gazeta60 04.11.12, 19:59 Co z budową kanalizacji? U mnie nic się nie dzieje. Wg rozpiski na stronie UM dawno powinni zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i_bella Re: kanalizacja 04.11.12, 21:44 U mnie się zadziało. Rura jest. Kostka za to nie wróciła na swoje miejsce. Błoto pierwsza klasa. Przestałam bywac. I myć samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
ulfednir Re: kanalizacja 04.11.12, 22:28 Witam, proponuję informacji szukać w tym dokumencie (ok. 12,5MB) Jest to niedawno przyjęta uchwała wprowadzająca Wieloletni Plan Inwestycyjny ZWiK na lata 2012-2015. Plan inwestycji zakładu zakłada dwa, alternatywne scenariusze: 1. Pierwszy wariant, zakładający finansowanie inwestycji kanalizacyjnej wyłącznie z finansów dostępnych w Budżecie Gminy Łomianki (ok. 20 000 000 do 2015) - vide od strony 14 2. Drugi wariant zakłada otrzymanie potężnego dofinansowania ze środków zewnętrznych - kredytów oraz środków unijnych pochodzących z tzw. VII konkursu. W chwili obecnej, po pierwszej ocenie, Łomianki zajmują 8 miejsce na liście rankingowej. Oznacza to spore szanse na uzyskanie dofinansowania. Łączne nakłady w tym wariancie wyniosą ok. 70 mln do 2015 - vide od strony 17. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: kanalizacja 05.11.12, 13:33 Panie Radny czy już coś wiadomo w sprawie środków unijnych. Kiedy to pytanie zadałam procentowi, który jest tu kojarzonyt z obozem władzy i zausznikiem burmistrza, usłyszałam odpowiedź o skowycie bezradniaków. Może ktoś spoza "urzędowej forumowej elity" ma jednak jakieś konkretne informacje ? Mieszkańcy mają prawo do bieżącej informacji (również na forum) o poczynaniach władzy. Jeżeli jedyną odpowiedzią na pytanie o kanalizację jest obrzucenie pytajacego inwektywami w stylu "skowyt bezradniaków" to chyba coś jest nie tak :(. Szkoda, że forum nie jest wykorzystywane przez burmistrza do przekazywania mieszkańcóm bieżących informacji, byłoby taniej niż wydawanie jakiegoś kolorowego biuletynu. Odpowiedz Link Zgłoś
samly Re: kanalizacja 05.11.12, 14:38 kasia.buczkie napisała:> Szkoda, że forum nie > jest wykorzystywane przez burmistrza do przekazywania mieszkańcóm bieżących inf > ormacji, byłoby taniej niż wydawanie jakiegoś kolorowego biuletynu No jaK może być wykorzystywane, przecież on też zostałby z punktu identycznie potraktowany ("skowyt", "srebrniki", "dieta"). Natomiast urząd nasz szlachetny ma stronę internetową, na której - przed chwilą sprawdzałem - połowa informacji w pierwszej "odsłonie" jest nieaktualna i nie służy nikomu i niczemu, jak np. taka, że KMŁ na 1 listopada uruchomi dodatkowe linie. Zdaje się, że nikt nie ma pieczy nad tą stroną, albo ma taką, jak nad wszystkim :( Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: hej ułani co z kanalizacją ? 05.11.12, 15:03 wychodzi mi na to, że nikt nic nie wie w sprawie naprawdę ważnej dla Łomianek. Co z naszym wnioskiem ? Rozmumiem, że dla ułana zza Płońska ważniejsza jest bitwa pod Łomiankami sprzed 70 lat, niż kanalizacja w naszych domach. Brycek też jakoś nabrał wody w usta. Nic tylko skowyczeć o info :) Odpowiedz Link Zgłoś
samly Re: hej ułani co z kanalizacją ? 05.11.12, 15:08 Ów konkurs, do którego urząd składał wniosek, pewnie jeszcze nie jest rozstrzygnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kasia.buczek 05.11.12, 15:13 Nie nabrałem wody w usta, lecz czekam na info w sprawie II tury oceny wniosków. Próbować zrobić coś w Łomiankach, to złuda. Mam tego dość. Nie chodzę na sesje ani komisje, spytaj się radnych, wszystko jedno będących za- czy przeciw-. W najgorszym razie pozostaje p.Mazan. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: procent zapytaj swego guru 05.11.12, 15:23 Bry nie mam do Ciebie pretensji :), do urzędu mam. Tego typu informacje powinny być "apdejtowane" bo na nie czekają setki mieszkańców. Płacę 200-300 zł miesięcznie za wywóz szamba i nie jest mi obojętne kiedy rura podejdzie pod moją chałupę. Groteskowi ułani, jak podejrzewają bywalcy- w cywilu pracownicy urzędu -na forum charcują z głupawymi tekstami, wszędzie widzą zamach na majestat TD i nie przychodzi im do głowy, że ludzie mogą sie interesować co wnioskiem bez podtekstów "poltycznych" . Stąd ten termin "skowyt bezradniaków" . Procent, jeden zdrugim zapytaj, swego duchowego przywódcę co ze sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: procent zapytaj swego guru 05.11.12, 16:05 Procent, kolego ułanie ... Halo, jest tam kto. Cisza. Cóż sama zaczęłam poszukiwania na stronie internetowej ZWik. Jest bijąca po oczach info, że ruszył projekt uporządkowania gospodarki ściekowej. gdzie ruszył, jak ruszył ... trudno powiedzieć, ale jest że ruszył. Mamy już całą strukturę organizacyjną na czele z Mao , następnie zastępca Mao ( chyba Deng Xiiaopcing ?) oraz kierownik PGR. Stołki są , info pod zdechłym Azorem. Wypada czekać na efekty :>. Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowska Re: procent zapytaj swego guru 05.11.12, 16:13 Bezradniaczko oderwyj ryja od żarcia za diety i pomyśl chwile o nauczycielach, którzy nie mają za co kupić jedzenia. Boli was, że w Łomiankach coś się zmienia, dzięki oderwaniu was od koryta! Wystarczy sobiepaństwa, zacznij liczyć czas do wyborów, skończy się pasienie waszych ryjów za nasze pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
11chwilka Re: procent zapytaj swego guru 05.11.12, 16:18 Pytanie o kanalizacje było. Jak nie pojmujesz o czym mówi się nie pisz, bo twe populistyczno kłamliwe hasełka już wszyscy znają! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: odpowiedź Ułana na pytanie o kanalizację :) 05.11.12, 17:47 "Bezradniaczko oderwyj ryja od żarcia za diety i pomyśl chwile o nauczycielach, którzy nie mają za co kupić jedzenia. Boli was, że w Łomiankach coś się zmienia, dzięki oderwaniu was od koryta! Wystarczy sobiepaństwa, zacznij liczyć czas do wyborów, skończy się pasienie waszych ryjów za nasze pieniądze! " Mistrzostwo świata , naprawdę :). Odpowiedz Link Zgłoś
ulfednir Re: odpowiedź Ułana na pytanie o kanalizację :) 05.11.12, 19:05 Jeśli dobrze odczytuję dane (podkreślam!!! pewność będę miał dopiero jutro lub w czwartek!) z tej strony: www.mos.gov.pl/kategoria/4734_2012/ zgodnie z tabelą i dokumentem umieszczonym pod pozycją "rezultat naboru" zgodnie z wierszem nr 27 owego dokumentu, Łomianki otrzymały dofinansowanie. Jeszcze raz podkreślam: to jest tylko mój wniosek z informacji tam zamieszczonych oraz z informacji, że ogłoszenie wyników miało być 10 października (zgodnie z informacją z urzędu: www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=1396) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: odpowiedź na pytanie o kanalizację :) 06.11.12, 11:16 Malo to wszystko czytelne. Sprawia wrażenie, że dotację już mamy w kieszeni :). Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Ostatni raz o kanalizacji 06.11.12, 20:54 Nawet gdybyśmy dostali dotację z UE na kanalizację, czarno widzę jej realizację. Pan Jan w wątku na temat inwestycji rozpisuje się o całym szeregu spraw nie rozumiejąc, że nie da się zrealizować wszystkiego. Faktycznie, przytkało mnie takie podejście do sprawy, zajmowanie się tym, co mówił Dąbrowski przed wyborami, a nie tym, co nas czeka w 2015 roku. Również stwierdzenie p.Mazana "nie samą rurą żyje gmina" wskazywałoby na nastawienie zatykania wszystkich dziur równocześnie. Tymczasem 16 mln. przewidziane w projekcie budżetu na lata 2013-2015 jest zdecydowanie niewystarczające. Pozostałych 34 mln MOŻE ZWiK nie dostać z zewnątrz i trzeba będzie ją dodatkowo dofinansować. Poza tym trzeba pamiętać, że dotację 30 mln dostalibyśmy POST FACTUM. Najpierw musimy wyłożyć swoje pieniądze, nawet, gdyby zwrot nakładów otrzymywalibyśmy w ratach. Reasumując, budowa kanalizacji do końca 2015 roku jest takim przedsięwzięciem, że o jakichkolwiek innych inwestycjach powinniśmy na 3 lata zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ulfednir Re: Ostatni raz o kanalizacji 07.11.12, 22:36 Szanowny Panie/Pani, aż takim poziomem indyferencji intelektualnej się nie charakteryzuje, by sądzić że wszystko można zrobić za jednym zamachem. Nie mówię więc o zatykaniu wszystkich dziur jednocześnie, bo jest to oczywiście niewykonalne - i pod względem prawnym, i pod względem finansowym. Jednakże jestem lekkim sceptykiem poglądu, który można wywnioskować z Pana/Pani wypowiedzi, a mówiącego: załatwmy najpierw jedno, potem drugie, potem trzecie; nie mieszajmy ich. Kiedyś taki pogląd był mi bliski - wydawał się bowiem najszybszą drogą do naprawienia wszystkich błędów z przeszłości. Obecnie moim zdaniem lepszym rozwiązaniem jest prowadzenie jako priorytetowego jednego zadania, a pozostałe zadania ciągnąć metodą "małych kroczków". Zawsze będzie mniej do zrobienia, jak przystąpimy do naprawiania kolejnego pola aktywności gminy. I taki postulat wywodzi się z "wątku inwestycyjnego": wiemy, że rura jest najważniejsza i ma absolutny priorytet do 2015 roku - nikt tego nie neguje - ale nie zapominajmy jednak o innych działaniach. Zróbmy jedną czy dwie ulice; zacznijmy budowę szkoły - małe kroki, ale już będzie lepiej. Nie mówię o rewolucji na innych polach, ale przynajmniej o realne rozpoczęcie przygotowań; o lekkiej poprawie na tych polach. I tutaj "jest pies pogrzebany" jeśli chodzi o te "plany" inwestycyjne - co zrobić ze środkami które nie idą na kanalizację? Inne plany może mieć urząd, inne radni, inne mieszkańcy. Co do możliwości finansowych budowy kanalizacji. Według danych urzędu (str. 22) finansowanie inwestycji kanalizacyjnej w latach 2012-2015 prezentuje się następująco: ZWiK - 10 136 347 zł (12%) Unia - 33 746 856 zł (41%) Gmina - 20 000 000 zł (24%) Kredyty i pożyczki - 19 326 000 (23%) Czyli zgodnie z tymi danymi, z kredytów ma pochodzić ok. 23%. W szansach na uzyskanie tych środków można być ostrożnym optymistą. Dzięki działaniom Burmistrza oraz Rady - która znacząco obniżyła stawki podatku na grunty służące gospodarce wodnej - Spółka zanotowała zyski i stała się formalnym właścicielem gruntów, gdzie stoją jej budowle. Dzięki temu poprawiły się jej możliwości kredytowe. W czwartek dowiemy się jakie inwestycje planuje urząd w roku 2013. Środki na nie będą bardzo, bardzo ograniczone. Ale jednak w kilku miejscach znacząco poprawią sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Ostatni raz o kanalizacji 15.11.12, 20:58 1. Cieszę się bardzo, że dla Pana i pozostałych radnych kanalizacja jest bezwzględnym priorytetem do 2015 roku. Mnie osobiście to już nie dotyczy, ale całych Łomianek - jak najbardziej. 2. Różnimy się jednak w metodzie osiągania celu. Mnie nauczyło życie zarówno na państwowych posadach, jak i w prywatnej działalności, że jeśli się nie pilnuje jednego, podstawowego zadania i ciągnie się "parę srok za ogon", nic dobrego z tego nie wychodzi. Ale zobaczymy za 3 lata. 3. Cieszę się niezmiernie z poprawy sytuacji finansowej ZWiK, ale odwołując się do moich doświadczeń zawodowych, pieniędzy nigdy niespodziewanie nie przybywa, ale raczej ubywa. Z budowaniem przyszłości bez przygotowanej rezerwy finansowej na czarną godzinę można się "przejechać". 4. Reasumując przyjmuję zapewnienia Pana i całej Rady o pełnej gotowości realizacji inwestycji wod-kan. w Łomiankach do 2015 roku, bo odpowiadać będziecie Państwo za to wspólnie z UM. A przy okazji. Jakie inwestycje na 2013 rok zaplanowano i co na to Komisja Rady? Miało to być wiadomo w ubiegły czwartek... Odpowiedz Link Zgłoś
321art Re: Ostatni raz o kanalizacji 15.11.12, 21:38 brycezion napisał: > 1. Cieszę się bardzo, że dla Pana i pozostałych radnych kanalizacja jest bezwzg > lędnym priorytetem do 2015 roku. Mnie osobiście to już nie dotyczy, ale całych > Łomianek - jak najbardziej. > 2. Różnimy się jednak w metodzie osiągania celu. Mnie nauczyło życie zarówno na > państwowych posadach, jak i w prywatnej działalności, że jeśli się nie pilnuje > jednego, podstawowego zadania i ciągnie się "parę srok za ogon", nic dobrego z > tego nie wychodzi. > Ale zobaczymy za 3 lata. > 3. Cieszę się niezmiernie z poprawy sytuacji finansowej ZWiK, ale odwołując się > do moich doświadczeń zawodowych, pieniędzy nigdy niespodziewanie nie przybywa, > ale raczej ubywa. Z budowaniem przyszłości bez przygotowanej rezerwy finansowe > j na czarną godzinę można się "przejechać". > 4. Reasumując przyjmuję zapewnienia Pana i całej Rady o pełnej gotowości realiz > acji inwestycji wod-kan. w Łomiankach do 2015 roku, bo odpowiadać będziecie Pań > stwo za to wspólnie z UM. > > A przy okazji. Jakie inwestycje na 2013 rok zaplanowano i co na to Komisja Rad > y? Miało to być wiadomo w ubiegły czwartek... Zadam pytanie zarówno tobie bry, jak i radnemu Mazanowi. Czy uważacie panowie że wymiana nawierzchni ul .Szkolnej na dzień dzisiejszy jest czymś koniecznym, czy nie ma pilniejszych zadań? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Ostatni raz o kanalizacji 15.11.12, 22:44 Oczywiście, że w pierwszym rzędzie powinny być robione ulice, gdzie położono jakiś czas temu (ok. pół roku) rury wod-kan. Szkolna miała twardą nawierzchnię i tak samo był zbędny jej remont jak Szczęśliwej. Odpowiedz Link Zgłoś
321art Re: Ostatni raz o kanalizacji 16.11.12, 20:44 brycezion napisał: > Oczywiście, że w pierwszym rzędzie powinny być robione ulice, gdzie położono ja > kiś czas temu (ok. pół roku) rury wod-kan. > Szkolna miała twardą nawierzchnię i tak samo był zbędny jej remont jak Szczęśli > wej. No właśnie, czy ktoś w naszej kochanej gminie słucha głosu rozsądku?Znane są błędy poprzedników i mimo że podlegają one ciągłej uzasadnionej krytyce , nadal są one kopiowane. Gdyby przed laty nie prowadzono chaotycznej gospodarki nie wspominając o niegospodarności jaka miała miejsce moim zdaniem, mielibyśmy kanalizę i kończyli byśmy utwardzanie dróg.Za przykłady mogę podać ;zbędne wymiany chodników ,asfaltowanie ulic przed mediami by następnie je rozbierać i robić od początku, przepłacanie za inwestycje, z ostatnich; remont wejścia do szkoły w DL, remont małej sali gimnastycznej, wymiana okien , wszystko to przy obecnej modernizacji poszło na zwałkę.Czy coś jest planowane? Czy aby tylko do przodu i jakoś tam poleci?Rozumie,kontynuacja rozgrzebanych inwestycji, ale następne warto by planować z głową i to ze strony radnych jak i urzędu, tego oczekuje jako mieszkaniec i wyborca.Dzięki panie Andrzeju , mimo że nie znam pana osobiście, pańskiej odpowiedzi w tej postaci się spodziewałem. Serdecznie poZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Do radnego Mazana 17.11.12, 13:44 Czy mógłbym dostać odpowiedź na pytanie w tym wątku z 15.11. godz.20.58 w sprawie inwestycji na rok 2013 ? Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: Do radnego Mazana 17.11.12, 14:10 brycezion napisał: > Czy mógłbym dostać odpowiedź na pytanie w tym wątku z 15.11. godz.20.58 w spraw > ie inwestycji na rok 2013 ? Zapytaj radnego Krysteckiego oraz burmistrza od wszystkiego Rusieckiego. Panie radny niech Pan nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Do radnego Mazana 17.11.12, 14:44 Czy Neptun666 to Pański szef partyjny ? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Do radnego Mazana 17.11.12, 17:51 Skoro pojawił się Pan przy komputerze, to może dotrzyma Pan obietnicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
321art Re: Do radnego Mazana 17.11.12, 17:58 brycezion napisał: > Skoro pojawił się Pan przy komputerze, to może dotrzyma Pan obietnicy ? To nie radny M, Ktoś sobie robi Jaja. Swoją drogą jestem ciekaw odpowiedzi na zadane pytanie o inwestycje na 2013 rok. Czyżby pytanie sprawiało kłopot? Odpowiedz Link Zgłoś
samly Re: Do radnego Mazana 17.11.12, 18:13 A dlaczego jesteście obaj tacy przekonani, że radny w sobotni wieczór musi wam odpowiadać na dowolne pytania w ciągu paru minut? To, że obaj z Brycezionem nie macie nic lepszego do roboty niż warować teraz przy komputerze, nie znaczy, że on nie ma. Inwestycje to sprawa urzędu, a nie tylko jednego z wielu radnych. Bądźcie tak samo obcesowi wobec urzędu, jak wobec radnego. Ten wątek wisi od dość dawna - nikt z urzędników nigdzie nie pofatygował się z odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
321art Re: Do radnego Mazana 17.11.12, 18:27 Waruje tak samo jak ty, Nie oczekuje że radny przesiaduje przy kompie, odpowiada na własne życzenie, pytania są różne i winien się z nimi zmierzyć, rozumie że musi uzgodnić stanowisko ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
samly Re: Do radnego Mazana 17.11.12, 18:39 321art napisał: >pytania są różne i winien się z nimi zmierzyć, rozumie że > musi uzgodnić stanowisko ugrupowania. Piszesz niesłychane głupoty Art. Po pierwsze, jeżeli pisze na własne życzenie, to mu w każdej chwili wolno zrezygnować i nie wy mu będziecie dyktować. Jakie stanowisko ugrupowania ma uzgadniać przy inwestycjach planowanych przez gminę?! Gdybym był radnym i pisał według swojego najlepszego rozeznania, po to żeby zaraz potem być przez różnych wieloprocentowych strażaków posądzanym o kłamstwa - to już dawno bym dał spokój temu odpowiadaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
321art Re: Do radnego Mazana 17.11.12, 18:50 Jasne że nie musi odpowiadać, jego wybór, wcale nie musi się udzielać na forum Odpowiedz Link Zgłoś
siemasz.1 Re:do Artów i Brycezionów - radny już odpisał 17.11.12, 20:33 W miesięczniku Łomianki.info ostatnim, na 5 stronie znajduje się artykuł pana radnego Mazana Inwestycje 2013 - co, gdzie komu? w którym inwestycje są wymienione. Weźcie i przeczytajcie, będziecie wiedzieli. Ale wy chyba oprócz Gazłomu nie bierzecie niczego innego do czytania? Odpowiedz Link Zgłoś
90procent Re: Do radnego Mazana 17.11.12, 18:27 samly napisał: > A dlaczego jesteście obaj tacy przekonani, że radny w sobotni wieczór musi wam > odpowiadać na dowolne pytania w ciągu paru minut? To, że obaj z Brycezionem nie > macie nic lepszego do roboty niż warować teraz przy komputerze, nie znaczy, że > on nie ma. Inwestycje to sprawa urzędu, a nie tylko jednego z wielu radnych. B > ądźcie tak samo obcesowi wobec urzędu, jak wobec radnego. Ten wątek wisi od doś > ć dawna - nikt z urzędników nigdzie nie pofatygował się z odpowiedzią. znów dezinformujesz, siedzi jeszcze hestia- Edek powiatowy Odpowiedz Link Zgłoś
90procent Re: kanalizacja 05.11.12, 20:09 samly napisał: > kasia.buczkie napisała:> Szkoda, że forum nie > > jest wykorzystywane przez burmistrza do przekazywania mieszkańcóm bieżący > ch inf > > ormacji, byłoby taniej niż wydawanie jakiegoś kolorowego biuletynu > > No jaK może być wykorzystywane, przecież on też zostałby z punktu identycznie p > otraktowany > ("skowyt", "srebrniki", "dieta"). Natomiast urząd nasz szlachetny ma stronę int > ernetową, na której - przed chwilą sprawdzałem - połowa informacji w pierwszej > "odsłonie" jest nieaktualna i nie służy nikomu i niczemu, jak np. taka, że KMŁ > na 1 listopada uruchomi dodatkowe linie. Zdaje się, że nikt nie ma pieczy nad > tą stroną, albo ma taką, jak nad wszystkim :( Pewnie chodzi ci o taką ,,pieczę,,/cenzurę/ jak nad lomianki.info. Wspaniale manipulujecie M.M. . Pewnie przejży na oczy gdy będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
11chwilka Re: kanalizacja 06.11.12, 10:03 Dla ciebie każda informacja inna niż o trotylu na pokładzie samolotu jest nieprawdziwa! Odpowiedz Link Zgłoś
90procent Re: kanalizacja 06.11.12, 21:13 11chwilka napisała: > Dla ciebie każda informacja inna niż o trotylu na pokładzie samolotu jest niepr > awdziwa! Nie sprowadzaj mnie schizolu do swego pisiowego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
90procent Re: kanalizacja 16.11.12, 20:17 n11chwilka napisała: > Ależ ty sam już zszedłeś! nou nou , nou nou nou nou , nou nou, nou limits!!! czekaj na mnie twój rycerz przybywa. Odpowiedz Link Zgłoś
samly Re: Do Samlego 17.11.12, 18:43 Aportowanie tobie zostawiam jako najlepszemu. Nie chwyć tylko w zęby urzędowego organu bo się zatrujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: kanalizacja 17.11.12, 19:22 % ty jesteś PIS-orem sam sie na PIS-ora kreujesz nie wstydź się tego skora taka decyzję podjąłeś Odpowiedz Link Zgłoś
90procent Re: kanalizacja 17.11.12, 20:47 2hestia napisała: > % ty jesteś PIS-orem sam sie na PIS-ora kreujesz nie wstydź się tego skora taka > decyzję podjąłeś Edziu dla ciebie mogę byc i lewakiem. Powiem krótko :wisi mi to i powiewa. To nie ja jestem radnym powiatowym. To nie ja pierdzę nieefektywnie w stołek. To twoje zmartwienie, gdy wychodzisz codziennie ,,na Łomianki,, . Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Siemasz.1 17.11.12, 21:47 Niestety Łomianki.info do mnie nie dochodzą. A szkoda, bo chętnie bym je przeczytał. Odpowiedz Link Zgłoś
siemasz.1 Re:> Brycezion 17.11.12, 22:08 Ale plany inwestycyjne, o które ci tak bardzo chodzi, są również wklejone na stronie p. Mazana www.janmazan.pl/en/ To chyba jedyny radny, który prowadzi i aktualizuje na bieżąco własną stronę, w każdym razie nikt inny się nie pochwalił. Odpowiedz Link Zgłoś
nasze.lomianki Re:>>> 17.11.12, 22:52 Uważam że: postać radnego stoi w sprzeczności z głoszonymi przez niego zasadami czystości i jawności działania. Nie jest postacią krystaliczną. Wykorzystuje on forum dla promocji siebie i swojej doktryny propaganda w czystej surowej postaci. Według której autor jest postacią pozytywną i krystaliczną. Na post jojcorza odpowiada nieelegancko a jest ponoć taki transparentny, to samo z brycezionem. Gdy mu się robi <<ciepło>> prosi o maile i wizyty na dyżurze. Ucieka od niewygodnych odpowiedzi. Nie chcę go osądzać niech zrobią to jego wyborcy którym naobiecywał . Jego artykuł jak i reszta jego wesołej twórczości jest zupełnie nie strawialny. A lomianki.info, cóż jako tygodnik nie funkcjonuje, jako miesięcznik również. Nastąpiło załamanie w dystrybucji nakładów. Przykro mi, świadczy to o kondycji redakcji jak i tytułu. Dobrze się zapowiadało ale wejście w politykę zniszczyło miesięcznik. Cóż, gazeta stała się nieczytelna, reprezentuje ostatnimi czasy tylko jeden pogląd, odeszła/redakcja/ od wielopoglądowości stając się tubą jednego środowiska. Przykro patrzeć ale MM popełnia obecnie informacyjne <<sepuku>>. Łomianki info? czy ten tytuł wogóle funkcjonuje? gdzie jest dystrybuowany? the end, ostatni niebawem zgasi światło w redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś