Dodaj do ulubionych

Psychopaci u władzy

23.10.14, 17:40
Przenoszę dyskusję rozpoczęta przez p. Gawdę w wątku dot. wypowiedzi prof. Markowskiego do osobnego tematu bo chcę polecić uwadze Panów (również expertax33) inny, ważny aspekt sprawowania władzy, a mianowicie psychopatów u władzy.

Dr Andrzej Łobaczewski wyjaśnia w „Ponerologii politycznej”, że kliniczni psychopaci osiągają przewagę nawet w łagodnej rywalizacji wspinania się po drabinie społecznej hierarchii. Ponieważ potrafią kłamać bez wyrzutów sumienia (i bez charakterystycznego psychicznego napięcia, dającego się mierzyć np. przy użyciu wykrywacza kłamstw), mogą powiedzieć wszystko, co jest im potrzebne do osiągnięcia celu. W sądzie, na przykład, psychopaci potrafią w wiarygodny sposób sprzedawać jawne kłamstwa, podczas kiedy ich zdrowi psychicznie oponenci – z racji emocjonalnej skłonności do pozostawania w zasięgu głosu prawdy – są w znacznie gorszym położeniu. Zbyt często sędzia czy ława przysięgłych wyobraża sobie, że prawda musi leżeć gdzieś pośrodku, wydane wyroki są więc korzystne dla psychopatów.
Podobnie jak z sędziami i ławami przysięgłych ma się sprawa z tymi, którzy są w mocy podejmować decyzje co do tego, kogo popierać a kogo nie poprzeć w wyborach samorządowych.
To co obserwujemy to obłęd psychopatów walczących o utrzymanie swojej niewspółmiernej władzy. A ponieważ władza ta jest coraz bardziej zagrożona, psychopaci są coraz bardziej zdesperowani. Jesteśmy świadkami apoteozy nadświata – przestępczy syndykat, albo zazębiające się ze sobą liczne syndykaty, czai się ponad zwykłym społeczeństwem i ponad prawem. A rządzą w przerażeniu. Bo swoją własną grozę utracenia kontroli projektują na resztę nas.
Dlaczego patokracja boi się utraty kontroli? Bo jest zagrożona przez szerzenie się wiedzy. Największy strach w psychopacie budzi możliwość rozpoznania go.
Psychopaci idą przez życie wiedząc, że są zupełnie inni niż reszta ludzi. Szybko uczą się ukrywać swój brak empatii, jednocześnie obserwując wnikliwie cudze emocje, żeby umieć udawać normalność manipulując z zimną krwią normalnymi ludźmi.
Dzisiaj, dzięki nowym technologiom informacyjnym, jesteśmy bliscy zdemaskowania wielu psychopatów i zbudowania cywilizacji składającej się z normalnych, zdrowych ludzi – cywilizacji bez walk, cywilizacji opartej na prawdzie, cywilizacji, w której raczej ci uczciwi, a nie nieliczni z piekła rodem, będą ciążyć w kierunku stanowisk władzy. Posiadamy już wiedzę konieczną do diagnozowania osobowości psychopatycznych i trzymania ich z dala od stanowisk władzy. Potrzebujemy jedynie jak najszerzej rozkrzewić tę wiedzę a także wolę wykorzystania jej.
Nade wszystko musimy informować społeczeństwo o tym, jak psychopaci dokooptowują i demoralizują normalnych ludzi. Jeden ze sposobów, w jaki to robią, polega na manipulowaniu uczuciem wstydu i skłonnością do negowania – emocjami obcymi psychopatom, ale powszechnymi i łatwo wzbudzanymi u ludzi normalnych. Zmuszając neofitów do podejmowania zrytualizowanych zachowań, które w normalnym społeczeństwie byłyby ohydne i wstydliwe, bractwo psychopatów niszczy normalną osobowość kandydata, o ile miał takową, i zmienia człowieka w przybrany, zwyrodniały, zhańbiony cień jego wcześniejszego siebie – w sfabrykowanego psychopatę albo psychopatycznego praktykanta.
Ta manipulacja uczuciem wstydu przynosi dodatkową korzyść, czyniąc psychopatyczne organizacje praktycznie niewidocznymi dla normalnego społeczeństwa.

* Ponerologia polityczna: nauka o naturze zła wykorzystywanego do celów politycznych
Obserwuj wątek
    • 4kierowca_bombowca Re: Psychopaci u władzy 23.10.14, 22:46
      Przestań, wypisz wymaluj stefan.prawo, ale on chyba nie jest u władzy?
    • nertro Re: Psychopaci u władzy 24.10.14, 00:21
      Wszystkich bym wyrzucił za drzwi Urzędu! To wstyd dla miasta, że takie kreatury rządzą miastem.
      • emma.0.07 Re: Psychopaci u władzy 24.10.14, 01:27
        Alibabo założyłaś ciekawy wątek.
        Po przeczytaniu wątku "Bogdan Kłódkiewicz ujawnia" i obejrzeniu fragmenty relacji z sesji skojarzenia wydają się być oczywiste.
        Postanowiłam poszukać informacji na temat na temat psychopatów u władzy.
        Pozwolę sobie zacytować niektóre wypowiedzi znanego dziennikarza i pisarza Jona Ronsonna.

"Poznałem składającą się z 20 punktów listę cech charakteru i zachowań, dzięki którym można z dużym prawdopodobieństwem ocenić, czy ktoś jest psychopatą. wymienię kilka punktów:
        bezwzględność, brak empatii, przesadne poczucie własnej wartości, potrzeba ciągłej stymulacji,
        skłonność do patologicznego kłamstwa, oszukiwania i manipulacji, brak realistycznych, długoterminowych celów, impulsywność, nieodpowiedzialność, seksualna rozwiązłość..... . I jeszcze parę innych."

" Psychopaci to bezwzględni manipulanci"

"Większość naukowców twierdzi jednak, że psychopaci nie zdają sobie sprawy z tego, kim są. Nie wierzą, że empatia istnieje, bo jej nie odczuwają. Wiedzą, że są inni, ale nie uważają tego za słabość, tylko za siłę."

cdn....
        • tadeuszg62 Re: Psychopaci u władzy 24.10.14, 02:29
          emma.0.07 napisał(a):

> bezwzględność, brak empatii, przesadne poczucie własnej wartości, potrzeba ciąg
          > łej stymulacji,
          > skłonność do patologicznego kłamstwa, oszukiwania i manipulacji, brak realistyc
          > znych, długoterminowych celów, impulsywność, nieodpowiedzialność, seksualna roz
          > wiązłość..... . I jeszcze parę innych."
          >
          > " Psychopaci to bezwzględni manipulanci"
          >

Bardzo ciekawe i nie sposób oprzeć się poczuciu pewnego podobieństwa.
        • allibaba11 Re: Psychopaci u władzy 24.10.14, 06:00
          No to jeszcze parę informacji o psychopatach - jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości.

Nie tylko mają obsesję na punkcie posiadania i władzy, ale czerpią szczególną przyjemność z przywłaszczania sobie i zabierania innym; to co mogą posiąść dzięki plagiatowi, przez matactwo czy wymuszenie, jest owocem o wiele słodszym niż to, co mogą mieć dzięki uczciwej pracy.
          Manipulacja jest kluczem w ich podbojach, a kłamstwo jest jednym ze sposobów, w jaki to osiągają.
          Będą zaprzeczać rzeczywistości, dopóki ich ofiary nie załamią się nerwowo. Często psychopaci będą zrzucać winę na ofiarę i twierdzić, że ofiara cierpi na „urojenia” i jest niezrównoważona psychicznie
          Większość psychopatów to osoby bardzo aroganckie i zarozumiałe. Kiedy jednakże czarują potencjalną ofiarę, mówią same „słuszne” rzeczy i wywołują w niej przekonanie, że są ludźmi złotego serca. Nie zawsze tak jest, ale dość często. Psychopaci naprawdę nie są altruistami i nie dbają o przyjaźń i związki.
          Psychopata przepełniony jest żądzą, ustala związki ze światem z pozycji siły, chociaż – jak powiedziałam – na zewnątrz może utrzymywać, że jest po stronie pozbawionych praw lub uciskanych (ha ha - zawsze w obronie mieszkańców).
          Jak już wspominano, psychopaci często twierdzą, że zadowolą się czymś gorszym (będąc swoim największym wrogiem), a potem myślą, że zasłużyli sobie na coś lepszego. Może się to przejawiać w sposobie, w jaki dążą do władzy – albo to przez pieniądze, albo przez manipulację, i/albo uprzedmiotawiając ludzi. Przez odtwarzanie takich zachowań psychopata próbuje również „odegrać się” na społeczeństwie i na świecie aby się w ten sposób zemścić. Będą to robić przez całe życie, niezależnie od tego, czy są bogaci, czy biedni, i jaka jest ich społeczna pozycja, aczkolwiek badania pokazały, że często wywodzą się oni ze zubożałych czy niższych społeczno–ekonomicznych warstw i/lub niższego społecznego statusu.
          poza ich poczuciem własnej, szczególnej pozycji społecznej, jest całkowity brak empatii w stosunku do normalnych ludzi, ponieważ „typy antyspołeczne (psychopaci) zdają się nie posiadać sumienia, odczuwają słabo albo wręcz wcale nie odczuwają empatii do ludzi.

Psychopata jest niebezpieczny dla społeczeństwa, ponieważ „ASP (psychopatia) z racji swej natury wywołuje więcej spustoszenia w społeczeństwie niż pozostałe choroby psychiczne, a to dlatego, że zaburzenie obejmuje głównie reakcje przeciwko środowisku społecznemu, co wciąga innych ludzi w jego destrukcyjną sieć... Rozpacz i lęk wywoływane przez typy antyspołeczne (psychopatów) tragicznie wpływają na ich rodziny i środowisko, pozostawiając głębokie psychiczne i emocjonalne blizny...

Pomimo swoich defektów psychopaci mają bardzo „narcystyczne i mocno nadęte spojrzenie na własną wartość i ważność swojej osoby, prawdziwie zadziwiający egocentryzm i poczucie wyższości, i widzą siebie jako centrum wszechświata, istotę wyższą, która ma prawo żyć według własnych reguł”.
          Często są postrzegani jako typ „arogancki, bezwstydny i pewny siebie fanfaron, zawzięty, dominujący i zarozumiały. Uwielbiają mieć władzę i kontrolę nad innymi i raczej nie są w stanie uwierzyć, że ludzie mogą mieć wartościowe opinie, różniące się od ich własnych. Niektórym ludziom jawią się jako charyzmatyczni.

Często dowcipny, zmienny jak kameleon, czarujący (ale nie zawsze, zwłaszcza kiedy jest w złym nastroju), jest osobą, która na każdym przyjęciu gromadzi wokół siebie krąg admiratorów, częściej jest jednak unikana – kiedy już ludzie zorientują się z kim mają do czynienia.
          I na koniec apel:
          Stefanieprawo, jroszkowska (o ile to nie to sama osoba) nie idźcie tą drogą, obudźcie się! Wasz wstyd przed społeczeństwem jest pożywką psychopaty.
          • ani51 Re: Psychopaci u władzy 27.10.14, 18:36
            Idealne sformowanie << arogancki, bezwstydny i pewny siebie fanfaron, zawzięty, dominujący i zarozumiały. Uwielbiają mieć władzę i kontrolę nad innymi i raczej nie są w stanie uwierzyć, że ludzie mogą mieć wartościowe opinie, różniące się od ich własnych. Niektórym ludziom jawią się jako charyzmatyczni.>>
          • allibaba11 Re: Psychopaci u władzy 01.11.14, 06:56

> Pomimo swoich defektów psychopaci mają bardzo „narcystyczne i mocno nadę
            > te spojrzenie na własną wartość i ważność swojej osoby, prawdziwie zadziwiający
            > egocentryzm i poczucie wyższości, i widzą siebie jako centrum wszechświata, is
            > totę wyższą, która ma prawo żyć według własnych reguł”.
            >

No właśnie, kto to powiedział "Na debatę idzie tylko wiocha, my na pewno nie idziemy"?
    • wolnelomianki2015 Re: Psychopaci u władzy 24.10.14, 09:39
      Dziekujemy za trafna diagnozę stanu waszych umysłów
      • cosnikt01 Re: Psychopaci u władzy 24.10.14, 10:30
        :) jak ty pięknie, swoimi komentarzami, wpasowujesz się w powyższą definicję.

Pozdr
      • allibaba11 Re: Psychopaci u władzy 24.10.14, 17:36
        "Stanu waszych umysłów" ?! Czyli czyich, mieszkańców? Jeszcze niedawno wszystkich nazywaliście bezradniakami, teraz się trochę pokomplikowało bo okazało się, że jest wiele niezależnych środowisk w Łomiankach, które jednak łączy jedno - są oburzone rządami burmistrza Dąbrowskiego. Jeżeli więc uważasz, że wszyscy mieszkańcy są psychopatami to mam dla ciebie złą wiadomość - to założenie jest z gruntu błędne bo w każdym społeczeństwie odsetek psychopatów jest taki sam i wynosi ok 4%.
        Przy okazji, jednym z przejawów psychopatii jest uporczywe zaprzeczanie oczywistym faktom.
        • emma.0.07 Re: Psychopaci u władzy 25.10.14, 01:26
          cd wypowiedzi i przemyśleń Jona Ronsona

...."Już po skończeniu książki rozmawiałem z człowiekiem, który był brytyjskim szpiegiem KGB.
          Wyglądał mi na psychopatę, więc zapytałem go, czy dręczył w szkole kolegów, a on z entuzjazmem przyznał, że tak. Spytałem, jak mu się to podobało. Odpowiedział, że bardzo. Świetnie się czuł, gdy kogoś skrzywdził. Na pytanie, jak ocenia swoje postępowanie z perspektywy czasu, odparł, że niczego się nie wstydził. I dodał, że nie obchodzą go ludzie, których skrzywdził. Wie, że jest skrzywiony, ale ma to w nosie."...

Nawet znam takiego jednego co prawda nie był szpiegiem, ale chodził to łomiankowskiej podstawówki. Dręczył kolegów nawet nauczycielkę zamykał w pokoju.Nauczycielka dawała mu w kość, ale niewiele to pomagało. Po upływie wielu lat ta nauczycielka kierowała referatem oświaty w naszym miasteczku. Tak historia zatoczyła koło, że ten niesforny uczeń stał się przełożonym tej pani nauczycielki. I ten uczeń długo myślał jak tu upokorzyć wieloletniego, doświadczonego pedagoga. Wymyślił, że ta pani nie będzie pracować z młodzieżą tylko będzie urzędnikiem udzielającym ślubów. Zemsta była słodka, ale czy ta historia może być prawdziwa ?.

"..... I dodał , że nie obchodzą go ludzie, których krzywdzi...."

cdn ...

• allibaba11 Re: Psychopaci u władzy 25.10.14, 10:24
            Zaraz, zaraz .... skąd my to znamy?
          • adelle63 Re: Psychopaci u władzy 26.10.14, 03:25
            emma.0.07 napisał(a):

> Nawet znam takiego jednego co prawda nie był szpiegiem, ale chodził to łomianko
            > wskiej podstawówki. Dręczył kolegów nawet nauczycielkę zamykał w pokoju.Nauczyc
            > ielka dawała mu w kość, ale niewiele to pomagało. Po upływie wielu lat ta naucz
            > ycielka kierowała referatem oświaty w naszym miasteczku. Tak historia zatoczyła
            > koło, że ten niesforny uczeń stał się przełożonym tej pani nauczycielki. I ten
            > uczeń długo myślał jak tu upokorzyć wieloletniego, doświadczonego pedagoga. Wy
            > myślił, że ta pani nie będzie pracować z młodzieżą tylko będzie urzędnikiem udz
            > ielającym ślubów. Zemsta była słodka, ale czy ta historia może być prawdziwa ?.
            >
            > "..... I dodał , że nie obchodzą go ludzie, których krzywdzi...."

ciekawe.
            czy wszyscy wiedzą o kim mowa?

• allibaba11 Re: Psychopaci u władzy 26.10.14, 10:57
        wolnelomianki2015 napisał(a):

> Dziekujemy za trafna diagnozę stanu waszych umysłów

Padło pytanie do Ciebie w tym wątku, nie zauważyłeś? W ciągu 15 minut odgrzebałeś 30 starych wątków i w każdym napisałeś z grubsza to samo (16 listopada będzie po was bezradniaki), a nie dostrzegasz, że ktoś do ciebie pisze. Czy ty w ogóle jesteś zdolny do jakiejkolwiek, najprostszej konwersacji?
        • grochownia Re: Psychopaci u władzy 26.10.14, 12:04
          Obnażanie każdej patologii spotyka się z próbą reakcji osób nią obciążonych. Wolnelomianki utrudniają przeczytanie te trudnej dyskusji i wiedzy odgrzewając stare posty. Mnie troll - robert c, podlegający w dużej mierze podobnym zjawiskom, zalewa słowotokiem rzekomych informacji. Przykleja sobie metkę fachowca, którym na pewno nie jest. Podaje rzekome fakty które nie istnieją. I tak dale i dalej. Prawdę mówiąc powoduje we mnie wzrost zainteresowanie tematem i głębsze szukanie danych. Może to i dobrze bo moja wiedza dzięki temu wzrasta.
          • ani51 Re: Psychopaci u władzy 26.10.14, 17:39
            Demokracja się rozwija, jednym przeszkadza psychopata, drugiemu troll. Cóż to ma za znaczenie wobec wieczbośći?
            • allibaba11 Re: Psychopaci u władzy 26.10.14, 20:06
              Ani, dziękuję za wrzucenie linka do tego tematu do swojej stopki. Myślę, że jest wart zastanowienia. Dorzucę tutaj jeszcze bardzo ciekawy wątek, jak postępować z psychopatą. Czekam też na cdn. emmy.
              • emma.0.07 Re: Psychopaci u władzy 26.10.14, 22:20
                cd ...

Jon Ronson opisuje swoją pierwszą rozmowę z psychopatą, szefem haitańskich szwadronów śmierci, Toto Constantem.

".... Spotkałem się z nim wiele lat temu, po ucieczce z Haiti mieszkał z matką w Nowym Jorku. Bez przerwy powtarzał, że jest niewinny, że kłamstwa, jakie opowiadają o nim ludzie, łamią mu serce. ...."

"... Wiele lat póżniej spotkaliśmy się ponownie, gdy pracowałem nad książką o psychopatach. Pojechałem do niego do więżenia, gdzie trafił za oszustwa podatkowe. Kiedy rozmawialiśmy, utwierdziłem się w przekonaniu, że przeczucie mnie nie myliło: Toto jest psychopatą. Ciągle na przykład powtarzał, że jest silny i twardy. Ale nagle powiedział, że chce aby go ludzie lubili, a ja pomyślałem, ze moja diagnoza była mylna. Zapytałem czy ta potrzeba akceptacji nie jest przypadkiem oznaką słabości, a on na to: O nie! Jak sprawisz, by cię ludzie lubili, to będzie ci łatwiej nimi manipulować"...

Żal mi Stefana, Joanny, Pani Sekretarz, nowej pani kierownik Inwestycji co ma maślane oczy jak patrzy na swojego szefa. Nie bez przyczyny jak ogłoszono "konkurs" na stanowisko kierownika Inwestycji, zatrudniono do komisji przetargowej psychologa. Tak psychologa.
                Ale najbardziej mi żal tych starszych pań z kościoła. Może czas obudzić się.

" Jak sprawisz, by cię lubili, to będzie ci łatwiej nimi manipulować"
                • ani51 Re: Psychopaci u władzy 27.10.14, 12:13
                  Wątek ciekawy i mocno aktualny. Problem jak stworzyć blokadę przed takimi manipulacjami! Niestety sama prawda się nie obroni, bo zawsze manipulator przypisze jej przydomek w rodzaju, to partia, PIS,PO, poda oszukańcze dane, generalnie oszuka i omota, itd!
    • danielsl Re: Psychopaci u władzy 27.10.14, 17:04
      Cytując już klasyka: "Democracy is so overrated"
      • kontent.master Re: Psychopaci u władzy 27.10.14, 17:10
        Ktoś się TV za dużo chyba naoglądał, ale patrząc na to z boku to masz facet rację to co dzieję się w łomiankach można porównać do fikcji, którą przedstawiają filmy i seriale telewizyjne. To bardzo słabe...
    • danielsl Re: Psychopaci u władzy 28.10.14, 19:00
      Gołym okiem widać, że obecna władza na czele z Dąbrowskim i Rusieckim od dawna odbiegli od jakichkolwiek norm moralnych i społecznych...
    • allibaba11 Zakończenie współpracy z psychopatą 28.10.14, 19:41
      Cd. psycholodzy o psychopatach:
      Doświadczenie obcowania z psychopatą może być dla wielu ludzi bardzo przykre, nie wspominając o tym, że nawet jeśli on zerwał z tobą, możesz nie mieć wątpliwości i być pewnym, że zostaniesz fałszywie oczerniony. Zapytałam ostatnio Fielda, co można zrobić z kłamstwami psychopaty (Fields nazywa ich socjopatami) i z jawnym brakiem sprawiedliwości, kiedy już dochodzi do tych zachowań – odpowiedź Fielda brzmiała:

“Zasadnicza nauka, jaką wyciągnąłem, jeśli chodzi o postępowanie z socjopatą, jest taka, że normalne reguły etykiety nie znajdują zastosowania. Masz do czynienia z kimś, kto nie zna empatii, nie ma sumienia, wyrzutów sumienia ani poczucia winy... To zupełnie odmienna umysłowość’”.

Jeśli próbujesz postępować z psychopatą etycznie, doznasz szoku. Dr William Higgins twierdzi, że z psychopatą nie możesz negocjować ani układać się”.
    • allibaba11 Spróbujesz zrezygnować z usług psychopaty? 28.10.14, 20:31
      "Psychopaci charakteryzują się imponującą konstrukcją, która domaga się „pogardliwego i chłodnego deprecjonowania innych” [Gacon i inni, 1992].
      Jeśli zrezygnujesz z usług psychopaty, nie będziesz chciał z nim współpracować, odejdziesz, możesz spodziewać się, że albo będzie to typ, który „po cichu” zrujnuje twoją reputację rozpowszechniając kłamstwa, albo spotkasz się z dużą dawką otwartej manipulacji (ostatnia próba zdobycia władzy i kontroli).
      • be-cacy Re: Spróbujesz zrezygnować z usług psychopaty? 28.10.14, 21:28
        Może po 16 listopada nie będzie już tych psychopatów.
      • emma.0.07 Re: Spróbujesz zrezygnować z usług psychopaty? 28.10.14, 22:19
        allibaba11 napisał(a):

> "Psychopaci charakteryzują się imponującą konstrukcją, która domaga się „
        > pogardliwego i chłodnego deprecjonowania innych” [Gacon i inni, 1992].
        > Jeśli zrezygnujesz z usług psychopaty, nie będziesz chciał z nim współpracować,
        > odejdziesz, możesz spodziewać się, że albo będzie to typ, który „po cich
        > u” zrujnuje twoją reputację rozpowszechniając kłamstwa, albo spotkasz się
        > z dużą dawką otwartej manipulacji (ostatnia próba zdobycia władzy i kontroli).

Współpracy odmówili:
        Edward Wołyński, Jan Grądzki, Bogdan Kłódkiewicz, Paweł Bohdziewicz i kilka jeszcze osób.
        Jak piszą psychopaci o nich w "gazecie czerwonej".
        • emma.0.07 Re: Spróbujesz zrezygnować z usług psychopaty? 28.10.14, 22:33
          cd Jon Ronson

".... Bał się pan ich?
          -Nie, ale byłem bardzo ostrożny. Nigdy nie podawałem adresu ani numeru telefonu. I uważałem, żeby ich nie obrazić.
          Bo nie cierpią, gdy ktoś okazuje im brak szacunku.
          -Tak to z powodu przesadnego poczucia własnej wartości. Psychopaci myślą, że są wspaniali, więc jeśli ktoś nie traktuje ich z odpowiednim respektem, wściekają się. Ponieważ są impulsywni, mogą odpowiedzieć przemocą. ....."

Ktoś tu na forum opisywał przypadek pobicia mieszkańca przez ....

"... mogą odpowiedzieć przemocą..."
        • balonowy12345 Re: Spróbujesz zrezygnować z usług psychopaty? 29.10.14, 00:28
          hahah , co Wy ludzie w ogóle piszecie , boję się o Wasz stan psychiczny :) ale utwierdziliście mnie w przekonaniu że jedynym najlepszym kandydatem dla Łomianek jest tylko i wyłącznie obecny Pan burmistrz Tomasz Dąbrowski. Dziękuję , że dzięki Wam już mam 200 procentową pewność na kogo głosować i inni mieszkańcy też . Przeczytajcie to wszystko co napisaliście powyżej i się zastanówcie jak można takich ludzi wybrać i dopuścić do władzy - pełnych agresji , nienawiści i pychy. Niestety kampania agresywna odpycha ludzi i zniechęca do głosowania. Więc tymi bredniami powyżej nic nie ugracie. Polecam jakiś urlop , zimne piwko i przeczytania definicji słowa - psychopata - bo widzę że jest z tym jakiś problem :) Ciao !
          • jo-kamba bardzo podobał mi się ten wątek: 29.10.14, 00:55
            forum.gazeta.pl/forum/w,229,155017349,155017349,Nowa_odslona_kandydata_na_burmistrza_Rusieckiego.html
            a w nim ta analiza:
            forum.gazeta.pl/forum/w,229,155017349,155038136,analiza_zdjecia.html
          • allibaba11 Re: Spróbujesz zrezygnować z usług psychopaty? 29.10.14, 06:06
            balonowy12345 napisał(a):

> hahah , co Wy ludzie w ogóle piszecie , boję się o Wasz stan psychiczny :) ale
            > utwierdziliście mnie w przekonaniu że jedynym najlepszym kandydatem dla Łomian
            > ek jest tylko i wyłącznie obecny Pan burmistrz Tomasz Dąbrowski. Dziękuję , że
            > dzięki Wam już mam 200 procentową pewność

Cytujemy wypowiedzi wybitnych specjalistów w dziedzinie psychologii i psychiatrii. Dlaczego boisz się o nasz stan pychiczny, cytowanie autorytetów jest twoim zdaniem szkodliwe? Hmm... może i rzeczywiście, ale bynajmniej nie dla cytujących.
            Po drugie możesz uzasadnić nam jaki to LOGICZNY ciąg myśli doprowadził cię w tym wątku do przekornego stwierdzenia, że zagłosujesz na burmistrza Dąbrowskiego? Czyżbyś uważał że to musi być o Dąbrowskm?
            • allibaba11 Re: Spróbujesz zrezygnować z usług psychopaty? 29.10.14, 06:23
              Aha i jeszcze jedno, najważniejsze. Dziękuję za merytoryczne wsparcie wątku i zilustrowanie teorii przykładem praktycznym. "Często psychopaci będą zrzucać winę na ofiarę i twierdzić, że ofiara cierpi na „urojenia” i jest niezrównoważona psychicznie"
    • mikask Re: Psychopaci u władzy 29.10.14, 01:16
      Zło od dawno siedzi w Panie Rusieckim widać tą agresję, która w nim siedzi.. Czasem się go boję...
      • 11chwilka Re: Psychopaci u władzy 29.10.14, 10:00
        Fakt że obnażacie istotę obecnej władzy ma swoje znaczenia. Jednak trzeba skutecznie się jej pozbyć .
        • allibaba11 Re: Psychopaci u władzy 29.10.14, 17:38
          Muszę przyznać, że trochę mnie niepokoi niemrawa kampania.
          • labes Re: Psychopaci u władzy 29.10.14, 21:40
            allibaba11 napisał(a):

> Muszę przyznać, że trochę mnie niepokoi niemrawa kampania.
            I pschopaci sie okopali
            • grochownia Re: Psychopaci u władzy 30.10.14, 19:58
              Wybory powinny pokazać mądrość naszych sąsiadów. Myślę że psychopaci i awanturnicy nie mają szans.
            • allibaba11 Re: Psychopaci u władzy 31.10.14, 17:39
              labes napisał:

> I pschopaci sie okopali

Pewnie wymyślają oszczerstwa do czerwonej gazety
              • 11chwilka Re: Psychopaci u władzy 28.11.14, 20:42
                W kazdym bądż razie skutki ich działń na rzecz społeczności są opłakane.
    • res-ter Re: Psychopaci u władzy 02.11.14, 11:39
      Czasem zastanawiam się w jakim ja żyję kraju... Jakim prawem u władzy mogą być tak niezrównoważeni ludzie jak Rusiecki, który podobno wyżywa się na mieszkańcach...
      • 11chwilka Re: Psychopaci u władzy 03.11.14, 18:21
        Nieobecność na debacie potwierdza tylko tezę. A pisanie jako kandydat na burmistrza usprawiedliwienia na gminnym druku prze Dąbrowskiego potwierdza wnioski.
        www.tomaszdabrowski.pl/aktualnosci/cenzura-lomianki-info/
        • allibaba11 Re: Psychopaci u władzy 04.11.14, 19:54
          Ta bogobojna postawa chyba miała taki cel:
          "Kiedy jednakże czarują potencjalną ofiarę, mówią same „słuszne” rzeczy i wywołują w niej przekonanie, że są ludźmi złotego serca" .... ale się nie udało :D
      • konkret_88 Re: Psychopaci u władzy 12.11.14, 17:21
        res-ter napisał:
        > Czasem zastanawiam się w jakim ja żyję kraju... Jakim prawem u władzy mogą być
        > tak niezrównoważeni ludzie jak Rusiecki, który podobno wyżywa się na mieszkańca
        > ch...

Pana Rusieckiego do urzędu zaprosił Pan Dąbrowski.
    • gothicgame Re: Psychopaci u władzy 05.11.14, 19:48
      Nadchodzi czas zmiany! Mam nadzieję, że najbliższe wybory rozliczą tych co siedzą od lat przy korycie i karmią się nieszczęściem mieszkańców łomianek.
    • aronpl Re: Psychopaci u władzy 12.11.14, 21:56
      Ten opis idealnie pasuje do największych psychopatów i obłudników jakimi są Dąbrowski i Rusiecki. Strach pomyśleć co się stanie jak wygrają najbliższe wybory. Dobrze się zastanówmy gdzie stawimy x na wyborach.
    • dyrektor.doopa Re: Psychopaci u władzy 14.11.14, 01:20
      Smutne ale prawdziwe
      • emma.0.07 Re: Psychopaci u władzy 14.11.14, 23:55
        cdn

"Niektórzy z nich nie mają wystarczających zdolności społecznych, komunikacyjnych lub edukacji, by efektywnie współżyć z innymi i polegają zamiast tego na zastraszaniu, wymuszaniu, szantażu i przemocy w celu dominowania innych lub by dostać to czego chcą.
        Jednostki tego typu są nachalne, agresywne i raczej nieprzyjemne. ale wystarczy, aby opanowały podstawy tworzenia więzi społecznych i stają śmiertelnie niebezpiecznymi osobnikami."

Skąd my to znamy, może zaprosimy jakiegoś psychologa i zbada poczynania naszej władzy.
        Wszystko w jednej pigułce psychopaci, władza i poplecznicy i ich ofiary.
        Mogła by powstać wspaniała praca naukowa.

Jeden oddział można tymi osobnikami można by zapełnić.

Tylko pytanie czy to da się leczyć
        • bonbon.ella Re: Psychopaci u władzy 15.11.14, 02:06
          może to nie psychopata, tylko desperata?
          czuje że posadka za 180 tysięcy rocznie wymyka mu się spod tyłka, więc pogodził się z tatusiem który wcześniej wyrzucił go z pracy - odznaczył tatusia medalem z okazji 25-lecia Łomianek na zamkniętej dla mieszkańców imprezie wyborczej, finansowanej z naszych podatków; odznaczył też mamusię koleżanki która RAZEM robiła mu kampanię wyborczą w zamian za wstrzymanie planów zagospodarowania przestrzennego Łomianek Dolnych i Kępy Kiełpińskiej; to smutne, że są wśród nas ludzie gotowi wyzbyć się zasad moralnych i etycznych, żeby zarobić parę groszy...
          • allibaba11 Re: Psychopaci u władzy 15.11.14, 06:32
            To psychopatia, do tego wręcz ksiazkowa. Niestety nie da się tego leczyc. Niewatpliwie cekawy materieł do naukowej analizy.
            • porucznik_borewicz_pl Re: Psychopaci u władzy 15.11.14, 14:43
              to ja z innej beczki. Widzę, że tu duzo osób sie wypowiada, więc może dostane pomoc. Szukam dobrej taniej drukarni. Ktos coś ? :)
    • tuzimka Re: Psychopaci u władzy 16.11.14, 13:51
      Czas biegnie. Poczekajmy do ogłoszenia wyników.
      • emma.0.07 Re: Psychopaci u władzy 28.11.14, 18:57
        cd Jon Ronson

" Co się dzieje, gdy się z kimś ożenią?
        - Zdradzają partnerkę, sypiają z kim popadnie, czasem celowo zadają ból. Zapytałem kiedyś znaną psychiatrę, co powinna zrobić kobieta, gdy uświadomi sobie, że żyje z takim okazem,
        a ona odpowiedziała wprost: odejść. Nie zrani jego uczuć, bo on ich nie ma, "

cdn. ....
        • ekspertx33 Re: Psychopaci u władzy 28.11.14, 19:58
          Nie wypowiadałem się w tym wątku, bo kwestie medyczne wydaja mi się zbyt odległe od moich kompetencji zawodowych. W końcu mój nick do czegoś zobowiązuje! Mam też wątpliwości, czy diagnoza jest trafna. Odnosi się wyraźnie do jednej osoby, choć najważniejszej w tej ekipie. A z drugiej strony brak wielu objawów psychopatii, takich jak częste posługiwanie się czasem przeszłym, sprzeczne wypowiedzi, czy skłonność do płaczu i rozczulania się nad sobą. Więc może jednak to po prostu cynizm i amoralność?
          • grochownia Re: Psychopaci u władzy 28.11.14, 22:33
            Możę lepiej jednak gdyby zażądano od nich świadectwa zdrowia?
            Popierajmy Pszczólkowskiego
            • l-dam Re: Psychopaci u władzy 28.11.14, 22:58
              To jest mój ulubiony wątek. Dajcie jeszcze jakieś cytaty.
              • emma.0.07 Re: Psychopaci u władzy 28.11.14, 23:43
                cd Jon Ronson

"Osiągają sukces, bo nawet nie wiedzą, że kogoś krzywdzą. Psychopatów jest znacznie więcej w korporacjach i w polityce niż w więzieniach - przekonuje Jon Ronson, autor wydanej książki
                " Czy jesteś psychopatą". Fascynująca podróż po świecie obłędu"

" Czy z psychopatii da się wyleczyć?
                - Niestety, do tej pory nie wynaleziono na to lekarstwa
                • 11chwilka Re: Psychopaci u władzy 10.01.15, 13:01
                  Władza odurza.
    • red68 Re: Psychopaci u władzy 28.11.14, 23:59
      Nie dla psychopatów
      • terelek Re: Psychopaci u władzy 06.01.15, 01:30
        czyli w Łomiankach mamy do czynienia z syndromem sztokholmskim?
        ciemnogród leci do grochówki jak pszczoła do miodu, na wigilii pod urzędem juz po godzinie zabrakło pierogów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka