dziklomianki
14.11.14, 22:37
Dariusz Dąbrowski
Z wykształcenia elektronik, (technolog materiałów półprzewodnikowych). Od kilkunastu lat prowadzę własną firmę zajmującą się fotografią oraz grafiką komputerową. Żona – nauczycielka. Syn – studiuje architekturę krajobrazu.
Mam 53 lata. Od urodzenia mieszkam w Łomiankach. Moja rodzina ze strony ojca to mieszkańcy Łomianek od wielu pokoleń. Od zawsze czułem się z tym miejscem bardzo mocno związany. Znam dobrze problemy mieszkańców i od wielu lat angażuję się w ich rozwiązywanie.
W bieżącej kadencji jestem przewodniczącym Zarządu Osiedla Prochownia oraz współzałożycielem i przedstawicielem stowarzyszenia, działającego na rzecz zrównoważonego rozwoju Łomianek. Obdarzony zostałem przez moich sąsiadów, mieszkańców osiedla na którym mieszkam, dużym kredytem zaufania. Staram się temu wyzwaniu sprostać. Wydaje mi się, że udało się nam wspólnie stworzyć rzecz bezcenną, prężne środowisko ludzi mądrych i zdeterminowanych, by zmieniać naszą rzeczywistość na lepsze. Wierzę, że wspólnie uda nam się to zadanie doprowadzić do szczęśliwego końca.
Kandyduję do Rady Miejskiej w Łomiankach, gdyż uważam, że daje to dodatkowe możliwości realizacji naszych celów. Oczekuje tego ponadto środowisko, które w pewnym sensie reprezentuję i bardzo szanuję. Chcę we współpracy z mieszkańcami Łomianek aktywnie wpływać na kształt miejsca, w którym mieszkamy z wyboru i bardzo cenimy. Mamy jasno sprecyzowany plan działania oraz jesteśmy zdeterminowani by plan ten zrealizować.
Takich ludzi jak Darek spotyka się kilka razy w życiu. Poza tym, że jest miłośnikiem i pasjonatem przyrody, jest człowiekiem, który całkowicie poświęca się sprawom społeczności. Walka, jaką stoczył w imieniu Osiedla Prochownia ze wspierającym dewelopera Burmistrzem, jest nieprawdopodobna. Co najważniejsze, uwieńczona sukcesem. Nie ma w nim przy tym złości ani triumfalizmu. Ciągle podkreśla, że mimo wygranej, gotów jest do kompromisu. Nie znam osoby, która bardziej nadawałaby się na radnego.