Dodaj do ulubionych

Trasa od nowa

12.01.12, 08:35
www.zw.com.pl/artykul/10,652168_Inwestycyjna-paranoja--na-wylotowce-na-Gdansk.html
Dobrze, że Auchan będzie stał, bo z okien "galerii" będzie można podziwiać tempo prac :)
Obserwuj wątek
    • esscort Re: Trasa od nowa 12.01.12, 10:39
      Już kilka razy było
      forum.gazeta.pl/forum/w,229,121361622,121361622,S7_Bemowo_Czosnow_na_nieokreslona_przyszlosc.html
    • piotr1271 Re: Trasa od nowa 13.01.12, 10:09
      Wow. Już za prawie 10 lat. A trasa ma 22 km. 22! Tempo iście stachanowskie. W ogóle to nasz rząd odnosi same sukcesy, a nawet byłoby ich więcej gdyby różni tacy nie rzucali mu kłód pod nogi. Na przykład pracownicy służby zdrowia. W mrocznych czasach reżimu pisowskiego, potrafili stanąć na szańcach obrony demokracji (znaczy dla niepoznaki twierdzili, że chodzi o kasę, bo za obronę demokracji za dusznych czasów PISu wiadomo - kulka w łeb). Pielęgniarki odeszły od łóżek pacjentów i zbudowały oazę wolności - białe miasteczko. A teraz nie potrafią uszanować woli wyborców i twierdzą, że ta wspaniała ustawa o refundacji leków wymaga zmiany. Jak bym był Premierem Tuskiem (no wiem, wiem za wysokie progi, ale pomarzyć można) bym zmienił ustawę, ale inną. Kodeks Karny. Wprowadziłbym do niego taki mniej - więcej przepis, że kto stempluje recepty pieczęcią refundacja do decyzji NFZ albo inną o podobnej treści, podlega karze, no wiem, co najmniej 5 lat. Nie za łagodnie? Albo na ten przykład kolej. Czy ktoś w mediach raczył wspomnieć, że spadł współczynnik podróżnych wsiadających do pociągów przez okno? Co prawda z obietnic szybkich połączeń kolejowych na Euro 2012 nic nie wyszło - wiadomo kryzys, ale za to nie będzie wstydu jak dewizowi kibice przyjadą na mecze. Tak sobie myślę, że wówczas ten współczynnik (wsiadalności przez okno) jeszcze spadnie i podróżujący będą w ten sposób zajmować miejsce w przedziałach tylko w co drugim pociągu. A pisowskie pismaki ani słowem nie zająkną się o tym niewątpliwym sukcesie naszego rządu. Przykłady niewdzięczności różnych grup zawodowych można byłoby mnożyć w nieskończoność. Ale po co się denerwować z rana. Dobrego dnia wszystkim życzę!
      • mmc_lomianki Re: Trasa od nowa 13.01.12, 10:51
        Najwyraźniej potrzeba nowej wlotówki od Gdańska nie jest wyraźna. Ale wiosną otworzą Most Północny, który przewali znaczną część paraliżu z Modlińskiej na Wisłostradę, u nas powstanie Auchan, który też przyciągnie kierowców no i w czerwcu ruszy lotnisko w Modlinie, na które trzeba będzie dojechać...
      • lomek2 Re: Trasa od nowa 13.01.12, 15:26
        Masz na myśli któryś konkretny rząd? czy tak ogólnie, wszystkie?
        Jest jak jest z jednego JEDYNEGO powodu. Dlatego że bardzo duży procent ludzi źle wykonuje swoją pracę, jak Polska długa i szeroka.
        Trzeba dopiero ekonoma pod postacią irlandzkiego kierownika zmiany w zakładzie filetowania ryb, niemieckiego bauera albo angielskiego właściciela ubojni bydła, żeby wiecznie mękolący na forach Polak pokazał, że potrafi pracować jak należy.
        W pracy jest tak, że się wykonuje polecenia przełożonych. A jak się nie podoba, to trzeba sobie poszukać innego miejsca zatrudnienia. Nikt, o ile mi wiadomo, lekarzy nie zmusza do pracowania na umowy z NFZ, prawda?
        • piotr1271 Re: Trasa od nowa 13.01.12, 17:40
          No też uważam, że lekarze się nie popisali. Co innego wzmiankowane przeze mnie pielęgniarki, które odeszły od łóżek pacjentów, aby rozłożyć białe miasteczko na trawniku przez budynkiem urzędu rady ministrów. Tu działa ten sam mechanizm, o którym rozmawialiśmy jakiś czas temu, przy okazji fotoradarów. Są złe, pisowskie radary ustawiane przez naszą lokalną władze i te jedynie słuszne, jakie stawia nasz ukochany rząd. To się nazywa dialektyka. Swoją drogą jakoś nikt nie zwrócił uwagi, na (przypadkową?) zależność pomiędzy rosnącą ilością fotoradarów, a ilością wypadków drogowych. Widać trudno doszukać się związku pomiędzy koncetracją na tym co stoi przy drodze, albo jedzie za, a brakiem takowej w odniesieniu do tego co dzieje się na jezdni.

Przepraszam za ciekawość, ale Pan pracuje, że tak powiem pod którym z nich? Bo z wielu wypowiedzi wnoszę, że mniema Pan o sobie, że pracuje jak należy (w odróżnieniu od tych mękolących - jest takie słowo?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka