Dodaj do ulubionych

był sobie kiedyś Dom Kultury

07.02.14, 22:28
1) DK zamknięty. Prywatka w TM jest teraz pewnie zacna.
2) młodzież i dzieci niezadowolone z powodu odwołanych zajęć
3) na forum nudno :( gdzie jest nasz przyjaciel okleoik, burak, proc-ośtam i ....

4) taczkę dla dyrka M... czas przygotować. Bo on naprawdę DK przerobi na TM.

PS.
Czy naprawdę nie można było zrobić tej gali w sobotę gdy wieczorem nie ma zajęć? Tylko znów pokazać mieszkańcom środkowy palec i pokazać kto tu rządzi.

Pozdr

lomianki.info jest ok
Obserwuj wątek
    • bimber66 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 07.02.14, 23:39
      Jak to Dom Kultury zamknięty? Znowu krasnoludki go zamknęły? Nie, to się w głowie nie mieści. Przecież oni z nas ciemnogród robią. W żywe oczy okłamują. Tak dłużej być nie może! Za tydzień ja sobie robię prywatny raut w Domu Kultury. Ciekawe, co na to powie p. dyr. i panowie burmistrzowie!!!
      • emma.0.07 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 08.02.14, 00:48
        Byłam, widziałam w głowie się nie mieści. Zamknięta impreza za nasze podatników pieniądze, wręczono 15 szabli przyjaciel Łomianek. Większość mieszkańców Łomianek lubi naszą miejscowość, kto burmistrza upoważnił do nadawania takich tytułów. Prywatna impreza, a raczej rozpoczęcie kampanii wyborczej. Szok, przez 24 lata trwania samorządu czegoś takiego nie było.
        • burakzlomianek miejsce bez radzieckiego cyrku 08.02.14, 00:52
          Miłą impreza bez facynatów maka i buł z mięchem, czyli impreza nie dla radnych i peło. Brawo dla Wojta Zwoniarskiego, który życzył burmistrzowi, aby wreszcie urwał łeb tej hydrze, co się panoszy w mieście. BTW szabel wręczono mniej niż 15, ale jak się podpisuje uchwały bez czytania to i liczyć się nie potrafi;-)
          • lufka01 Re: miejsce bez radzieckiego cyrku 08.02.14, 10:42
            Znowu Rusiecki boi sie podpisac swoim nazwiskiem.
            Nick "burak" wyjątkowo do niego pasuje bo głupota i arogancja bijąca z tego wpisu jest tak wielka, że trudno uwierzyć , że taki prymityw współrządzi Łomiankami.
            Panie Rusiecki. Nam , mieszkańcom Łomianek, jest wszystko jedno co Pan myśli o radnych czy PO. Temat dotyczy bezczelnego zamknięcia DK i robienia prywatnej "IMPREZKI" na koszt gminy.
            Może napisze Pan dlaczego zamknęliście DK kosztem zajęć planowanych. Imprezkę mogliście przecież zrobić w budynku Gminy. Tylko wtedy pewnie trudno byłoby zapisać jej koszt , np. na pseudoteatr Miejsce.
            • suski123 Re: miejsce bez radzieckiego cyrku 08.02.14, 11:17
              Równiez chciałbym wiedzieć dlaczego DK został zamkniety,byłem wczoraj i nie zostałem wpuszczony mimo iż jestem mieszkancem łomianek , płace podatki i uwazam ze równiez miałem prawo uczestniczyć w tym całym cyrku. Dzielimy ludzi na lepszych i gorszych??? czy jest inny powód?????
    • dbarbara1 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 08.02.14, 11:27
      Hm, ciekawe, kto uczestniczył w imprezie w charakterze sponsorów - muszą to być odważni ludzie, bo włodarze się zmieniają, i co wtedy....Tak na marginesie, podejrzewam, że starają się obsługiwać każdą władzę, plując na poprzednią.

Mało mnie interesuje nienawiść z-cy burmistrza i jego świty do jednej partii politycznej, bo inne mu nie przeszkadzają - takiej kampanii nikt by lokalnej PO nie zafundował. Mnie interesuje, kto wynajął DK i ile wyniósł koszt, a także, czy każdy ma równe prawo do wynajęcia DK. Myślę, że ludzie lepiej zorientowani w lokalnej polityce ode mnie bez problemu odpowiedzą na to pytanie.

Teraz nawet pozory przestają mieć znaczenie...Władza uderza do głowy. A jak się z tej wysokiej grzędy spadnie, nie wiadomo, jak patrzeć w oczy sąsiadom.
    • prochownia2 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 08.02.14, 12:54
      A jak radni zamknęli dom kultury na cały meisiac to wam nie przeszkadzało?
      • jwc3 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 08.02.14, 13:20
        Piotrusiu,
        coś słabo pracują służby PR. Jak burmistrz dostał brązową blaszkę za zasługi dla policji, to informacja była natychmiast zamieszczona na stronie www.lomianki.pl. Jak napisano wyżej, kiedy wręczył 15 szabel to cisza?!!! Mieszkańcy Łomianek chcą wiedzieć, kto ustanowił taką nagrodę? Chcemy również wiedzieć, ile to kosztowało podatników? Proszę więc pogoń podległych sobie pracowników, aby w ramach obowiązku zamieszczania informacji publicznej to uczynili. Ja chciałbym również obejrzeć zdjęcia szpaleru utworzonego przez obdarowanych. Mogliby mieć wiele pracy, np. wynajmując się do uświetniania uroczystości weselnych.
        POzdrowienia.
        • prochownia2 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 08.02.14, 13:29
          Towarzyszu Wasilewskij nikogo wasze pytania nie interesują, weźcie skoczcie ma maka i bułę z mięsem, normalni ludzie przestali już z wami rozmawiać na jakiekolwiek tematy. Im szybciej to skumasz tym szybciej zrozumiesz dlaczego ludzie odwracają się od was.
          • cosnikt01 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 08.02.14, 13:53
            Tylko jakimś dziwnym trafem to coraz więcej osób ma alergie na zPiOtrusia i dwóch pozostałych kolegów z trójkąta.

lomianki.info jest ok
      • lufka01 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 08.02.14, 14:32
        Powszechnie wiadomo, źe to nie radni zamknęli w grudniu DK tylko Burmistrz i to tylko po to, żeby obwinić tym radnych. Po co znowu te kłamstwa w które nikt rozsądny już nie wierzy.
        Ciągle brak odagi, żeby zrobić wpis pod swoim nazwiskiem?
      • katarzynakuckowska Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 08.02.14, 14:40
        Prochownia zastanów się co piszesz.
        Oświadczenie Radnej Rady Miejskiej w Łomiankach Katarzyny Kućkowskiej.
        Żadną moją decyzją, ani decyzją innego radnego, DK w Łomiankach nie został zamknięty.
        Wiem że do Ciebie pisze się '' jak grochem o ścianę'' , ale Twoje obraźliwe i mijające się z prawdą wypowiedzi czytają inni , mam tylko nadzieję że mądrzy i rozsądni.
        Błagam !!!!!!!!!!! Nie odpisuj, jaką to ja dietę pobieram i że bezradniaki itp.

• suski123 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 08.02.14, 16:29
          Pani Katarzyno, bez obaw nikt w te kłamstwa nie wierzy. Ludzie wiedza jak jest naprawde. Niektórzy poprostu się boja i nic zrobić nie mogą... Niestety, ale daliśmy się zaszczuć.
      • najlepszy.nasz.burmistrz Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 08.02.14, 20:40
        to kto w końcu ten DK zamknął ja czy radni bo już sam się pogubiłem?
        • cosnikt01 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 09.02.14, 01:32
          No ...dyrcio od siedmiu boleści...no...na Twoje polecenie mój kochany Burmistrzu Pod Patronatem.
          A słyszałeś... Helsinki mi na głowę się zwaliły, no... i Info.Kioski odblokowało, no i..... lomianki.info jest (ok)

Pozdr

lomianki.info jest ok
          • nani1916 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 09.02.14, 22:48
            Każdy już wie, że w dniu zamknięcia DK, na jego koncie było ponad 100tys zł, a Piotrek ma czelność nadal kłamać, że DK zamknęła rada i że zamknięcie DK było konieczne...
            • prochownia2 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 09.02.14, 22:52
              RAdni zamknęli dom kultury za co im już mieszkańcy podziękują przy wyborach
              • lufka01 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 10.02.14, 05:56
                prochownia2 napisała:
                > RAdni zamknęli dom kultury za co im już mieszkańcy podziękują przy wyborach

Wygląda na to, że pan burmistrz Piotr R. zachorował już na "syndrom boskości" i wierzy, że kłamstwo powtórzone wielokrotnie staje się prawdą. Za te i inne kłamstwa, rzeczywiście wyborcy rozliczą przy wyborach.
                • burakzlomianek Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 10.02.14, 06:13
                  Polecam wnikliwą analize wyborów do rad osiedlowych i to co mieszkańcy zrobili tam z radnymi - to jest właśnie vox populi.
                  • lufka01 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 10.02.14, 06:22
                    Piotrze R.
                    Czy rzeczywiście myśli pan, że jak pan zrobi z prochowni buraka to ludzietego nie zauważą ? To jest też objaw "boskości".
                    • suski123 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 10.02.14, 09:24
                      Już niedługo wybory Sznowni Państwo :)
                      • burakzlomianek Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 10.02.14, 09:35
                        suski123 napisał(a):

> Już niedługo wybory Sznowni Państwo :)
                        I urwiemy łeb radzieckiej hydrze
                        • nani1916 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 10.02.14, 13:14
                          Tak, tak, wmawiaj, że radni zamknęli. Pokaż dokument, w którym radni podejmują taką decyzję. Nie ma. Ale jest za to, że na koncie w dniu zamknięcia jest ponad 100 tys zł, a przecież brakowało tylko ok 30tys. Nawet przed łaskawym zmniejszeniem przez burmistrza chodziło o 80 tys. Nadal na koncie było więcej...
          • maksymmocny Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 11.02.14, 20:00
            A dyrcio długo jeszcze będzie "rządził" w DK ? czy Pan Burmistrz przejrzał już na oczy i zmieni dyrektora ???
            • be-cacy Re:żeby był to Dom Kultury 11.02.14, 20:18
              Trzeba byłoby zmienić i burmistrza i dyrektora.
              • esscort Re:żeby był to Dom Kultury 11.02.14, 21:40
                be-cacy napisał:

> Trzeba byłoby zmienić i burmistrza i dyrektora.

Moim zdaniem sytuacja obu panów jest całkiem inna.
                Burmistrz jest wybierany w wyborach i będzie na jesieni oceniany za całokształt. Sprawa DK (która jednak - nawet w opinii wielu zwolenników burmistrza - była ewidentną skuchą), będzie tylko jednym z elementów oceny działań burmistrza. Dla jednych pewnie ważną, dla innych mniej ważną, jeszcze inni w ogóle się tym nie zainteresują, a część wyborców z pewnością uzna w sprawie DK wersje urzędową. Tak czy owak sprawa zamknięcia DK będzie tylko jednym z wielu elementów oceny burmistrza.
                Natomiast dyrektor DK bezpośrednio odpowiada za zamknięcie DK w sytuacji, gdy - jak wykazała - kontrola miał na koncie duzo kasy i popłacone wszystkie bieżące płatności i nie miał racjonalnych powodów zamykać DK. W dodatku zrobił to w sposób beznadziejny - z dnia na dzień: wieczorem w DK sobie popijano winko po bezpłatnej premierze, a następnego dnia dzieci, które przyszły na płatne zajęcia, odbiły się od zamkniętych drzwi. I to niestety bezpośrednio obciąża dyrektora. Piszę "niestety", bo uważałem go za miłego człowieka, oddanego sprawie kultury w łomiankach. OK, można uznać, że działał po jakąś presją, ale przecież to, co później opowiadał podczas sesji RM, późniejsze wystąpienie w jakimś reportażu w TV (w którym bez zmrużenia oka dyskredytował dorobek swojej poprzedniczki), czy napastliwa wypowiedź w ostatnim numerze lomianki.info - to wszystko jest już własną inicjatywą dyrektora, świadczącą o tym, że dyrektor niestety odleciał w jakiś inny wymiar, więc - niezależnie, kto wygra wybory - obecny dyrektor raczej długo dyrektorem nie będzie. Dla obecnego burmistrza (jeśli wygra wybory) będzie niepotrzebnym obciążeniem, dla innego (jeśli wygra ktoś inny) - osobą bez niezbędnych na stanowisko dyrektora cech charakteru i umiejętności.
    • prochownia2 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 10.02.14, 13:55
      I nic nie rozumiesz z planowania finansów i realziacji budżetu, nic dziwnego, że za waszych czasów spółki miejskie przynosiły milionowe straty....
      • z.lomianek Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 10.02.14, 14:11
        Jasne, tylko ty i Dąbrowski to rozumiecie

że najpierw wydaje się pieniadze na przyjemności i bibki po teatrze niekulturalne
        a później opłaca rachunki za prąd wodę i gaz.

Czy "przegulali" te 100 tysiacy zamiast zapłacić rachunki
        wyjdzie zapewne na kontroli
        • prochownia2 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 10.02.14, 14:12
          z.lomianek napisał:

> Jasne, tylko ty i Dąbrowski to rozumiecie
          >
          > że najpierw wydaje się pieniadze na przyjemności i bibki po teatrze niekultural
          > ne
          > a później opłaca rachunki za prąd wodę i gaz.

A sobie zachowam ten cytat, żeby się potem ponabijać z Twojej ignorancji
          > Czy "przegulali" te 100 tysiacy zamiast zapłacić rachunki
          > wyjdzie zapewne na kontroli
          • nani1916 Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 10.02.14, 23:06
            A to do mnie piszesz, że coś tam za moich czasów? Aż się poczułem ważny, ale muszę Cię rozczarować, jestem tylko mieszkańcem, choć bez sensu Ci to mówić, Ty wiesz lepiej i rozczaruję Cię ponownie, znam się na sprawach finansów publicznych. I ta wiedza wystarcza mi, żeby stwierdzić, że każdego 10 dnia miesiąca DK dostaje transzę dotacji z urzędu. Tak więc burmistrz wydał dwa "zarządzenia" jednego dnia: przelew do DK i zamknięcie DK.
            • grochownia Re: był sobie kiedyś Dom Kultury 12.02.14, 19:18
              Radny swędzące ucho i tak wszystko lepiej wie i rozumie. Burmistrz go natchnął i on słyszał i wie.
          • z.lomianek Re: prochownia 12.02.14, 21:51
            > A sobie zachowam ten cytat, żeby się potem ponabijać z Twojej ignorancji
            > > Czy "przegulali" te 100 tysiacy zamiast zapłacić rachunki
            > > wyjdzie zapewne na kontroli

I wyszło
            cytat z gazety lomianki.info

"Burmistrz Łomianek zamyka Dom Kul-
            tury, a Dyrektor placówki lata sobie sa-
            molotami za publiczne pieniądze"

No to już teraz wiadomo gdzie się podziały pieniądze !!!!
            • suski123 Re: prochownia 13.02.14, 08:13
              I to wszystko pozostało bez rzadnych konsekwencji ? Nie jestem w stanie uwierzyć ze w Łomiankach dzieje się az tak źle. Przykre.....
              • zielony-z Re: prochownia 13.02.14, 19:27
                Skoro wszyscy o tym mówią to chyba coś musi w tym być

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka