krzysiom1 24.02.12, 16:31 Wie ktoś co zaczęto tam budować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neptun666 Re: "Księże pole" 24.02.12, 16:42 krzysiom1 napisał: > Wie ktoś co zaczęto tam budować? A co, odstawili od wiadomości, idż do przyjaciela. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: "Księże pole" 24.02.12, 18:36 neptun666 napisał: > krzysiom1 napisał: > > > Wie ktoś co zaczęto tam budować? > > A co, odstawili od wiadomości, idż do przyjaciela. Tak się tylko zapytałem..:) Dzięki za pomoc.. Odpowiedz Link Zgłoś
catalabamaa Re: "Księże pole" 24.02.12, 19:15 Nowy Marcpol się tam buduje ...! Mamy wysyp markecików... Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: "Księże pole" 24.02.12, 22:23 Serio? Za dużo tych marketów. Powariowali? Auchan ich zdmuuuuuchnie... Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: "Księże pole" 24.02.12, 20:47 krzysiom1 napisał: > Wie ktoś co zaczęto tam budować? Jeszcze raz napisz ,,księże pole,, a wyślę cię do samego Etiena płoty malować. To nie księże tylko Parafialne. Ktoś to dał do użytku kościołowi/do użytku ,nie na własność/ . Piecze nad tą darowaną działką powinna sprawować Rada Parafialna , nie klecha, zwany naczyniem stołowym. To miała Parafia używać , nie sprzedawać. DARCZYŃCY SIĘ W GROBIE PRZEWRACAJĄ GDY KRZYSIOMIE WALISZ TAKIE PIRDOLETY NA FORUMIE. Księży to nigdy własnością nie było tylko Parafian , tzw wspólnoty parafialnej., Idź daj klechom swoją działkę i domek, by pochowali cię z szacunkiem, a po 25 latach wyżucili twe kości pod mur cmentarny tylko dla tego że ktoś nie przedłużył twojego ,,grobowego najmu,, Szlag, krzysiom, zejdź na ziemię , a nie włazisz czarnym pod sukienką. Boisz się? trochę jaj ,krzysiomie, i zdrowego chłopskiego rozsądku życzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: "Księże pole" 24.02.12, 21:34 Chyba się trochę przestraszyłem:) Przecież WSZYSCY w Łomiankach tak to miejsce nazywają...... Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: "Księże pole" 24.02.12, 23:03 krzysiom1 napisał: > Chyba się trochę przestraszyłem:) > Przecież WSZYSCY w Łomiankach tak to miejsce nazywają...... Raczej Pole Andziaka. A kysz , na poranną niedzielną mszę. Odpowiedz Link Zgłoś
catalabamaa Re: "Księże pole" 24.02.12, 23:20 Znajomi moi i rodzinka też nazywa to pole "księże pole" i ta nazwa jest głównie znana, gdy mówimy, że idziemy tam na plac zabaw to od razu wiadomo o który chodzi :) Też myślę, że budowa nowego Marcpolu, w momencie, gdy na jesień zapowiadają głośne otwarcie Auchana i Galerii przy nim nie ma sensu, ale kto to wie co to się stanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
321art Re: "Księże pole" 25.02.12, 15:41 Pole Andziaka Neptunie6666 wedle mojej wiedzy zapamiętanej z dzieciństwa to tereny dzisiejszego ICDS. Księdza pole zaś to teren wzdłuż Warszawskiej od Ogrodowej do sklepu metalowego Trader włącznie . Były to pola parafialne ze sprzedaży których został wykończony kościół Łomiankowski i prawdopodobnie, raczej na pewno zakupiony grunt pod budowę kościoła w Dziekanowie.Tak czy inaczej , to nadal mienie parafialne. Mniej niechęci do KK, a wówczas mniej różnic między nami. Odpowiedz Link Zgłoś
bajazzo Re: "Księże pole" 25.02.12, 14:32 A gdzie jest to "pole" ? Poinformujcie nowego z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: "Księże pole" 25.02.12, 17:50 bajazzo napisał: > A gdzie jest to "pole" ? > Poinformujcie nowego z Warszawy Pojedziesz i to jest 11chwilek od ICDS w stronę Webasto-Petemar, przy założeniu że poruszasz się z dozwoloną w terenie zabudowanym prędkością.Pzdr Chwilka zapomniałem ,może nie 11, a 10 kulek od ul Krzywej. Odpowiedz Link Zgłoś
catalabamaa Re: "Księże pole" 25.02.12, 20:09 Przed budową ICDSu na polu Andziaka był fajny bzowy lasek a bliżej warszawskiej zawsze rozstawiał się cyrk kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś