Dodaj do ulubionych

Historia mądrością narodu

10.05.16, 10:56
Informacja pod takim tytułem została zamieszczona na stronie www.lomianki.pl. Szkoda tylko, że lekko zmanipulowana (podobnie zresztą jak data nakręcenia filmu). Na potwierdzenie wklejam kawałek tekstu: „W piątek, 8 maja o godz. 11.50 przed pomnikiem "Bohaterom Poległym w Obronie Ojczyzny 1939-1945" odbyły się uroczystości patriotyczne z okazji 71. rocznicy zakończenia II Wojny Światowej. Na placu licznie zgromadzili się uczniowie, harcerze, mieszkańcy i kombatanci. Obecni byli: Burmistrz Łomianek, Tomasz Dąbrowski, Zastępca Burmistrza, Piotr Rusiecki oraz Przewodniczący Rady Miejskiej, Tadeusz Krystecki.”
W piątek był 6. maja. Czyżby nie chciało się już organizować uroczystości patriotycznych w niedzielę?
Obserwuj wątek
    • tytus_andronicus Re: Historia mądrością narodu 10.05.16, 19:03
      Zrozumiałem że tytuł brzmiał ,,słońce narodu,, i dotyczył naszej przewodniej siły, ale zapewne się przesłyszałem?
      A zresztą, jeżeli jest trójca wszechwładna to raczej nie odleciałem zbyt daleko i nadal trzymamy się wątku.
    • jeser Re: Historia mądrością narodu 10.05.16, 22:44
      jwc3 napisał:
      > Tadeusz Krystecki.”
      > Czyżby nie chciało się już organizować uroczystości patriotycznych w niedzielę?

O czym Ty piszesz, sesje Rady Miejskiej też są organizowane w godzinach pracy
      urzędu i mieszkańców, bardzo często zwoływane w tzw. trybie nadzwyczajnym i do tego z wrzutami w trakcie sesji istotnych uchwał.
      Pan starszy chyba się zagubił w swoim człowieczeństwie. Aa być człowiekiem to nie tylko chodzić w pozycji wertykalnej i nosić sumiaste wąsy, ale głównie odnosić się z szacunkiem do innych czy czuć odpowiedzialność za skutki swoich działań w najbliższej i dalszej przysłlości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka