Dodaj do ulubionych

Lotnisko w Modlinie

05.07.05, 13:45
Lektura ostatniej GŁ jest porażająca! Nasza władza kochana gminna "dostrzegła
i pochyliła się" nad utrudnieniami komunikacyjnymi, jakie powstaną w związku
z funkcjonowaniem lotniska w Modlinie. Podobno nawet są "za przyspieszeniem"
budowy obwodnicy Łomianek! Nie wiarygodne, że tak szybko powiązali ze sobą
fakt rychłego otwarcia tegoż lotniska z tym, że trzeba będzie tam jakoś
dojechać z Wawy. A perspektywy są takie - też z tejże GW - że otwarcie
lotniska w Modlinie podwoi (tak, tak) PODWOI ruch tranzytowy przez Łomianki.
Comments?
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: Lotnisko w Modlinie 05.07.05, 14:01
      Wg najnowszych informacji- tak szybko lotniska nie będzie.
      Urząd Zamowień Publicznych nie zgodził się na wybór z wolnej ręki firmy mającej
      przeprowadzić remont pasa startowego.
      Należy zorganizowac przetarg itp, itd.
      Przewoźnicy również zapowiedzieli że właśnie wprowadzaja rozkład lotów
      obowiązujący do końca roku i nie przewidują w nim Modlina.
      • piotr1271 Re: Lotnisko w Modlinie 05.07.05, 14:35
        krzysiom1, nie będziemy się sprzeczać o te parę miesięcy, góra rok kiedy na
        budowę obwodnicy potrzeba kilku lat. Warto?
    • papirus22 Re: Lotnisko w Modlinie 05.07.05, 14:48
      Na szczęście trwa modernizacja drogi NDM-Jabłonna (rozpoczynają pracę nad
      obwodnicą Jabłonny w kierunku Legionowa), więc część ruchu będzie miałą wjazd
      do W-wy łatwiejszy, część ruchu pójdzie tamtędy, kiedyś na stronie GDDKiA
      wyczytałem że 2007-8 roku odcinek naszej E7 z Czosnowa do węzła Kiełpin będzie
      ekspresowy, a w 2009-10 kończą trasę Mszczonowska od węzła Kiełpin w kierunku
      Konotopy(węzeł A2). Dodatkowo mają modernizować e-7 do Warszawy tylko nie wiem
      kiedy. Z kolei czytałem artykuł że lotnisko da ok. 20.000 miejc pracy, to jest
      plus a minus to, że Ci ludzie będą musieli tam dojechać. Niestety Łomianki się
      zapełniają tymbardziej należy chronić to co jeszcze nie jest naruszone i ma
      szansę takie pozostać.
      • e-legionowo Re: Lotnisko w Modlinie 05.07.05, 15:02
        papirus22 napisał:

> Na szczęście trwa modernizacja drogi NDM-Jabłonna (rozpoczynają pracę nad
        > obwodnicą Jabłonny w kierunku Legionowa), więc część ruchu będzie miałą wjazd
        > do W-wy łatwiejszy, część ruchu pójdzie tamtędy, kiedyś na stronie GDDKiA
        > wyczytałem że 2007-8 roku odcinek naszej E7 z Czosnowa do węzła Kiełpin
        będzie
        > ekspresowy, a w 2009-10 kończą trasę Mszczonowska od węzła Kiełpin w kierunku
        > Konotopy(węzeł A2). Dodatkowo mają modernizować e-7 do Warszawy tylko nie
        wiem
        > kiedy. Z kolei czytałem artykuł że lotnisko da ok. 20.000 miejc pracy, to
        jest
        > plus a minus to, że Ci ludzie będą musieli tam dojechać. Niestety Łomianki
        się
        > zapełniają tymbardziej należy chronić to co jeszcze nie jest naruszone i ma
        > szansę takie pozostać.

niestety nie bylbym takim optymista, prace przy obwodnicy jablonny zaczna sie
        dopiero we wrzesniu z powodu 5 upartych wlascicieli dzialek, nastepna kwestia,
        to nieszczesne chyba 500m obwodnicy ktora ma przebiegac na terenie Warszawy, a
        ktorych Kaczor nie zamierza modernizowac dopuki nie bedzie robionych
        przygotowan pod most polnocy, a jak wiemy most ma obsowke o kilka-kilkanascie
        miesiecy czyli przebudowy Modlinskiej na terenie Warszawy mozemy spodziewac sie
        ok 2007/2008 roku
        jakies pytania? ja nie mam:(
        • papirus22 Re: Lotnisko w Modlinie 05.07.05, 15:49
          ok
          czyli problem będzie rozwiązany około 2010 roku, a do tej pory jakoś będzie...
          • piotr1271 Re: Lotnisko w Modlinie 05.07.05, 16:18
            Gdyby było "jakoś" to nie byłoby tak źle. Jeszcze raz: dwa razy tyle samochodów
            co obecnie będzie się przewalać się przez Łomianki. Poranny korek na trasie
            gdańskiej będzie się zaczynał chyba w Palmirach. Moim skromnym zdaniem póki co
            wystarczyłoby poprawić parametry Brukowej i przedłużyć ją do Estrady. Z racji
            rychłej (zapewne) budowy hipermarketu taka inwestycja poprawiłaby również
            dojazd do niego od strony południowej, bez generowania ruchu przez sam środek
            Dąbrowy (tj. przez ul. Partyzantów i Akacjową).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka