21.02.15, 19:17
kukiz.org/
Obserwuj wątek
    • jeser Re: Jestem za 11.05.15, 06:58
      Moja prognoza była trafna.
      "Pragnienie" strasznie namieszało
      w układzie okrągłego stołu a i
      "Przedtakt" chyba na jesieni zostanie uruchomiony.
      Społeczeństwo pokazało władzy układowej żółtą kartkę.
      • kasia.buczkie Re: Jestem za 11.05.15, 12:46
        Jest tylko jedno pytanie; czy może być władza bezukładowa ? Czy jak już jakiś ruch społeczny sięga po władzę, to czy ideowi, bezinteresowni bojownicy z czasem nie przeistaczają się w TKM. ? Czy nie zadziała mechanizm "tyle się natrudziłem, gdy inni siedzieli w domu i pili piwo, coś mi się teraz należy". Bojownicy też mają wujków kuzynów i ciocie które zasługują na ciepłe posady na państwowym itp. Oby nie :)
        • tytus_andronicus Re: Jestem za 11.05.15, 15:11
          Jeżeli będzie można pełnić funkcję tylko jedną kadencję, a obwody głosowania będą jednomandatowe, kto wie.
          Przecież nie różnimy się tak bardzo od Niemców, Anglików, no poza kilkoma skrajnymi przykładami jak stefan.ia .prawo oraz jej przyjaciółka markusj77
    • jackfrost6 Re: Jestem za 11.05.15, 22:11
      Puknij sie w swój pusty łeb. Jestes za gościem, który nic sobą nie reprezentuje. Nie ma żadnego planu. Za gościem, który gdyby został prezydentem to wszyscy mielibyśmy po rowno czyli.....gowno.
      • tytus_andronicus Re: Jestem za 11.05.15, 23:21
        jackfrost6 napisał:

> Puknij sie w swój pusty łeb. Jestes za gościem, który nic sobą nie reprezentuje
        > . Nie ma żadnego planu. Za gościem, który gdyby został prezydentem to wszyscy m
        > ielibyśmy po rowno czyli.....gowno.

Ejże, czytaj ze zrozumieniem. Mój wybór był bardziej radykalny.
        Podziwiam natomiast naturalny odruch społeczny. Zdaje się że kilka milionów jednak coś w nim widzi, lub nie ma wyjścia gdyż jak stwierdziłeś ma g..... .
        Prezydentem ten gościu nie będzie.
        Natomiast do sejmu wejdzie w cuglach.
        Jest bardziej lewicowy od lewicy, bardziej prawicowy od prawicy i bardziej wku.....ny od Naszego Ruchu.
        Wniosek, podziwiam go za szczerość/bynajmniej teraz/ zobaczymy dalej.
        A ty co? chcesz niby prezydenta dla Vipów? takiego co podpisuje w ciemno podniesienie wieku emerytalnego?
        no to gratuluje, twój wybór? Mi już nie po drodze. nie lubię być zaskakiwany biernością prezia.
        Idę jak kilka milionów ,,puknąć się w łeb,,.
        Jak to mówią musi być w zupie trochę soli i cukru, dla równowagi smaku.
        Prezydent oraz rząd nie powinny być z jednej partii, gdyż będą poklepywały się po plecach myśląc że robią wszystkim dobrze a bezrobocie jest błędem statystycznym i wszystkim żyje się dobrze stać ich też, by rozbijali się Jeepami po Łomiankach.
        Zresztą zobaczysz niebawem na przykładzie Łomianek że zgodność Rady z Burem
        nie zawsze wychodzi wyborcom na zdrowie.
        Zdaje się że niebawem Łomianki wypuszczają obligacje, czyli?
        kto będzie dłużnikiem. właścicielem obligacji do wykupu?
        • jeser Re: Jestem za 12.05.15, 20:37
          Dziś, jak podano w dzienniku TVP-1 P.Kukiz zaproponował kandydatom na prezydenta debatę, którą on poprowadzi. Błaszczyk wyraził w tej materii bardzo elastyczne stanowisko a pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_Kierwi%C5%84ski zachował się jak nadęty aparatczyk którego nic pierwsza tura wyborów nie nauczyła. Przesłałem do niego w 2014r kopię listu otwartego , w którym przedstawiłem patologie i mechanizmy działania powiatowej i łomiankowskiej PO oraz zaprognozowałem wyniki wyborów samorządowych w powiecie i Łomiankach. Oczywiście pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_Kierwi%C5%84ski moje wystąpienie oblał a prognozy się sprawdziły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka