Dodaj do ulubionych

Kto na burmistrza zastępcę?

04.03.12, 13:14
Pytanie do inicjatorów referendum - kto w takim razie na burmistrza i zastępcę? Nie wystarczy rozwiązać jeden układ, trzeba zaproponować lepszy. Coś mi się wydaje, patrząc na zaangażowanych w referendum, że chcą powrotu tandemu Pszczółkowski-Zielski. To jak wpaść z deszczu pod rynnę. Chyba, że macie Państwo innych kandydatów, chętnie się czegoś dowiem.
Obserwuj wątek
    • 2hestia Re: Kto na burmistrza zastępcę? 04.03.12, 13:21
      Dowiesz się po odwołaniu P. Dabrowskiego jak komisarz gminny rozpisze wybory. Kandydaci z pewnością się ujawnią. Ty też bedziesz mógł sie ubiegać o stanowisko burmistrza. Powodzenia
      • behemot.1 Re: Kto na burmistrza zastępcę? 04.03.12, 13:25
        Ja się nie ubiegam, ale pytam, bo występując z taką inicjatywą trzeba mieć kogoś w zamian. Dlatego kieruję pytanie do inicjatorów - jesteśmy tu chyba wszyscy na tyle inteligentni, że zdajemy sobie sprawę, iż inicjatorzy mają swojego kandydata. Albo kandydatów, którzy najpierw wystartują osobno, a potem zajmą dwa najwyższe kierownicze stanowiska. Nikt nie ryzykowałby destabilizacji lokalnej władzy, nie mając własnej propozycji.
      • anti-machiavel Re: Kto na burmistrza zastępcę? 04.03.12, 14:06
        2hestia napisała:

> Dowiesz się po odwołaniu P. Dabrowskiego jak komisarz gminny rozpisze wybory. K
        > andydaci z pewnością się ujawnią. Ty też bedziesz mógł sie ubiegać o stanowisko
        > burmistrza. Powodzenia

Pszczółkowski na burmistrza Edduardo Wołyński na vice, Zielski na 2 Vice. Marcin
        Etiene na sekretarza PO. Perlik i Cerynger na zwierzchników Łomiankowskich sił zbrojnych
        Oczywiści ,powrót do przeszłości,, w marzeniach.
        • prochownia13 Re: Kto na burmistrza zastępcę? 05.03.12, 14:58
          Jeśli mamy powrócić do poprzedniego układu - to bardzo dziękuję. To właśnie byly burmistrz "wprowadził" deweloprów z budynkami wielorodzinnymi do Łomianek. Na stronie Ronson - apartamenty w Łomiankach - nawet sie sfilmował. A teraz lobby deweloperskie wpływa na naszych radnych i Ci tam gdzie nie ma planu zagospodarowania przestrzennego pozwalają budować bloki. A tam gdzie się ustala takie plany pozwala sie na wpis - 14-16 m. wysokości (czyli bloki).
          Ostatnio - Kiełpin. Kto z Panstwa byl w Gminie i sprawdzil jak wyglada plan, ktory bedzie na najblizszym posiedzeniu rady glosowany??? W te pędy, bo będziecie mieli bloki.
          Deweloperzy posuwaja sie juz do takich krokow jak wyburzanie istniejacych domow jednorodzinnych i wstawianie w to blokow. Najbliższy przyklad blok i szeregowiec na ul. Baczyńskiego vis a vis Carrfura.
          • behemot.1 Re: Kto na burmistrza zastępcę? 05.03.12, 17:02
            Nie rozumiemy się. Moja opinia o obecnych czy dawnych władzach to jedno, ja się pytam inicjatorów refernedum - czy macie alternatywę, czy tylko chcecie usunąć obecną władzę? Jest różnica między negacją a konstruktywną propozycją. Jeśli macie swoich kandydatów, chcielibyśmy o tym wiedzieć. Jeśłi nie, uważam takie zachowanie za dziecinne, bo nie wydaje mi się, żeby anarchia była lepsza niż zła włądza. A w polskim ustroju anarchia możliwa nie jest.
    • przyjaciel_siara Re: Kto na burmistrza zastępcę? 04.03.12, 13:31
      behemot.1 napisała:

Pytanie do inicjatorów referendum - kto w takim razie na burmistrza i zastępcę? Nie wystarczy rozwiązać jeden układ, trzeba zaproponować lepszy. Coś mi się wydaje, patrząc na zaangażowanych w referendum, że chcą powrotu tandemu Pszczółkowski-Zielski. To jak wpaść z deszczu pod rynnę. Chyba, że macie Państwo innych kandydatów, chętnie się czegoś dowiem.

Ja nie oczekuję od inicjatorów, by proponowali mi zastępcę, tudzież samego następcę burmistrza. To są inicjatorzy referendum odwołania burmistrza a nie powołania nowego. Spodziewam się, że na inicjatywie odwołania rola się ich kończy.

No właśnie. Od pewnego czasu obserwuję wpisy na forum, w których osoby wypowiadające się oczekują od inicjatorów podania nazwisk ich kandydatów. Idę o zakład, że oni nie mają kandydatów, bo nie muszą mieć. Oni chcą mieć lepszego burmistrza. To są zwykli mieszkańcy, którzy mówią:

"Ten burmistrz jest zły bo (...) Proponujemy, by wybrać w wyborach lepszego burmistrza. Szanowni Mieszkańcy, czy zgadzacie się z tym byśmy wybrali nowego burmistrza?"

Taka przyświeca generalnie idea referendum w sprawie odwołania. Inaczej prawo mówiłoby jednoznacznie - odwołujemy i jednocześnie powołujemy. Za tym szła by jednocześnie kampania. A tak nie jest :)

Spodziewam się, że gdy już referendum zakończy się sukcesem i odwołany zostanie obecny burmistrz, a wierzę, że tak będzie, to kandydatów na burmistrza będzie co najmniej kilku. I wtedy behemot.1 dokonasz stosownego wyboru...

Twój Przyjaciel Siara.
      • behemot.1 Re: Kto na burmistrza zastępcę? 04.03.12, 13:44
        I tu się z Tobą nie zgadzam. Decydując się na odwołanie burmistrza, trzeba zdawać sobie sprawę, że ktoś go musi zastąpić, czyż nie? Negując postępowanie obecnych władz, trzeba wyjść z propozycją innego postępowania. Tak, wiem, że referendum nie jest konstruktywnym wotum nieufności, ale w efekcie takie wywołuje skutki.

Patrząc na środowisko inicjatorów mam prawo wysunąć przypuszczenie, że do przejęcia władzy szykuje się właśnie wspomniany tandem, w zależności od tego, który przejdzie do drugiej tury. Byłoby fair, gdyby inicjatorzy przedstawili własną wizję, skoro występują przeciwko obecnej. Obalić jedną władzę bez propozycji innej to dziecinada.
        • przyjaciel_siara Re: Kto na burmistrza zastępcę? 04.03.12, 14:05
          behemot.1 napisała:

Patrząc na środowisko inicjatorów mam prawo wysunąć przypuszczenie, że do przejęcia władzy szykuje się właśnie wspomniany tandem, w zależności od tego, który przejdzie do drugiej tury. Byłoby fair, gdyby inicjatorzy przedstawili własną wizję, skoro występują przeciwko obecnej. Obalić jedną władzę bez propozycji innej to dziecinada.

Behemot - przeceniasz stanowczo możliwości inicjatorów - to nie oni będą "obalali władzę". To mieszkańcy wypowiedzą się "tak", czy "nie".

"(...) do przejęcia szykuje się wspomniany tandem (...)"

O jakim wspomnianym tandemie myślisz? Spodziewasz się, że wystartuje ktoś z inicjatorów?

Twój Przyjaciel Siara
          • anti-machiavel Re: Kto na burmistrza zastępcę? 04.03.12, 14:09
            Tandem? kojarzy mi się z rowerem, lub częściami zamiennymi do tego roweru.
          • behemot.1 Re: Kto na burmistrza zastępcę? 04.03.12, 14:10
            Spodziewam się, że wystartuje Pszczółkowski i Zielski, i jeden z nich przejdzie do drugiej tury, zakładając, że po wygranej ten drugi zostanie zastępcą. Grupa inicjatorów referendum nie wzięła się znikąd i reprezentuje sobą pewne poglądy, ja ich nie oceniam, natomiast chcę wiedzieć, czy zależy im tylko na zniszczeniu tego, co jest obecnie, czy na zbudowaniu czegoś nowego.
            • przyjaciel_siara Re: Kto na burmistrza zastępcę? 04.03.12, 14:22
              behemot.1 napisała:

Spodziewam się, że wystartuje Pszczółkowski i Zielski, i jeden z nich przejdzie do drugiej tury, zakładając, że po wygranej ten drugi zostanie zastępcą. Grupa inicjatorów referendum nie wzięła się znikąd i reprezentuje sobą pewne poglądy, ja ich nie oceniam, natomiast chcę wiedzieć, czy zależy im tylko na zniszczeniu tego, co jest obecnie, czy na zbudowaniu czegoś nowego.

Również się tego spodziewam. Myślę, że niezależnie kim byłby inicjator, czy jest to owa grupa, czy byłaby to grupa pana Krysteckiego dwóch wskazanych przez ciebie panów i tak by wystartowało. A inicjatorom zależy na jednym i drugim - chyba po to jest referendum :)

Twój Przyjaciel Siara
              • mezark Re: Kto na burmistrza zastępcę? 04.03.12, 18:03
                Ależ pięknie wróżycie z fusów!
                • behemot.1 Re: Kto na burmistrza zastępcę? 04.03.12, 20:54
                  Ja nie mam zamiaru z niczego wróżyć - kieruję pytanie do inicjatorów referendum - macie alternatywę, czy zwyczajnie chcecie utrącić obecną władzę?
                  • 123455a Re: Kto na burmistrza zastępcę? 05.03.12, 08:23
                    wywalić całą radę na zbity pysk i wybrać nowych to skończą się przepychanki i pomówienia
                    • lobotomia-d Re: Kto na burmistrza zastępcę? 05.03.12, 20:20
                      Jak to zrobić skutecznie, tak by ponownie nie zostali wybrani? I jak zrobić by nowi byli lepsi?
    • krzysiom1 Re: Kto na burmistrza zastępcę? 06.03.12, 18:24
      Burmistrz Grądzki
      v-ce Zielski i młoda Wójcicka
      • krzysiom1 Re: Kto na burmistrza zastępcę? 06.03.12, 18:29
        krzysiom1 napisał:

> Burmistrz Grądzki
        > v-ce Zielski i młoda Wójcicka
        Sorry..
        v-ce Cyrynger i młoda Wójcicka
        • neptun6666 Re: Kto na burmistrza zastępcę? 06.03.12, 18:38
          krzysiom1 napisał:

> krzysiom1 napisał:
          >
          > > Burmistrz Grądzki
          > > v-ce Zielski i młoda Wójcicka
          > Sorry..
          > v-ce Cyrynger i młoda Wójcicka

Ale czego? czego oczekujesz , klient płaci-klient wymaga.Proponuję ,,wydawcę,, na burmistrza będzie przynajmniej goło i wesoło.
        • neptun666 Re: Kto na burmistrza zastępcę? 06.03.12, 19:17
          krzysiom1 napisał:

> krzysiom1 napisał:
          >
          > > Burmistrz Grądzki
          > > v-ce Zielski i młoda Wójcicka
          > Sorry..
          > v-ce Cyrynger i młoda Wójcicka

krzysiom, spytaj tam gdzie teraz mieszkasz czy w urzędzie nie potrzebują
          rzecznika prasowego?
          • neptun6666 Re: Kto na burmistrza zastępcę? 06.03.12, 21:05
            Przypomnę neptunie 3X6 postać sławnej tuby wielkiej trójki/Pszczoła, Niegrzybek,EMZ/.
            Postać naszego wspaniałego rzecznika/od rzeki,właściwe lania wody/.
            To że miał parę wpadek to się pośmialiśmy. Ale CO NAGANNE -to że PRZESIEDZIAŁ PRAWIE PÓŁ ROKU NA ZWOLNIENIU ,POBIERAJĄC NASZE PIENIĄDZE. postępując w sposób naganny wręcz przestępczy, a może [popadł w głęboką deprechę po uwaleniu wyborów przez WP?.]
            I czy dla TAKICH LUDZI WARTO POŚWIĘCAĆ CZAS I REFERENDUM?
            Czy jego postępowanie było moralne? czy może naganne?.
            Wielu z góry urzędniczej w Łomiankach zrobiło podobny numer. Teraz mienią się MORALNYMI czyściochami i rżną ,, głupa,, .

I TO MOŻNA WŁAŚNIE NAZWAĆ HIPOKRYZJĄ.

Drabbu ,czy takie zachowanie jest moralne i czyste?
            • mezark Re: Kto na burmistrza zastępcę? 06.03.12, 21:29
              Jak na razie to wróżenie z fusów i oby nim zostało. Można tworzyć i inne koneksje i krzyżować na wiele sposobów i sposobików. I można w to wpisywać wszystkich znanych i nieznanych Łomiankowiczów i nie tylko. Tyle tylko ile to warte, tyle co głupawe przypiski neptuna 6666.
              • ziomalreaktywacja Re: Kto na burmistrza zastępcę? 06.03.12, 23:21
                Widzisz behemot dwa razy pomyśl zanim napiszesz ...

Krzysiom ironizujesz z Panu Sylwii, a według mnie to bardzo kompetentna osoba. Twój problem to burmistrz Rusiecki, który codziennie się kompromituje w moich oczach. Pozyskaniem 90 mln, zdarzeniem w Urzędzie a teraz zamieszczaniem na oficjalnej stronie Urzędu cytatów z prywatnego portalu i polemiki dalece niestosownej. Nie wiem czy Urzad jest prywatną własnością Pana Rusieckiego ? czy strona internetowa Urzędu służy do prywaty uprawianej przez wiceburmistrza ? Czy też winna być stroną informującą o wydarzeniach i działaniach Urzędu ? Może nie ma się czym szczególnie pochwalić. jedno jest pewne jest to pierwszy ( jak sam pisze) burmistrz który moim zdaniem przyczynił się eskalacji nieporozumień i "wojenki na górze" zamiast skupić się na rzeczach ważnych dla mnie jak wod-kan. I w temacie jest mi obojętne A.B, C.D, E.F - bo wydaje się że już gorzej być nie może.
                • neptun6666 Re: Kto na burmistrza zastępcę? 07.03.12, 07:55
                  ziomalreaktywacja napisał:

> Widzisz behemot dwa razy pomyśl zanim napiszesz ...
                  >
                  > Krzysiom ironizujesz z Panu Sylwii, a według mnie to bardzo kompetentna osoba.
                  > Twój problem to burmistrz Rusiecki, który codziennie się kompromituje w moich o
                  > czach. Pozyskaniem 90 mln, zdarzeniem w Urzędzie a teraz zamieszczaniem na ofic
                  > jalnej stronie Urzędu cytatów z prywatnego portalu i polemiki dalece niestosown
                  > ej. Nie wiem czy Urzad jest prywatną własnością Pana Rusieckiego ? czy strona i
                  > nternetowa Urzędu służy do prywaty uprawianej przez wiceburmistrza ? Czy też w
                  > inna być stroną informującą o wydarzeniach i działaniach Urzędu ? Może nie ma s
                  > ię czym szczególnie pochwalić. jedno jest pewne jest to pierwszy ( jak sam pis
                  > ze) burmistrz który moim zdaniem przyczynił się eskalacji nieporozumień i "woje
                  > nki na górze" zamiast skupić się na rzeczach ważnych dla mnie jak wod-kan. I w
                  > temacie jest mi obojętne A.B, C.D, E.F - bo wydaje się że już gorzej być nie
                  > może.

Do eskalacji konfliktu przyczyniły się : władza, oraz utracone wpływy/czyt pieniądze z intratnych zleceń/. Oraz opieszałość Burmistrza w reorganizacji UM. Był po prostu naiwny , wierząc w lojalność urzędników z poprzedniego rozdania.
            • sindaco2006 Sięgnęliście dna... 06.03.12, 23:07
              Można zarzucać różne rzeczy poprzednikom, ale żaden z burmistrzów ani wiceburmistrzów nie rzucał się z pięściami na swoich mieszkańców. Smutne czasy nastały. Niezależnie, jak je oceniają piszący tu na forum lomianki2011, beznii2, astroi5 czy ich członkowie wiernych cesarzowi legionów - neptun6666, krzysiom i brycezion.

Brak wam honoru... Krótko.
              • z.lomianek Re: Sięgnęliście dna... 07.03.12, 19:03
                neptun6666 napisał:

> Do eskalacji konfliktu przyczyniły się :
                > . Oraz opieszałość Burmistrza w reor
                > ganizacji UM. Był po prostu naiwny , wierząc w lojalność urzędników z
                > poprzedniego rozdania.

O ile mnie pamięć nie myli, to burmistrz zwolnił Panią JN ( z poprzedniego rozdania ) a Pana WT ( również z poprzedniego rozdania ) pozostawił. Jeżeli Pan WT jest nielojalny, to decyzja o jego pozostawianiu obciąża wyłącznie burmistrza Dąbrowskiego. Jednak nie bardzo rozumiem jak Pan WT mógł przyczynić się do eskalacji konfliktu, tu bardziej skłaniam się do wskazania na obecnego zastępcę tj Pana Piotra Rusieckiego, a ostatnie wydarzenia potwierdzają jedynie słuszność moich wniosków.
                • brycezion Re: Sindaco2006 07.03.12, 19:18
                  "...brak mi honoru...? ...jestem wiernym cesarzowi legionem...? " Coś ci się rzuciło na mózg !!!
                  • 2hestia Re: Sindaco2006 07.03.12, 19:27
                    wzruszajace
                    • neptun6666 Re: Sindaco2006 07.03.12, 20:31
                      2hestia napisała:

> wzruszajace
                      Pewnie , że tak. Lepszy idealizm, od skoku na stanowiska i kasę którego chcą dokonać
                      dwaj pracodawcy p.C,oraz M.P z pomocą Eduardo.
                      • mezark Kazsa dla brycka! 07.03.12, 20:50
                        Kto jak kto, ale bryciezon uwielbia dokonywać takie skoki!
                        • neptun666 Re: Kazsa dla brycka! 07.03.12, 21:56
                          mezark napisała:

> Kto jak kto, ale bryciezon uwielbia dokonywać takie skoki!

Niech tylko nie skacze na główkę, bo się uszkodzi i nie będzie
                          mógł pisać na forum:)
                          • 2hestia Re: Kazsa dla brycka! 07.03.12, 22:04
                            neptunie666 może mezark miał na myśli skok na kasę. Może jakaś biała księga
                            • neptun6666 Re: Kazsa dla brycka! 08.03.12, 07:12
                              2hestia napisała:

> neptunie666 może mezark miał na myśli skok na kasę. Może jakaś biała księga

Trudno wyważać otwarte przez wasze środowisko drzwi. Skoku żeście dokonali ponad rok temu . Kasa pusta, by ją zapełnić na nowo trzeba najpierw pospłacać wasze zobowiązania.
                              A mezark? nie odróżnia kazsy, od kasy, więc jak możemy mówić że jest fachowcem skoro dla niej 10PLN przed denominacją, ma taka samą wartość jak po denominacji. Analfabetyzm wtórny, nabyty zanik płatu czołowego na skutek spania przez 8h na biurku w Urzędzie.
                              • mezark Re: Kazsa dla brycka! 08.03.12, 10:39
                                Nigdy nie musiałem przeliczać denominacji, byłem wówczas zbyt mały. Porównanie chybione! Zresztą z matmy miałem 6 bez większego wysiłku, nawet na studiach!
                                Powiedz mi łaskawco na czym opierasz pomówienia w stosunku do poprzedniej ekipy? Jak na razie to za czasów tegoż burmistrza dzieją się dziwne rzeczy. No choćby sprawa działki przy ul Kasztanowej przy Domu Kultury, „przegapiona” za darmo dla GS. Temu samemu GS, którego wieloletnim prezesem dziad jednego z notabli obecnego urzędu! Ile udziałów w Gs ma rodzina owego prezesa?
                                A co do kasy to publicznie wiadomo że bryc kasę brał i będzie usiłować brać od każdej ekipy za którą obstaje, nawet i od tej z która łączy go wspólne nazwisko? Pokrewieństwo?.
                                • 123455a Re: Kazsa dla brycka! 08.03.12, 11:43
                                  czy nie rodzina poprzednika robiła projekt przebudowy warszawskiej ?
                                  • lobotomia-d Re: Kasa dla brycka! 08.03.12, 14:22
                                    Napewno robił to fachowiec. A jeżeli tak to nie obchodzi mnie czyj to krewny!
                                • neptun6666 Re: Kazsa dla brycka! 08.03.12, 17:21
                                  mezark napisała:

> Nigdy nie musiałem przeliczać denominacji, byłem wówczas zbyt mały. Porównanie
                                  > chybione! Zresztą z matmy miałem 6 bez większego wysiłku, nawet na studiach!
                                  > Powiedz mi łaskawco na czym opierasz pomówienia w stosunku do poprzedniej ekipy
                                  > ? Jak na razie to za czasów tegoż burmistrza dzieją się dziwne rzeczy. No choć
                                  > by sprawa działki przy ul Kasztanowej przy Domu Kultury, „przegapionaR
                                  > 21; za darmo dla GS. Temu samemu GS, którego wieloletnim prezesem dziad jednego
                                  > z notabli obecnego urzędu! Ile udziałów w Gs ma rodzina owego prezesa?
                                  > A co do kasy to publicznie wiadomo że bryc kasę brał i będzie usiłować brać od
                                  > każdej ekipy za którą obstaje, nawet i od tej z która łączy go wspólne nazwisko
                                  > ? Pokrewieństwo?.

PROSZĘ BARDZO
                                  -SPRAWA GALLMARu/DZIAŁKA I przejście prawa własności/-powinien wsiąść na to prokurator- mistrzostwo świata w lokalnych przejęciach/.
                                  -Budowa bloków przez Ronsona /moralnie do napiętnowania, szczególnie na terenach zalewowych/
                                  -Udzielanie się Wiesława w reklamie prywatnej firmy/ korzystałz wizerunku ,,Burmistrza,, czyli osoby ,,państwowej,,. Czy były tantiemy za udział?.
                                  -wywalenie kasy tydzień przed mrozami/w listopadzie na ogół są/ kilkuset tysięcy na jednoroczną i nie odporną na mróz roślinność na Warszawskiej
                                  --obsadzenie ul Wędkarskiej ponad setką drzew , wiedząc że za rok lub dwa zostanie przebudowana.
                                  -wywalenie kilkudziesięciu tysięcy budżetowych pieniędzy na folder wyborczy w Gaz łomie.
                                  A to tylko kilka ostatnich miesięcy. Czy jeszcze ci mało .
                                  A może uczelnia był prywatna ,a zaliczenia wychodzone?
                                  • lobotomia-d Re: Kazsa dla brycka! 08.03.12, 18:21
                                    Doskonale wiesz, że bloki Rolssona powstały by niezależnie od chęci Pszczółkowskiego. Plan zagospodarowania jeszcze Sokołowskiego, dozwalał taką zabudowę w tym miejscu. Kompromis z Rolssonem pozwolił na budowę domu komunalnego od dawna zamieszkałego! A prokurator, jakoś od sprawiedliwych takich jak ty, nie otrzymał powiadomienia o rzekomym kancie, ale na pewno otrzyma jeżeli kłamiecie w sprawie działki na Kasztanowej!

Posadzona we wrześniu roślinność na Warszawskiej jakoś się trzyma i to całkiem nieźle i to wbrew opiniom pseudo-ekspertom od roślinności z grupy TD. Jeżeli jakaś wieloletnia roślina wypadła, cóż taki los ogrodników. Jeżeli o tym nie wiesz to o czym tu pisać! Natomiast jeżeli jest tak źle z tą roślinnością, to dlaczego nikt nie zaskarżył do prokuratury tej sprawy! To najzwyklejsza niegospodarność!

Jakoś drzewa na wędkarskiej rosną i mają się dobrze, wbrew twoim przewidywaniom. A jeżeli TD zmienia poprzednie koncepcje i usiłuje za wszelką cenę przebudowywać ul Wędkarską, to któż tym mógł wcześniej wiedzieć! Tu też można było podać sprawę do prokuratury a nie gadać po próżnicy. Rok upłynął i nic, a ozorem nadal mielecie!

Ja takiego folderu nie widziałem, ale dla ciebie przed Dąbrowskim gazłom był tubą burmistrza, a gdy nastał Dąbrowski, choć generalnie nie zmienił sposobu podawania wiadomości gminnych przestał być. Za kilka dni zobaczysz kolejną edycję i ciekawym co o nim powiesz! W dodatku o ile był to folder wyborczy to tez kwalifikował by się do prokuratury. A nikt tego nie zrobił złotousty pomawiaczu, dlaczego?

To o czym piszesz to czysta demagogia. A Dąbrowski w ciągu roku zaliczył znacznie więcej wpadek, poczynając od hecy z księgą a skończywszy na ekscesie z Hieronimem.
                                    W dodatku to co piszesz to najzwyklejszy atak na przeciwnika, nie odpowiedź na zadane pytania! I to pytania obecnie aktualne!

Przypomnę je: < Powiedz mi łaskawco na czym opierasz pomówienia w stosunku do poprzedniej ekipy? Jak na razie to za czasów tegoż burmistrza dzieją się dziwne rzeczy. No choćby sprawa działki przy ul Kasztanowej przy Domu Kultury, „przegapiona” za darmo dla GS. Temu samemu GS, którego wieloletnim prezesem dziad jednego z notabli obecnego urzędu! Ile udziałów w Gs ma rodzina owego prezesa?
                                    A co do kasy to publicznie wiadomo że bryc kasę brał i będzie usiłować brać od każdej ekipy za którą obstaje, nawet i od tej z która łączy go wspólne nazwisko? Pokrewieństwo?.>
                                    • neptun6666 Re: Kazsa dla brycka! 08.03.12, 18:37
                                      Pięknie przenicowałeś rzeczywistość. Równie dobrze to ja zdam ci pytanie:
                                      -Czy wszystko z działką odbyło się zgodnie z prawem?
                                      - Czy istniał folder Gaz Łomu zawierający zdjęcia pokazujące osiągnięcia ,, niby najlepszej ekipy na ziemi,,
                                      -ile osób przytulało się do Wiesława na ostatniej stronie, i na co liczyli?,,
                                      Nie nazywaj mnie pomawiaczem , gdyż to funkcjonowało w realu.

A może działka nie zmieniła właściciela?
                                      -może Gaz-łom ,nie ukazał się ?
                                      -może Curie Skłodowska nie była kobietą?
                                  • neptun666 Re: Kazsa dla brycka! 08.03.12, 18:34
                                    neptun6666 napisał:

> -Udzielanie się Wiesława w reklamie prywatnej firmy/ korzystałz wize
                                    > runku ,,Burmistrza,, czyli osoby ,,państwowej,,. Czy były tantiemy za
                                    > udział?.

No nie, Wiesława za tę reklamę należy powiesić, natomiast za reklamę
                                    prywatnej firmy konkretnie otwarcia salonu Mercedesa na Brukowej
                                    burmistrza Dąbrowskiego i Rusieckiego i na całą stronę zdjęcia
                                    obu burmistrzów w Gazłomie z tej uroczystości
                                    to akurat neptunowi nie przeszkadza, OBŁUDA i tyle.
                                    CZY BYŁY TANTIEMY ZA UDZIAŁ, odpowiedz mądralo.
                                    • z.lomianek Re: Kazsa dla brycka! 08.03.12, 22:11
                                      N4

> -SPRAWA GALLMARu/DZIAŁKA I przejście prawa własności/-powinien wsiąść n
                                      > a to prokurator- mistrzostwo świata w lokalnych przejęciach/.

I gdzie ten prokurator, chyba uniewinnił Belke

> -Budowa bloków przez Ronsona /moralnie do napiętnowania, szczególnie
                                      > na terenach zalewowych/

To Pszczółkowski wydaje pozwolenie na budowę czy Starostwo

> -Udzielanie się Wiesława w reklamie prywatnej firmy/ korzystałz wize
                                      > runku ,,Burmistrza,, czyli osoby ,,państwowej,,. Czy były tantiemy za
                                      > udział?.

Rusiecki u Mercedesa - bezcenne

> -wywalenie kasy tydzień przed mrozami/w listopadzie na ogół są/ kilkuset
                                      > tysięcy na jednoroczną i nie odporną na mróz roślinność na Warszaw
                                      > skiej

Wywalenie kasy na nasadzenia na warszawskiej jednorocznymi kwiatami
                                      przez Dąbrowskiego które w zimę wymarzają - bezcenne ?

> --obsadzenie ul Wędkarskiej ponad setką drzew , wiedząc że za rok l
                                      > ub dwa zostanie przebudowana.

Sadzenie drzew przez Dąbrowskiego gdzie popadnie - bezcenne?

> -wywalenie kilkudziesięciu tysięcy budżetowych pieniędzy na folder wybo
                                      > rczy w Gaz łomie.

Wywalenie kasy z budżetu na folder Rusieckiego i chwalenie się 90 mln - bezcenne ?

> A może uczelnia był prywatna ,a zaliczenia wychodzone?

Masz na myśli uczelnię Koźmińskiego do której uczęszczał Pan Rusiecki -

bezcenne? - nie
                                      za wszystko to niestety zapłaciliśmy z podatków
                                      Podziękujmy tym Panom tak jak podziękowaliśmy Panu Pszczółkowskiemu

bay bay bay bay bay Panie Rusiecki

bay bay bay bay bay Panie Dąbrowski

bay bay bay bay bay Panowie
                                      • neptun6666 Re: re hirek z.lomianek 09.03.12, 07:42
                                        Hirciu daj spokój ,wszystko ci się poprzestwiało. Uważaj na ,,pikawkę,, i wujcia altzchaimerka.
                                        • behemot.1 Re: re hirek z.lomianek 09.03.12, 08:40
                                          No nie, jeśli już posługujecie się językiem obcym, to ze zrozumieniem. Nie wiem, co wspólnego nasi rządzący mają z zatoką...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka