Dodaj do ulubionych

Radny może wszystko !!!

24.11.15, 18:42
Z niedowierzaniem przeczytałem informacje zamieszczone w dniach 19 listopada o 18.42 i 20 listopada o 11.21 na facebooku Łomianki Razem o treści:
ULICA ZACISZNA DROGĄ GMINNĄ
Szanowni Państwo,
w dniu 26 sierpnia 2015 roku skierowałem pismo do Elmis Dewelopment Sp. z o.o. w celu pozyskania działek w pasie drogowym ulicy Zacisznej. Pismo zostało pozytywnie rozpatrzone przez Zarząd Spółki i w dniu 16 listopada 2015 roku działki zostały prawnie przekazane Gminie Łomianki. Łączna powierzchnia przekazanych działek to 1089 m2. Tym samym ulica Zaciszna stała się ulicą gminną.
W 2016 roku ulica Zaciszna zostanie wyrównana z wykonaniem nowej nawierzchni nieutwardzonej oraz zostanie zainstalowane oświetlenie. W 2017 roku planowane jest wykonanie chodnika dla mieszkańców - od ulicy Turystycznej do osiedla "Sadowa".
Mieszkańcy ulicy Zacisznej poprzez przekazanie działek w pasie drogowym zyskują oświetlenie, utwardzenie drogi i chodnik. Każda droga, która zostanie przekazana na własność Gminy Łomianki zyskuje oświetlenie wraz z utwardzeniem.
Zachęcam do przekazywania działek w pasach drogowych.
Serdecznie dziękuję Wiceburmistrzowi Piotrowi Rusieckiemu i Zarządowi Elmis Dewelopment za owocną współpracę. Dzięki, której mieszkańcy Sołectwa Sadowa będą mogli cieszyć się z poprawy jakości życia.
Mam nadzieję, że planowane działania poprawią jakość Państwa życia w Naszej miejscowości.
Pozdrawiam serdecznie,
Maciej Wroniewski
Według mnie nie można wykorzystywać młodego radnego do takich celów. Radny działa przecież wyraźnie pod dyktando dewelopera, chwaląc się jeszcze, że ma wszystko uzgodnione z wiceburmistrzem Rusieckim. A może to wszystko uzgodnił ktoś inny? Jak radny może pisać, że działka już jest gminna. Czyżby nie znał zasad procedowania w takich sprawach? Dodatkowo deweloper za gminne pieniądze ma obiecane przez Radnego (?) utwardzenie drogi, chodnik, oświetlenie !!! Święty Mikołaj !!!
Radny apeluje ponadto do mieszkańców o przekazywanie działek gminie za darmo, obiecując im wykonanie utwardzenia i oświetlenia. Szok !!! Nasuwa się przy okazji pytanie: czyżby niektórzy właściciele działek drogowych np. w ulicy Chopina otrzymali za nie już sowitą rekompensatę?
Mnie przypomina to klasyczny model słupa. Dobrze, że PiS już wziął się za ściganie takich numerów. W tej sytuacji wróżę rychły koniec łomiankowskiego układu. Mam nadzieję, że ktoś wykorzysta moją informację i doniesie gdzie potrzeba.
Obserwuj wątek
    • drabbu Re: Radny może wszystko !!! 24.11.15, 19:23
      jwc3 napisał: > Według mnie nie można wykorzystywać młodego radnego do takich celów

Młody radny ćwiczy się - tak to delikatnie nazwijmy - w czołobitnej retoryce. To chyba dopiero początki, ale naprawdę jakże obiecujące. I utwardzenie z oświetleniem, no, no.
    • num.ero Re: Radny może wszystko !!! 25.11.15, 08:30
      Zacytuje Dialog Łomianki:
      Wkład Rady Miejskiej w decyzje
      .
      W ciągu roku pracy nie zdarzył się ani jeden przypadek, by
      Rada Miejska wniosła cokolwiek do projektów Burmistrza.
      Nie przyjęto ani jednej poprawki, nie usunięto ani nie dodano
      niczego. Zarówno podczas posiedzeń komisji jak i sesji Rady
      jedynymi osobami wnoszącymi nowe propozycje są radni
      opozycyjni. Miały miejsce dwa przypadki gdy radni z ugru-
      powania rządzącego podjęli dyskusję z przedłożonymi pro-
      jektami. W pierwszym przypadku radna Roszkowska zrobiła
      to na komisji, a na sesji już głosowała zgodnie z większością.
      W drugim przypadku radny Salwowski zdobył się na odwagę
      i... nie wziął udziału w głosowaniu.
      Rada Miejska kosztuje nas
      177 400
      zł rocznie.

Myślę, że radni zależni przegłosowaliby, że Ziemia jest płaska, zgodnie z wolą płatnika diety.
      • ari-vederci Re: Radny może wszystko !!! 25.11.15, 11:36
        Jest takie przysłowie - bierny ale wierny.
        Jeżeli ktoś nie ma pracy 1700 pln to więcej niż zasiłek.
    • 2lanser Re: Radny może wszystko !!! 25.11.15, 08:31
      wydaje mi się że właściwą rzeczą byłoby zapoznać się ze stanem wiedzy jak i karierą ,,naukową,, radnego?
      Być może to nam cokolwiek wyjaśni. Może jakieś dane co do jego dokonań w pozyskiwaniu wiedzy również tej dotyczącej nieruchomości?
      • ananke0011 O rety! 25.11.15, 14:15
        Macie rację, rzeczywiście - Zaciszna to maleńka uliczka na tyłach Fedexu przy Kolejowej, gdzie deweloper pobudował bliźniaki których nie może sprzedać od dłuższego czasu, bo kosztują ponad 700 tysięcy. Tak więc w rzeczywistości na ulicy Zacisznej prawie nie ma jeszcze mieszkańców, bo bliźniaki w większości stoją puste. To na prezenty dla deweloperów mamy pieniądze, a na liceum nie?
    • 4kierowca_bombowca Re: Radny może wszystko !!! 30.11.15, 09:21
      Takich kwiatków jest wiele. Papier przyjmie wszystko.Samoistne pierwiosnki Sadowa, Dziekanowy, Łomianki Dolne i parę innych to jak aktorzy w Rejsie samorodne talenty, naturszczyki.

Jest i będzie wesoło. Władza jest scentralizowana w jednych dłoniach reszta to tło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka