Dodaj do ulubionych

Internet LTE

16.06.14, 00:27
Mam internet stacjonarny, ale potrzebuję też internetu który będę mógł używać w dowolnym miejscu na terenie Łomianek.
Na szybko sprawdziłem i każdy z operatorów oferuje w Łomiankach LTE, ale może ktoś w Was już to praktycznie sprawdził?
Wiele osób poleca PLAY, daje radę?
Obserwuj wątek
    • mo-7 Re: Internet LTE 16.06.14, 07:31
      Wszyscy się chwalą, że mają ale T-Mobile na pewno jeszcze nie ma ! (sprawdzone - oficjalna odpowiedź z biura obsługi klientów korpo). Play daje radę ale pamiętaj, że mają nałożony kaganiec - dla smartfonów wynosi on 15Mb/s a dla routerów/komputerów wynosi 30Mb/s. Pod tym względem lepiej wygląda Plus - brak kagańca i u mnie w domu dochodzi do 50Mb/s. No ale to trzeba sprawdzić w konkretnej lokalizacji.
      • mo-7 Re: Internet LTE 17.06.14, 08:24
        Tak działa w Warszawie :-)
        www.speedtest.net/wp/12900558.png
        • my_altair Re: Internet LTE 17.06.14, 10:20
          Nieźle, będę musiał zatem potestować.
          • mo-7 Re: Internet LTE 18.06.14, 07:18
            A tak to wygląda w Dziekanowie Bajkowym:
            www.speedtest.net/wp/12930913.png
    • peeska Re: Internet LTE 21.06.14, 00:38
      Na Paderewskiego LTE w Plusie wyciąga 25 Mbit/sek. ale na antenie wewnętrznej. Na dachu pewnie będzie sporo więcej.
      • alkebab Re: Internet LTE 21.06.14, 11:34
        A jak z limitami na transfer danych szybko się wyczerpują przy LTE?
        Ja posiadam zwykłego neta z PLAYa 4Mb/s z 18GB limitu z za 39zł na routerze Tp-link.
        Wszystko śmiga płynnie i nie zrywa połączeń. Czego więcej trzeba, no chyba, że ktoś zaciąga pełno filmów z sieci :P
        • anonymous6 Re: Internet LTE 21.06.14, 22:43
          To zależy jaki masz pakiet w Plusie. U mnie po wykorzystaniu 20GB zmniejsza się prędkość.
          • libr90 Re: Internet LTE 22.06.14, 22:06
            Jeśli chodzi LTE to kwestia limitu jest najważniejsza... bo zasięg i osiągi zawsze można poprawić masztem plus jakaś antena kierunkowa. Trzeba wiedzieć że przy 8mb limit 10g dłużej starczy niż 20mb przy 25g czemu, a to dlatego że przy przeładowaniu strony na inną nie ściągnie się wszystkich danych jak na przykład przy 20mb. Prościej zanim zdecydujesz czy obejrzeć cały film na 8mg limit nie pobierze natychmiast całego filmu, a przy 20mb zanim zrezygnujesz film już bedzie pobrany. Na terenie Łomianek chyba najlepiej się sprawdza w dalszym ciągu armasan ;] no i neo/netia. Jeśli chodzi o plus/era/orange kwestia ceny ofery i dobrze dobranego zestawu do możliwości danego miejsca jego użytkowania.
            • anonymous6 Re: Internet LTE 22.06.14, 22:39
              Ja niestety w przyszłym tyg. idę oddać router do Plusa. Prędkość mam na 1-6Mbit wiec rozpacz:-(
              • mo-7 Re: Internet LTE 23.06.14, 07:23
                Ja mam IBS, umowa na 8Mb i prawie tyle osiąga. Bez limitu a w razie awarii reagują szybko. Spokojnie YT HD można oglądać.
                • rudab1979 Re: Internet LTE 23.06.14, 16:50
                  ja tez polecam netię, mam stabilne łączę awarie i przerwy w necie nie występują... Polecam teraz brać, bo mój sąsiad dostał tableta za złotówkę....
              • liveyourdreams Re: Internet LTE 04.07.14, 15:44
                też mam podobne doświadczenia: w dużym mieście jest spoko LTE działa zacnie itp, ale jak tylko pojawiają się jakieś drzewa, jakiś las, niskie zabudowania - tragedia :( Dlatego dałąm sobie siana z LTE w Plusie i od jakiegoś czasu mam Netię. Działą mi mega ok, w dodatku jak kilka razy zdażyły się jakieś awarie, to rozwiązują je szybko i sprawnie. No i nie ma limitu na transfer. To tęz nie jest bez znaczenia.
            • rudab1979 Re: Internet LTE 26.06.14, 13:42
              Netia spoko się sprawdza, mam i nie narzekam, poza jakimiś sporadycznymi akcjami nie mam problemów z netem. Szkoda tylko, że jestem starym klientem, bo teraz do netu dają tableta za free.
    • bonbon.ella Re: Internet LTE 23.06.14, 20:43
      Każdy z operatorów obecnie wypożycza routery wi-fi, dokupujesz sobie kartę za kilka złotych i przez tydzień możesz jeździć po Łomiankach i próbować. Generalnie najgorzej jest w Dąbrowie, koło Sierakowskiej często zawiesza się Play, ale także Orange. Koło Auchana dobrze działał Orange. Natomiast w okolicach ICDSu - T-Mobile, który za to zawiesza się w okolicach Urzędu Gminy na Warszawskiej 115.
    • mo-7 Re: Internet LTE 24.06.14, 08:11
      A tera LTE w Plusie "bez limitu":

internet.plus.pl/documents/59602/f4da7a29-355c-4f86-aac2-b975eceaec53?title=POWER_LTE_Internet_z_modemem_lub_routerem_SI_24_m
    • starsailor3 Nie ma LTE bo wieśniaki nie dały... 01.07.14, 23:29
      postawić masztów. Po ch... wam LTE jak szczekacie na każdy maszt i każdą inwestycję. Podłącz się palancie po GPRS i nie pisz tutaj. W takim zadupowie jak Łomiany nic nigdy nie będzie, bo tu jest XIII wiek. Babom z pizd wali, a goście trzymają ser za pałami 10 cm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka