Dodaj do ulubionych

"Księże pole"

24.02.12, 16:31
Wie ktoś co zaczęto tam budować?
Obserwuj wątek
    • neptun666 Re: "Księże pole" 24.02.12, 16:42
      krzysiom1 napisał:

> Wie ktoś co zaczęto tam budować?

A co, odstawili od wiadomości, idż do przyjaciela.
      • krzysiom1 Re: "Księże pole" 24.02.12, 18:36
        neptun666 napisał:

> krzysiom1 napisał:
        >
        > > Wie ktoś co zaczęto tam budować?
        >
        > A co, odstawili od wiadomości, idż do przyjaciela.

Tak się tylko zapytałem..:)
        Dzięki za pomoc..
        • catalabamaa Re: "Księże pole" 24.02.12, 19:15
          Nowy Marcpol się tam buduje ...!

Mamy wysyp markecików...
          • mmc_lomianki Re: "Księże pole" 24.02.12, 22:23
            Serio? Za dużo tych marketów. Powariowali? Auchan ich zdmuuuuuchnie...
    • neptun6666 Re: "Księże pole" 24.02.12, 20:47
      krzysiom1 napisał:

> Wie ktoś co zaczęto tam budować?

Jeszcze raz napisz ,,księże pole,, a wyślę cię do samego Etiena płoty malować.
      To nie księże tylko Parafialne. Ktoś to dał do użytku kościołowi/do użytku ,nie na własność/ . Piecze nad tą darowaną działką powinna sprawować Rada Parafialna , nie klecha, zwany naczyniem stołowym. To miała Parafia używać , nie sprzedawać.
      DARCZYŃCY SIĘ W GROBIE PRZEWRACAJĄ GDY KRZYSIOMIE WALISZ TAKIE PIRDOLETY NA FORUMIE. Księży to nigdy własnością nie było tylko Parafian , tzw wspólnoty parafialnej.,
      Idź daj klechom swoją działkę i domek, by pochowali cię z szacunkiem, a po 25 latach wyżucili twe kości pod mur cmentarny tylko dla tego że ktoś nie przedłużył twojego ,,grobowego najmu,, Szlag, krzysiom, zejdź na ziemię , a nie włazisz czarnym pod sukienką. Boisz się? trochę jaj ,krzysiomie, i zdrowego chłopskiego rozsądku życzę..
      • krzysiom1 Re: "Księże pole" 24.02.12, 21:34
        Chyba się trochę przestraszyłem:)
        Przecież WSZYSCY w Łomiankach tak to miejsce nazywają......
        • neptun6666 Re: "Księże pole" 24.02.12, 23:03
          krzysiom1 napisał:

> Chyba się trochę przestraszyłem:)
          > Przecież WSZYSCY w Łomiankach tak to miejsce nazywają......

Raczej Pole Andziaka.
          A kysz , na poranną niedzielną mszę.
          • catalabamaa Re: "Księże pole" 24.02.12, 23:20
            Znajomi moi i rodzinka też nazywa to pole "księże pole" i ta nazwa jest głównie znana, gdy mówimy, że idziemy tam na plac zabaw to od razu wiadomo o który chodzi :)

Też myślę, że budowa nowego Marcpolu, w momencie, gdy na jesień zapowiadają głośne otwarcie Auchana i Galerii przy nim nie ma sensu, ale kto to wie co to się stanie ...
          • 321art Re: "Księże pole" 25.02.12, 15:41
            Pole Andziaka Neptunie6666 wedle mojej wiedzy zapamiętanej z dzieciństwa to tereny dzisiejszego ICDS. Księdza pole zaś to teren wzdłuż Warszawskiej od Ogrodowej do sklepu metalowego Trader włącznie . Były to pola parafialne ze sprzedaży których został wykończony kościół Łomiankowski i prawdopodobnie, raczej na pewno zakupiony grunt pod budowę kościoła w Dziekanowie.Tak czy inaczej , to nadal mienie parafialne. Mniej niechęci do KK, a wówczas mniej różnic między nami.
    • bajazzo Re: "Księże pole" 25.02.12, 14:32
      A gdzie jest to "pole" ?
      Poinformujcie nowego z Warszawy
      • neptun6666 Re: "Księże pole" 25.02.12, 17:50
        bajazzo napisał:

> A gdzie jest to "pole" ?
        > Poinformujcie nowego z Warszawy

Pojedziesz i to jest 11chwilek od ICDS w stronę Webasto-Petemar, przy założeniu że poruszasz się z dozwoloną w terenie zabudowanym prędkością.Pzdr

Chwilka zapomniałem ,może nie 11, a 10 kulek od ul Krzywej.
        • bajazzo Re: "Księże pole" 25.02.12, 18:38
          Dzieki, bedzie niedaleko
          • catalabamaa Re: "Księże pole" 25.02.12, 20:09
            Przed budową ICDSu na polu Andziaka był fajny bzowy lasek a bliżej warszawskiej zawsze rozstawiał się cyrk kiedyś...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka