Dodaj do ulubionych

Wspaniale dodatkowo remont Kolejowej

03.10.17, 10:49
Do wspaniałych inwestycyjnych wiadomości dochodzi frezowanie i zmiana nawierzchni Kolejowej od skrzyżowania z Wiślaną w stronę Dziek Leśnego/Gdańska/.

Czyżby to odpowiedź GDDiK na przeciągający się remont Warszawskiej.
Nie ma co ukrywać będzie bardzo ciasno, deszcz +godziny szczytu+ remont w Łomiankach=
strach się bać.
Dzięki wam moi najdrożsi decydenci za ułatwienia w komunikacji do Warszawy i z Warszawy.
Zresztą jest jesień po co ją spędzać w domu skoro można niczym ludy wędrowne na wozie.
Jedno wiem specjalnie pójdę na wybory i was wykreślę z karty do głosowania.
Obserwuj wątek
    • jwc3 Re: Wspaniale dodatkowo remont Kolejowej 03.10.17, 12:44
      GDDKiA zaplanowała wymianę warstwy ścieralnej ulicy Kolejowej znacznie wcześniej. Prawdopodobnie czekali na zakończenie prac I etapu ulicy Warszawskiej (wg dokumentów przetargowych 15.09.2017). Ponieważ zima zbliża się nieubłaganie, musieli rozpocząć wymianę. Niestety, nasza władza kochana ma inne ciekawsze zajęcia niż informowanie mieszkańców o swoich porażkach. Do przyszłorocznych wyborów wszyscy o wpadkach zapomną. W ostatnią sobotę łomiankowscy włodarze tłumnie stawili się na galę boksu zawodowego. W tego typu galach zwycięzców jest zawsze około 50%. Najważniejsze, że gminny fotograf zrobił wiele zdjęć zadowolonej władzy. Już w najbliższą sobotę kolejne atrakcje. Do Łomianek przyjeżdża cyrk. Oj będzie się działo !!!
      • trewal Re: Wspaniale dodatkowo remont Kolejowej 03.10.17, 13:27
        To tak jakby cyrk przyjeżdżał do cyrku :)
        • 2lanser Re: Wspaniale dodatkowo remont Kolejowej 04.10.17, 09:02
          Jak na razie to ci od wrażeń artystycznych śpią gdy Ci którzy mają zrobić remont Kolejowej pracują.
          U nas w nocy remontowcy maja spać nie zaś remontować jak to robią w GDDiK na Kolejowej.
          Dlatego remont Kolejowej zakończy się w miesiąc gdy u nas? nie wiadomo kiedy przy takim zaangażowaniu w pracę.

Wieczorem wystarczy podjechać na Kolejową i zobaczyć różnice w podejściu do pracy. Tam się coś dzieje gdy u nas ? słabiutko
          A ja się wystraszyłem że będą korki za dnia. Niepotrzebnie porównywałem ze sobą te dwa remonty.
          Ciekaw jestem w jaki sposób wyłoniono oferenta do remontu?

Jak się okazuje w drogownictwie najważniejszy jest czas oraz kryterium drożności. A My mamy teraz poblokowane i rozkopane ulice oraz niezbyt pewne terminy.
          Obstawiam że Kolejowa zostanie wcześniej wyremontowana niż Warszawska.
          Po prostu-FACHOWCY.
          • defleppard1982 Re: Wspaniale dodatkowo remont Kolejowej 04.10.17, 09:58
            Ja bym się nie czepiał.

Kolejową robią tak jak napisałeś FACHOWCY.

My w Łomiankach mamy vice - SPECJALISTĘ OD WSZYSTKIEGO.

PS. Tak naprawdę współczuję wszystkim i poddaję pod rozwagę na kogo oddać głos w przyszłorocznych wyborach. Dąbrowski za nic nierobienie odpada. O przepraszam porobił ścieżki rowerowe, ale trudno nimi jeździć do W-wy.
            • 4kierowca_bombowca Re: Wspaniale dodatkowo remont Kolejowej 04.10.17, 12:07
              Nie rozumiem. Przecież czekamy na tramwaj?
              W nim jak zapowiadano będą uchwyty na rowery.
              Chińczycy już projektują pod nas taką linię na poduszce elektromagnetycznej.
            • markusj77 Re: Wspaniale dodatkowo remont Kolejowej 10.10.17, 07:49
              Trochę to źle o Tobie świadczy, że nie widzisz różnicy między frezowaniem (które wawa ogarnia w weekend), a kompletną przebudową drogi, która zawsze trwa znacznie dłużej.
              Nie zmienia to faktu, że czas remontu Warszawskiej oraz tempo prac jest tragiczne. Ale Twój populizm powinien mieć jednak swoje granice :), chyba że lubisz ludzi traktować jak idiotów, którzy wszystko kupią.
              • 4kierowca_bombowca Re: Wspaniale dodatkowo remont Kolejowej 10.10.17, 08:33
                O mnie żle świadczy? czas trwania i różnice?
                Ej włazidupo chciałem ci oznajmić że Kolejowa w dużej części ma już nową nawierzchnię, niebawem zakończą jej remont, gdy Warszawska jest w pieluchach i jeszcze daaaaleka droga do zakończenia tego ,,remonciku,,

Po prostu kryterium wybory oferenta w przetargach nie zawsze jest cena ale też jego portfolio, jego poprzednie dokonania oraz kapitał zakładowy.

Skutek? Kolejowa robiona jest w nocy pełną parą efekty zaś widać za dnia jadąc swobodnie dwupasmową drogą.
                W Łomiankach możesz co najwyżej przejechać się rowerem................... górskim po muldach by ocenić postęp prac remontowych i czasem dostrzec kilku pracowników/ nie mylić z grupą kilkunastu lub kilkudziesięciu, to samo z zapleczem maszynowym/
                Ale skoro można ciągle przedłużać terminy zakończenia to nikomu nigdzie się nie spieszy.
                Wszak Łomianki są na tyle urocze że można chodzić po nich spacerkiem. Ratusz-boisko do piłki-bazarek-Biedrona-Poczta-dom.

Tylko jak rano dojechać do roboty przez Buraków do Trasy?????

• markusj77 Re: Wspaniale dodatkowo remont Kolejowej 11.10.17, 09:00
                  Ja się zgadzam, że remont Warszawskiej to totalna porażka, jeżeli chodzi o tempo.
                  Chodzi mi tylko, że frezowanie można zrobić w weekend, to to prosta naprawa. Przebudowa drogi jak warszawkiej w weekend nie może być zrobiona. Co nie znaczy, że powinna trwać 3-4 miesiące. Mam wrażenie, że jak budowałem dom to było więcej pracowników niż na przebudowie Warszawskiej. :)
                  Ale masz pewnie rację, jak się patrzy tylko na cenę to tak się kończy. Z drugiej strony - pytanie, ile musiałoby być drożej, żeby to zrobili np. w miesiąc i czy to by się na pewno opłacało dla gminy. Jednak uciążliwość remontu warszawskiej jest nieporównywalna do kolejowej.
                  • 4kierowca_bombowca Re: Wspaniale dodatkowo remont Kolejowej 15.10.17, 11:56
                    Porażka? mało powiedziane. Wczoraj przejeżdżałem kilku robotników bawiących się łopatką w piasku, jeden walec jeżdżący między Wiślaną a Warszawską no i dziura miast pasa drogowego.
                    Niebawem w niej urosną pieczarki.
                    Wracałem natomiast świeżo wyremontowaną Kolejową.
                    Chcieć to jak mówią móc.
                    O co w tym wszystkim chodzi?
                    A może decydenci zastanawiają się czy zrobić wzorem Nowego Światu, deptak-spacerniak????
                    A może na siłę chcą zmusić leniuszków do ,,przesiędnięcia,,/hahaha/ się z auta na rower, tak by mieć towarzystwo do zdjęcia w GŁ?/ tylko ścieżki rowerowe mają szybkie terminy inwestycyjnych realizacji/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka