Dodaj do ulubionych

Prochownia13 żegna się

28.04.12, 12:06
Po raz ostatni piszę pod tym nickiem, gdyż osoby związane ze ekipą rządzącą go prześladują, były już Prochownie 2, 01, a teraz 013. Wkładaly w moje usta swoje myśli. Tak więc od tej pory wszystko co będzie pod jakąkolwiek Prochownią nie pochodzi ode mnie. Jest najprawdopodobnej z ekipy p. P.Pomyłka.R.
Na pożegnanie odsyłam do video ze spotkania a mieszkańcami i jeszcze ciekawszego zestawienia powierzchni handlowych w Łomiankach.
www.lomianki.info/document.php?did=2603
Obserwuj wątek
    • loxroczn Re: Prochownia13 żegna się 28.04.12, 17:38
      Obejrzałem i wysłuchałem relację ze spotkania mieszkańców z Burmistrzem na temat bezwarunkowego wstrzymania wydawania warunków zabudowy na terenie Osiedla Prochownia, w zgodzie z prawem na okres 9 miesiecy. Żenada ! ! ! Mieszkańcy konkretnie i rzeczowo, Burmistrzowie niestety cały czas na zasadzie "a w Ameryce biją Murzynów". Po co Burmistrz próbuje zmusić mieszkańców do spotykania się z deweloperem który ma budować supermrket ? Jest to próba "wkręcenia" mieszkańców w coś co pomału zaczyna śmierdzieć.
      • refor Re: Prochownia13 żegna się 28.04.12, 19:17
        Chce sie wymiksować, zeby mieszkancy użerali sie z deweloperem, ze on jakoby stoi z bolu jak jakis arbiter. Ja tez słuchalem relacji, jedna wielka zenada, tlumaczenie jak zostal przypatry do muru przez mieszkańca, że owsZem deweloper był i cos pokazywała, takie czy takie wizualzacje, ale to nie wiadomo co to będzie więc comiał mieszkańcowi zawracać głowe i o tym wspominac, w ogóle tylu interesantów przychodzi ze nie pamiętał wspomnieć. To na pytanie mieszkańca dlaczego mu o tym nie powiedział tylko udawał, że nic nie wie co ma yć na terenie zakładów.
        • neptun666 Bo deweloper był..... 28.04.12, 20:27
          Bo deweloper był chyba w grudniu ale tylko 15 minut tyle ile potrzeba aby wypić kawę????
          Więc co miał powiedzieć że kawa była dobra? Żenada do kwadratu.
          A Pani jak mówi to niech postawi pytanie....Ja zadałam Panu pytanie ....ale ja nie wiem o co pani chodzi...... tak wyglądało spotkanie z mieszkańcami Prochowni.
          natomiast jak państwo przyjdziecie 9 maja to zobaczycie i jeszcze będziecie prosić aby to szybko wybudowali,SIC.
          Państwo z prochowni doznacie olśnienia takiego jakie zaznał burmistrz, i wtedy deweloper zrobi wam dobrze!!!!!!!!! wygląda na to że burmistrz nadal tkwi w EKSTAZIE.
          • mieczprawdy Re: czas zamknąć sklep i na zasiłek 28.04.12, 23:50
            Budują dla Polaków deweloperzy irlandzcy, zakupy robią Polacy w sieciach handlowych portugalskich i francuskich, kredyt biorą w banku niemieckim, dzwonią z telefonów norweskich i japońskich u operatora należącego do francuzów, na koreańskim telewizorze oglądają program rozrywkowy na licencji amerykańskiej. Tylko po zasiłek dla bezrobotnych idą do polskiego urzędu. Tyle w temacie międzynarodowego dewelopera , centrum handlowego, dawnych polskich zakładów drzewnych i burmistrza.
      • krzysiom1 Re: Prochownia13 żegna się 29.04.12, 05:59
        Genialne! Pewnie. Po co się spotykać?
        Deweloper w SKO wygra z UM i postawi to co chce, bez zawracania sobie głowy mieszkańcami...
        Dopiero wtedy zacznie się płacz.
        • marekkielpin Re: Prochownia13 żegna się 29.04.12, 06:52
          Jak wygra w SKO, a wygra, to i tak postawi to co chce, nie badz naiwny, że mieszkancy będa mowić deweloperowi co ma budowac, wcisnie na maksa przestrzeni uzytkowej bo to mu sie najbardziej oplaci. Nie slyszałem o charytatywnie działającm dewelperze.
          • hycek1 Re: Prochownia13 żegna się 29.04.12, 10:06
            Taka walka burmistrzów przeciw mieszkańcom, za tym stoi duża kasa
            • darabu7 Re: Prochownia13 żegna się 29.04.12, 11:45
              Panie Dąbrowski opamiętaj się Pan. Pana otoczenie serwuje nieustanne pasmo konfliktów ze wszystkimi. Jak to się ma do sprawnej kampanii wyborczej , wtedy był możliwy dialog i współpraca - należało to kontynuować po wyborach poszerzając zaplecze o nowe środowiska. Kto Panu zniszczył to wszystko ? ? ?
              • bumcykcyk68 Re: Prochownia13 żegna się 29.04.12, 17:16
                Rusiecki: "rządzić należy poprzez konflikt"
    • miu4 Re: Prochownia13 żegna się 01.05.12, 09:21
      prochownia13 napisała:

> ...
      > Na pożegnanie odsyłam do video ze spotkania a mieszkańcami i jeszcze ciekawszeg
      > o zestawienia powierzchni handlowych w Łomiankach.
      > www.lomianki.info/document.php?did=2603

Czepiacie się! Przecież deweloper wybuduje nawet plac zabaw, będzie współuczestniczył w budowie, remoncie dróg - drogi dojazdowej, wszystko będzie wyglądało estetycznie. Powinniście się cieszyć, że takiego, a nie innego, jakiegoś niechlujnego inwestora Wam burmistrzowie wybrali. :)
    • dziekan54 Re: Prochownia13 żegna się 01.05.12, 09:59
      Prochownia to miejsce produkcji tarcicy i desek. Zamiast tego teren kupiła prywatna firma i chce zrobić jakieś centrum lokalne. Czyżby mieszkańćy woleli produkcję desek? Dziwne rzeczy dzieją się w Łomiankach. Protest dla protestu?
      • refor Re: Prochownia13 żegna się 01.05.12, 10:17
        Mieszkancy wola spokoj, burmistrz nie wmówi nam ze bloki i centrum handlowe między domkami jednorodzinnymi beda dla nas lepsze. Odpusc sobie ta propagande.
      • neptun666 Re: Prochownia13 żegna się 01.05.12, 13:39
        dziekan54 napisał:

> Prochownia to miejsce produkcji tarcicy i desek. Zamiast tego teren kupiła pryw
        > atna firma i chce zrobić jakieś centrum lokalne. Czyżby mieszkańćy woleli produ
        > kcję desek? Dziwne rzeczy dzieją się w Łomiankach. Protest dla protestu?

Piotrek co w ciebie wstąpiło że tak zażarcie walczysz o tego dewelopera daj sobie na wstrzymanie, mleko się już wylało.
        • papagaj3 Re: Prochownia13 żegna się 01.05.12, 20:16
          Produkcja desek była cicha. Odbywala sie w jednej hali w srodku 3 ha działki. Pozostałe budynki to byly, biuro i sklep. Ruch kolowy byl, sporadyczny.
          Centrum handlowe to ruch non-stop przez 7 dni w tygodniu. Otwarte od rana do późnego wieczora. A póżniej dostawy i wywóz śmieci. Taka to różnica panie dziekan54.
          Do tego Zakłady wogóle nie korzystały z ul. Lwowskiej. A centrum chce mieć od niej zasadniczy wjazd.
          Widzi Pan róznice, czy jeszcze nie?
          • 11chwilka Re: Prochownia13 żegna się 06.05.12, 20:58
            www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=1241 Burmistrz zaprasza na spotkanie w sprawie zakładów drzewnych w dniu 9 maja godz 18. Pozostaje podstawowe pytanie czy na to spotkanie zostali zaproszeni i czy wypowiedzą się dotychczasowi zarządcy tych gruntów którymi zgodnie z KRS www.krs-online.com.pl/mazowieckie-przedsiebiorstwo-przemyslu-archiwum-1220795-192308.html To jest: Sobocińska Lidia Barbara, Koral Danuta Helena, Groszyk Dariusz Stanisław, Godlewski Jerzy Jakob Parciak Teresa Członkowie, Rady Nadzorczej oraz Mamaj Jan Paweł Prezes, a ponadto Zalewska Maria, Groszyk Jan Wojciech, Śniadała Szczepan, Orzoł Stanisław Jan Członkowie Zarządu – według stanu na dzień 20 lutego roku bieżącego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka