num.ero 21.11.14, 12:53 wieslawpszczolkowski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefanprawo Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 13:27 Czyja to zgoda? na co? Przecież ŻADEN z kandydatów na radnych kww zgoda buduje przyszłość, której liderem jest zdaje się Wiesław Pszczółkowski, nie dostał mandatu radnego? Gdyby Wiesław Pszczółkowski został wybrany na stanowisko burmistrza to przecież nie miałby żadnego własnego zaplecza politycznego w NOWEJ radzie miejskiej. więc na czym miałaby ta Zgoda polegać? Oczywistym jest,że to właśnie Burmistrz Łomianek Tomasz Dąbrowski jest kandydatem na urząd burmistrza, który winien wybory wygrać. Mieszkańcy mieli już dosyć kłótni w radzie miejskiej i jak widać po wynikach wyborów, podsumowali należycie dokonania "starej" rady miejskiej... Czy mieszkańcy Łomianek zechcą powrotu Wiesława Pszczółkowskiego na stanowisko burmistrza Łomianek? W poprzednich wyborach mimo to,że Wiesław piastował funkcję burmistrza, jakoś nie przekonał większości osób biorących udział w wyborach i już raz przegrał z urzędującym Burmistrzem ŁOMIANEK Tomaszem Dąbrowskim...teraz to kww Tomasza Dąbrowskiego ma większość w radzie miejskiej więc naturalnym dla mnie jest wybór Tomasza Dąbrowskiego na następną kadencję...DOSYĆ KŁÓTNI CZAS NA PRACĘ Mam nadzieję,że nowy burmistrz Łomianek, niezależnie kto nim zostanie będzie mógł liczyć na poparcie WSZYSTKICH nawet oponentów politycznych w sprawach strategicznych dla Łomianek Ja z moją rodziną oddamy swój głos na TOMASZA DĄBROWSKIEGO, BURMISTRZA ŁOMIANEK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 13:47 A ja z moją rodziną oddam głos na Pana Wiesława Pszczółkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
deng-lom Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 13:55 Brawo, to dobra dla Łomianek wiadomość. Dziękuję Pani Gołąb, Panom Gawdzie i Pawlickiemu za odważną i bezinteresowną decyzję. Ta decyzja uwiarygadnia ich programy wyborcze, niezgodę na zarządzanie gminą za pomocą wywoływania konfliktów, niezgodę na brak przejrzystości procedur i propagandę traktującą mieszkańców jako ciemny lud. Życzę Panu Pszczółkowskiemu powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Gdzie poparcie M.Kolwasa szefa PO w Łomiankach? 21.11.14, 16:47 Czy Pan Marcin Kolwas z PO, poparł Pana Wiesława Pszczółkowskiego, (Pan Pszczółkowski zawiesił tylko członkostwo w PO)? Bo nie widać na stronce Pszczółkowskiego zdjęcia Pana Kolwasa z poparciem dla Pszczółkowskiego? Ciekawe dlaczego wśród popierających Pszczółkowskiego (zawieszone przed wyborami członkostwo w PO) , na jego stronie internetowej, nie ma Marcina Kolwasa (lider PO w Łomiankach)? O co tutaj chodzi? Gdyby Marcin Kolwas nie poparł Pszczółkowskiego to miałoby to olbrzymie znaczenie, w moim przekonaniu, gdyż obaj Panowie są związani z PO ( jeden jest szefem PO w Łomiankach, drugi zawiesił tylko swoje członkostwo w PO i był Burmistrzem w poprzedniej kadencji właśnie z ramienia PO)... Oni poparli Wiesława Pszczółkowskiego: Ula Gołąb - była pracownica Urzędu Miejskiego, wydawała warunki zabudowy i była również podwładną Pszczółkowskiego gdy on pełnił funkcję burmistrza Witold Gawda - socjolog, w jego otoczeniu można znaleźć sympatyków PO, byłych i teraźniejszych. Marcin Pawlicki dostał nieco ponad 300 głosów nie znany szerzej w Łomiankach co potwierdził również wynik wyborów.... To było do przewidzenia lecz w moim przekonaniu i tak najsilniejszym kandydatem jest Burmistrz Tomasz Dąbrowski na, którego ja, moja rodzina, sąsiedzi i przyjaciele oddadzą swoje głosy!! Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Gdzie poparcie M.Kolwasa szefa PO w Łomiankac 21.11.14, 18:59 stefanprawo napisał:> Tomasz Dąbrowski na, którego ja, moja rodzina, sąsiedzi i przyjaciele oddadzą swoje głosy Stefanie, Ty, Twoja rodzina, sąsiedzi i przyjaciele - mają oczywiście prawo wybierać kogo sobie życzą. Choć uważam, że nie zawadziłoby, gdybyście wszyscy jeszcze raz wnikliwie przemyśleli sprawę wyboru. Moi przyjaciele, rodzina i sąsiedzi - oddamy głosy na pana Wiesława Pszczółkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lashana1 Re: Gdzie poparcie M.Kolwasa szefa PO w Łomiankac 21.11.14, 20:03 Przekonania swoje to możesz..... .Fakty są niestety takie że zjednoczeni kontrkandydaci Dąbrowskiego mają większość. A Pszczółkowski o głowę bije klasą i pewnością zachowań Dąbrowskiego. To tak jak [porównywać pszczołę miodną do trutnia i postaci z drugiego planu! Odpowiedz Link Zgłoś
num.ero Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 13:50 stefanprawo napisał: > Czyja to zgoda? na co? > Przecież ŻADEN z kandydatów na radnych kww zgoda buduje przyszłość, której lide > rem jest zdaje się Wiesław Pszczółkowski, nie dostał mandatu radnego? Gdyby Wi > esław Pszczółkowski został wybrany na stanowisko burmistrza to przecież nie mia > łby żadnego własnego zaplecza politycznego w NOWEJ radzie miejskiej. więc na cz > ym miałaby ta Zgoda polegać? Radni oraz burmistrz są dla mieszkańców i Łomianek. Nie można wmawiać ludziom, że 15 radnych od KWW Tomasza Dabrowskiego nie będzie współpracowało z pozostałą 6 i Pszczółkowskim tylko dlatego,że wylansował ich Rusiecki. Dla kogo oni zostali wybrani , dla mieszkańców czy dla Dąbrowskiego? Nie upolityczniaj samorządu, sam o tym wiele razy pisałeś. Zapomniałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
ziomalreaktywacja Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 14:31 Zagłosuję na Pana Pszczółkowskiego ponieważ jego wybór to szansa dla mieszkańców Łomianek na poprawę dojazdu do Warszawy. Pomysł proponowany przez Urszulę Gołąb i Witolda Gawdę, aby na ulicy Pułkowej/Kolejowej utworzyć bus-pas, a przy przy Auchan parking P&R, jest możliwy do realizacji tylko razem z Warszawą. Tylko Pan Pszczółkowski daje gwarancję jego realizacji. Warto pamiętać, że Dąbrowski był przeciwny udrożnieniu tego połączenia o czym mówił na sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
porucznik_borewicz_pl Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 15:05 Dzięki Wiesławowi Pszczółkowskiemu Łomianki zaczną sie rozwijać a mieszkańcy będą mieli kontrolę nad miastem w innym przypadku będzie "wolna amerykanka" Odpowiedz Link Zgłoś
mamdomek Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 16:22 W tej sprawie Burmistrz Łomianek może co najwyżej gwarantować że zdąży do toalety zanim nawali w gacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
allibaba11 Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 17:54 Bardzo ładny gest. Ta trójka naprawdę pokazała klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
ekspertx33 Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 18:10 Dobrze, że ci, których Pszczółkowski pokonał, potrafili przejść do porządku nad swoimi ambicjami i go poparli. Wielkiego wyboru nie mieli, bo z ich programów wynikało, że wszyscy uważają rządy panów Rusieckiego i Dąbrowskiego w Łomiankach za nieszczęście. Kolwas, który osobiście wypadł w kampanii całkiem sensownie, choć wynik glosowania ma żalośnie slaby (widocznie ludzie coś wiedzieli!), okazuje się jednak (on albo jego smutna partia) raczej człowiekiem niedojrzałym, skoro nie dołączył. Mam nadzieję, że jego wyborcy okażą sie mądrzejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
allibaba11 Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 18:22 No właśnie. Kolwas miał okazję zapunktować w społeczeństwie, pokazać że jest ponad to. Ale widać działacze partyjni mają jakiegoś rodzaju ograniczenia, nie wiem czy narzucone, czy osobiste? To samo zresztą dotyczy Zadrożnego. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 21:01 No to jak panie Kolwas POnad podziałami czy to tak tylko na potrzeby kampanii Odpowiedz Link Zgłoś
jwc3 Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 21:49 2hestia, Pan Marcin Kolwas bardzo dobrze, i to dwukrotnie, występował w programach wyborczych TVP INFO. Był tam reprezentantem młodych z ramienia Platformy Obywatelskiej RP. Na pewno nie przyniósł wstydu ani PO RP, ani Łomiankom. Prezentował bardzo mądre i wyważone opinie, nabierając w ten sposób doświadczenia, które zaprocentuje w przyszłości. Panie Marcinie serdeczne gratulacje!!! Wierzę że przyłączy się Pan, wraz z Kołem PO RP w Łomiankach, do grona osób, które dążą do odsunięcia Dąbrowskiego od władzy. Możemy to osiągnąć jedynie poprzez zbudowanie porozumienia ponad podziałami. Wierzę, że pokaże Pan swój charakter. Dąbrowskiemu możemy pokazać siłę już jutro na bazarku. Ma tam rozdawać grochówkę, za nasze pieniądze. Tydzień temu nie mogłem uczestniczyć w dyskotece w ICDS. Jutro okazji nie przepuszczę. Myślę, że grochówka nie będzie przypalona. POzdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 22:01 Dziękuję jwc3 mądre słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
samly Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 22:17 jwc3 napisał:> Ma tam rozdawać grochówkę, Grochówkę??? Też mi coś. Po człowieku tak skutecznym i pełnym osiągnięć i sukcesów spodziewałbym się raczej zupy żółwiowej, trufli, może kawioru. Więc łaski bez, bo na szczęście, grochówkę to ja sam umiem sobie przyrządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 22.11.14, 11:20 To raczej będzie zupa "nic" :) Odpowiedz Link Zgłoś
z.lomianek Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 21:50 Szacunek dla wszystkich, że potrafią razem rozmawiać. Dąbrowski nie był w stanie się z nikim porozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
jeser Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 21.11.14, 23:39 stefanprawo napisał: > Gdyby Marcin Kolwas nie poparł Pszczółkowskiego to miałoby to olbrzymie znaczen > ie, w moim przekonaniu, gdyż obaj Panowie są związani z PO ( jeden jest szefem > PO w Łomiankach, drugi zawiesił tylko swoje członkostwo w PO i był Burmistrzem > w poprzedniej kadencji właśnie z ramienia PO)... > Stefa nieprawo jesteś daleko niedoinformowany. Twoja wiedza w zacytowanym fragmencie j chwilami jest błędna lub dotyczy przeszłości a nawet miejscami zamierzchłej przeszłości. Szczątkowa organizacja którą podpiera się MK to aktualnie zupełnie inna nadbudowa ze szczątkową strukturą. Kilka osób zgromadzone wokół MK, ma swoje prywatne i grupowe wyrachowane cele. W ostatnich latach wg. mojej oceny zrobili więcej złego niż dobrego. I niech sobie w swojej grupce tkwią w dziwacznym rozkroku czy amoku. Pewnie w tej sytuacji sprzedali by skórę każdemu dającemu im bezpieczeństwo i wywinięcie się z odpowiedzialności za popełnione błędy i wyrządzone zło. Tak chyba jest dla popierających nawet lepiej i estetyczniej a oliwa zawsze sprawiedliwa i nie ma tego złego co by nie wyszło na dobre. Jest zgoda i tak trzymać. wieslawpszczolkowski.pl/ ---- Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo do jeser 22.11.14, 22:38 Szanowny jeser, Informacje czerpałem między innymi z www.facebook.com/KolwasPOnadPOdzialami?fref=ts W moim przekonaniu to nie wygląda na jakąś "szczątkową" działalność. Pan Kolwas jest politykiem PO i szefem lokalnych struktur PO więc naturalnym dla mnie byłoby gdyby udzielił bezapelacyjnego poparcia Wiesławowi Pszczółkowskiemu (związanemu przez lata z PO) Z jakiś powodów nie zauważyłem żeby to oficjalnie zrobił. Rzeczywiście ma Pan racje jest ZGODA DLA ŁOMIANEK gdyż- KWW TOMASZ DĄBROWSKIEGO uzyskało 15 z 21 mandatów do rady miejskiej Burmistrz Tomasz Dąbrowski zdobył w pierwszej turze aż 45% poparcia, pomimo kampanii nienawiści porowadzonej przeciwko niemu w internecie... Oczywiście obaj kandydaci zrobili dla Łomianek nie mało, lecz dla mnie, mojej rodziny,znajomych i sąsiadów optymalnym kandydatem jest TOMASZ DĄBROWSKI urzędujący burmistrz Życzę obydwóm kandydatom powodzenia. Polecam również stronę: www.facebook.com/razemlomianki?fref=ts Niezależnie od wyników wyborów, trzeba je uszanować i współdziałać niezależnie od dzielących różnic dla rozwoju Łomianek i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
red68 Zgoda czy klika 23.11.14, 16:25 Pan Marcin Kolwas napisał: www.facebook.com/KolwasPOnadPOdzialami?fref=ts DZIĘKUJĘ wszystkim za aktywny udział w mojej kampanii. Wszystkich zwolenników, oponentów oraz osoby niezdecydowane serdecznie pozdrawiam i zapraszam na wybory. Jeśli wahacie się czy oddać głos, pamiętajcie słowa Winstona Churchilla: „Kto nie chce kiedy może, ten nie będzie mógł kiedy będzie chciał” Do zobaczenia w najbliższą niedzielę. Niech zwycięży rozsądek! Mamy wybór pomiędzy demokratycznym PSZCZÓŁKOWSKIM a skrajnie prawicowym Dąbrowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
11chwilka Re: do jeser 24.11.14, 16:19 Dobrze stefan i jego wspólpracownicy są aż tak poprawni. Same aniołaki z piekła rodem pełne prawdy takyu i delkatności wobec przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_z_lomianek Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 28.11.14, 11:42 Dabrowski uciekał, ucieka i będzie uciekał przed rozmową wieslawpszczolkowski.blogspot.com/2014/11/zaproszenie-na-debate.html Odpowiedz Link Zgłoś
kelooo Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 22.11.14, 01:52 Super, i o to chodzi, wszystkie ręce na pokład. Głosujmy na Pszczółkowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
red68 Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 22.11.14, 15:12 Chyba wszyscy musimy zagłosować na PSZCZÓŁKOWSKIEGO. Kolejne 4 lata obecnego burmistrza razem z Rusieckim to dla Łomianek najgorsze co mogłoby nas spotkać. Więcej nie komentuje do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
grochownia Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 22.11.14, 18:44 Zgoda jest najważniejsza. Dość konfliktowania spolecznosci Łomainek przez Dąbrowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
bburmistrz Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 23.11.14, 19:37 .Jedyne, co ma sens to głosować na Pszczółkowskiego, którego czteroletnia kadencja, przy upływającej, może się wydawać sielanką. Odpowiedz Link Zgłoś
z.lomianek Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 23.11.14, 21:55 Pszczółkowski potrafił dogadać się z ludźmi. Dąbrowski potrafi tylko kłamać i uciekać przed mieszkańcami Odpowiedz Link Zgłoś
porucznik_borewicz_pl Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 24.11.14, 15:14 Chcesz mieć wpływ na to co będzie dziło sie w Łomiankach - zagłosuj na Wiesława Pszczółkowskiego - tylko Pszczółkowski gwarantuje kontrole nad miasem. Jeśli radni, którzy zostali wybrani startowali dla dobra Łomianek to wraz z Pszczółkowskim mają wspólny cel. Jeśli radni, którzy zostali wybrani startowali dla własnego interesu i comiesięcznej diety - to tylko Wiesław Pszczółkowski może przywrócić normalność Łomiankom i ich kontrolować wieslawpszczolkowski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ziomalreaktywacja Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 24.11.14, 21:24 Taka jest różnica pomiędzy kandydatami. Pszczółkowski potrafi się dogadać ze wszystkimi, natomiast Dąbrowski przez 4 lata tylko się kłócił i szkalował. Odpowiedz Link Zgłoś
porucznik_borewicz_pl Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 25.11.14, 14:00 wracając do głównego watku, cieszy mnie fakt, że wszyscy bezpartyjni kandydaci poparli Wiesława Pszczółkowskiego. To zielone światełko dla Łomianek i znak, że w końcu nasze miasteczko zostanie przywrócone mieszkańcom a nie oddane deweloperom TAK dla Wiesława Pszczółkowskiego NIE dla Tomasza Dabrowskiego wieslawpszczolkowski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
red68 Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 26.11.14, 22:26 podbije, bo to ważne, że w naszym piekiełku są ludzie którzy potrafią się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
grom.z.lomianek Re: Jest Zgoda dla Łomianek :) 28.11.14, 23:34 Też doceniam www.wieslawpszczolkowski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś