jwc3
24.11.15, 18:42
Z niedowierzaniem przeczytałem informacje zamieszczone w dniach 19 listopada o 18.42 i 20 listopada o 11.21 na facebooku Łomianki Razem o treści:
ULICA ZACISZNA DROGĄ GMINNĄ
Szanowni Państwo,
w dniu 26 sierpnia 2015 roku skierowałem pismo do Elmis Dewelopment Sp. z o.o. w celu pozyskania działek w pasie drogowym ulicy Zacisznej. Pismo zostało pozytywnie rozpatrzone przez Zarząd Spółki i w dniu 16 listopada 2015 roku działki zostały prawnie przekazane Gminie Łomianki. Łączna powierzchnia przekazanych działek to 1089 m2. Tym samym ulica Zaciszna stała się ulicą gminną.
W 2016 roku ulica Zaciszna zostanie wyrównana z wykonaniem nowej nawierzchni nieutwardzonej oraz zostanie zainstalowane oświetlenie. W 2017 roku planowane jest wykonanie chodnika dla mieszkańców - od ulicy Turystycznej do osiedla "Sadowa".
Mieszkańcy ulicy Zacisznej poprzez przekazanie działek w pasie drogowym zyskują oświetlenie, utwardzenie drogi i chodnik. Każda droga, która zostanie przekazana na własność Gminy Łomianki zyskuje oświetlenie wraz z utwardzeniem.
Zachęcam do przekazywania działek w pasach drogowych.
Serdecznie dziękuję Wiceburmistrzowi Piotrowi Rusieckiemu i Zarządowi Elmis Dewelopment za owocną współpracę. Dzięki, której mieszkańcy Sołectwa Sadowa będą mogli cieszyć się z poprawy jakości życia.
Mam nadzieję, że planowane działania poprawią jakość Państwa życia w Naszej miejscowości.
Pozdrawiam serdecznie,
Maciej Wroniewski
Według mnie nie można wykorzystywać młodego radnego do takich celów. Radny działa przecież wyraźnie pod dyktando dewelopera, chwaląc się jeszcze, że ma wszystko uzgodnione z wiceburmistrzem Rusieckim. A może to wszystko uzgodnił ktoś inny? Jak radny może pisać, że działka już jest gminna. Czyżby nie znał zasad procedowania w takich sprawach? Dodatkowo deweloper za gminne pieniądze ma obiecane przez Radnego (?) utwardzenie drogi, chodnik, oświetlenie !!! Święty Mikołaj !!!
Radny apeluje ponadto do mieszkańców o przekazywanie działek gminie za darmo, obiecując im wykonanie utwardzenia i oświetlenia. Szok !!! Nasuwa się przy okazji pytanie: czyżby niektórzy właściciele działek drogowych np. w ulicy Chopina otrzymali za nie już sowitą rekompensatę?
Mnie przypomina to klasyczny model słupa. Dobrze, że PiS już wziął się za ściganie takich numerów. W tej sytuacji wróżę rychły koniec łomiankowskiego układu. Mam nadzieję, że ktoś wykorzysta moją informację i doniesie gdzie potrzeba.