Dodaj do ulubionych

Trasa NS jaka ma być

25.04.05, 15:15
Już dzisiaj proponuję zadać pytanie?
Trasa NS , skoro ma być!Jak ma wyglądać, aby być jak najkorzystniejsza dla
nas mieszkańców, aby nie odcinała nas od KPN.
Czy park komunikacyjny jest do zaakceptowania

www.warszawa.gddkia.gov.pl/html/lipiec.pps#1

www.siskom.waw.pl

Czy można ja puścić częściowo w wykopie? Czy robić przejścia dla pieszych i
rowerzystów, czy przejazdy dla samochodów, i w których miejscach, dziś mamy
jeszcze na to szansę, oby tylko nasze władze zdążyły sie tym zająć na czas i
nie gniewały sie na dyrekcję ,ale aby zaczęły z nią konstruktywną współpracę.

Druga cześć czy rozliczyć Burmistrza za obiednice składane mieszkańcom, ze
przeniesie ta trasę na wał, ci ludzie naprawdę mu uwierzyli!
Oczywiście później zajmiemy się rozliczeniem Sokoła za wydatki poniesione z
tego tytułu na przekonywanie mieszkańców zamiast GDDKiA. Opracowanie p.
Użdalewicza, ulotki w skrzynkach, badania telefoniczne, spotkania z
mieszkańcami w trakcie godzin pracy Urzędu, koszty wyjazdów i delegacje,
zatrudnienie w gminie tzw, lobbysty w tej sprawie.

Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: Trasa NS jaka ma być 25.04.05, 15:17
      A niby jak go rozliczysz Papirusie? Jeszcze nie było przypadku, żeby jakiś
      urzędnik oddawał zdefraudowane pieniądze. A ludzie i tak do końca będą wierzyć w
      trasę po wale i nic nie poradzisz. eh :/
      • papirus22 Re: Trasa NS jaka ma być 25.04.05, 15:26
        nie napisałem żeby oddał tylko rozliczył koszty, wydatki, trzeba wszystko
        skrzętnie podliczyc i opublikować, w końcu płacimy podatki i to całkiem
        wysokie. Przykład spalarnia 75 tyś plus wycieczka, koncepcja subcentrum....?,
        koncepcja trasy po wale np. 50 tyś,koncepcja kolejki tej spalinowej ...?
        koncepcja hipermarketu 200tyś.$, wielorybek 20 mln ponad wartość inwestycji,
        przekształecenie spółki wod-kan...? koszty wydawania propagandowej GŁ...? inne
        opracowania, itd. Myślę, że jak sąd nakarze Sokołowskiemu opublicznienie
        dokumentów budżetowych radnym niezależnym to powoli, wszyscy sie dowiemy jak są
        inwestowane nasze pieniądze, a do tego prawo mamy wszyscy, sam chętnie się temu
        przyjrzę, bo mam wrażenie że na opracowania i koncepcje trochę za dużo
        wydajemy.
        • kmsanczia Re: Trasa NS jaka ma być 25.04.05, 15:34
          A mnie to nie wystarczy. Niech pozbawią Sokoła i jego popleczników prawa
          zajmowania stanowisk publicznych związanych z dysponowaniem jakimkolwiek
          budżetem (oprócz własnego;).
    • krzysiom1 Re: Trasa NS jaka ma być 25.04.05, 18:00
      W rozliczanie to raczej niewierzę.
      Proponuje zastanowić się jak zmusić Sokoła do współpracy gminy z Gddkia aby
      nowe drogi były jak najlepesze i jak najmniej uciązliwe dla gminy.
      Pachnie mi tu kolejnym obrażalstwem ,irracjonalnymi pomysłami a nie
      konstruktywną współpracą.
    • bajm-mot Re: Trasa NS jaka ma być 25.04.05, 22:39
      Papirusie, przy Twoim zacietrzewieniu trochę rozsądku! Tunel na bagnie !!!
      Precież całe Łuża, okolice od Zielonej do Konopnickiej od wieków to bagna i
      torfowiska. Pozdrawiam serdecznie.
      • papirus22 Re: Trasa NS jaka ma być 26.04.05, 09:38
        Tak się składa, że na części Łużyc mamy działkę zadrzewioną(mówię o rodzinie),i
        teren kiedys był bagnisty jednak wieloletnie melioracje tych terenów osuszyły
        go w znacznym stopniu, już przed wojną w tym terenie prowadzono gospodarke
        rolną, ba nawet cześciowo jest to dzis kontynuowane, proszę sie przejść w głąb
        Łużyc i odnaleźć to o czym mówię. Poza tym rzuciłem pomysł, koncepcję, tam
        gdzie się da można trasę poprowadzić w wykopie, jeżeli w warszawie kilka lat
        temu udało się wybudować tunel przy wisle, to nie widzę żadnego problemu, aby
        poprowadzić w wykopie nawet obok bagna jeżeli jakiekolwiek istnieje.Sprawdz
        dokładnie przebieg trasy czy przechodzi przez bagno. Nie przypominam sobie ,
        aby poza sezonowymi roztopami śniegów kanałki melioracyjne były napełnione
        wodą. Nie ma tu odrobimy zacietrzewienia a tylko próbuję rozpocząć rzeczową
        dyskusję, a swoją drogą tu apel do mieszkańców Dąbrowy poproście Burmistrzza o
        pismo z dnia 4.04.05 od Dyr Gajerskiego. Jeżeli ktoś się czuje zaatakowany to
        nie takie miałem intencje!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka