Dodaj do ulubionych

kulisy klęski2011

19.06.12, 13:45
Z kogo się śmiejecie? z siebie samych się śmiejecie.

Piękne i jak widać prawdziwe. Co możemy usłyszeć w każdym z postów chętnych do dreptania na referendum:
- nie przezywajcie się
-to wy źle się odzywacie na forum
-to wasza wina.
-jesteście wulgarni
-chcecie nas bić
-ubliżacie nam. Przykładem niech będzie ,,ciemniak,, prostak etc z poprzednich wątków

Piękne, z tym że większość tych zarzutów dotyczy obu stron , mając przewagę wpisów to wy bezrobotni referendarze wpisujecie się w wulgarne zachowania na forum.
Uważacie się za kogoś lepszego, kogoś kto stoi ponad prawem społeczności i jednostki/prawo Kalego/. Właśnie taki kierunek myślenia był początkiem waszej klęski/2011/. mam nadzieję że w tamtej formie nigdy się nie odrodzicie.
Z harcerskim pozdrowieniem:
pocałujcie mnie w du-pę i vice versa. Drepczcie sobie dalej ku świetlanej przyszłości po referendum. Pewnie znów któreś z was wzorcowo zechce się zamknąć w gabinecie na rok w strachu przed realem.
Obserwuj wątek
    • samly Re: kulisy klęski2011 19.06.12, 13:52
      gogolzlomianek napisała: > pocałujcie mnie w du-pę i vice versa.

No to możesz pierwsza zacząć nas całować. Może zakończysz do referendum.
    • lomianki_live Re: kulisy klęski2011 19.06.12, 14:22
      Nie idziemy na referendum, bo do żłobu chcą się dorwać sfrustrowani z bezrobocia przegrani w wyborach! Nie chcemy podwyżek diet bezradnych, nie chcemy zwiększenia zatrudnienia w urzędzie!
      • soomuch62 Re: kulisy klęski2011 19.06.12, 14:51
        lomianki_live napisał:

> Nie idziemy na referendum,

lomianki_lie wiem, że nie idziesz bo referendum jest w Łomiankach a nie w Sochaczewie.
    • behemot.1 Re: kulisy klęski2011 19.06.12, 14:43
      Klęska to była w 2010 r. tak na marginesie.

Jak już mówiłam, nie jestem za referendum, ale trudno nie zauważyć, że obecne władze praktykują niewłaściwą politykę rodem z PRL. Moim zdaniem ich największe sukcesy to największe porażki. Redukcja etatów> Oszczędności? Tak, pozostawia się wysokie pensje zastępcom burmistrza i niepotrzebnemu sekretarzowi, a wyrzuca wielu wartościowych pracowników, z których naprawdę tylko część była zbędna. Pozostawia się wiernych i miernych lizusów.

Zauważ, daleko mi do wulgarności i obrzucania innych błotem. Nie należę też do grupy inicjatorów. Problem tkwi w tym, że wady obecnych władz są nie do przyjęcia, z nieukrywanym chamstwem Rusieckiego na czele, choć to akurat dla Łomianek najmniejszy problem. A nawoływanie burmistrza, żeby nie brać udziału w referendum, jest śmieszne. Powinien przekonywać, żeby głosować za nim, jak Jacek Karnowski, który takie referendum wygrał.
      • lomianki_live Re: kulisy klęski2011 19.06.12, 18:30
        Nie idziemy na referendum, bo do żłobu chcą się dorwać sfrustrowani z bezrobocia przegrani w wyborach! Nie chcemy podwyżek diet bezradnych, nie chcemy zwiększenia zatrudnienia w urzędzie!
        • 11chwilka Burmistrzowa klęska w 2012 19.06.12, 21:38
          Ależ mylisz wieszczu burmistrza wątki. Referendum dotyczy burmistrza a nie radnych. Może niech zacznie obniżać pensje wśród najbliższych pracowników. Ty tworząc pozorny problem usiłujesz zakrzyczeć nadchodzącą klęskę w 2012 roku w dniu 24 czerwca! A po za tym to odkąd mieszkaniec Sochaczewa może wypowiadać się o referendum Łomiankowskim?

Wszscy głosujemy w referendum na tak!
          • hubertus71 Re: Burmistrzowa klęska w 2012 19.06.12, 21:55
            Wedlug mnie, to frekwencja bedzie slabiutka. Z sasiadami, z ktorymi rozmawialam wychodza slusznie z zalozenia wedlug mnie tez, ze chodzi tylko i wylacznie o wladze. Czy bedzie ten czy tamten nie zmieni sie NIC
    • hubertus71 Re: kulisy klęski2011 19.06.12, 21:44
      Powiem jedno, co mysle o tym calym referendum. Poprzednicy zostawili wg mnie takie dlugi, ze obecna ekipa i tak nie mogla za wiele zrobic i tyle w tym temacie, jak dla mnie. Dobranoc
      • tuzimka Re: kulisy klęski2011 20.06.12, 00:18
        hubertus71 napisała: >Poprzednicy zostawili wg mnie ta
        > kie dlugi, ze obecna ekipa i tak nie mogla za wiele zrobic i tyle w tym temacie
        > , jak dla mnie.

Dobrze radzę włożyć trochę więcej zastanowienia. Jeżeli poprzednicy zostawili aż takie długi, to skąd dzisiejsi włodarze wzięli środki na tyle sukcesów, ktorymi się chwalą? Dla przykładu, na hojne zasilanie organizacji społecznych, wspomaganie harcerzy i w ogóle na "Łomianki w rozbudowie"? Przecież nie ma nic za darmo. Poza tym, wysokie zadłużenie gminy musiałoby być widoczne w budżecie, bo długi musi się regulować, więc? O ile pamiętam, to poprzednicy zredukowali zadłużenie po swoich poprzednikach.
        • hubertus71 Re: kulisy klęski2011 20.06.12, 09:38
          Tuzimko, jesli tak sie zastanawiasz, to podaj zadluzenie gminy po ostatniej ekipie, to sie przekonamy jak bylo
        • muchomorek102 re tuzimka 20.06.12, 10:46
          Lubie cię za to co napisałaś:
          długi przejęli poprzednicy po poprzednikach, dodam od siebie że tamci poprzednicy po jeszcze innych poprzednikach i tak można by się cofnąć do czasów prehistorycznych mając wyobraźnię wręcz do rozbiorów Polski i jeszcze dalej do powstania wsi pod Kapinosem.

A może napiszesz jaki program popierasz? oraz czy ten program zawiera opracowanie skąd pozyskać środki ,,własne,, na rozwój wziąwszy pod uwagę że aktywów wystarcza /i to nie zawsze/ na obsługę zaległych zobowiązań.

No ale papier przyjmie wszystko i wątpię tuzimko by Wiesław gdy dobierze się do władzy przejmował się twoim zdaniem. Pewien wręcz jestem że nawet nie wpuści cię na swe pokoje/oczywiście gdyby nie daj Boże ktoś go zreanimował/

• tuzimka Re: re tuzimka 20.06.12, 11:49
            Nie byłam "na pokojach", nie jest mi tęskno za żadnymi. Dysponuję swoim niezależnym pokoikiem. Za to aż nadto wyraźnie widać, jak bardzo, bardzo, bardzo niektórzy boją się wystawienia za drzwi z pokojów Tomasza.
    • achaja.beauty Re: kulisy klęski2011 20.06.12, 00:27
      Już dawno żaden gogol nie strzelił ci gola. Ulżyj sobie sama, to nie to samo, ale zawsze załagodzi objawy.
      • lomiankowska Re: kulisy klęski2011 20.06.12, 01:30
        • mezark Re: kulisy klęski2011 20.06.12, 07:37
          A sami zwiększyli zatrudnienie o sekretarza gminy kosztującego ponad 150 000 zł rocznie. Nie mówiąc o rzeszy radców prawnych i innych osób. A co będzie jutro to nikt nie wie. Prorok ten prochownia2 i Łomiankowska czy co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka