Dodaj do ulubionych

BikeMaraton - ...i po imprezie

17.04.05, 19:33
Dziś w Łomiankach (a dokładnie na Dąbrowie) miał miejsce pieerwszy w sezonie wyścig rowerów
MTB z ogólnopolskiej serii Liga BikeMaraton. Frekwencja olbrzymia, nie wiem dokładnie ile osób
wzięło udział ale na oko sporo ponad tysiąc. Można było przejachać malowiczą trasę po puszczy
kampinoskiej na dystansie 45 lub 90 km. Nie było zbyt ciężko i większość osób jeżdżących
"czasami" dałaby radę. Dodatkowym bonusem dla mieszkańców naszej gminy była zerowa opłata
startowa (dla innych 60 zł), o czym dowiedziałem się przy kasie. Szkoda, że impreza nie była
bardziej rekamowana, np. na plakatach w mieście bo napewno więcej łomiankowczów wzięło by
udział w tej zabawie. Z kronikarskiego obowiązku dodam, że dystans 45 km wygrał łomiankowicz
Cezary Zamana. Już wkrótce na www.bikemaraton.pl pełne wyniki i zdjęcia z zawodów. Mam
nadzieję, że za rok ponownie Bike Maraton zagości w Łomiankach.
Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: BikeMaraton - ...i po imprezie 17.04.05, 19:55
      Randolffie, jakieś fotki by się przydały do WGŁ, rodzina cię nie fotografowała? ;-)
      • randolff Re: BikeMaraton - ...i po imprezie 17.04.05, 21:43
        Owszem fotografowała, ale analogowo. Jak będę miał w ręku odbitki to ku chwale WGŁ porobię
        skany i podeślę.
    • kmsanczia Re: BikeMaraton - ...i po imprezie 17.04.05, 23:46
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34884,2659512.html
      • randolff Re: BikeMaraton - ...i po imprezie 19.04.05, 22:52
        Są już zdjęcia z niedzielnego maratonu w Puszczy.
        www.bikemaraton.pl/index.php?action=foto&id=01
        Kto nie startował może zobaczyć jak było... i za szykować formę na przyszły rok.
        • logownica Re: BikeMaraton - ...i po imprezie 20.04.05, 09:54
          Które miejsce zająłeś randolfiku, pochwal się :-))
          • randolff Re: BikeMaraton - ...i po imprezie 20.04.05, 13:33
            E, nie ma się czym chwalić. 557 w kategorii open i 149 w mojej kategorii
            wiekowej. Wyczyn to to nie jest ale jestem zadowolony z ukończenia zawodów w
            dobrym stlu.
            • piotr1271 Re: BikeMaraton - ...i po imprezie 20.04.05, 13:54
              557??? To ilu było startujących? Musiały być tłumy. No i może wiesz jaki był
              najlepszy czas? Pozdrawiam
            • logownica Re: BikeMaraton - ...i po imprezie 20.04.05, 14:34
              Tak czy owak - gratulacje, napewno można miec satysfakcje z udziału w takim
              przedsięwzięciu i w takim towarzystwie. Czy był osobny wyścig dla kobiet? Może
              ja się skuszę w przyszłym roku, troche kilometrów mam na karku
              • papirus22 Re: BikeMaraton - ...i po imprezie 20.04.05, 15:49
                Czy duzo było mieszkańców Łomianek, czy jednak przyjezdi, widziałem tylko tłumy
                wracające rowerami w kierunku W-wy
                • randolff Re: BikeMaraton - ...i po imprezie 20.04.05, 23:41
                  He, he, widzę że moje miejsce zrobiło wrażenie :) Ja jednak jestem zadowolony z samego
                  ukonczenia wyścigu. Liga Bike Maraton to jednak spora ogólnopolska impreza, gdzie startują
                  naprawdę dobrzy zawodnicy MTB z całej polski ale też kolarze-amatorzy i każdy kto ma ochotę
                  zmierzyć się z kolegami/koleżankami albo z samym sobą . Jedynym warunkiem jest posiadanie
                  roweru i kasku. Jak podaje Gazeta Wyborcza w edycji łomiankowskiej został pobity rekord
                  frekwencji LBM - startowało ok. 1400 osób. Zobaczcie zresztą na fotki na stronie www, którą
                  podałem wcześniej albo na WGŁ. Start jest oczywiście wspólny dla kobiet i mężczyzn ale klasyfikacja
                  na mecie osobna. Trasa przez Kampinos bardzo malownicza z typowymi dla naszego lasu
                  utrudnieniami: trochę podmokłości, trochę wzniesień, duuuużo wystających korzeni, na których
                  nieźle trzęsie no i piach, piach, piach. Ludzi naprawdę dużo z tego większość z poza Warszawy.
                  Myślę, że większej imprezy rowerowej na Mazowszu w tym roku już nie będzie.
                  • kmsanczia Re: BikeMaraton - ...i po imprezie 20.04.05, 23:52
                    Były jakies wywrotki? Bo na tych korzeniach to chyba nie trudno. I czy do końca
                    jechało się w takim tłumie, czy potem już samotność długodystansowca? :)
                    • randolff Re: BikeMaraton - ...i po imprezie 21.04.05, 00:33
                      Wywrotki podobno były ale ja osobiście nie widziałem. Wyczytalem na forach w zwierzeniach
                      uczestników. Za to sporo ludzi na poboczu zmieniało dętki (to pewnie wina korzeni). A " samoności
                      długodystnsowca" nie doświadczyłem. Przy tej frekfencji cały czas jechałem za kimś albo przed
                      kimś. Więcej było z wyścigu a mniej z maratonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka