Dodaj do ulubionych

Stacja Kontroli Pojazdów GDZIE???

20.11.13, 00:14

Witam!
Czy ktoś z Was orientuje się gdzie i czy w Łomiankach znajduje się jakaś stacja kontroli pojazdów?
Tzn, konkretnie chodzi mi o miejsce gdzie mogłabym podjechać ze swoim autkiem i sprawdzić stan i działanie amortyzatorów.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • olla1660 Re: Stacja Kontroli Pojazdów GDZIE??? 21.11.13, 10:22
      Na rogu Kolejowej i Wiosennej (przy trasie) jest stacja kontroli pojazdów.
    • esscort Re: Stacja Kontroli Pojazdów GDZIE??? 21.11.13, 12:13
      i po drugiej stronie Kolejowej, też na Wiosennej u Dawoja (tam gdzie salon subaru)
    • ulawa Re: Stacja Kontroli Pojazdów GDZIE??? 21.11.13, 13:32
      Ja jeżdze na Wólczyńską 308 za cmentarzem.
      Miła obsługa i jokoś tak sie przyzwyczaiłam.
    • wesoly_janek Re: Stacja Kontroli Pojazdów GDZIE??? 08.07.14, 17:38
      Każdy uprzemy, ale czytanie ze zrozumieniem na bakier.
      Pytanie padło gdzie i czy w Łomiankach
      Tak jak podały dwie pierwsze osoby :) czyli róg wiosennej i kolejowej i po drugiej stronie w dawoju (subaru).
      • wesoly_janek Re: Stacja Kontroli Pojazdów GDZIE??? 08.07.14, 17:38
        uprzejmy*
      • tgserwis Re: Stacja Kontroli Pojazdów GDZIE??? 08.07.14, 21:44
        wesoly_janek napisał:

> Każdy uprzemy, ale czytanie ze zrozumieniem na bakier.
        > Pytanie padło gdzie i czy w Łomiankach
        > Tak jak podały dwie pierwsze osoby :) czyli róg wiosennej i kolejowej i po drug
        > iej stronie w dawoju (subaru).

I czego jeszcze nie rozumiesz? Dwa miejsca to za mało? To tak a'propos czytania ze zrozumieniem......
        • wesoly_janek Re: Stacja Kontroli Pojazdów GDZIE??? 09.07.14, 06:58
          wielokropek to 3 (trzy) kropki ...
          co za poziom...
    • bonbon.ella do xantia77 13.07.14, 00:49
      Odpowiem jak baba babie, bo jak sama widzisz panowie rozpoczęli walkę kogutów i merytoryki tutaj się nie doczekasz.
      Róg Wiosennej i Kolejowej po stronie Łomianek - tam załatwisz szybko i bez problemów.
      Naprzeciwko, po stronie Dąbrowy, u Subaru - tam dostaniesz karteczkę z listą usterek z którymi masz się zgłosić do mechanika.
      We wszystkich stacjach kontroli pojazdów mają linię do sprawdzania amortyzatorów.
      Good Luck!
      • jackfrost6 Re: do xantia77 13.07.14, 19:00
        Róg Wiosennej i Kolejowej - tam nigdy facet nie wydaje złotówki reszty. No ale my przecież bogaty naród jestesmy. Ja po pięciu wizytach przestałem tam jezdzic.
        • wesoly_janek Re: do xantia77 13.07.14, 22:56
          To prawda, zawsze jak go pytam ile kosztuje przegląd mówi 100 zł, a jak pytam czy równo 100 zł? to odpowiada 99zł, ale nie mam 1 zł reszty. 20-30 klientów dziennie i na obiad sobie dorabia. To jest ich stary numer. Robiłem przegląd ok 4 razy, ostatnio sobie obiecałem że przygotuje równo 99 zł, ale zapomniałem.
      • malarzpokojowy Re: do xantia77 29.07.14, 08:00
        Róg Wiosennej i Kolejowej po stronie Łomianek - uwaga - niechętnie wydają resztę. Zapłaciłem 100 zł i musiałem się prosić o złotówkę.
        • esscort Re: do xantia77 29.07.14, 10:08
          ale was ta złotówka zbulwersowała.
          • malarzpokojowy Re: do xantia77 29.07.14, 10:59
            esscort napisał:

> ale was ta złotówka zbulwersowała.

Owszem. Zgadnij co by było gdybym mu dał 98 zł?

Ale spoko - za rok przyjade z odliczona kwotą przy czym ostatnie 2 zł - w samych miedziakach.
          • wesoly_janek Re: do xantia77 29.07.14, 13:59
            To nie o złotówkę chodzi, liczy się sam fakt.
            Pan niestety nie rozumie pytań, albo bardzo dyplomatycznie na nie odpowiada.
            Ile kosztuje przegląd proszę pana?
            - 100 zł odpowiada diagnosta
            Równo 100 zł?
            - NIE! 99zł, ale nie mam złotówki! odpowiada diagnosta.

To tak jak przepraszam może być bez grosika.
          • mo-7 Re: do xantia77 29.07.14, 14:33
            Grosz do grosza ... Ciekawe co by US powiedział, gdyby się dowiedział, że panowie od lat nie wydają reszty a przecież kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy samochodów sprawdzili. Tu chodzi o uczciwość i rzetelność. Tym bardziej, że stawka 99 PLN jest stawką urzędową, regulowaną przez rząd.
            • esscort Re: do xantia77 29.07.14, 15:32
              OK, facet powinien wydawać tę złotówkę, ale nie przesadzajcie z tym, że zawsze nie wydają. Ja byłem tam wiele razy i pamiętam, że chcieli wydawać, ale powiedziałem, żeby nie szukali.
              Pewnie czasem faktycznie nie mają.
              A urząd skarbowy to niech lepiej się zajmuje większymi przekrętami, bo na razie to urzędnicy wymyślają sobie różne dziwne zajęcia i obszary zainteresowań - głównie nękania własnie takich, co kilka złotych zarobią. A to dzieci ze wsi, które sprzedają jagody, chcą objąć podatkiem, a to kobietę, co upiekła ciasto i na jarmarku sprzedała, chcą jakimś domiarem ukarać, a to ludziom chcą kawę, którą piją w pracy, zaliczyć do przychodów objętych opodatkowaniem. Zaobserwowali też (pewnie z jakiegoś drogiego drona) dziadka, który w soboty do drugiej wsi na rowerze jeździ (bo tam sklep jest) i sąsiadowi kilka piw przewozi w teczce. Sąsiad odpala mu czasem kilka zł za fatygę. No to teraz pewnie dziadek będzie miał sprawę karno-skarbową, bo ma nieudokumentowany przychód.
              Ludzi bulwersuje facet ze złotówką, ale nie bulwersuje fakt, że poseł, który nie ma nawet prawa jazdy (nie mówiąc o samochodzie), albo minister spraw zagranicznych, którego wszędzie służbowym autem wożą, deklarują, że wydali na benzynę (do celów służbowych) więcej niż płacą służbowymi kartami za służbowe alkohole w czasie lunchów
              • malarzpokojowy Re: do xantia77 29.07.14, 15:43
                esscort napisał:

> OK, facet powinien wydawać tę złotówkę, ale nie przesadzajcie z tym, że zawsze
                > nie wydają. Ja byłem tam wiele razy i pamiętam, że chcieli wydawać, ale powiedz
                > iałem, żeby nie szukali.
                > Pewnie czasem faktycznie nie mają.

To jak nie mają to można chyba powiedzieć - proszę zapłacić odliczoną kwotą bo nie mam jak wydać. A nie powiedzieć dziękuję i spierdzielić z kantorka. Dla mnie nie jest to uczciwe zachowanie. A skoro jest taki problem z wydawaniem to można zamówić kilka rulonów bilonu w banku i trzymać w szufladzie. Jakoś inne stacje sobie z tym radzą.

• esscort Re: do xantia77 29.07.14, 16:01
                  Nie wiadomo, czy inne stacje sobie z tym radzą. Przecież na inne nie jeździmy ;)
                  A z tym zamówieniem "kilku rulonów" to nie jest takie proste, bo bank za taką operację bierze kasę (do ok 2% wartości), więc facet musiałby do biznesu dokładać.

Ale żeby było jasne - ja nie bronię brania tej złotówki. Uważam tylko, że nie powinno się facetów pracujących na stacji, którzy są powszechnie znani, tak oskarżać.i Po pierwsze pracuje tam ich kilku, więc mówienie tak ogólne jest pewnym nadużyciem. Po drugie to, że komuś nie wydali, wcale nie znaczy, że nigdy nie wydają.
                  Ja nie mam do nich żadnych zastrzeżeń, uważam że dobrze wykonują swoją pracę, są uprzejmi, sympatyczni, pomocni, gdy chce się coś w samochodzie sprawdzić itp. Więc trochę ich bronię.
                  • krzysiom1 Re: do xantia77 29.07.14, 16:49
                    Ja też ich będę bronił!
                    Mi zawsze wydają złotówkę.
              • mo-7 Re: do xantia77 30.07.14, 07:17
                To, że ktoś jest nieuczciwy nie może stanowi wymówki dla innych. Mnie też denerwują nasi politycy, szczególnie ci, którzy do sejmu pchają się dla kasy a nie z powołania i chęci poprawienia naszego życia poprzez uchwalanie przyjaznego prawa. Ale też skoro od każdego grosza odsetek na koncie bank pobiera mi podatek, moja pensja i prowizja są opodatkowane a nawet ryczałt za używanie samochodu jest opodatkowany chociaż to przecież jest zwrot części poniesionych kosztów od których już raz podatek zapłaciłem, to nie widzę powodu dlaczego inni mają omijać prawo i nie płacić. Pamiętajmy, że z tych podatków finansowany jest wymiar sprawiedliwości, policja, służba zdrowia i inne służby które są dla nas wszystkich a nie tylko dla płacących. Wszyscy solidarnie powinniśmy płacić a nie przymykać oko na tego czy tamtego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka