Dodaj do ulubionych

Basen w Łomiankach

26.04.05, 13:42
Czy ktoś wie dlaczego wszystkie dzieci które znam nie lubią basenu w Centrum
Integracyjnym?
Każda propozycja skorzystania z basenu oprócz lekcji WF kończy się odmową i
odwiedzinami basenu na Potockiej.
Rozmawiałem już z kilkoma osobami i wszyscy mówią to samo.
W weekendy też jakiegoś wzmożonego ruchu przy basenie niewidać.
Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: Basen w Łomiankach 26.04.05, 14:48
      Bo tam nic nie ma dla dzieci, oprócz mikroskopijnego brodzika i dużej
      zjeżdżalni. A pływanie w tą i z powrotem po dużym basenie to nuda.
      Mój malec na razie nie narzeka, ale ma dopiero 2 latka, więc ma małe wymagania. ;)
      Po prostu dla Łucjana ważniejsze są trybuny, nawet kawałka miejsca nie zostawił,
      żeby można było w przyszłości zrobić jakiś małpi gaj dla dzieciaków. Jak on
      kiedyś za to nie beknie, to nie ma sprawiedliwości na tym świecie. :/
    • elpr1 Re: Basen w Łomiankach 26.04.05, 19:03
      krzysiom1 napisał:

> Czy ktoś wie dlaczego wszystkie dzieci które znam nie lubią basenu w Centrum
      > Integracyjnym?
      > Każda propozycja skorzystania z basenu oprócz lekcji WF kończy się odmową i
      > odwiedzinami basenu na Potockiej.

Bo widzą łapczywe pazury sokoła
      • slavik7 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 11:06
        Od dłuzszego czasu czytam owe forum i nasuwa mi się jedna refleksja - to forum
        winno nazywać się "antyŁucjan"; powiedzcie mi drodzy sąsiedzi, czy wszystko co
        dotyczy Łomianek kojarzy się Wam z burmistrzem, czy nawet ten wątek jest służy
        li tylko do atakowania Łucjana? Czy to, że dzieci nie chcą (wg krzysiom1)
        chodzić na basen jest winą Sokoła? Czy to nie zakrawa na jakąś obsesję? Miast
        dyskutować o problemach lokalnych skupiacie się na atakach. Przecież będą
        wybory i mam nadzieję, że burmistrz zostanie sprawiedliwie rozliczony z
        dotychczasowych rządów. Karta wyborcy będzie narzędziem do oceny Łucjana. A
        czytanie za każdym razem, że Sokół musi odejśc kojarzy mi się z pewnym
        ugrupowaniem w biało-czerwone krawaty. A tak na marginesie - moje dwie córy z
        ogromną ochotą chodzą na basen, powtarzam na basen a nie na jakiś "małpi wodny
        gaj". Pozdrawuiam serdecznie wszystkich forumowiczów.
        • kmsanczia Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 11:20
          Małpi wodny gaj to ogólne określenie jakuzzi, brodzików, małych zjeżdżalni dla
          dzieci itp. miejsc do zabawy, tzw. wodny park. Może zabierz córki na jakiś
          lepszy basen, to będą miały przynajmniej porównanie. Mój sysiek też chętnie
          chodzi na basen, właśnie głównie dlatego, że jest tam mało ludzi - bo chyba
          zauważyłeś że JEST mało?
          A co do ataków na Łucjana, to nikt mu nie zarzuca, że niepotrzebnie wybudował
          basen. Popełnił jednak przy okazji kilka niemałych błędów (tak ON, bo to on
          zarządzał budżetem, planami i to był jego pomysł) i jeżeli nie będziemy o tym
          mówić, to nikt go z tego nie rozliczy.
          • slavik7 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 11:26
            ale szanowna Kmsanczia mówisz nie o basenie ale o parku wodnym; a to są dwa
            różne obiekty; masz rację, że trzeba mówić (acz uważam, że działać byłoby
            lepszym rozwiazaniem) ale nie przy każdym wątku, czy to ma związek z
            zarządzaniem Gminą czy też nie - i na to chciałem zwrócić uwagę.
            • kmsanczia Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 11:38
              Park wodny to obecnie standart i nie chodzi o wielki obiekt, tylko o część
              basenu (obiektu pod nazwą basen, a nie tylko dziury z wodą;) w której znajdują
              się udogodnienia (głównie) dla dzieci. A skoro w Ł. basen to tylko basen, to po
              co ta duża zjeżdżalnia?
              Co do wytykania błędów burmistrza akurat w tym wątku, to być może zareagowałam
              emocjonalnie po przeczytaniu w GŁ nr 8 o tym, że w ICDS-ie oddano do użytku
              kolejną salę - tym razem konferencyjną z pięknymi tapicerowanymi krzesełkami. I
              szlag mnie trafia, że są pieniądze i miejsce na kolejne trybuny - co jak widac
              ma sprowadzać mieszkańców wyłącznie do roli obserwatorów, a nie uczestników.
              Pozdrawiam.
              • papirus22 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 11:55
                Tak obserwatorów, wczoraj pierwszy raz odbyła się tam sesja , nikt nie mógł
                zabrac głosu poza radnymi, jedna Pani jak próbowała, to ją Przewodniczący Mazan
                zaczął atakować, przepychać i grozić - skandal, ale chyba redaktor NŁ zrobił
                zdjęcie, więc będzie dowód. Jako mieszkańcy podpisaliśmy protest przeciwko
                godzinom rozpoczęcia sesji -14.00
                oto tekst:
                "W związku z przesunięciem godziny rozpoczęcia sesji Rady Miasta na godz.
                14.00, mieszkańcy Łomianek żądają zmiany godziny otwarcia sesji na g. 17.00. W
                naszym odczuciu zbyt wczesna pora odbywania się sesji Rady Miejskiej podważa
                III punkt zadania w programie Przejrzysta Polska, do którego miasto Łomianki
                przystąpiło. Mamy na myśli Zasadę Partycypacji Społecznej, a szczególności
                pkt.3.6. mówiący o inicjatywie uchwałodawczej mieszkańców. Naszym zdaniem jest
                to jawne naruszanie tej zasady, ponieważ uniemożliwia się mieszkańcom
                uczestniczenie w sesjach Rady Miasta oraz spełnienia obowiązku wynikającego z
                wyżej cytowanego punktu. Sprawa w naszym odczuciu jest bardzo poważna i jeżeli
                nie nastąpi zmiana godzin skargę skierujemy do organizatora programu
                Przejrzysta Polska."
                • kmsanczia Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 12:00
                  Hy, hy dobre! Pobiliście go jego własną bronią. :)
                  Ale sza, już nic nie piszę w tym wątku o szacownym Ł., bo zostałam ochrzaniona. ;0
            • papirus22 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 11:49
              Drogi Slavik, tak się składa ze forum jest bez cenzury i każdy może wyrazić
              swoja opinię, w przeciwieństiwe do GŁ, która jest cenzurowana i zarządzana nie
              przez Radaktora Naczelnego , ale własnie przez Burmistrza. Na tym forum mamy
              możliwość wypowiedzenia sie, ale równiez dajemy upust negatywnym emocjom
              związanym z funkcjonowaniem Gminy. To Burmistrz podjął decyzję o budowie
              takiego basenu a nie innego, to Burmistrz zadłużył Gminę, i to Burmistrz za to
              odpowiada. I mam nadzieję, że za to odpowie nie tylko przed mieszkańcami. Nikt
              nigdy nie negował potrzeby wybudowania basenu w Łomianakch , ale nikt też nie
              zgadzał się na malwersacje finansowe Gminy i przeszacowanie inwestycji o ponad
              20mln przy budowie tego molcha, co przekłada się na zastój inwestycyjny w całej
              Gminie. Zgadzam się z KM,że zamiast trybun, zawsze pustych na 500 os.,można
              było zrobić coś na wzór parku wodnego, jako dodatkwoa atrakcja. No ale jak się
              robi lewy przetag, gdzie ustawia sie całą machinerie finansową pod Mitex , a
              nie potrzeby mieszkańców to taki jest efekt. Jak chcesz działać to zachęcam
              powstał Komitet Obywatelski Mieszkańców, nie związany z żadna partią, raczej z
              radami osiedlowymi,sołeckimi i grupą mieszkańców. Więcej info znajdziesz
              właśnie tu na forum.
              • slavik7 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 12:08
                Drogi papirus22-ie; oto kolejny przykład pewnej ...hm obsesji - udowadniasz, iż
                GŁ jest "wraża", zarządzana przez burmistrza itp.; czy w mojej opinii była
                jakaś wzmianka o GŁ? Skupmy się na samym wątku a nie doprowadzajmy wszystkiego
                do kwestii złego burmistrza (kto czyta regularnie owe forum, dawno mógł poznać
                zarzuty kierowane w strone Sokołowskiego i jakie jest zdanie na temat GŁ);
                czytając Twoją opinię dochodzę do wniosku, że żyję w "Łomianrusi", gdzie pełnię
                władzy ma "Sokołoszenko" (czy to aby nie przesada?); uważam również, że winni
                odpowiedzieć za 4-letnie zarządzanie gminą wszyscy radni, którzy oczwyiście są
                w większości rządzącej i podejmowali kolegialnie decyzje (nie wierzę aby
                decyzje podejmowane były jednoosobowo); co do działalności w KŁ - nie mówię
                nie, ale chciałbym jeszcze poobserowować Wasze dokonania, które jak mniemam,
                nie będą się koncentrowały na haśle "burmistrz musi odejść" (źle mi się to
                kojarzy)
                • papirus22 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 12:22
                  Masz trochę racji, mam chyba obsesję na tym punkcie, ale jak sięgnę pamięciom,
                  to nie było nigdy tak źle, ani za czasów Burmistrzów, ani wójtów. Jeżeli chodzi
                  o KOŁ to nie ma jeszcze jednoznacznej decyzji, że "Sokół musi odejść",(ja
                  osobiście chciałbym takiego gospodarza jak wójt Czosnowa), widzimy wiele jego
                  nieudolnych decyzji, jak walczy z mieszkańcami, jak skłóca Dąbrowę z
                  Łomiankami, no cóż, czas pokaże, a mieszkańcy na naszych spotkaniach KOŁ
                  podejmą decyzję. Wszystko zaczęło się od przypadkowego przyjscia na sesję,
                  (przyjdz, a się przekonasz, choć dziś nie dostaniesz głosu, wtedy być dostał),
                  i olbrzymiej frustracji mieszkańców, braku zainteresowania ich problemami,
                  zwykłym "olewaniem" ważnych spraw i dzielenie na "my" władza, "oni" motłoch, my
                  wiemy oni są idiotami za których trzeba podejmować decyzję. Nie odpowiadanie na
                  prośby, pisma, zażalenia, wyrzucanie siłą ludzi z komisji, no cóż o tym można
                  pisać, fakty sa niepodważalne i zebrało sie ich całkiem sporo. A Twoje zdanie
                  szanuję, choc o wielu sprawach nie wiesz, bo na pewno nie mógłbyś zachować
                  zimnej krwii.
                  Pozdrawiam
                • papirus22 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 12:33
                  i jeszcze jedno, tak żyjemy prawie jak w Białorusi, spróbuj mieć inne zdanie
                  niż Burmistrz. Cenzura w GŁ, i innych mediach lokalnych-internet, stagnacja
                  inwestycyjna (podczas gdy sąsiedzi czytaj Czosnów się rozwija), siłowe
                  rozwiązania na komisjach (techniczna, wczoraj na sesji), przypomnę kilka
                  miesięcy temu redaktorowi naszych Łomianek wyrwano mikrofon i próbowano usunąć
                  z sesji siłą! celowe zadłużenie Gminy, zabijanie inicjatyw społecznych i walka
                  z nimi, podburzanie mieszkańców Dabrowy na Łomianki Dolne, Kępę Kiełpińską i
                  Kiełpin. Wielka wojna "ojczyźniana" z radami sołeckimi i osiedlowymi, bo chcą
                  coś zrobić, to dlatego powstał KOŁ, przede wszystkim z tych rad.
                  Masz jeszcze wątpliwości? Za wszystko odpowiada Burmistrz wraz ze swoim
                  aparatem .
                  z ciekawostek - chyba wczoraj na sesji ujawniono, ile miesięcznie kosztuja nas
                  rozmowy telefoniczne z wielorybka-ponad 10.000 PLN miesięcznie, czy to nie
                  czasy komuny, " nasze czyli niczyje"!
                  • kmsanczia Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 12:37
                    papirus22 napisał:
                    > z ciekawostek - chyba wczoraj na sesji ujawniono, ile miesięcznie kosztuja nas
                    > rozmowy telefoniczne z wielorybka-ponad 10.000 PLN miesięcznie

Z ciekawostek: kiedyś dwie baby przez pół godziny myły jedną szybkę przy
                    barierce na trybunach. ;)
                    • papirus22 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 14:06
                      Masz racje już wiem na pewno:
                      Usługi pocztowo-telekomunikacyjne ICDS, za okres 10 miesięcy 109.000 zł (ile
                      mogą kosztować znaczki 2000-3000tyś).

• esscort Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 12:53
                  Tez czasem mam wrażenie, że w zasadzie każdy watek "zjeżdża" na burmistrza,
                  często może niepotrzebnie. Ale widać takie tu są opinie. Emocje zwiazane z
                  bezsilnością biorą górę. Slavik7 pisze, że często forum czytuje i że jego
                  zdaniem jest za mało spraw codziennych. Nic nie stoi na przeszkodzie, byś
                  slaviku takie sprawy tu także poruszał.
                  Jeżeli chodzi o rozliczanie, to oczywiscie prędzej czy później to nastapi. Musi
                  powstać bilans rządów obecnej ekipy. Ale nie tylko burmistrza. "Spiasane bedą
                  czyny i rozmowy". Burmistrza i jego zastępców - jeżeli popełnili jakieś czyny
                  niezgodne z prawem - z pewnością dopadnie ręka sprawiedliwości. Radni raczej
                  będą odpowiadali głownie "moralnie" - przed sąsiadami, przed łomiankowską
                  społecznością. Sa jeszcze urzędnicy w gminie, których obowiązują przepisy,
                  procedury itp. Tam są jasne kryteria - co jest zgodne z prawem, co jest
                  zaniechaniem działania, co jest niezgodne z kompetencjami, gdzie mozna było
                  złożyc swój podpis, a gdzie było to niezgodne z prawem, na co można było sie
                  zgadzać, a kiedy należało oficjalnie protestować. Tu jest łatwo zdefinować
                  winę. Parasol ochronny burmistrza, gdy juz będzie byłym burmistrzem (co
                  przecież nastapi) okaże się przedmiotem całkiem dziurawym, niepotrzebnym, a
                  nawet przeszkadzającym.
                  Jestem bardzo daleki od jakichś instynktów zemsty za wszelka cenę, spiskowej
                  teorii dziejów itp., ale uważam, że uczciwe rozliczenie obecnej ekipy (tej z
                  wyboru i tej licznej zatrudnionej w urzędzie) będzie niezbedne z choćby kilku
                  powodów: Sprawdzenie czy społeczne pieniądze były wydawane z godnie z prawem.
                  Jezeli okaże się, że nie, to ukaranie winnych, weryfikacja uczciwosci i
                  kompetencji osób zatrudnionych w urzędzie miasta, ustalenie zdrowych zasad
                  zarządzania społecznymi pieniędzmi.
                  A swoja drogą sokołoszczenko to swietne określenie. Brak kompetencji do
                  zarzadzania powierzonym odcinkiem, megalomania, zadufanie, działania za
                  zamknietymi drzwiami - to cechy wspólne
        • krzysiom1 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 13:03
          Ale ja wcale nie atakuję Łucjana!
          Generalnie go nielubię.
          Po prostu samo tak wychodzi to z tematów które bolą.
          Bo czy nie jest dziwne że na wyśniony basen na który wywalono tyle kasy ludzie
          niechcą przychodzić?
          Dlaczego na basen do Góry Kalwarii czy do Raszyna jeżdżą ludzie z Warszawy?
          Dlaczego tamte gminy potrafią zarabiać na basenie a my bęziemy wiecznie
          dokładać do niego z gminnej kasy?
          To naprawdę nie moja wina!
          • slavik7 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 13:48
            Drogi krzysiom1: (1) ludzie przychodzą na basen - na prawdę sam widziałem na
            własne oczy będąc jednym z owych ludzi (2) jaki to argument "przeciw", że
            ludzie z W-wy jeżdżą na basen do G.Kalwarii czy też do Raszyna, może mają
            bliżej niż do Łomianek ;-) a tak wogóle skąd masz takie informacje (czyżby były
            publikowane dane nt. korzystających z tych basenów?) (3) inwestycja jakim było
            wybudowanie basenu (tak jak inne projekty inwestycyjne) ma swój biznesplan i
            jest przewidziane po jakim okresie będzie on "zarabiał" na siebie (banki, które
            udzielały Gminie kredytu zweryfikowały go gdyby nie był on rzetelny, na pewno
            nie sfinansowałyby budowy), tak więc Twoja obawa o wiecznym dokładaniu do tej
            inwestycji trąci populizmem; a tak na marginesie - ciekaw jestem jak byś
            komentował fakt permanentego najazdu na NASZ basen "gości" z W-wy
            (prawdopodobnie też być utyskiwał). Pozdrawiam serdecznie i życze więcej
            realizmu
            • papirus22 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 14:14
              Slavik, a ty swoje, to nie jest normalne zarządzenie, gdyby Gmina wzięła kredyt
              od banku, to potrzeba biznesplanu, ale jak bierze się kredyt od mitexu , z
              dodatkowym kosztem 20mln, to nic nie trzeba tylko podpisac umowę, resztą zajmie
              się MITEX. Mitex tak zrobił,a później sprzedał dług do Deutsche Banku, wszystko
              odbyło się bez przetargu, bez możliowości wglądu radnych i nas mieszkańców do
              umowy, a pan który doradzał Burmistrzowi siedzi w więzieniu. Przypomnę(Gazeta
              Wyborcza)
              Afera korupcyjna na Uniwersytecie Wrocławskim
              Marcin Rybak, Renata Grochal, ziem, wcz 11-12-2004, ostatnia aktualizacja 10-12-
              2004 20:20
              Prezes kieleckiego Miteksu - jednej z największych polskich firm budowlanych -
              zatrzymany przez funkcjonariuszy wrocławskiej delegatury ABW
              Janusz B. został zatrzymany w czwartek w związku ze śledztwem dotyczącym
              korupcji przy przetargach na Uniwersytecie Wrocławskim. Nasze informacje
              potwierdziła wczoraj rzeczniczka ABW Magdalena Stańczak.
              Mitex w kwietniu 2003 r. wygrał przetarg na budowę gmachu biblioteki
              uniwersyteckiej, inwestycję za 117 mln zł. Prokuratura bada też, czy nie doszło
              do korupcji przy budowie innych uniwersyteckich budów - gmachu Instytutu
              Informatyki i audytorium wydziału chemii. Janusz B. jest szóstą osobą
              zatrzymaną w tej sprawie. Dziś wrocławski sąd ma rozpoznawać wniosek o
              tymczasowe aresztowanie prezesa. W uniwersyteckiej aferze korupcyjnej
              aresztowane są dwie osoby. Jedna z nich to Cezary T. - prywatny przedsiębiorca
              z Gdańska, który jako doradca uniwersytetu przygotowywał m.in. przetarg na
              budowę biblioteki. Według nieoficjalnych informacji prokuratura zarzuca mu
              przyjęcie łapówki. Cezary T. od kilku lat prowadzi firmę zajmującą się
              doradztwem przy zamówieniach publicznych. Przed dwoma laty doradzał m.in.
              gminie Łomianki przy przetargu na budowę centrum sportowego. Wygrał go Mitex.
              Kilka tygodni temu wrocławska ABW przejęła dokumenty dotyczące tej sprawy.
              Cezary T. był również jednym z doradców gminy Reda na Pomorzu w przetargu na
              budowę krytej pływalni. Również ten przetarg wygrał Mitex.
              Biuro prasowe tej kieleckiej firmy nie chce potwierdzić ani skomentować
              zatrzymania prezesa spółki.

• papirus22 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 14:19
                Od roku radni próbuja dowiedzieć sie o koszty utrzymania icds, wszystko okryte
                jest tajemnicą, może jak znasz Burmistrza to sie spytaj chętnie sie dowiem ile
                dokładamy do biznesu. Ale masz rację jakby ktos zrobił Biznes plan to może
                byśmy nie dokładali, a tak finansujemy liceum, które powinno być finansowane
                przez powiat.No cóż nas stać, w końcu mamy wszystko co potrzeba.Powiat do
                liceum dokłada 600 tyś zł, nie wiem czy starcza na wynagrodzenia, a gdzie inne
                koszty?
              • slavik7 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 14:42
                może i jestem upierdliwy ;-) ale nie przekonują mnie argumenty typu - ludzie z
                Warszawy jeżdżą na basen do "gdzieś tam a nie do Łomianek" lub nikt nie chodzi
                na basen bo to nie są argumenty a)rzeczowe b) mijające się z prawdą;co do
                Mitexu - czy samorząd terytorialnu może się finansować poprzez pożyczkę od
                firmy, czy aby nie jest to niezgodne z ustawą o finansach publicznych? Jeżeli
                jest to sprzeczne z obowiązujacym prawem, to dlaczego nie zgłosiłeś tego do
                organów ścigania (a jeszcze lepiej - dlaczego nie uczynili tego radni -
                przecież jeżeli było to przestępstwo to podlegają oni sankcjom karnym - wszyscy
                podejmujący decyzję wraz z komisją rezwizyjną); nie znam tej sprawy tak
                dogłebnie jak Ty ale coś nie chce mi się wierzyć, że wygladało to tak jak
                opisujesz; a załączony test z GW nic nie mówi o przekrętach przy budowie basenu
                (może nieuważnie czytałem?)A swoją drogą też uważam, że budowa
                została "przeinwestowana". Ponadto zamykam swój udział w tym wątku.
                • papirus22 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 15:03
                  W tym, rzecz że może , ale nie do końca, inaczej mówiąc doradca był po aby
                  ominąć ustawę, i tak samorządy mogą się zadłuzyć do 60% rocznego budżetu
                  gminnego, powyżej wchodzi zarząd komisaryczny. Paradoks!- w Łomiankach było
                  zadłużenie 200% budżetu rocznego, czyli 52 mln za ICDS + 18 mln za
                  oczyszczalnię razem ok 70 mln przy ówczesnym budżecie 39mln to jest te 200%.
                  Ustawa o finansach publicznych nie jest zgodna z konstytucją. Dlatego, że
                  Łomianki nie wzięły kredytu bankowego tylko kupiecki, czyli kredyt nie jest
                  wymagalny, bo jest na raty 10x ok.5,2 mln PLN i to jest ta luka, czyli wszystko
                  zgodnie z prawem. Jak by był kredyt bankowy to by nie było Sokoła, a tak jest,
                  cieszy się zdrowiem i nas dalej denerwuje. Czy wielorybek jest bardziej
                  potrzebny niz czysta, zdrowa woda dająca życie? Sam sobie odp. Dodatkowo
                  przepłacił za całą inwestycję ponad 20 mln, bo Mitex wyceniał ją na 32 mln
                  tylko za tą operację i doradztwo trochę sobie doliczył. Ostatecznie dług
                  sprzedał, więc teraz kredyt jest już bankowy, ale wciąż na raty, w zeszłym roku
                  dobrał 8 mln kredytu, aby gmina nie utraciła płynności. Część spłacił i tak
                  sobie kombinuje cały czas. A inwestycje jak leżały tak leżą, to nas boli.
                • krzysiom1 Re: Basen w Łomiankach 27.04.05, 16:13
                  Tak slavik7 jesteś upierdliwy!
                  Tak zrobiłem badania wśród rówieśników mojego dziecka uczęszczających do
                  gimnazjum nr.1 w ŁOMIANKACH.
                  Niespotkałem ani jednej pozytywnej opini na temat basenu.
                  Może są rozbestwieni bo chodzili na inne baseny i mają porównanie oraz swoje
                  zdanie?
                  Jestem z Warszawy więc wiem gdzie bywają moi znajomi.
                  Jednocześnie muszę się przyznać że byłem fanem budowy Centrum(syn w wieku
                  gimnazjalnym)ale to co powstało trochę mnie załamało.
                  I powtórzę jeszcze raz.
                  To nie moja wina że Centrum wygląda tak jak wygląda!
                  A młodzież jak wieczorami stała za mym płotem lub siedziała w samochodach tak
                  stoi i siedzi.
                  • kraina_lesnych_ludkow Re: Basen w Łomiankach 31.03.15, 22:34
                    Witam,
                    wiem, że wątek stary, ale mam nadzieję dowiedzieć się jak wygląda aktualnie obłożene basenu. Czy jest szansa w tygodniu około godziny 20 popływać? Tylko i wyłącznie pływać, żadnych ekscesów rodem z parku rozrywki:) Ile osób na torze.
                    Będę wdzięczna za odpowiedzi!
                    Pozdrawiam.
                    • tytus_andronicus Re: Basen w Łomiankach 01.04.15, 09:05
                      Popływać to możesz już po dobranocce czyli 19.00.
                      Również od rana do 15.00. Pomiędzy tymi godzinami nie ma szans.
                      Wtedy są prywatne lekcje i obłożenie torów to 5-7 osób na tor.
                      • kraina_lesnych_ludkow Re: Basen w Łomiankach 01.04.15, 09:34
                        Rozumiem, że już wtedy jest luźniej na torach? To znaczy, że nie tylko jest mniej zajęć zorganizowanych lub nie ma ich wcale (widziałam grafik na stronie) ale że na wolnych torach jest w miarę luźno? Super! Dzięki!
                        A czy basen honoruje karty Multisport? Tej informacji nie mogę nigdzie znaleźć...
                        • lea228 Re: Basen w Łomiankach 01.04.15, 16:36
                          honoruje, i doradzam porządnie się opłukać i nosić klapki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • kraina_lesnych_ludkow Re: Basen w Łomiankach 02.04.15, 00:04
                            > honoruje, i doradzam porządnie się opłukać i nosić klapki!!!!!!!!!!!!!!!!!

że AŻ TAK źle?
                            • catalabamaa Re: Basen w Łomiankach 02.04.15, 00:40
                              Bez przesady ... Cora chodzi z Dziadkiem, chodzil Syn, chodza znajomi i nikt do tej pory nie uskarzal sie na jakies chorobska ......
                              • lea228 Re: Basen w Łomiankach 02.04.15, 18:44
                                ja tylko doradzam, niestety ale moja córka i część jej rówieśników nabawili sie na stopach kurzajek i to nie po jednej ale po kilka ( z 8 ro na 18 chodzacych na basen) w klasie 1, oraz na całą klase 5 miało mięczaka zakaźnego (a może i wiecej dzieci nie wiem bo tyle sie zgłosiło), a z powietrza się nie wzięło, syn był pare razy i walczymy od roku z mięczakiem zakaźnym, klapki i mydło nie bolą;)
                              • anonymous6 Re: Basen w Łomiankach 03.04.15, 23:42
                                9 na 10 osób nie wychodzi pod prysznic przed wejściem do basenu. No i obowiązkowo trzeba wejść do basenu w tych wsiowych lancuszkach i dżi szokach.
                                • ari-vederci Re: Basen w Łomiankach 04.04.15, 11:00
                                  No dobrze, ale po co się czepiasz łańcuszków. Nie od dzisiaj wiadomo że tlenki
                                  metali szlachetnych działają również antyseptycznie/tlenek srebra/, no chyba że są zrobione ze ,,złota głupców,,/stop miedzi z czymśtam/

No i co to dżi szok, nie Łapię?.
                                  Swoją drogą należy się myć minimum raz dziennie/nawet by wesprzeć ZWiK i czerwoną gazete/.
                                  No i koniecznie prysznic/jajeczka również/ przed wejściem na basen.
                                  Koniecznie też żądam mydła w płynie w męskim prysznicu/był ale sie ostatnio zmył wraz z dozownikiem/.
                                  • lomfan Re: Basen w Łomiankach 04.04.15, 20:22
                                    Niestety nie jest za czysto na naszym basenie, ale myślę, że spora w tym zasługa jego wieku. Trochę już stoi a jedyne co wymieniali to woda w basenie, bo do tego zmuszają przepisy. Jak ktoś dostał narożną szafkę to wie w jakim są stanie (dziurawe, rozsypujące się od wilgoci, z niejednym grzybem)
                                    Prysznice też wydaje mi się, że przydałby im się mały remont. Dobrze działa chyba tylko jeden, reszta tak, że ledwo co z nich leci. Dozownik z mydłem jest już tylko przy umywalkach.
                                    • anonymous6 Re: Basen w Łomiankach 04.04.15, 20:48
                                      Jak naród niedomyty to trudno aby basen był czysty.
                                  • anonymous6 Re: Basen w Łomiankach 04.04.15, 20:50
                                    Casio G-Shock. Gania jeden z drugim caly tydzień z zegarkiem na ręku a potem cyk i do basenu. Obrzydzenie!!!!!
                                    • lomfan Re: Basen w Łomiankach 04.04.15, 23:23
                                      Ja mam jeszcze jedno ale do ludzi korzystających z naszego kompleksu.
                                      Jak chcecie chodzić na saunę to zapoznajcie się z ogólnymi zasadami jakie panują w takim miejscu. W Łomiankach nie ma czegoś takiego jak kultura saunowania, jest masakra.
                                      Ludzie wchodzący w strojach to tragedia. Siadający na deskach, zamiast na ręczniku. Jedna wielka tragedia.
                                      Staram się wyłapywać takie godziny, kiedy ludzi tam jest jak najmniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka