Dodaj do ulubionych

Radni przeciwko wodociągowi!

24.12.11, 08:20
Cóż dowiedziałem się że radni na wniosek p.Grądzkiego nakazali burmistrzowi rezygnację z projektu wodociagu w Dziekanowie Bajkowym i Kępie. Radni nie przedłużyli tej inwestycji na przyszły rok. Wykonawca nie zdążył przygotować dokumentów na czas, ponieważ mieszkańcy oprotestowali decyzję do SKO. Brawo państwo radni, ciekawe czy przeciwko wodociągowi na Bajkowym też głosował Etienne, na pewno mieszkańcy Bajkowego chętnie się dowiedzą i rozliczą pana .
Obserwuj wątek
    • obserwator1944 Re: Radni przeciwko wodociągowi!Skandal!!! 24.12.11, 08:51
      Z tego co się dowiedziałem radny Grądzki zgłosił wniosek o wykreślenie z projektu uchwały budowę wodociągu w Dziekanowie Bajkowym, na Kępie i odwodnienia ul. Wiosennej, radni ŁnŁ i PO poparli ten absurd. Mieszkańcy Bajkowego i Kępy zostaną bez wodociągu.
      Mam nadzieję że Lomianki.info zainteresują się tą skandaliczną sprawą i zapytają radnych Grądzkiego, Etienna i Wójcicką dlaczego pozbawili mieszkańców Bajkowego wodociągu.

Tu jest projekt uchwały przez wnioskiem pana Gradzkiego
      www.lomianki.pl/bip/media/2011/02/3927_Projekt_uchwa_y_nr_3.pdf
      Takie zachowanie należy piętnować, ciekawe czy na stronie Bajkowego ktoś coś napisze, dlaczego radni pozbawiają swoich mieszkańców wodociągu na kolejne lata.
      • roberto196333 Re: Radni przeciwko wodociągowi!Skandal!!! 24.12.11, 08:59
        W d...... mam i wodociąg na Bajkowym i M.E oraz politykę na dni 7 .
        Pewnikiem większość również, proszę to uszanować.
        • mezar73 Re: Radni przeciwko wodociągowi!Skandal!!! 25.12.11, 19:16
          ja nie mam tego w d....pie. Ja chcę kanalizację !!!!!!!!!!!!!
          Wesołych Świat Narodzenia Pana !
          • stefanprawo Re: Radni przeciwko wodociągowi!Skandal!!! 27.12.11, 11:27
            Kanalizacja i wodociąg powinny być w całej gminie a z dokumentów,które przedstawił obserwator wynika,że protestujący warunkują odstąpienie od protestu wykupem części ulic w Bajowym stanowiącymi obecnie ich własność...jest to w pewnym sensie moim zdaniem szantaż bo co ma wspólnego jakaś mini droga w Bajowym z Brzegową? Taki szantaż jest niedopuszczalny...i Pani Selwant,Rostowscy niech to wiedzą... mnie g....obchodzi jakaś mini droga w Bajkowym ja chcę mieć wodociąg w Brzegowej. poza tym kto budował i osiedlał sie w Bajkowym robił to na włsne ryzyko bo wytyczenie tak wąskich dróg to idiotyzm....
            • refor Re: Radni przeciwko wodociągowi!Skandal!!! 27.12.11, 11:37
              Z tego co piszesz wynika, ze to przez szantaż właścicieli ziemi nie bedzie wodociągu a z tego wynika że burmistrz korzysta z każdej okazji zeby oczernić radnych. Nieładnie panie burmistrzu, miał pan łączyć a nie dzielić i to tak ordynarnie.
            • anti-machiavel Re: Radni przeciwko wodociągowi!Skandal!!! 27.12.11, 12:17
              Ja bym się stefanie , nie martwił.
              Czytałem ostatnio informacje na stronie dziekanowa bajkowego.
              Tam sołtyso - radny dawał sobie rękę obciąć , że ludzie będą oddawali teren pod poszerzenie dróg , już to robią. A skoro tak chętnie oddają to i pod wodociąg również
              przekażą ,, bez zająknięcia,, wszak Sołtyso Radny ma dar perswazji , tak przynajmniej wynika z jego zapewnień..

No , zapomniałem ale on był za zdjęciem środków przeznaczonych na realizację zadania w przyszłym roku.
              Zapomniałem on chyba nie chce budowy . Woli politykować, więc nici z wodociągu. Woli manipulować ludźmi, zwalając winę na czynniki wyższe.
              Niestety na niego nie ma co liczyć ,będzie wszystko negował , na zasadzie na złość mamie nie założę czapki i odmrożę sobie uszy.
              • soltys-bajkowego Re: Radni przeciwko wodociągowi!Skandal!!! 27.12.11, 13:24
                anti-machiavel napisał:

> Ja bym się stefanie , nie martwił.
                > Czytałem ostatnio informacje na stronie dziekanowa bajkowego.
                > Tam sołtyso - radny dawał sobie rękę obciąć , że ludzie będą oddawali
                > teren pod poszerzenie dróg , już to robią. A skoro tak chętnie odd
                > ają to i pod wodociąg również
                > przekażą ,, bez zająknięcia,, wszak Sołtyso Radny ma dar perswaz
                > ji , tak przynajmniej wynika z jego zapewnień..
                >
                > No , zapomniałem ale on był za zdjęciem środków przeznaczonych na r
                > ealizację zadania w przyszłym roku.
                > Zapomniałem on chyba nie chce budowy . Woli politykować, więc nici
                > z wodociągu. Woli manipulować ludźmi, zwalając winę na czynniki wy
                > ższe.
                > Niestety na niego nie ma co liczyć ,będzie wszystko negował , na zas
                > adzie na złość mamie nie założę czapki i odmrożę sobie uszy.

Oczekuję informacji z urzędu - ile gmina podpisała aktów notarialnych z mieszkańcami, którzy przekazali w tym roku gminie NIEODPŁATNIE grunty pod drogę. Oświadczeń takich złożonych zostało kilkanaście. W sprawie tej blisko 2 tygodnie temu złożyłem interpelację.

Sprawa wodociągu. Kłamiesz bratku i manipulujesz. Zawsze byłem za wodociągiem. Przypomnij sobie sesje z wiosny tego roku (tu masz materiały video: Lomianki.Info) kto domagał się przekazania ZWiK zagrabionych przez urząd 850 tys. na budowę kanalizacji na odcinku Dziekanów Polski - Ogrodowa. Jestem za zdjęciem tego zadania z listy wydatków niewygasających z upływem roku budżetowego 2011 i za wpisaniem zadania od razu do budżetu na rok 2012. Na stronie internetowej znajdziesz do mnie adres mailowy. Zapraszam do dyskusji na priv, dlaczego akurat moja propozycja jest taka, a nie inna :)
                • beznii2 Re: Radni przeciwko wodociągowi!Skandal!!! 27.12.11, 21:33
                  Panie Sołtysie, pan jako radny nie zna procedur budżetowych otwierania nowych zadań itd??
                  Pan zagłosował przeciwko wodociągowi na Bajkowym i mam nadzieję że pana za to rozliczą mieszkańcy. Teraz to 2 lata na tworzenie dokumentacji, przetargi, uzgodnienia, decyzje administracyjne. Życzę powodzenia i słuchania mądrych inaczej, bo nie sądzę aby sam pan na to wpadł, aby bezpośrednio występować przeciwko swojemu osiedlu. Proszę więc zejśc na ziemię, mam nadzieję że ktoś to napisze i ujawni obłudę.
    • esscort Re: Radni przeciwko wodociągowi! 27.12.11, 13:34
      Jesli jest tak (nie wiem, czy dobrze zrozumiałem), że mieszkańcy Bajkowego chcą odszkodowanie za grunt za to, że pozwolą sobie kanalizację zrobić, to ja bym się nie zastanawiał - ani na miejscu radnych, ani na miejscu burmistrza - i robił wod.-kan, tam gdzie są uregulowane sprawy własnościowe dróg i nie trzeba na to dodatkowej kasy wydawać
      • stefanprawo Re: Radni przeciwko wodociągowi! 27.12.11, 14:41
        racja skoro kilku z dziekanowa bajkowego protestuje dlaczego mają cierpieć mieszkańcy kiełpina i Łomianek dolnych odłączyć dziekanów od planów gminy niech nie mają wodociągu i kanalizacji skoro protestują.... i tyle powtarzam mieszkańców Kiełpina,Kępy i Łomianek Dolnych g.... obchodzi,że ktoś ma spór w dziekanowie bajkowym z gminą o wykupienie drogi i zgłasza protest do planów wykonania wodociągu przy ul.Brzegowej...oj nie ładnie ...wyłączyć z planów protestujących.....dobrze,że protestujący nie są anonimowi...niech dlaczego muszą cierpieć inni mieszkańcy bajkowego tylko dla tego,że kilka osób ma spór z gminą o kasę i przejęcie paru metrów działki drogowej? to jest chamstwo
        • z.lomianek Re: Radni przeciwko wodociągowi! 27.12.11, 16:04
          Sprawę można było już dawno załatwić
          ale koleś Piotrka znów nie wiedział co zrobić.

I tak jak piszą inni budować wodociąg tam
          gdzie ludzie zgadzają się na budowę wodociągu i kanalizacji.

Obserwator kłamiesz pisząc że radni nie zgodzili się na budowę sieci
          pokaż mi w zadaniach inwestycyjnych na rok 2012
          gdzie BURMISTRZ zapisał te zadanie

Wstrętny kłamca który obiecywał 20 mln zł na wodociąg ??

TO BURMISTRZ nie wprowadził zadania inwestycyjnego
          co może oznaczać że burmistrz i v-ce burmistrz P.RUSIECKI mogą
          nie chcieć budowy wodociągu w Łomiankach.

• roberto196333 Re: z.lomianek 27.12.11, 17:10
            Zdaje się że nie z.lomianek , tylko z Dziekanowa Bajkowego. I zdaje się że coś winien wytłumaczyć wam Radny Marcin Etienne. Ja się tego nie podejmuje, on zna swoich sąsiadów , wie być może dlaczego odmówili przekazania tych paru metrów.

I zdaje się Panie Sołtysie że zaniechanie budowy wodociągu to nie odium które spadnie na Burmistrza. Raczej rykoszetem Pan dostanie po głowie od wyborców, o ile nie stanie Pan na wysokości zadania.
            • obserwatorka1947 Re: z.lomianek 27.12.11, 18:22
              roberto196333 Ty nie wiesz co piszesz.Jesteś niedoświadczony i niezorientowany, ciągle piszesz odwrotnie do rzeczywistości.
              Jeśli znasz Pana sołtysa Dziekanowa Leśnego to zauważyłeś, że jest to kompetentny radny,sołtys,a poza tym bardzo kulturalny Pan.Może zechcesz uczyć się od niego zachowań.
              Do zadań gminy należy m.in budowa wodociągu.Odpowiednie jednostki gminne powinny uzgodnić z właścicielami przebieg wodociągu.Tymi służbami dysponuje burmistrz,a nie radny czy sołtys. Radni, ani sołtysi nie są etatowymi pracownikami Urzędu .
              Roberto nie zwalaj winy na radnych i pisz prawdę.Poczytaj sobie odpowiednie przepisy,żebyś wiedział jaki organ gminy co realizuje.
              • roberto196333 Re: 1947. 27.12.11, 19:26
                Wiem co piszę. Ja jestem niedoświadczony? w czym : w kłamstwach? niedomówieniach? pomówieniach? szkalowaniu?
                Niezorientowany w czym: kto jest kim w Łomiankach? kto jest dobry, a kto zły?
                kto z kim i dla czego?
                Rocznik fajny 1947 , ale zbliża się do altzchaimera.
                ,,Jeśli znasz Sołtysa Dziek Bajkowego.?,, nie nie chcę znać tego Pana . Szczególnie po jego ostatnich występach w Sadowej i później.
                Mistrza w podpuszczaniu jednych na drugich. ,, Pisz prawdę,,. Prawda jaka jest każdy widzi. Punkt widzenia zależy od punktu odniesienia. Prawda zawsze ma przełożenie w realu , nie w wirtualnych życzeniach lub zaklinaniu rzeczywistości.
                Jednym słowem miałem do Sylwestra milczeć , ale nie mogę czytać twoich głupot.

• tede-3 Re: 1947. 27.12.11, 20:13
                  roberto196333 napisał:

> Wiem co piszę. Ja jestem niedoświadczony? w czym : w kłamstwach? niedomówieniach? pomówieniach? szkalowaniu?

Nieprawda Roberto!!! Jesteś doświadczony w kłamstwach, niedomówieniach, pomówieniach i szkalowaniu. Jak mogą pisać inaczej. Ty jesteś doświadczony!!!
    • beznii2 Re: Radni przeciwko wodociągowi! 28.12.11, 19:41
      Wydaje mi się że JG znowu wpuścił towarzystwo partyjne w maliny. Gratuluję, że po działa pod dyktando tego pana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka