców (bo wiadomo, że idol ma zawsze rację). No ale trzeba na to patrzeć z wyrozumiałością.
                    • esscort Re: Kto to jest pan Krystecki? 21.12.11, 11:26
                      Już któryś dzień od rana te "śledziki", więc człowiek traci sprawność umysłową - powyższy post jest odpowiedzią na to: forum.gazeta.pl/forum/w,229,131677765,131737361,Re_do_marcinek.html
                      Przepraszam
                    • neptun6666 Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolennik 21.12.11, 12:57
                      esscort napisał:

> Ale to zrozumiałe. Ludzie boja się zmian. Wielu rzeczy nie rozumieja, wiec na w
                      > szelki wypadek wola, żeby była jak zawsze, chcą świata, który może nie był idea
                      > lny, ale który jest swojski, w którym umieją się poruszać. Po prostu się boją,
                      > chcą by ktoś im mówił, jak mają życ, by w razie czego było do kogo mieć pretens
                      > je. Dlatego są wyznawcami a nie zwolennikami jakiegos polityka (na szcze
                      > blu lokalnym też). Widac to także na tym forum, gdzie często jakieś kompletne i
                      > diotyzmy, ewidentne błędy znajdują zaciekłych obrońców wśród wyznawców (bo wiad
                      > omo, że idol ma zawsze rację). No ale trzeba na to patrzeć z wyrozumiałością.

Pięknie wykreowałeś podział na wyznawców i zwolenników.
                      Mam nadzieję że podsuniesz to wyznawcom starych porządków.
                      Ja póki co jestem zwolennikiem ,który jeszcze się nie zawiódł.
                      PS
                      Miał być wodociąg położony do świąt na Rolniczej- jest w trakcie.
                      Miał być Orlik w Dziekanowie Polskim - Będzie.

Mam nadzieję że przerzucisz się na wyznawanie kultu świąt Bożego Narodzenia, choinki i spokoju w święta. Pzdr
                      No i proszę nie kombinuj , delikatnie przyklejając komuś metkę wyznawcy.
                      • esscort Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 21.12.11, 13:11
                        Oświadczenie
                        Oświadczam, że naprawdę bywają w moim życiu chwile, w których nie myślę ani o Neptunie6666, ani o Roberto oraz że zdarza mi się pisać na forum bez poczucia, że pisze do tej hybrydy lub o niej. Uprzejmie proszę o takie traktowanie moich wypowiedzi.
                        • brycezion Re: Kto to jest p. Krystecki 21.12.11, 13:59
                          Zupełnie nie rozumiem zarzutów 2hestii co do p.Krysteckiego. Że chodzi na wszystkie spotkania wigilijne wraz z burmistrzem ? Widocznie ma czas i lubi zebrania z ludźmi.
                          Nie wiem czy pisze p.Krystecki na forum i pod jakim nickiem. Ale czasem spotykając się gdzieś na ulicy wymieniamy poglądy o bieżących sprawach Łomianek. Nie pamiętam, by był innego zdania niż ja.
                          Więc o co chodzi ?
                          • neptun6666 Re: Kto to jest p. Krystecki 21.12.11, 16:22
                            brycezion napisał:

> Zupełnie nie rozumiem zarzutów 2hestii co do p.Krysteckiego. Że chodzi na wszys
                            > tkie spotkania wigilijne wraz z burmistrzem ? Widocznie ma czas i lubi zebrania
                            > z ludźmi.
                            > Nie wiem czy pisze p.Krystecki na forum i pod jakim nickiem. Ale czasem spotyka
                            > jąc się gdzieś na ulicy wymieniamy poglądy o bieżących sprawach Łomianek. Nie p
                            > amiętam, by był innego zdania niż ja.
                            > Więc o co chodzi ?

Chodzi o zwykłą ludzką zazdrość. O gorsze miejsce przy stole ,o kilka uśmiechów.
                            O co chodzi? Eduardo ci odpowie.
                        • neptun6666 Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 21.12.11, 16:21
                          esscort napisał:

> Oświadczenie
                          > Oświadczam, że naprawdę bywają w moim życiu chwile, w których nie myślę ani o N
                          > eptunie6666, ani o Roberto oraz że zdarza mi się pisać na forum bez poczucia, ż
                          > e pisze do tej hybrydy lub o niej. Uprzejmie proszę o takie traktowanie moich w
                          > ypowiedzi.

Żałuję wręcz smutno mi że nie myślisz o mnie cały czas. Gdybyś poczytał to byś zobaczył że hybrydą nie jestem. No, ale każdy ocenia podle własnych zachowań.
                          Ucałuj ode mnie czule swoją ,,teniozę..
                          • stefanprawo Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 21.12.11, 17:02
                            Nie znam P.Krysteckiego,ale ciekawi mnie jakie ten Pan sprawujący funkcję publiczną radnego ma wykształcenie? tak z czystej ciekawości...
                            • neptun6666 Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 21.12.11, 17:20
                              stefanprawo napisał:

> Nie znam P.Krysteckiego,ale ciekawi mnie jakie ten Pan sprawujący funkcję publi
                              > czną radnego ma wykształcenie? tak z czystej ciekawości...

zdaje się stefku , że podobne do powiatowej radnej.
                              Dlaczego tak sądzę? Dlatego że debatują ze sobą na podobnym poziomie.
                            • brycezion Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 21.12.11, 17:27
                              Zdrowy rozsądek i zwykła uczciwość jest czasem więcej warta od wykształcenia. Znam z forum parę osób -sądząc po stylu pisania- wykształconych, piszących androny kwiecistym stylem. Nawet niektórzy mają doktoraty.
                              • refor Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 21.12.11, 19:56
                                Najgorzej gdy ani rozsądku ani uczciwosci ani wykształcenia. Zdaje się że o tym ten wątek, o ile sie zorientowalem.
                                • brycezion Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 21.12.11, 20:15
                                  Ale przynajmniej nie protestował z transparentami na Kolejowej przeciw S-7, czego skutki odczuwamy do dziś.
                              • neptun6666 Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 21.12.11, 20:55
                                brycezion napisał:

> Zdrowy rozsądek i zwykła uczciwość jest czasem więcej warta od wykształcenia. Z
                                > nam z forum parę osób -sądząc po stylu pisania- wykształconych, piszących andro
                                > ny kwiecistym stylem. Nawet niektórzy mają doktoraty.
                                >>>>>>>>> Kto wie może nawet i z politologii.<<<<<<<<<<<
                                lub jak kto woli , mniemanologii stosowanej.
                              • stefanprawo Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 22.12.11, 11:57
                                A jednak dla mnie wykształcenie jest ważne..ogłada,wychowanie,oczytanie,znajomość świata to wszystko co pomaga a nie przeszkadza, a brak wykształcenia na pewno przeszkadza...ja nie mówię,że są i tacy którzy są wykształceni i gadają głupoty ale jednak wykształcenie pomaga a nie przeszkadza a jego brak właśnie przeszkadza i może stanowić istotne dla osoby bez wykształcenia bariery nie do przeskoczenia...więc dlatego tylko pytam o wykształcenie Pana Krysteckiego nie mając nic złego na myśli....ponawiam pytanie: Jakie wykształcenie ma P.Krystecki i tyle..czy to coś złego w końcu jest radnym i chcę wiedzieć jakie radny ma wykształcenie i już
                              • tuzimka Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 22.12.11, 12:03
                                brycezion napisał:> Znam z forum parę osób -sądząc po stylu pisania- wykształconych, piszących androny kwiecistym stylem.

No to przynajmniej mają jakiś styl, w odróżnieniu od tych buraczanych.
                                • behemot.1 Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 22.12.11, 12:26
                                  Zgadzam się w zupełności. Wykształcenie daje narzędzia niezbędne do pełnienia funkcji publicznej i nawet, jeśli nie idzie za tym wiedza, osoba wykształcona potrafi tę wiedzę zdobyć właśnie za pomocą narzędzi.Zostawiam na boku ogładę, słownictwo etc.

Nie, nie generalizujmy oczywiście, niemniej jednak poziom dyskusji między wykształciuchem a mechanikiem samochodowym, nie ubliżając nikomu, będzie nierówny. Tak było, jest i będzie. Dlatego do samorządu, i nie tylko, powinny iść osoby co najmniej z maturą, jeśli nie z wykształceniem wyższym.
                                  • esscort Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 22.12.11, 12:34
                                    Ale do samorządu rekrutują wyborcy i to oni decydują, kogo chcą na swojego przedstawiciela. Oczywiście można się obrażać na wyborców, ale to bez sensu.
                                    Poza tym organy przedstawicielskie są w jakimś stopniu "emanacją" wyborców.
                                    • samly Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 22.12.11, 12:58
                                      esscort napisał: > Ale do samorządu rekrutują wyborcy i to oni decydują, kogo chcą na swojego przedstawiciela

Owszem. Niemniej ostatnim razem pan Krystecki nie został zarekrutowany do Rady. Jako przedstawiciel przegrał. Znalazł się w samorządzie dlatego tylko, że wybrany na radnego Piotr Rusiecki poszedł w burmistrze.
                                      • esscort Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 22.12.11, 13:21
                                        To prawda, ale był następny w kolejce, czyli dostał więcej głosów niż pozostali na liście tego ugrupowania
                                    • behemot.1 Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 22.12.11, 13:00
                                      Masz rację. Rzeczywiście.

Ludzie wybierają władzę podobną do siebie, niestety, więc o wysokim poziomie nie może tu być mowy.
                                      • stefanprawo Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 22.12.11, 14:59
                                        Zgadzam się z behemotem.1 ludziom posiadającym odpowiednie wyższe wykształcenie jest łatwiej i jest to przymiot bardzo przydatny powtórzę więc jeszcze raz bariera wykształcenia,doboru słownictwa,ogłady a w konsekwencji spojrzenie na świat,zachowanie odpowiednie mają znaczenie i boleję nad tym,że nie ma cenzusu wykształcenia w kandydowaniu do funkcji publicznych od sołtysa do prezydenta...wiem,że zaraz podniosą się głosy,że to nie demokratyczne,ale jednak ja bym wymagał od przedstawicieli władzy czyli społeczeństwa wykształcenia wyższego....nie chciałbym żeby ktoś z wykształceniem podstawowym,średnim miał wpływ na to co dzieje się w moim kraju od gminy począwszy na losach Państwa skończywszy,ale to jest moje prywatne zdanie...i tyle oczywiście nie umniejszając nikomu...uważam,że ludzie aspirujący do funkcji publicznych jeżeli wykształcenia nie mają to powinni się o nie postarać,przecież w żadnym wieku nie jest za późno by poszerzać horyzonty. Zastrzegam,że nie mam pretensji do tych nie posiadających z różnych powodów wykształcenia wyższego...mam tylko osobiste obiekcje i tyle...obecnie prawo pozwala każdemu kandydować i sprawować urzędy publiczne...a moim zdaniem szkoda...
                                        • mezar73 Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 23.12.11, 10:36
                                          Stefan, nie podejrzewałem Cię o takie niedemokratyczne ciągoty... W czasach kryzysu ludzie zwykle pragną rządów twardej ręki i prawa, a później głupieją i demokratyzują swe patrzenie na świat ? O to ci chodziło ?
                                  • roberto196333 Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 22.12.11, 16:07
                                    behemot.1 napisała:

> Zgadzam się w zupełności. Wykształcenie daje narzędzia niezbędne do pełnienia f
                                    > unkcji publicznej i nawet, jeśli nie idzie za tym wiedza, osoba wykształcona po
                                    > trafi tę wiedzę zdobyć właśnie za pomocą narzędzi.Zostawiam na boku ogładę, sło
                                    > wnictwo etc.
                                    >
                                    > Nie, nie generalizujmy oczywiście, niemniej jednak poziom dyskusji między wyksz
                                    > tałciuchem a mechanikiem samochodowym, nie ubliżając nikomu, będzie nierówny. T
                                    > ak było, jest i będzie. Dlatego do samorządu, i nie tylko, powinny iść osoby co
                                    > najmniej z maturą, jeśli nie z wykształceniem wyższym.

No nie, podnieśmy poprzeczkę . Zawęźmy grono do Absolwentów Uczelni państwowych. Jeszcze lepiej zawęźmy do tych którzy odwalili doktorat w dwóch uczelniach, najlepiej na studiach dziennych stacjonarnych . Niech to będzie UJ lub UW. Nie potrzeba będzie robić wyborów, kandydatów natomiast trzeba będzie szukać ze świecą w ręku.
                                    • stefanprawo Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 22.12.11, 18:13
                                      Powiem tak osoby pełniące funkcje publiczne powinny się rozwijać i poszerzać horyzonty w celu godnego reprezentowania wyborców, więc co stoi na przeszkodzie żeby kandydat na radnego najpierw skończył wyższe studia lub podstawówkę gimnazjum liceum i studia a dopiero później kandydował.
                                      Skoro do bycia adwokatem trzeba mieć skończone nie tylko studia wyższe ale i aplikację i jest szereg innych ważnych zawodów jak np: lekarz,które tez wymagają specjalnych kwalifikacji. więc czy myślicie,że bycie radnym,posłem ministrem,prezydentem nie wymaga żadnych specjalnych kwalifikacji? Przecież Oni zarządzają naszym wspólnym majątkiem Ludzie czy wy tego nie widzicie? Przepraszam,ale nie chciałbym żeby jakiś elektryk lub mechanik decydowali o budżecie,sprawach bezpieczeństwa lub innych gdzie naprawdę trzeba mieć wiedzę specjalną żeby podejmować ważne i odpowiedzialne decyzje!! Ludzie opamiętajcie się !!!
                                      Prowadząc własną firmę na pewno nie zatrudniłbyś do księgowości hydraulika lub mechanika lub tokarza!!! więc bycie radnym,burmistrzem, urzędnikiem państwowym to też odpowiedzialna funkcja ludzie gdzie wy żyjecie?
                                      • roberto196333 Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 22.12.11, 18:40
                                        stefanie, czy pytałeś się Wałęsy gdy skakał przez płot o jego wykształcenie?
                                        Czy pytałeś się , a zresztą. Może i Polityk powinien spełniać jakieś standardy.
                                        Ale jakie i kto to może określić i wyegzekwować.
                                        TK jest społecznikiem , a to że może zbyt krewkim-cóż. We Włoszech dzisiaj pobili się w parlamencie jakoś im nie przeszkadzały europejskie standardy.
                                        Nie przesadzajmy , weryfikacje przeprowadzają wyborcy. Skoro chcą blondyna, nie rudego ich sprawa.
                                        • behemot.1 Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 22.12.11, 22:41
                                          No i widzisz, nie rozumiemy się...Krystecki nie jest krewki. Jest megalomanem o wąskich horyzontach, a to różnica.

Wykształcenie daje, jak mówię, narzędzia. Jeśłi ktoś nie ma pojęcia o zarządzaniu, nie powinien się o nim wypowiadać. A już na pewno zarządzać.

Prawda jest taka, że Krystecki to zwykły mechanik, gdyby miał dyplom, i to taki prawdziwy, a nie uczelni w Białymstoku, która szkoli zaocznie-niewidocznie, zarzucić można by mu było ignorancję. A tak zarzucić mu trzeba ....jak kto woli.

• brycezion Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 23.12.11, 00:19
                                            Oprócz Krysteckiego jeszcze 4 radnych nie posiada wyższego wykształcenia, a co do 6 - nie wiem. Co więc tak Wam przeszkadza Krystecki ?
                                            • mezar73 Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 23.12.11, 10:38
                                              Bo inni nie nazywają się Krystecki i są mili oraz uprzejmi.
                                        • stefanprawo do roberto 23.12.11, 10:37
                                          Roberto to był inny czas i kontrowersje wokół Wałęsy zostały. Jednocześnie Walęsa był tylko jedną kadencję prezydentem i na drguą już go naród nie wybrał. Poza tym jako Prezydent Wałęsa nie miał ( choć chciał) dużego wpływu na sprawy budżetu,bezpieczeństwa itp
                                          Roberto jak chcesz żeby twoimi pieniędzmi zarządzał tokarz,taksówkarz,elektryk,mechanik. Jak chcesz żeby sprawami bezpieczeństwa zajmował się motorniczy lub górnik to Ci gratuluję człowieku zejdź na ziemię...... W żadnej prywatnej firmie dbającej o swój majątek menadżerem nie będzie mechanik samochodowy lub murarz. Adwokatem też nie zostanie nigdy kierowca autobusu. Każdy musi znać swoje miejsce w szeregu..a jak ktoś ma wyższe aspiracje to niech się odpowiednio wykształci...
                                          Mówię Wam ludzie opamiętajcie się....Każdy zawód wymagający specjalnej wiedzy można dopiero uprawiać po odpowiednim przygotowaniu merytorycznym, oczywiście mogą się zdarzyć również nieodpowiednie osoby z takim specjalnym wykształceniem,ale jednak mają mniejszą barierę niż na przykład hydraulik na stanowisku biegłego rewidenta...
                                          więc jeżeli jakiś poseł czy radny ma głosować za budżetem to ja oczekuję,że zna arakana makro i mikro ekonomii lub przynajmniej wie gdzie szukać fachowej literatury i czytając ją zrozumie co jest tam napisane...( oczywiście nic nie ujmując hydraulikom,murarzom,kierowcom,mechanikom samochodowym,ale każdy winien zająć się tym co potrafi lub się przekwalifikować jeżeli chce robić coś innego)
                                          • roberto196333 Re: do stefano 23.12.11, 12:20
                                            Stefanie powiem to w sposób prosty. Jeżeli miałbym wybór komu powierzyć 100PLN,
                                            do wyboru między TK, a ME powierzyłbym TK. Wiem że TK oddałby mi je bez mrugnięcia okiem problemu natomiast z tym drugim ,no nie wiem. Ale ja bym jeżeli chodzi o kasę postawił jednak na TK mimo że nie ma pięknego dyplomiku.

W sprawach tak delikatnych jak inwestycje i pieniądz liczy się zaufanie./każdy bankier ci to powie/
                                            A jakie stefanie wykształcenie miał Baron Rothschild ? Można spierać się cały czas.
                                            Owszem przede wszystkim wiedza o obrocie i inwestycjach, wykształcenie i doktorat nie zaszkodzi jeżeli go nie będzie , tragedi i z tego tytułu nie przewiduje .
                                            Dużą rolę odgrywają natomiast organy wprowadzające koncepcje inwestycyjne w życie. Tam urzędnicy nie mogą pochodzić z ,,łapanki,, . Pzdr , dobrze myślisz
                                            bo w podtekście czytam że na sercu leży ci przyszłość Łomianek. Więcej takich jak ty i ,, można ruszać na podbój świata,, .
                                            PS : menago w żadnej prywatnej firmie nie będzie tokarz , drukarz, akrobata- zgoda Menago nie, ale nic nie stoi na przeszkodzie by był właścicielem owej firmy.
                                            Od tego ma podległy odpowiednio wykształcony ,,personel,,
                                            Nie skazuj ludzi słabo wykształconych na niebyt bo to doprowadza do powstawania ,,klas społecznych, następnie /jak nieraz widać w RM/
                                            • brycezion Re: do stefano 23.12.11, 13:08
                                              Jak już pisałem, oprócz Krysteckiego jeszcze 4 radnych nie ma wyższego wykształcenia.
                                              3 z nich jest już drugą kadencję.
                                              A wy nadal pretensje macie do Krysteckiego ?
                                              • stefanprawo Re: do stefano 23.12.11, 16:20
                                                ależ ja nie mam pretensji o brak wykształcenia do P.Krysteckiego, którego nie znam i nawet nie widziałem na oczy.Mam pretensje do systemu,który to toleruje... roberto baron Rotschild pochodził z bogatej rodziny o ugruntowanej pozycji społecznej od wielu pokoleń więc nie porównuj tej sytuacji. Po prostu żadna prywatna firma nie zatrudniłaby na księgowej mechanika samochodowego lub tokarza lub murarza a popatrzmy w demokracji w służbie publicznej gdzie uchwalane są ustawy budżetowe to możliwe...i potem się dziwimy,że tak kiepsko Państwo funkcjonuje...uważam,że jak ktoś ma ambicje służby publicznej to tak jak prawnik,lekarz,ekonomista powinien się dokształcić jeżeli nie ma wykształcenia...i tylko kwestia chcenia i determinacji....naprawdę nie chcę żeby za budżetem gminy czyli o tym co dzieje się z moimi pieniędzmi decydowały osoby,które nie mają odpowiedniego wykształcenia...po prostu nie życzę sobie chłop niech zajmuje się rolą,mechanik samochody samochodami, murarz niech muruje....a jeżeli chcą zmienić profesje to niech się przekwalifikują i zdobędą odpowiednie wykształcenie...bo niestety ludzie prości częśto nie mają ogłady,obycia i spojrzenia na świat nowoczesnego...i tego roberto nie zakrzyczysz
                                      • 321art Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 23.12.11, 00:33
                                        Stefanie, takich wymogów nie ma dla kandydatów na posła RP a co dopiero na radnego, no chyba że coś się zmieniło w tej dziedzinie, czego ja nie wiem. Jest tak jak pisze Roberto, albo ktoś zdobywa zaufanie wyborców albo nie i nie jest najważniejszym kryterium wykształcenie danej osoby, a raczej jego wiedza i dotychczasowa działalność na rzecz społeczeństwa, no i jeszcze może powikłania w układy lub ich brak. Co do osoby pana TK , którego dotyczy ten wątek, raz miałem okazje zagadać z nim na ulicy i zrobił na mnie wrażenie osoby skromnej i raczej wyciszonej, dlatego dziwię się że tu jest opisywany jako krzykacz. Nawiązując do wykształcenia i inteligencji przypomniała mi się wypowiedz pana Cylingera na łamach TŁ, która mniej więcej brzmiała tak,, mieszkańcy nie dadzą się nabrać, przynajmniej nie ci bardziej inteligentni,, Sugestia, ci co uważają inaczej niż pan Cylinger to idioci? Zatem trzeba przyjąć założenia pana C, żeby być postrzeganym jako człowiek inteligentny i dobrze wykrztałcony.
                                        • behemot.1 Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 23.12.11, 08:14
                                          Postaram się wyjaśnić -

akurat u Krysteckiego brak wykształcenia razi szczególnie, bo się sam radny uważa się za posiadającego wszechstronną wiedzę. A na dodatek jest wyjątkowo nieprzyjemny w obyciu i każdy o innych poglądach jest według niego nie do przyjęcia.

Zbędna jest tu dyskusja, która uczelnia lepsza, jaki dyplom etc. Chodzi o to, że solidne wykształcenie daje szersze horyzonty, dlatego każdy, od radnego po posła, powinien takie mieć, lub chociaż je uzupełniać. Dla przykładu - wykładana na większości humanistycznych kierunków logika jest niezastąpiona. W codziennym życiu przydaje się na każdym kroku. Nie mówiąc o podstawach rachunkowości czy prawa.

Wałęsa był zwykłym elektrykiem i dokonał rzeczy wielkich, ale na prezydenta się nie nadawał, to prosty i niewykształcony człowiek, ot tyle.

Zazdroszczę hydraulikowi profesji i zarobków, ale taka osoba na finansach publicznych raczej się nie zna.
                                        • samly Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 23.12.11, 08:40
                                          321art napisał:> Co do osoby pana TK , którego dotyczy ten wątek, raz miałem oka
                                          > zje zagadać z nim na ulicy i zrobił na mnie wrażenie osoby skromnej i raczej wy
                                          > ciszonej, dlatego dziwię się że tu jest opisywany jako krzykacz.

Możliwe, że nie był w formie tego dnia, kiedy go spotkałeś. Poobserwuj go na zarejestrowanych sesjach - wtedy zmienisz opinię. On od dawna dobrze wie, jak jest spostrzegany i odbierany, ale nie myśli zmienić zachowanie.
                                          • stefanprawo Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 23.12.11, 10:39
                                            Niestety brak ogłady i wykształcenia razi i przeszkadza a behemot ma rację...
                                            • lobotomia-d Re: Kto to jest ess , wyznawca , a kto zwolenni 23.12.11, 18:21
                                              Tu raczej nie chodzi o wykształcenie, które dla wielu jest formalnością. Raczej o sprawność umysłową, wiedzę i kulturę. A tego Bóg komuś najzwyczajniej nie dał, natomiast chłopskiego sprytu i zaradności nie żałował. Połączone to megalomanią, umiejętność kupowania kresek podczas wyborów, daje określony efekt. Pokorny to on jest, ale w stosunku do własnej klienteli. Trudno znaleźć podobnych potakiwaczy i „demaskatorów”. Iż ma nadal zwolenników wśród z pozoru inteligentnych ludzi, to dziwne chyba, że działa pod hasłem staruszkowie łączcie się!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka