jeser Re: Jestem za 11.05.15, 06:58 Moja prognoza była trafna. "Pragnienie" strasznie namieszało w układzie okrągłego stołu a i "Przedtakt" chyba na jesieni zostanie uruchomiony. Społeczeństwo pokazało władzy układowej żółtą kartkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: Jestem za 11.05.15, 12:46 Jest tylko jedno pytanie; czy może być władza bezukładowa ? Czy jak już jakiś ruch społeczny sięga po władzę, to czy ideowi, bezinteresowni bojownicy z czasem nie przeistaczają się w TKM. ? Czy nie zadziała mechanizm "tyle się natrudziłem, gdy inni siedzieli w domu i pili piwo, coś mi się teraz należy". Bojownicy też mają wujków kuzynów i ciocie które zasługują na ciepłe posady na państwowym itp. Oby nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_andronicus Re: Jestem za 11.05.15, 15:11 Jeżeli będzie można pełnić funkcję tylko jedną kadencję, a obwody głosowania będą jednomandatowe, kto wie. Przecież nie różnimy się tak bardzo od Niemców, Anglików, no poza kilkoma skrajnymi przykładami jak stefan.ia .prawo oraz jej przyjaciółka markusj77 Odpowiedz Link Zgłoś
jackfrost6 Re: Jestem za 11.05.15, 22:11 Puknij sie w swój pusty łeb. Jestes za gościem, który nic sobą nie reprezentuje. Nie ma żadnego planu. Za gościem, który gdyby został prezydentem to wszyscy mielibyśmy po rowno czyli.....gowno. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_andronicus Re: Jestem za 11.05.15, 23:21 jackfrost6 napisał: > Puknij sie w swój pusty łeb. Jestes za gościem, który nic sobą nie reprezentuje > . Nie ma żadnego planu. Za gościem, który gdyby został prezydentem to wszyscy m > ielibyśmy po rowno czyli.....gowno. Ejże, czytaj ze zrozumieniem. Mój wybór był bardziej radykalny. Podziwiam natomiast naturalny odruch społeczny. Zdaje się że kilka milionów jednak coś w nim widzi, lub nie ma wyjścia gdyż jak stwierdziłeś ma g..... . Prezydentem ten gościu nie będzie. Natomiast do sejmu wejdzie w cuglach. Jest bardziej lewicowy od lewicy, bardziej prawicowy od prawicy i bardziej wku.....ny od Naszego Ruchu. Wniosek, podziwiam go za szczerość/bynajmniej teraz/ zobaczymy dalej. A ty co? chcesz niby prezydenta dla Vipów? takiego co podpisuje w ciemno podniesienie wieku emerytalnego? no to gratuluje, twój wybór? Mi już nie po drodze. nie lubię być zaskakiwany biernością prezia. Idę jak kilka milionów ,,puknąć się w łeb,,. Jak to mówią musi być w zupie trochę soli i cukru, dla równowagi smaku. Prezydent oraz rząd nie powinny być z jednej partii, gdyż będą poklepywały się po plecach myśląc że robią wszystkim dobrze a bezrobocie jest błędem statystycznym i wszystkim żyje się dobrze stać ich też, by rozbijali się Jeepami po Łomiankach. Zresztą zobaczysz niebawem na przykładzie Łomianek że zgodność Rady z Burem nie zawsze wychodzi wyborcom na zdrowie. Zdaje się że niebawem Łomianki wypuszczają obligacje, czyli? kto będzie dłużnikiem. właścicielem obligacji do wykupu? Odpowiedz Link Zgłoś
jeser Re: Jestem za 12.05.15, 20:37 Dziś, jak podano w dzienniku TVP-1 P.Kukiz zaproponował kandydatom na prezydenta debatę, którą on poprowadzi. Błaszczyk wyraził w tej materii bardzo elastyczne stanowisko a pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_Kierwi%C5%84ski zachował się jak nadęty aparatczyk którego nic pierwsza tura wyborów nie nauczyła. Przesłałem do niego w 2014r kopię listu otwartego , w którym przedstawiłem patologie i mechanizmy działania powiatowej i łomiankowskiej PO oraz zaprognozowałem wyniki wyborów samorządowych w powiecie i Łomiankach. Oczywiście pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_Kierwi%C5%84ski moje wystąpienie oblał a prognozy się sprawdziły. Odpowiedz Link Zgłoś