Dodaj do ulubionych

Prośba o głosowanie na pracę plastyczną

06.12.12, 02:13
Witam,

praca plastyczna z Przedszkola Sióstr Salezjanek bierze udział w konkursie Akademii Aquafresh.
Oprócz nagrody dla autora, przedszkole, które uzyska największą liczbę głosów, otrzyma nagrodę - 30000 zł na plac zabaw.
Może warto by poprzeć tę inicjatywę.

Z góry dziękuję za zaangażowanie i pomoc!
Głosy można oddawać codziennie, do 17 grudnia. Można oddać jeden głos dziennie. Więc do 17 grudnia można kilka.
Oddanie głosu trwa kilka sekund i nie wymaga wypełniania formularzy itp.
Poprzyjmy wspólnie tę inicjatywę. Możę uda się sprawić dzieciom frajdę.

Należy wejść na poniższą stronę, pojawi się galeria konkursowa i tam "wpisz nazwę miejscowości" czyli wpisujemy Łomianki - pojawi się praca, na którą oddajemy głos:)

akademia-aquafresh.pl/component/konkursy/przedszkola.html
Mamy ponad 400 głosów, ale jest przedszkole, które ma ponad 1000...

Jeszcze raz dziękuję i liczę na pomoc
Mama przedszkolaka
Obserwuj wątek
    • esscort Re: Prośba o głosowanie na pracę plastyczną 06.12.12, 10:54
      zrobione :)
      • przedszkolak120 Re: Prośba o głosowanie na pracę plastyczną 06.12.12, 11:25
        Dziekuje:)
        Nasze przedszkole ma obecnie 522 glosow. Jest przedszkole, ktore ma 1200 glosow. Tylko od pomocy mieszkancow zalezy czy uda nam sie wywalczyc plac zabaw...
        • brycezion Re: Prośba o głosowanie na pracę plastyczną 06.12.12, 12:04
          Jeden głos już oddałem, a do 17.12 oddam jeszcze 10.
          Gdyby tylko 200 mieszkańców zmobilizowało się, to byłoby 2000 głosów.
          Spróbujmy zrobić coś dobrego.
    • przyjaciel_siara Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 12:53
      przedszkolak120 napisał(a):

Witam,

praca plastyczna z Przedszkola Sióstr Salezjanek bierze udział w konkursie Akademii Aquafresh. Oprócz nagrody dla autora, przedszkole, które uzyska największą liczbę głosów, otrzyma nagrodę - 30000 zł na plac zabaw. Może warto by poprzeć tę inicjatywę. Z góry dziękuję za zaangażowanie i pomoc!

Głosy można oddawać codziennie, do 17 grudnia. Można oddać jeden głos dziennie. Więc do 17 grudnia można kilka. Oddanie głosu trwa kilka sekund i nie wymaga wypełniania formularzy itp. Poprzyjmy wspólnie tę inicjatywę. Możę uda się sprawić dzieciom frajdę.

Mama przedszkolaka

Bardzo ładny konkurs. Lecz mam kilka uwag...

Należałoby, moim zdaniem, zastanowić się nad uczciwością nawoływania do oddawania głosów w tego typu konkursach. Zatraca się sens i ideę konkursu. Bo przecież tak naprawdę osoba głosująca przyłącza się jedynie do skoku na kasę (w tym przypadku 30.000). Nawołuje się do zagłosowania na konkretną pracę (nieważne jaka ona jest, mógłby być na środku kartki jedynie krzyżyk) podświadomie myśląc jedynie o pieniądzach. Proponuje się cwaną sztuczkę z kilkakrotnym głosowaniem, choć zapewne w regulaminie jest powiedziane, że na jedną pracę można oddać jeden głos. Nieładnie mamo przedszkolaka elitarnej placówki Sióstr Salezjanek.

Zdaję sobie sprawę, że większość cwaniaków, zgodnie z opisaną przez panią instrukcją, tak właśnie czyni (p. brycezion). Ale, czy to aby jest uczciwe - mamo przedszkolaka?

Napisała pani, że może uda się sprawić dzieciom frajdę. Należałoby napisać - dzieciom z przedszkola Sióstr Salezjanek sprawić frajdę, bo z pewnością innym dzieciom wyrządzić przykrość. Bądź, co bądź straciłyby dużo pieniędzy, na które niewątpliwie liczą.

Tak się zastanawiam, czy nie lepiej jest o te 30.000 zwrócić się do księdza prałata Kiliszka? Byłoby to ze wszech miar uczciwe, a i pozwoliłoby sprawić... księdzu prałatowi frajdę :)

Twój Przyjaciel Siara
      • 321art Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 13:55
        Głosowanie jak najbardziej jest uczciwe, gdyż taką możliwość przewiduje regulamin konkursu,co daje równe szanse wszystkim uczestnikom. W konkursach SMS,nie ograniczają ilości oddanych głosów, ale to wiąże się z kosztami i nikogo nie interesuje że setki głosów to zaledwie garstka osób. Bardziej nieuczciwe jest wypowiadanie się w jakiejś sprawie przez garstkę osób, sugerując że jest ich tysiące.Na sztuce się nie znam,będę więc głosował kierując się wyłącznie lokalnym patriotyzmem.
        • przedszkolak120 Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 14:04
          Dziekuje za takie podejscie
      • tuzimka Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 14:01
        brycezion napisał:>Spróbujmy zrobić coś dobrego.

przyjaciel_siara napisał: > Zdaję sobie sprawę, że większość cwaniaków, zgodnie z opisaną przez panią instr
        > ukcją, tak właśnie czyni (p. brycezion)

Przyjacielu, czyżbyś nie chciał zrobić czegoś dobrego razem z Brycezionem?
      • przedszkolak120 Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 14:01
        Tak, oczywiscie, najlepiej nic nie robic. A innym tylko dowalac! Naprawde jest mi wstyd, ze takie jest rozumienie sprawy.
        Tylko jedna praca jest z Lomianek. Praca wg mnie byla ladna, wisiala w przedszkolu.
        Ale, jak Pan woli, lepiej doszukiwac sie podtekstow. Na stronie jest adnotacja aby namawiac do glosowania znajomych. No ale takich znajomych jak Pan, z takim rozumieniem swiata i pogladami, to lepiej rzeczywiscie nie miec...
        Lepiej dalej, dowalac wszystkim dokola i byc dumnym, zadowolonym z siebie. A u innych dopatrywac sie wiecznie kombinowania, cwaniactwa itp.
        • przyjaciel_siara Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 15:00

Lepiej dalej, dowalac wszystkim dokola i byc dumnym, zadowolonym z siebie. A u innych dopatrywac sie wiecznie kombinowania, cwaniactwa itp.

Szanowna Pani, ale tak niestety jest. Proszę spojrzeć dookoła siebie, cwaniactwo i kombinowanie. Mam do Pani takie pytanie. Gdzie w tym wszystkim (konkretnym konkursie) jest sztuka dziecka? Zatraca się tu pewną ideę.

Czy gdyby chodziło o nagrodzenie jedynie prac dzieci bez dodatków w postaci środków na przedszkole to też by Pani taką kampanię roztoczyła?

Szanowna Pani. Nie miałbym nic przeciwko rozbiciu tego konkursu na 2: - oceniamy pracę,
          - przyznajemy punkty przedszkolu, które należy dofinansować. Wtedy byłoby to w pełni uczciwe podejście do sprawy.

W konkursie w obecnej formule, według mnie, mniejsze szanse mają dzieci uczęszczające do przedszkoli, które leżą na kasie. Odpada bowiem argument ZA, czyli... pieniądze :(

Twój Przyjaciel Siara
          • esscort Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 15:15
            Przecież w konkursie nie chodzi o żadne dzieci, lecz o zebranie jak największej liczby adresów e-mail, na które będzie się dostawało spamy z pastą do zębów aquafresh. Dlatego warto na takie okazje mieć specjalny adres, którego się na co dzień nie używa
          • przedszkolak120 Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 15:15
            Wielce Szanowny Panie,
            najwidoczniej nie jest Pan dokladny, jakby moglo sie wydawac. Nie doczytal Pan chyba zasad przyznawania nagrod, uppss.
            Jury przyznaje rowniez nagrody za zawartosc merytoryczna nadeslanych prac, patrz regulamin.
            Zanim zacznie Pan wyglaszac swoje argumenty, prosze poczytac, jakie nagrody sa przyznawane.
            Przedszkole nie otrzymuje gotowki, tylko zabawki na plac zabaw!
            Prosze o troche rozwagi, naprawde jest mi przykro, ze tyle w Panu zlosliwosci, zawisci i niecheci do ludzi.
            Naprawde musi byc chyba Panu przykro zyc. Wspolczuje, ale moze prosze o chwile zastanowienia. Przykre, ze przychodzi nam zyc w otoczeniu takich ludzi jak Pan.
            Takie niemile zachowanie, o to dzisiaj, na Mikolajki... i zycze bardziej przemyslanych i stonowanych wypowiedzi

Pozdrawiam
            • przedszkolak120 Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 15:19
              To byl wpis dla Pana przyjaciel siara

> Wielce Szanowny Panie,
              > najwidoczniej nie jest Pan dokladny, jakby moglo sie wydawac. Nie doczytal Pan
              > chyba zasad przyznawania nagrod, uppss.
              > Jury przyznaje rowniez nagrody za zawartosc merytoryczna nadeslanych prac, patr
              > z regulamin.
              > Zanim zacznie Pan wyglaszac swoje argumenty, prosze poczytac, jakie nagrody sa
              > przyznawane.
              > Przedszkole nie otrzymuje gotowki, tylko zabawki na plac zabaw!
              > Prosze o troche rozwagi, naprawde jest mi przykro, ze tyle w Panu zlosliwosci,
              > zawisci i niecheci do ludzi.
              > Naprawde musi byc chyba Panu przykro zyc. Wspolczuje, ale moze prosze o chwile
              > zastanowienia. Przykre, ze przychodzi nam zyc w otoczeniu takich ludzi jak Pan.
              >
              > Takie niemile zachowanie, o to dzisiaj, na Mikolajki... i zycze bardziej przemy
              > slanych i stonowanych wypowiedzi
              >
              > Pozdrawiam
              • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 16:46
                Nie ma co się przejmować takimi ludźmi jak przyjaciel_siara czy tuzimka.
                Do tej pory jest nas 605.
                • przedszkolak120 Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 17:10
                  :)
                  moze i tak, ale wkurza
                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 18:04
                    W ciągu 1h15min przybyło 17 głosów. Średnio 5 na minutę. Oby tak dalej. Życzliwość ludzka jest ogromna, a przy tym nic nie kosztuje.
                    • przedszkolak120 Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 18:08
                      Popieram, oby wiecej osob z ludzkim podejsciem, dziekuje
                    • przedszkolak120 Re: Kilka uwag organizacyjnych 06.12.12, 18:12
                      Od wczorajszego popoludnia, do dzisiaj rano przybylo 300 glosow. A w ciagu dzisiejszego dnia ponad 100
                      • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 07.12.12, 17:51
                        Już jest 924 głosów. Gratulacje, obojętnie co sądzicie o naszych władzach...
                        • samly Re: Kilka uwag organizacyjnych 07.12.12, 17:57
                          Lepiej sądzimy o tej pracy, niż o naszych władzach.
                          • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 07.12.12, 18:14
                            Samly - skoro oglądałeś tą pracę, to znaczy, że masz znaczne więcej rozsądku niż Przyjaciel_siara czy Tuzimka.
                            • przyjaciel_siara Re: Kilka uwag organizacyjnych 07.12.12, 19:11
                              brycezion napisał:

Samly - skoro oglądałeś tą pracę, to znaczy, że masz znaczne więcej rozsądku niż Przyjaciel_siara czy Tuzimka.

Ależ brycezionie, czy ja napisałem, że nie oglądałem tej pracy? Oglądałem tę pracę. A to, czy ją oceniłem pozostawię pozwól dla siebie.

I dla jasności. Podtrzymuję wszystko, to co wcześniej napisałem. Bo to są takie proste zasady ludzi przyzwoitych. Tyle.

Twój Przyjaciel Siara
                              • 90procent Re: Kilka uwag organizacyjnych 07.12.12, 20:05
                                Pomijając lokalny patriotyzm i względy ,,pędu stadnego,, uważam że siara siarzewski ma rację. Jest to konkurs i na siłę go nie wygrywajmy. Niech nagrodę zdobędzie lepsze przedszkole i zdolna grupa dzieci. Powinniśmy kibicować wszystkim a nie wsadzaĆ RĘCE W TRYBY.
                                pO DRUGIEJ STRONIE SĄ RÓWNIEŻ DZIECI.
                                • mezar73 Re: Kilka uwag organizacyjnych 07.12.12, 20:41
                                  Po drugiej stronie są dorośli, a nie dzieci....
                                  Jeśli jest to możliwe, to należy głosować kilkukrotnie. Co nie zabronione, to dozwolone, jeśli nie wyrządza się przy tym krzywdy nikomu. Prawda ?
                                  Klikajmy !
                                • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 07.12.12, 20:51
                                  Jeżeli 90% siedzisz za stołem prezydium konkursu, to wygłaszaj takie komunały. Jeśli mieszkasz w Łomiankach, to głosuj na Łomianki.
                                  • 90procent Re: Kilka uwag organizacyjnych 08.12.12, 17:23
                                    brycezion napisał:

> Jeżeli 90% siedzisz za stołem prezydium konkursu, to wygłaszaj takie komunały.
                                    > Jeśli mieszkasz w Łomiankach, to głosuj na Łomianki.

Czy mam głosować za dzieckiem z Łomianek, czy dzieckiem z Czosnowa, może z Warszawy.
                                    Nie, ja zagłosuję za ,,lepszą w/g mnie pracą.Czym się różni talent dzieka z Łomianek
                                    od dziecka z Pcimia Dolnego? Nie można dzieciom psuć pojmowania świata, tylko w imię lokalnego patriotyzmu i rodzicielskiego chciejstwa..
                                    Jestem pewien że gdy Rodzice poproszą bura dostaną wsparcie do placu zabaw, nie niszcząc szczęścia innych. Trochę empatii i sprawiedliwości wobec innych ludzi,
                                    oni mają też uczucia.
                                    Oczywiście nie mam na myśli świrów wypisujących pierdy w necie.
                                    • 321art Re: Kilka uwag organizacyjnych 08.12.12, 17:58
                                      90procent napisał(a):

>
                                      > Czy mam głosować za dzieckiem z Łomianek, czy dzieckiem z Czosnowa, m
                                      > oże z Warszawy.
                                      > Nie, ja zagłosuję za ,,lepszą w/g mnie pracą.Czym się różni talent
                                      > dzieka z Łomianek
                                      > od dziecka z Pcimia Dolnego? Nie można dzieciom psuć pojmowania świ
                                      > ata, tylko w imię lokalnego patriotyzmu i rodzicielskiego chciejstwa.
                                      > .
                                      > Jestem pewien że gdy Rodzice poproszą bura dostaną wsparcie do placu
                                      > zabaw, nie niszcząc szczęścia innych. Trochę empatii i sprawiedliwoś
                                      > ci wobec innych ludzi,
                                      > oni mają też uczucia.
                                      > Oczywiście nie mam na myśli świrów wypisujących pierdy w necie.
                                      Pisał tu ktoś że ocena prac ma być indywidualna przez komisje konkursu,ocena w obecnej formie jest niemożliwa w skutek ich liczebności i bardzo wyrównanego poziomu. Druga część konkursu polega na wskazaniu danej miejscowości,która otrzyma nagrodę,a raczej przedszkola z danej miejscowości. Inni też mają klawiatury do klikania,niech więc to robią.Podobnie jak ty procent,kibicuje wszystkim dzieciom,ale liczę na wygrane naszego,łomiankowskiego dziecka.
                                      • siemasz.1 Re: Kilka uwag organizacyjnych 08.12.12, 18:05
                                        90procent napisał(a):> Jestem pewien że gdy Rodzice poproszą bura dostaną wsparcie do
                                        > placu zabaw, nie niszcząc szczęścia innych.

Weź się zastanów. Każda z tych miejscowości ma bura, bardzo często lepszego od naszego. Dlaczego więc ich rodzice klikają, niszcząc nasze szczęście?
                                • lomek2 Re: Kilka uwag organizacyjnych 07.12.12, 20:56
                                  Jestem trochę zaskoczony. Bo jest to wyraźny postęp. Kiedy ponad rok temu jakaś mamusia namawiała na forum do podobnego OSZUSTWA (nazywając sprawę po imieniu), byłem jeden "w opozycji". A teraz jest nas trzech odzywających się.
                                  Mnie, Kościół, który już dawno przeflancował uczciwość i moralność za srebrniki z różnych źródeł, luźno wisi i powiewa. Ale współczuję ludziom czującym się częścią tej wspólnoty, którzy czytają te wpisy (autorstwa siostry przedszkolanki?) i rozpoznają lub choćby podświadomie czują, że nawoływanie do takiego przekrętu, jest wielce odległe od zasad jaką organizacja niesie na sztandarach.

I nie ważne, ess, że w tym całym pseudo-dobroczynnym g..nie chodzi o adresy do spamowania i reklamę tanim kosztem frajerów. Ważne, że mali ludzie zostaną oszukani i że nieco starsi młodzi ludzie są regularnie nauczani, że wszystko jest kantem, układem, oszustwem. Że jak nie ukradniesz, albo kogoś nie oszwabisz, to nie będziesz miał. I że w ogóle to najlepiej to wszystko wysadzić i sprawdzić czy duży lej został.
                                  Zachowanie osób reprezentujących to CHRZEŚCIJAŃSKIE przedszkole na forum jest niskie, szkodliwe, po prostu karygodne. Jak mawia młodzież: dno i pół metra mułu.

Zwolennikom takich pomysłów pozostaje życzyć DALSZEGO dobrego samopoczucia, i żeby Wam karp podczas świętowanie Narodzin Dzieciątka, nie stanął ością w gardle. W co z resztą wątpię, bo zapewne łatwo się rozgrzeszycie, wielkim wysiłkiem klikając pajacyka albo wrzucając zakrętkę od coca-coli do pojemnika na kapsle, czyli "czyniąc dobro".
                                  • tuzimka Re: Kilka uwag organizacyjnych 08.12.12, 06:06
                                    Lomkowi - ty chyba masz jakieś obsesje, cały zespół. Warunki i zasady konkursu są jednakowe
                                    dla wszystkich. Nikt nikogo do oszustwa, przekrętu ani kantu nie namawia - wszyscy głosują tak samo. Jednego dnia można oddać głos na pewną pracę, drugiego na inną. Nikomu nie kradnie się głosów. I co z tym wspólnego ma kościół? Zupełnie nic. Konkurs zorganizowała i prowadzi firma od pasty do zębów, a nie kościół. Nie propaguje kościoła ani wiary. I co z tego, że u nas chodzi o przedszkole zakonne? Gdybyś przyjrzał się pierwszej stronie, to zobaczyłbyś, że w konkursie są przedszkola publiczne, samorządowe, świeckie. W Łomiankach również są takie przedszkola, ale tylko to jedno zdecydowało się na udział. Gdyby nawet pierwszy post napisała siostra zakonna, to stąd też nic nie wynika, poza tym, że jej zależy, a to dobrze, że zależy. I jeszcze jedno: nie wiesz dokładnie nic o tym, w jaki sposób każdy z nas czyni dobro. Takie posty to potężny obciach.
                                  • mezar73 Re: Kilka uwag organizacyjnych 08.12.12, 10:45
                                    Niektórym Kościół luźno wisi oraz powiewa i dlatego piana zaczyna im się toczyć, jak tylko dowiedzą się o czymkolwiek z Kościołem związanym.
                                    Pomimo tego, wejdź człowieku na stronę konkursu, przeczytaj regulamin i .... zagłosuj na pracę z przedszkola w Łomiankach :)
                                    • drabbu Re: Kilka uwag organizacyjnych 08.12.12, 12:37
                                      mezar73 napisał: > Pomimo tego, wejdź człowieku na stronę konkursu, przeczytaj regulamin i .... zagłosuj na pracę z przedszkola w Łomiankach :)

Dokładnie. "Siostra" z pierwszego postu nie namawia do przestrzegania przykazań, ani by pójść do spowiedzi. Zaprasza tylko do kliknięcia na zabawki dla dzieci. Warto zauważyć różnicę pomiędzy jednym a drugim. Nie ma powodu, żeby otrząsać jak przed święconą wodą. A już dopisywanie koślawych manifestów antyreligijnych jest kompletnie bez sensu.
                                      • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 08.12.12, 13:11
                                        1067 !!! Huraaaa !!!
                                        Patrzcie czego można dokonać, gdy się przestanie kłócić.
                                        • lomek2 Re: Kilka uwag organizacyjnych 08.12.12, 18:29
                                          Nie oczekuję poparcia a nawet zrozumienia, tak samo jak nie oczekiwałem go wtedy. Jestem przyzwyczajony i przygotowany na powszechna negację :) Ale jest postęp, skoro niektórzy przynajmniej w niektórych sprawach myślą inaczej niż reszta STADA.
                                          O ile stado może w ogóle myśleć a nie tylko kierować się instynktem lub nawoływaniem przewodnika.
                                          P.S. A tacy, którzy nawet nie rozumieją co napisałem, niech lepiej nie poniżają publicznie swojej "inteligencji" :)
                                          • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 08.12.12, 21:39
                                            Jak do tej pory - już 1139 głosów.
                                • 321art Re: Kilka uwag organizacyjnych 07.12.12, 20:59
                                  90procent napisał(a):

> Pomijając lokalny patriotyzm i względy ,,pędu stadnego,, uważam że sia
                                  > ra siarzewski ma rację. Jest to konkurs i na siłę go nie wygrywajmy.
                                  > Niech nagrodę zdobędzie lepsze przedszkole i zdolna grupa dzieci.
                                  > Powinniśmy kibicować wszystkim a nie wsadzaĆ RĘCE W TRYBY.
                                  > pO DRUGIEJ STRONIE SĄ RÓWNIEŻ DZIECI.
                                  Masz powód uważać że nasze dziecko jest mniej zdolne od pozostałych?
                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 07.12.12, 21:11
                                    Jeżeli masz ochotę -Lomku2- wysadzić się, to nie krępuj się. Nie wiem jaki lej po Tobie zostanie.
                                    Będziemy Cię mile wspominać.
                                    • 321art Re: Kilka uwag organizacyjnych 09.12.12, 10:52
                                      1216
                                      • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 09.12.12, 12:19
                                        1240
                                        • 321art Re: Kilka uwag organizacyjnych 09.12.12, 12:51
                                          1246
                                          • przyjaciel_siara Jaka śliczna praca :) 09.12.12, 15:47
                                            321art napisał:

1246

Zobaczcie tutaj jaka śliczna praca zespołowa. Hmmm... hmmm...
                                            Ciekawe ile głosów zebrała?

Wasz Przyjaciel Siara
                                            • brycezion Re: Jaka śliczna praca :) 09.12.12, 17:02
                                              Myślę, że wyniki konkursu przedszkoli byłyby dobrym tematem ocen psychologów i socjologów co do składu i zachowań społeczności Łomianek.
                                              Czy potrafimy działać wspólnie dla wspólnego dobra, jaki wpływ mają nasze przekonania polityczne, religijne.
                                              Bo proszę, znacznie mniejsze od nas gminy i mające chyba mniej komputerów, jakie mają rezultaty :
                                              - Grudna Dolna - 3321 (walczy twardo z Tarnobrzegiem - 3322)
                                              - Brudzew - 2589

My jesteśmy już przegrani ? Jakże się cieszy Przyjaciel_siara czy Lomek 2.

Nic dziwnego, że przy takich zachowaniach nie mamy jeszcze wod-kan., czy porządnych dróg.
                                              Bo albo to nas nie dotyczy, albo mamy inne koncepcje, albo wreszcie niech rządzącym się coś nie uda.
                                              • brycezion Re: Jaka śliczna praca :) 09.12.12, 17:06
                                                1298.
                                              • przyjaciel_siara Brycezionie - masz super osiągnięcie 09.12.12, 17:24
                                                brycezion napisał:

My jesteśmy już przegrani ? Jakże się cieszy Przyjaciel_siara czy Lomek 2.
                                                Nic dziwnego, że przy takich zachowaniach nie mamy jeszcze wod-kan., czy porządnych dróg.
                                                Bo albo to nas nie dotyczy, albo mamy inne koncepcje, albo wreszcie niech rządzącym się coś nie uda.

Ależ brycezionie! Nie jesteśmy jeszcze przegrani! Wierzę, że dzięki twojemu sprytowi i wrodzonemu cwaniactwu uda się wykiwać jeszcze niejednego dzieciaka. Jesteśmy już na 8. miejscu!

Powiem więcej gdybyś z taką determinacją, sprytem i cwaniactwem współdziałał z burmistrzem to może udałoby się trochę więcej inwestycji zrealizować. Tylko niestety nie jest to takie proste. Nie da się bowiem w żaden sposób dziesiątkiem kliknięć żadnego urzędnika UE wykołować? Ale w konkursach dla dzieci jesteś naprawdę niezły brycezionie. Super osiągnięcie!

Twój Przyjaciel Siara
                                                • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 09.12.12, 19:27
                                                  1331. Brawo cwaniaki...
                                              • lomek2 Re: Jaka śliczna praca :) 09.12.12, 22:09
                                                Myślę, że stać Cię na bardziej wyszukane argumenty i wnioski, niż oparte na tezach wykreowanych wedle potrzeby w poprzednim zdaniu. Jakbym czytał jakiegoś pisiorowatego taliba albo "świętojebliwego" wyznawcę czegokolwiek.

Nareszcie teraz już wiem czemu mam szambo i muszę sam drogę równać, mimo meldunku i odprowadzania do kasy gminnej sowitych podatków, co zdecydowanie nie jest w tej gminie powszechne. To moja wina i mojej aspołecznej postawy!
                                                A teraz jeszcze komercyjne kościelne przedszkole nie dostanie przeze mnie zabawek!
                                            • przyjaciel_siara Link 09.12.12, 22:16
                                              przyjaciel_siara napisał:

> 321art napisał:
                                              >
                                              > 1246
                                              >
                                              Zobaczcie tutaj jaka śliczna praca zespołowa. Hmmm... hmmm...
                                              Ciekawe ile głosów zebrała?

Wasz Przyjaciel Siara

Zapomniałem załączyć link do pracy:
                                              LINK DO PRACY

Nikt nie zwrócił uwagi, że nie ma linku...

Wasz Przyjaciel Siara
                                              • samly Re: Link 09.12.12, 22:24
                                                przyjaciel_siara napisał: >

Nikt nie zwrócił uwagi, że nie ma linku...

Zwrócił, zwrócił, możesz wyluzować. Poza tym, niewłaściwy link podałeś, nam chodzi o ŁOMIANKI, nie o Brudzewo.
                                                • przyjaciel_siara Re: Link 09.12.12, 22:31
                                                  samly napisał:

Zwrócił, zwrócił, możesz wyluzować. Poza tym, niewłaściwy link podałeś, nam chodzi o ŁOMIANKI, nie o Brudzewo.

Ależ zupełnie naturalną sprawą jest, że WSZYSTKIM chodzi o Łomianki dlatego z pełną premedytacją nie podałem linku do strony głosowania na to straszne przedszkole w Brudzewie ;) Jedynie wskazuję pracę plastyczną, którą stworzyły dzieci wspólnym wysiłkiem, a która mi się bardzo podoba :)

Twój Przyjaciel Siara
                                                  • lomek2 Re: Link 09.12.12, 23:20
                                                    Jeszcze pytanie czyim wspólnym wysiłkiem, bo raczej nie dzieci. Dzieci przedszkolne tak nie rysują.
                                                    Podobnie w szkole. W podstawówce wygrywają prace zrobione przez ambitne mamuśki swoim pociechom. A te wykonane uczciwie przez same dzieci, nie mają przy takim układzie sił praktycznie szans w rywalizacji. I "klasyczne wychowanie" a'la brycezion postępuje z pokolenia na pokolenie :)
                                                    Z drugiej strony, jeśli jakiś dzieciak ładnie rysuje, to a'la brycezion zaraz stwierdzą, w oparciu o swoje doświadczenia, że na pewno oszukuje i że to dzieło brycezionowej.
                                                    Tak się buduje "zaufanie i pozycja" w chorym od fałszu społeczeństwie. Wygrał - bo oszukał albo ma znajomości. Ma - bo ukradł. Zrobił - bo podpatrzył.
                                                  • tuzimka Re: Link 10.12.12, 06:21
                                                    Mamy 1400 głosów. Zastanowiłbyś się, czy to raczej nie twoje teorie są chore?
                                                  • 90procent witam w klubie 10.12.12, 07:33
                                                    lomek i siara jesteście chorzy , macie chore teorie.
                                                    No i nie podobacie się tuzimce.
                                                    Jestem tym strasznie załamany. Jeszcze bardziej tym że mogą być zdolniejsze i mądrzejsze dzieci od tych Łomiankowskich.
                                                    A wszyscy piszą że jesteśmy najlepsi i najmądrzejsi no i że u nas sami blondyni o niebieskich oczach.
                                                  • tuzimka Re: witam w klubie 10.12.12, 09:27
                                                    90procent napisał(a): Jeszcze bardziej tym że mogą być zdoln
                                                    > iejsze i mądrzejsze dzieci od tych Łomiankowskich.

Procent, jesteś najlepszym przykładem na to, że mogą być - nie tylko dzieci, ale i dorośli też.
                                                  • lomek2 Re: Link 10.12.12, 10:38
                                                    Jeśli sugerujesz, że większość lub przytłaczająca większość ma ZAWSZE rację, to zastanów się, kiedyś w ciszy i spokoju, dlaczego największe sukcesy i największe, najbardziej spektakularne osiągnięcia, w dowolnej dziedzinie życia, są praktycznie wyłącznie udziałem lub wyłączną zasługą jednostek, stanowiących subpromil populacji.
                                                  • tuzimka Re: Link 10.12.12, 11:09
                                                    lomek2 napisał: > Jeśli sugerujesz, że większość lub przytłaczająca większość ma ZAWSZE rację to > zastanów się, kiedyś w ciszy i spokoju, dlaczego największe sukcesy i najwięks
                                                    > ze, najbardziej spektakularne osiągnięcia, w dowolnej dziedzinie życia, są prak
                                                    > tycznie wyłącznie udziałem lub wyłączną zasługą jednostek, stanowiących subprom
                                                    > il populacji.

Lomek 2, niczego podobnego NIE sugerowałam. Chciałabym natomiast zasugerować, że nie wyglądasz mi ani trochę na taką jednostkę. Wyglądasz raczej na taką, która ponosi spektakularne klęski, a co najmniej dotkliwe porażki (jest to również udziałem jednostek), a wraz z nią ponoszą porażki jej współwyznawcy. Chciałabym zwrócić twoją przenikliwą uwagę na fakt, że rosnąca dynamicznie liczba głosów (chociażby dziś od rana) nie świadczy o tym, byś znalazł wielu naśladowców w wybrzydzaniu, niezależnie od tego jak WYBITNĄ jednostką byś był. Może kiedyś w ciszy i spokoju zastanowisz się nad tym.
                                                  • lomek2 Re: Link 10.12.12, 11:45
                                                    Ani ja też nie sugerowałem że jestem "taką" jednostką :) Po prostu historia ludzkości jednoznacznie świadczy o tym, że tak, a NIE INACZEJ się właśnie sprawy mają.

Co do popularności moich poglądów i ile osób się nad nimi zastanawia, mam to głęboko w ...e.
                                                    Ilość głosów od rana świadczy co najwyżej o tym, że wiele osób na koszt pracodawcy, zamiast pracować, opieprza się w robocie. Jakby policzyć to by się okazało, że pracodawcy w całej Polsce stracili przez ten konkurs wielokrotnie więcej niż te parę tysięcy za zabawki.

Kończę i idę lizać rany poniesione w licznych i spektakularnych porażkach :)
                                                  • hubertus71 Re: Link 10.12.12, 12:59
                                                    Z ilosci Pana wpisow wynika, ze najwiecej op....a sie wlasnie Pan.
                                                    Nie nalezy wiec Pan chyba do pracownikow dbajacych o swojego pracodawce.
                                                    Nie chcemy czytac juz Pana chorych wywodow.
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 10.12.12, 13:36
                                                    Już 1505.
                                                  • 321art Re: Kilka uwag organizacyjnych 10.12.12, 14:02
                                                    brycezion napisał:

> Już 1505.
                                                    Mimo że prawdopodobnie nie wygramy, mamy szanse pokazać, że potrafimy się zorganizować i działać ponad podziałami. Dla Łomka,pracuje na swoim , stan zdrowia wymaga pobytu w domu,zaglądam tu dla zabicia nudy.
                                                  • j.urek Re: Kilka uwag organizacyjnych 10.12.12, 14:26
                                                    321art napisał:
                                                    > Mimo że prawdopodobnie nie wygramy, mamy szanse pokazać, że potrafimy się zorga
                                                    > nizować i działać ponad podziałami.

Ale komu chcesz to pokazać? I jaka to działalność ponad podziałami? Że sobie siedząc w fotelu klikniesz? To jest jakaś "działalność"? Idź na sesję, poczytaj gazetę łomiankowską, zobaczysz współpracę ponad podziałami. Popatrz, jak wyglądają Łomianki i jak tu jest wszystko organizowane, to będziesz miał pokaz lokalnych umiejętności organizacyjnych. Klikanie bezmyślne nie jest żadnym pokazem niczego, poza pokazemcwaniactwa
                                                    Moim zdaniem - jeśli traktujemy ten konkurs jako konkurs na najlepszą pracę - to powinno się glosować na najlepszą pracę.
                                                  • 321art Re: Kilka uwag organizacyjnych 10.12.12, 14:58
                                                    j.urek napisał:
                                                    >
                                                    > Ale komu chcesz to pokazać? I jaka to działalność ponad podziałami? Że sobie si
                                                    > edząc w fotelu klikniesz? To jest jakaś "działalność"? Idź na sesję, poczytaj
                                                    > gazetę łomiankowską, zobaczysz współpracę ponad podziałami. Popatrz, jak wygląd
                                                    > ają Łomianki i jak tu jest wszystko organizowane, to będziesz miał pokaz lokaln
                                                    > ych umiejętności organizacyjnych. Klikanie bezmyślne nie jest żadnym pokazem ni
                                                    > czego, poza pokazemcwaniactwa
                                                    > Moim zdaniem - jeśli traktujemy ten konkurs jako konkurs na najlepszą pracę - t
                                                    > o powinno się glosować na najlepszą pracę.
                                                    Nie działalność,tylko działanie np wspólne kliknięcie w określonym celu. Na sesje nie chodzę,gazety czytam,co pozwala mi mieć własne zdanie. Nigdy nie opieram się na jednym środku informacji.Biorę pod uwagę zdanie wszystkich stron i staram się filtrować to,co kto mówi.To że w tym przypadku różne osoby ,o różnych poglądach mogą mieć wspólny cel ,to już jest sukces, oczywiście nie mój,gdyż mój udział w tym jest żaden.Absolutnie nie uważam że jest to cwaniactwo, jeżeli tak to wszystkie konkursy typu SMS dające możliwość oddania kilku głosów, niekoniecznie na najlepszego są cwaniactwem. Prace mają być indywidualnie oceniane i nagradzane.Prac tych jest ponad 2000, czy potrafisz przejrzeć, zapamiętać i ocenić najlepszą?
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 10.12.12, 15:08
                                                    1519. Znalazł się nowy "organizator" - j.urek. Ciekawe czy to się przyłożył, że nie wystąpiliśmy o 57 mln dotacji w 2009 ?
                                                  • j.urek Re: Kilka uwag organizacyjnych 10.12.12, 15:16
                                                    No i mamy najlepszy przykład współdziałania :-)
                                                    Ja o konkursie, a facet o kanalizacji
                                                    Tak jestem zakamuflowanym Pszczółkowskim i Rusieckim w jednym.
                                                    Leczysz się już na manię prześladowczą?
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 10.12.12, 15:50
                                                    J.urek - przecież to ty mówiłeś o "lokalnym pokazie umiejętności organizacyjnych" ? Kolejny bezmózg.
                                                    Przeszkadzają ci wpisy za naszym przedszkolem ? Bo prowadzą je Siostry Zakonne ?
                                                    Już 1523.
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 10.12.12, 20:25
                                                    1566.
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 10.12.12, 22:58
                                                    1605. Z tego może będzie jakiś pożytek.
                                                  • lomek2 Re: Link 11.12.12, 00:28
                                                    Ja nie mam szefa, nikogo nie okradam. Utrzymuję się z odsetek :)
                                                  • hubertus71 Re: Link 11.12.12, 09:40
                                                    Po prostu nie masz roboty:) Odsetki? To moze dlatego wszystkich podejrzewasz o cwaniactwo? Ciekawe jak to zrobiles? ....
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 11.12.12, 11:50
                                                    1685.
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 11.12.12, 18:50
                                                    1742. Może jeszcze są jacyś spóźnialscy ?
                                                  • 321art Re: Kilka uwag organizacyjnych 11.12.12, 21:59
                                                    1806
                                                  • drabbu Re: Kilka uwag organizacyjnych 11.12.12, 23:13
                                                    Już 1828 :)
                                                  • 321art Re: Kilka uwag organizacyjnych 11.12.12, 23:20
                                                    drabbu napisał:

> Już 1828 :)
                                                    No to pięknie,również to że się tym interesujesz. Pozdrowionka dla głosujących.
                                                  • 90procent Re: Kilka uwag organizacyjnych 11.12.12, 23:24
                                                    drabbu napisał:

> Już 1828 :)
                                                    klikaj doctore,klikaj.
                                                    A co z innymi równie utalentowanymi dziećmi?
                                                    Czy myślałeś o nich i ich uczuciach.
                                                    I to w imię czego?
                                                    W imię placu zabaw który Rada Miejska może ,,ot tak kliknąć palcami, i przyznać na niego dotacje bez ,,naciągania rzeczywistości,,

Gdzie twój kręgosłup moralny? Czy będziesz nadal ,,magistrem,, dla swych uczniów?
                                                  • 321art Re: Kilka uwag organizacyjnych 11.12.12, 23:38
                                                    90procent napisał(a):

> drabbu napisał:
                                                    >
                                                    > > Już 1828 :)
                                                    > klikaj doctore,klikaj.
                                                    > A co z innymi równie utalentowanymi dziećmi?
                                                    > Czy myślałeś o nich i ich uczuciach.
                                                    > I to w imię czego?
                                                    > W imię placu zabaw który Rada Miejska może ,,ot tak kliknąć palcami
                                                    > , i przyznać na niego dotacje bez ,,naciągania rzeczywistości,,
                                                    >
                                                    >
                                                    > Gdzie twój kręgosłup moralny? Czy będziesz nadal ,,magistrem,, dla s
                                                    > wych uczniów?
                                                    Procent, proszę zadaj sobie trud i przeczytaj sobie regulamin tego konkursu,ja moralnie czuje się w porządku.Jeżeli rada miała by się wykazać hojnością,z przyjemnością wskaże przedszkole ,któremu można by zafundować wyposażenie placyku, liczę że mnie poprzesz.Oczywiście na forum.
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 12.12.12, 13:45
                                                    1940. Dziś przekroczymy chyba 2000.
                                                  • samly Re: Kilka uwag organizacyjnych 12.12.12, 18:05
                                                    2011. Ale rośnie wolniej, trzeba się przyłożyć :)
                                                  • 321art Re: Kilka uwag organizacyjnych 13.12.12, 12:38
                                                    2207
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 13.12.12, 19:26
                                                    2308
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 13.12.12, 23:50
                                                    2368.
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 14.12.12, 13:16
                                                    2429
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 14.12.12, 21:51
                                                    2527
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 15.12.12, 00:23
                                                    2573. Dziennie możemy liczyć na 200 głosów.
                                                  • lomek2 Re: Kilka uwag organizacyjnych 15.12.12, 00:52
                                                    Brycezion, widać że w końcu odnalazłeś swój sens życia :)
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 15.12.12, 14:12
                                                    2650.
                                                    Szkoda, że jeszcze tylko 2 dni.Potem pozostawałoby czytać Nergala i Lomka. Chyba przerzucę się na inny portal.
                                                  • 321art Re: Kilka uwag organizacyjnych 15.12.12, 19:39
                                                    2700
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 16.12.12, 16:17
                                                    2852.
                                                  • brycezion Re: Kilka uwag organizacyjnych 16.12.12, 19:52
                                                    2919. Przedostatni dzień głosowania. Zawalczmy przynajmniej o 3 miejsce.
                                                  • brycezion Re: Mamo przedszkolaka 17.12.12, 18:44
                                                    Jeżeli Twojemu synkowi sprawiliśmy wszyscy przyjemność, to już jest dla nas nagroda.
                                                    Poinformuj nas, czy zdobyliśmy dla Niego 3 miejsce?
                                                  • lomek2 Re: Kilka uwag organizacyjnych 17.12.12, 19:38
                                                    Zostań. To ja tu jestem tylko gościem, a Ty rezydentem :)
                                                  • lomek2 Re: Link 11.12.12, 19:20
                                                    Domyśl się. Masz przebłyski, może zaskoczysz... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka