Dodaj do ulubionych

W Łomnej wycinka zdrowych starych drzew!!!!

22.01.14, 20:50
Trzeba uważać kto ma władze.... W Łomnej -Gmina zawnioskowala o wycinkę ponad stuletniej alei przed kościołem św Mikołaja i ....zostalo wyciętych kilkanascie jesionów przy ul Przykoscielnej. Jedno tylko bylo sprochniale. Pozostale zdrowe.
Nie ma już tego pięknego dojazdu z e7 do kościoła....
Wysokie drzewa postrzegane są tu jako niebezpieczne a nie piękne. Albo ktoś zwariowal albo robi w bialy dzien interes....
Dziesiątki drzew wycięto od cmentarza do Lomnej Las.
Obserwuj wątek
    • bimber66 Re:Do autora wiadomości 22.01.14, 22:18
      Bardzo proszę szanownego autora o pisanie poprawnej nazwy miejscowości. Nie pisze się w Łomnej tylko w Łomnie. A tak nawiasem mówiąc, sprawa z drzewami to powinna się oprzeć o prokuraturę. Zastanawia mnie fakt, gdzie byli ekolodzy, konserwator i tym podobne instytucje. Mieszkańcy z pewnością nie mogliby wyciąć na prywatnych posesjach takich okazałych drzew za raz by mieli na głowie wszystkich wspomnianych przeze mnie wyżej, a urząd nie koniecznie. To jest sprawa poważna niech, działają radni na tym terenie i znajdą źródło takiego stanu!
      • wolfkiller Re:Do autora wiadomości 23.01.14, 09:51
        Łomna nie należy do gminy Łomianki, z tego co wiem, tylko do Gminy Czosnów. Szkoda więc tak zabytkowej alei, ale nie mamy na to żadnego wpływu...
        • sibeliuss Re:Do autora wiadomości 27.01.14, 10:19
          Inicjatorem posadzenia tej alei był Michał Oczapowski, dyrektor Instytutu Agronomicznego w Marymoncie, pochowany na Wawrzyszewie.
          • bleblubla88 historia lokalna 27.01.14, 20:17
            To kawałek pięknej historii, której niestety nikt specjalnie nie nagłasnia... Ponadprzeciętne osobistości kręciły się po okolicy... Brak wrażliwości i lokalnej troski o pamięc... Kaplica Trębickich w Łomnie też zdewastowana i nikomu to nie przeszkadza... A przecież Antoni to poseł na Sejm Czteroletni i współtwórca konstytucji 3 Maja...
            Można by w tym starym kościele w łomnie organizować ciekawe lekcje historii...
            Popatrzcie jednak co o lokalnej historii na swej str internetowej ma do powiedzenia miejscowa szkoła.
            Doprawdy wstyd.
    • amma66 Re: W Łomnej wycinka zdrowych starych drzew!!!! 27.01.14, 11:24
      Do parafii w Łomnie należy wielu mieszkańców naszej gminy, na pewno woleliby chodzić do kościoła piękną aleją, a nie przez puste pola. Szkoda.
      • bleblubla88 Re: W Łomnej wycinka zdrowych starych drzew!!!! 02.02.14, 14:43
        wielka!...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka