Dodaj do ulubionych

KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY

01.12.05, 19:12
Ostatnie dwa wątki "Co czytający myślą.." i "Łomianki przyszłości" rozgrzały
dyskusję.To bardzo dobrze,czytam ją z zaciekawieniem.Tyle,że szczególnie
"nowym"forumowiczom brak jest dokładnego rozeznania sytuacji.I stąd
nieporozumienia i dlatego Papirus wraca się do spraw znanych większości od
paru lat lub paru miesięcy.Proponuję więc:
1.Czytajcie biuletyn KOŁ (www.lomiankiko.net) a na pytania telefoniczne służę
z chęcią wyjaśnieniami.Trudno wszystko wyjaśniać na forum za każdym razem od
nowa.
2.Widzę,że Kmsanczia bardzo sprawnie linkami wyławia różne historyczne wątki.
Bardzo Jej za to należy podziękować.
3.Pierwszy sukces KOŁ-u to wyrok w/s udostępnienia dokumentów finansowych
Urzędu Miasta,które były utajnione.Sprawa trwała rok.Jeśli burmistrz odwoła
się,to znaczy,że jest jeszcze gorzej niż przypuszczamy.Sprawę powyższą
założyl w Sądzie i Prokuraturze przew.klubu radnych niezależnych
p.W.Pszczółkowski.
Trzeba jednak wiedzieć,że ocena zawartości dokumentów zajmie parę miesięcy.
4.Określiliśmy,że podstawowym zadaniem KOŁ przed wyborami jest doprowadzenie
do świadomości mieszkańców Łomianek prawidłowej oceny sposobu zarządzania
miastem.Odbyły się 3 zebrania ogólne mieszkańców,rozprowadzono 2 x 2000 egz.
biuletynu poprzez zarządy osiedli lub metodą wrzucania do skrzynek poczto-
wych.
5.Równocześnie apelowaliśmy do burmistrza,aby nie pogłębiał kryzysu finansów:
- żadnych nowych kredytów
- wstrzymanie zakładania spółki wodnej,która podraża koszty eksploatacji
sieci wod.-kan.
- rezygnacja z budowy Centrum Rowerowego
- radykalne ograniczenie wydatków
Te apele okazały się bezskuteczne.
6.Pierwszą i najważniejszą sprawą nowych władz powinna być reorganizacja za-
rządzania miasta i radykalne zmniejszenie wydatków budżetowych.Wszystko za-
czyna się od pieniędzy.Uważamy,że w budżecie miasta można zaoszczędzić ok.
10 mln na inwestycje wod.-kan. i drogi.
7.Próbowaliśmy odzyskać obiecane dotacje na ICDS (ok.11 mln zł).Okazało się,że
takich obietnic nie było!!!
8.Równolegle powinno się zacząć skutecznie interweniować w/s dotacji z Unii.
Wniosek został złożony przez burmistrza dopiero w połowie 2004 po naszych
publicznych wystąpieniach,że to jest SKANDAL przerwanie inwestycji wod.-kan.
Wniosek opiewa na ok.80 mln zł.które najpierw trzeba wydać z własnych
funduszy lub specjalnych kredytów nie zaliczanych do długu publicznego.
9.Biorąc pod uwagę obecne zadłużenie
miasta ponad 50 mln zł,zakończenie spła-
cania kredytów i budowy sieci wod.-kan w całym mieście można zakończyć za
15 lat.W tym też czasie powinno się zakończyć budowę i remont dróg i ulic.
10.Niestety,na jakieś inne inwestycje (jakieś centrum itd) nie ma szans.Co nie
znaczy,że różne poczynania organizacyjne dla poprawy komfortu mieszkańców
można i trzeba prowadzić równolegle.
Obserwuj wątek
    • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 19:34
      Szanowny Panie - jeśli mój wątek uznał Pan za "wywołanie do tablicy" KOŁ
      (skrótu nie rozszyfruję, bo pierwsze słyszę tu o takiej organizacji) to jest mi
      przykro. Znaczy to, że do tek pory Pańskie stowarzyszenie (nieformalna
      organizacja?) nie widziała porzeby dialogu z mieszkańcami, a teraz po
      przeczytaniu sporej liczby postów uznał Pan, że wartoby się przypomnieć i
      pochwalić. Tak to odbieram. Cóż, politycy i stowarzyszenia zwykle kryją się w
      przyjemnym cieniu i pojawiają, niestety, tylko "wywołane do tablicy". Proszę
      mnie wyprowadzić z błędu, jeśli się mylę.
      • esscort Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 19:49
        Frags, daj spokoj, chcesz rozmawiać, czy popisywac sie zlośliwosciami i obrażać
        innych? Mozna odnieść wrażenie, ze to drugie. A za chwile napiszesz, że ktoś
        cię szykanuje itp. Przypominam, że bodajże wczoraj braleś udzial w dyskusji w
        watku o KOŁ, zresztą na temat KOL tez sie gdzieś tutaj wypowiadaleś.
    • janek9912 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 19:48
      Nie jestem zwolennikiem ani sympatykiem żadnego KOŁ,i nie jest to forum chyba
      tubą KOŁ, a Przczułkowski jest z tego co pamiętam "asamitnym kapeluszem" więc
      czemu przypisujecie sobie jego sukces.
      • esscort Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 19:55
        janek9912 napisał:

> Nie jestem zwolennikiem ani sympatykiem żadnego KOŁ,

OK. Dzieki za informacje. Teraz juz wiemy.
        ---------------------------------------------
        i nie jest to forum chyba tubą KOŁ,

Pewnie, że nie jest. Żadne otwarte forum nie jest niczyją tubą, bo każdy tu
        pisze to, co chce. Może pisac ktos z KOL, może pisać burmistrz lub jego
        zastepca, może pisać janek9912
        -----------------------------------------

a Przczułkowski jest z tego co pamiętam "asamitnym kapeluszem" więc
        > czemu przypisujecie sobie jego sukces.

A tego to juz kompletnie nie rozumiem. O co chodzi z tym kapeluszem i
        przypisywaniem sukcesu?
        • janek9912 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 20:12
          Od czasu moherowej koalicji (PIS, Samoobrona, LPR) członkowie Platformy
          Obywatelskiej nazywani są aksamitnymi kapeluszami.
          Przczułkowski jest przewodniczącym łomiankowskiej Platformy.
          • esscort Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 20:16
            OK, rozumiem, ale czy to cos złego, ze ktos należy do PO?
            • janek9912 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 20:24
              Oczywiście że nie, przecież nigdzie nie napisałem że to jest coś złego
      • pencroff Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 21:42
        janek9912 napisał:
        > Nie jestem zwolennikiem ani sympatykiem żadnego KOŁ,i nie jest to forum chyba
        > tubą KOŁ, a Przczułkowski jest z tego co pamiętam "asamitnym kapeluszem" więc
        > czemu przypisujecie sobie jego sukces.

Ale przede wszystkim synku, nim napiszesz coś jeszcze, zwłaszcza o tak
        dorosłych sprawach jak przynależność do partii politycznych, naucz się
        koniecznie zasad prawidłowej pisowni nazwisk polskich. Polecam słownik
        ortograficzny w wydaniu dla uczniów kl. III szkoły podstawowej.
    • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 19:51
      To nie złośliwość, tylko stwierdzenie faktu.
      • kmsanczia Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 20:27
        Frags tu masz dokumentację obecności przedstawiciela KOŁ na forum.
        Zaczęło się w kwietniu od zaproszenia na kawę...
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=22796872&a=22796872
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=22716290&a=22716290
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=22913672&a=22913672
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=22986758&a=22986758
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=22986628&a=22986628
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=23161689&a=23161689
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=23009795&a=23070434
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=23034180&a=23034180
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=23027256&a=23027256
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=23085332&a=23085332
        • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 20:44
          Ok, dzieki, przejrze jutro bo jak widzę sporo tego i trzeba się spokojnie
          rozejrzeć.
        • brycezion Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 20:49
          Kmsanczia-Dziękuję Pani za te linki.Dzięki nim znalazłem jeden post,którego
          potrzebowałem,a nie wiedziałem czy drukowały go "Nasze Łomianki",czy pisałem na
          forum,czy też tylko chciałem napisać.
        • papirus22 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 20:52
          Nie jestem jasnowidzem, ale ciekawiło mnie kiedy ktos z tzw, GTW, pojawi się na
          forum, nie wiem jak wy, ale ja jako przyszły szef wywiadu czuję pismo nosem.
          Odnosze wrażenie, że w jakies części ten atak nastapił. Oni sa wszędzie tam
          gdzie się cos dzieje, chca to zabic, przejąc kontrolowac, unicestwic, zgladzić.
          Przykłady proszę bardzo, chęc kontroli nad radami osiedlowymi, jak się nie dało
          to wstrzymali wybory, kontrola nad szkołami i nauczycielami, nie będe już pisał
          o Krzysiomie i sprawie nauczycielki, ale chodzi również o SP w Dziekanowie, mam
          tam koleżankę, kontrola nad niewygodnym, bo nie politycznym KS Łomianki,
          kontrolowanie i obserwowanie wszystkich stowarzyszeń liczących się w Łomiankach-
          oczernianie ich członków, kiedys był klub rugby, jak był podporządkowany
          dostawał olbrzymie dotacje z gminy(pomimo, że nie miał tu zadnej historii), jak
          chciał niezalezności, został zlikwidowany. No cóż siła zła jest olbrzymia, a
          chęć kontroli nad wszystkimi ujawnia aparat zła, jaki ogarnął naszą gminę, ci
          którzy objawiają prawde o nepotyzmie, powiązaniach rodzinno-biznesowych są
          szykanowani, np. redaktor NŁ. Z tym złem przyszło lub przyjdzie nam się
          zmierzyć również na forum, to tylko kwestia czasu, przyjda w sposób mniej lub
          bardziej zorganizowany. Zawsze znajdzie się ktoś kto dla swoich własnych
          interesów zaprzeda duszę, byle tylko na cos się załapać, w tym całym
          okrucieństwie sa jednak osoby nie dające się złamać i warto te osoby wspomóc,
          dla uzdrowienia sytuacji w naszej małej ojczyźnie. Niby nic z tego nie będziemy
          mieć żadnych korzyści , a jednak może własnie dla idei wybrania normalnego,
          uczciwego człowieka warto się potrudzić. W łomiankach nie ma żadnej demokracji,
          no chyba, że demokracja ludowa.
          Cóż może i mam taką obsesję, ale to wynika z faktu ze im więcej wiesz tym
          wiecej zagadek, wszytko się układa cos z czegoś wynika...
          • brycezion Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 21:49
            Papirus-napisałeś: "Nie jestem jasnowidzem..."Chyba jesteś.Początkowo
            myślałem,że to tylko brak informacji,niewiedza. Teraz zgadzam się z Tobą.Esscort
            napisał:
            forum jest otwarte,każdy może pisać.Oczywiście,niech piszą.Ale nie dajmy się
            wciągnąć w jałową dyskusję czy pyskówkę.Nie przekonasz kogoś kto nie chce ciebie
            słuchać.Róbmy swoje.
            A napewno nie daj się usunąć z forum prostymi zagrywkami.
        • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 20:54
          kmsanczia. Przeczytałem pobieżnie. Nie ufam temu człowiekowi. Założył
          Stowarzyszenie, ale czy je zarejestrował? Jaki jest jego statut i cel? Po co je
          złożył? Chce zmian? Deklaruje kilkakrotnie, że nie chce władzy i nie chce być
          burmistrzem, po co więc to robi? Jaki ma cel w postponowaniu swojego dawnego
          sojusznika - mam na myśli radnego, którego opisuje jako łodego i
          niedoświadczonego? Nie ufam mu tym bardziej, że do dyskusji nad przyszłościa
          Łomianek włączył się nie jako jeden z głosów - pomysłodawców, ale jako ktoś,
          kto przypomina swoje zasługi. Jakby poczuł się zagrożony. Nie ufam mu,
          powtarzam i mówię to Tobie, bo dostawałem od Ciebie spokojne i stonowane posty,
          z których wiele się dowiedziałem.
          • papirus22 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 21:11
            Frags wyluzuj, chyba nie boisz sie bryceziona, wyglądasz jakby do kotła z
            diabłami wpadł ksiądz ze swięcona wodą, ogarnęla cię nagle panika. Po co
            obrażasz spokojnego człowieka. Tym bardziej, że go nie znasz jak zdażyłem
            zrozumieć?
            • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 21:13
              Nie znam Papirus, ale mnie zdenerwował. Zamiast pomysłów przypomina swoje
              zasługi, niby że się czuje "wywołany do tablicy", potem pisze, że wywoływanie
              napięcia to jakaś tajemnicza "akcja". Wygląda, jakby on zam się czuł zagrożony.
              • papirus22 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 21:24
                Sorry, tu sie z Tobą nie zgadzam po pierwsze akurat mam takie samo zdanie
                jezeli chodzi o "akcję", bo niby skad nagle tyle osób i to tak aktywnie
                broniacych b. to nie przypadek, nie ma przypadków. Poza tym nagle się
                zdenerwowałeś, bo ktoś napisał że cos zrobił to bardzo dobrze, ze komus się
                chce społecznie zajmować tymi sprawami, że zbiera informacje o problemach od
                mieszkańców i je krok po kroku realizuje, co więcej spowiada się ze swojej
                działności- to jest przykład jak każdy z nas powinien się zajmowac sprawami
                społecznymi. zbierac uwagi, realizować, referować co udało się zrobić. Nie on
                sie czuje zagrozony tylko Ty, nie wiem naprawdę czym, nie rozumiem, jestes od
                wczoraj i masz wymagania kto powinien tu pisać, kto ma tu rządzić, kogo "nie
                chcemy", sorry to jest forum niezalezne, a nie gminne centrum informacji, gdzie
                rządzi burmistrz, nikt nigdy nie będzie go kontrolował, no chyba, ze wykupi
                agorę. Przestajesz mi sie podobać, i Twoje pomysły też, jeszcze raz nie masz
                prawa obrazac nikogo, szczególnie ze jest tu dłuzej, jeszcze trochę, a a kazesz
                wywalic mnie bo piszę o burmistrzu. Wiesz co jeszcze cos, powstało nowe forum
                to od reklamy, czy nie jest tak, że którys z Was jest z nim związany i trochę
                rozżalony, że tak mało macie wpisów, i czy nie jest tak ze ktos z Was, może nie
                ty, załozył tamto forum bo to jest zbyt anysokołowe. Wysililcie się na prawdę
                choc raz!!!
                • papirus22 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 21:29
                  i jeszcze cos, jezeli wczoraj ktos twierdził, że to forum jest napastwliwe,
                  polityczne i antyb. to mam wrażenie, że dzisiaj jest dwa razy gorsze niz bylo
                  wczoraj, i jeszcze bardziej znichęca do czytania.
                  koniec odbioru
                • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 21:55
                  Papirus, kiedy ja Cię kazałem, czy chciałem wywalić? Nawet nie wiem jak to
                  zrobić, bo to pierwszy przypadek, kiedy się zainteresowałem jakimkolwiek forum.

Zdenerwowałem się, bo nie lubię jak ktoś nagle wstaje i wymienia swoje zasługi.
                  Może nie mam racji, istotnie.

Kiedy pisałem, kto ma tu pisać??? Nie przypomianm sobie takiego listu.

Kiedy broniłem burmistrza????

Czy Ty mnie z kims nie pomyliłeś?

Też mi się przestajesz podobać.

• frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 21:14
              Poza tym Papirusie, to ten mój cholerny popędliwy styl wypowiadania się.
          • kmsanczia Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 21:45
            Frags dzięki za ostrzeżenie, będę się mieć na baczności. ;)
            Tak się składa, że na początku też rzuciłam się na KOŁ - co właściwie zrobili,
            dlaczego krytykują a nie proponują, niech wezmą i uzdrowią Łomianki, a nie
            gadają po próżnicy.
            Minęło trochę czasu i mój zapał nie tyle zmalał, co raczej ostygł. Nic się na
            siłę i na gwałt nie zrobi, najpierw trzeba przekonać nieprzekonanych, namówić
            ich do uczestniczenia w życiu miasta, udowodnić że coś mogą. Komitet Obywatelski
            to coś jakby samozwańczy rzecznik mieszkańców. Chyba, że się mylę.
            • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 21:57
              Ok, rozumiem. popatrzę pokojnie, może się przekonam. Powinienem pewnie kiedyś
              przyjść na jakieś spotkanie tego KOŁ-a.
            • brycezion Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 22:11
              Kmsanczia napisała:"KOŁ to coś jakby samozwańczy rzecznik mieszkańców.Chyba,że się
              mylę".
              Myli się Pani w pewnym sensie.Jesteśmy zarejestrowanym stowarzyszeniem,statut może
              Pani przeczytać na stronie KOŁ (niestety jeszcze niedoskonałej) i działamy wg.
              niego.Należy do nas ok.60 osób,w tym paru przewodniczących zarządów osiedli i
              sołectw.Stowarzyszenie jest apolityczne,nikogo nie pytamy o przynależność
              partyjną.Są członkowie z PO, czy z innych partii-nie wiem.Są to mieszkańcy!
              • krzysiom1 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 22:17
                Dobrze sanczia KOŁ określiła.
                Potrzebne jest takie miejce w stylu Hyde Parku.
                Szkoda że spotkania KOŁ są ignorowane przez nasze władze i jej zwolenników.
                Wyglądałyby na bardziej obiektywne ale to nie wina KOŁ że jest jak jest.
              • kmsanczia Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 22:24
                brycezion napisał:
                > Myli się Pani w pewnym sensie.

###Celem Stowarzyszenia jest wypowiadanie się w sprawach publicznych
                dotyczących mieszkańców Łomianek.
                Zadania Stowarzyszenia są następujące:
                1. Zbieranie informacji od mieszkańców Łomianek o ich problemach i potrzebach
                związanych z funkcjonowaniem poszczególnych referatów Urzędu Miasta i Gminy
                Łomianki.
                2. Informowanie mieszkańców Łomianek o istotnych problemach przed którymi stoi
                nasze miasto i gmina.
                3. Interwencje u władz administracji samorządowej i centralnej oraz innych
                organów państwowych w sprawach niemożliwych do załatwienia na szczeblu lokalnym.###

Tak bardzo chyba się nie pomyliłam z tym rzecznikiem? ;) Samozwańczy w tym
                sensie, że NIE narzucony przez władze czy urzędników, tylko powstały
                spontanicznie i działąjący społecznie W INTERESIE MIESZKAŃCÓW.
          • esscort Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 01.12.05, 23:40
            frags napisał:

Deklaruje kilkakrotnie, że nie chce władzy i nie chce być
            > burmistrzem, po co więc to robi?

Wiem, że to ci się nie mieści w głowie, ale wierz mi, że są ludzie, którzy coś
            robią nie dla władzy i nie dlatego, by być burmistrzem. Powiem wiecej - takich
            ludzi jest dosyć sporo.
            • makim1 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 01:31
              Takich ludzi jak brycezion i takie organizacje jak KOŁ musimy wspierać bo
              podejmuja próby kontroli "obecnie panujących" którym sie wydaje że mogą wmówić
              mieszkańcom Łomianek wszystko co chcą.
          • lolaxyz Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 09:24
            frags napisał:

> kmsanczia. Przeczytałem pobieżnie. Nie ufam temu człowiekowi. Założył
            > Stowarzyszenie, ale czy je zarejestrował? Jaki jest jego statut i cel? Po co
            je
            >
            > złożył? Chce zmian? Deklaruje kilkakrotnie, że nie chce władzy i nie chce być
            > burmistrzem, po co więc to robi? Jaki ma cel w postponowaniu swojego dawnego
            > sojusznika - mam na myśli radnego, którego opisuje jako łodego i
            > niedoświadczonego? Nie ufam mu tym bardziej, że do dyskusji nad przyszłościa
            > Łomianek włączył się nie jako jeden z głosów - pomysłodawców, ale jako ktoś,
            > kto przypomina swoje zasługi. Jakby poczuł się zagrożony. Nie ufam mu,
            > powtarzam i mówię to Tobie, bo dostawałem od Ciebie spokojne i stonowane
            posty,..

Dziwi mnie Frags Twoja postawa, momentami wydajesz się być rozsądnym
            człowiekiem a nagle masz pretensje do uczestników Forum, do KOŁ, że niewile
            wiesz o sprawach Łomianek i że w jeden dzień wszyscy nie wcisnęli Ci
            wszystkiego do głowy. Mógłbyś zajrzeć na stronę KOŁ, wrzucić hasło do
            wyszukiwarki i wszystko byś wiedział ale wolisz insynuować publicznie jakieś
            podstępne zamiary KOŁ. Może nawet chciałeś sprawdzić ale za dużo Ci wyrzuciło
            informacji i nie chciało Ci się czytać, w rezultacie nie dowiedziałeś się nic a
            skoro nie wiesz nic to z Twojego punktu widzenia KoŁ nie robi nic. Nie wiem czy
            prawidłowo podążam za Twoim tokiem myślenia?
            • karolus12 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 09:55
              Cześć.Dawno mnie tu nie było , ale widzę że pojawiają się nowe głosy więc
              wracam . INFORMACJA dla nowych -na tym forum trzeba być poprawnym politycznie -
              pochwalisz władzę to jestes chory albo jesteś z rodziny .KOŁ -to stowarzyszenie
              apolityczne ,ich jedynym celem jest tylko przejęcie władzy.Więc nowi nie
              czepiajcie się.Był u moich rodziców taki jeden działacz po 70-ce,tłumaczył ze
              jak przejmą władzę -to będzie raj na ziemi-ale na pytanie jak to
              zrobi ,twierdził że chyba popieramy burmistrza bo się czepiamy.
              • mwsylwia Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 10:00
                :) No to dałeś do pieca :)
                • esscort Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 10:04
                  mwsylwia napisała:

> :) No to dałeś do pieca :)

e, cieniutko, mało oryginalnie, ognia z tej podpałki to raczej nie będzie.
                  • mwsylwia Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 10:09
                    Esscort - Ciiiii, bo nas już definitywnie uznają za oszołomów, pieniaczy,
                    awanturników :)

esscort napisał:
                    > e, cieniutko, mało oryginalnie, ognia z tej podpałki to raczej nie będzie.
              • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 10:10
                Dzięki, teraz już rozumiem, miałem taie wrażenie od dwóch dni. Albo popierasz
                KOŁ-ki i ich hasło "Burmistrz musi odejść, a potem się zobaczy", albo masz
                kilka możliwości:
                1. Jesteś agentem obecnego burmistrza
                2. Jesteś wariatem
                3. Masz demencję
                4. Upiłeś się i bredzisz
                5. Jesteś durny i czytasz GŁ

KOŁ-ki mają na wszystko odpowiedź.
                • jaco2001 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 10:19
                  frags napisał:

> 5. Jesteś durny i czytasz GŁ

sorry za wtręt ale ja nie używałbym tutaj spójnika łącznego "i" lecz "lub" ;)
                  • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 10:20
                    Masz rację. "lub" lepiej oddaje tutejsze nastroje. Wymyśliłem fajny skrót KOŁ -
                    Krowom Oddajcie Łąki...
                    • mwsylwia Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 10:25
                      Nierealne. Łąki niebawem oddamy pod obwodnicę i/lub pod drogę zbiorczą.

frags napisał:
                      > Wymyśliłem fajny skrót KOŁ - Krowom Oddajcie Łąki...
                      • kmsanczia Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 10:27
                        Kiedy Odejdzie Łucjan byłoby chyba bardziej na miejscu dla kołków? ;-))
                      • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 10:33
                        Może rozpiszemy konkurs na rozszyfrowanie skrótu?

Mam kilka propozycji w szerokim rękawie:

1. Kobieta Obiektywnie Łatwa
                        2. Koło Opiekunów Łosi
                        3. Kto Otrzymał Łupiny
                        • labes Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 13:57
                          frags napisał:

> 1. Kobieta Obiektywnie Łatwa
                          > 2. Koło Opiekunów Łosi
                          > 3. Kto Otrzymał Łupiny
                          Cześć, iuż nie mogę spokojnie czytać obraźliwych wypowiedzi frags..a. Wydaje mi
                          się, że papirus ma racje. Ktoś prowokuje a za chwilę głaszcze. Znane metody,
                          tylko jeden Pan tak potrafi. Pozdrawiam wszystkich, dla którym dobro Łomianek
                          jest celem nadrzędnym. Chyba już nie odpuszczę i zamiasta czytać włączam się.
              • lolaxyz Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 10:13
                Karoluś, to jest otwarte forum publiczne, jeśli ktoś chwali władzę, po czym
                rzuca się na niego grupa ludzi o odmiennym poglądzie to chyba odzwierciedla
                nastroje mieszkańców i ocenę burmistrza i obecnej rady przez społeczność
                lokalną. Gdyby oni byli postrzegani pozytywnie to napewno i tutaj znalazłyby
                się takie głosy i byłyby mocne. Jakbyś był na spotkaniu mieszkańców z
                burmistrzem w sprawie studium (gdzie było nas kilkoro, zreszta na ogół się nie
                znamy) nie miał byś wątpliwości co do tego, że nie stanowimy jakiejś
                egzotycznej grupy, pałającej chęcią przejęcia władzy ale doskonale wpisujemy
                się w panującą w gminie atmosferę oburzenia lekceważeniem nas i naszych potrzeb
                przez burmistrza.
                • mazowianka Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 14:33
                  Ja mam propozycję ,może któryś z tych
                  Panów zacznie wkońcu bywać na komisjach
                  rady,zebraniach,spotkaniach z Burmistrzem,
                  najbliższe będzie 20 grudnia godz.18.00
                  w ICDS w sprawie przebudowy skrzyżowania,
                  Brukowa-Kolejowa z przedstawicielami
                  GDDiA,i może wtedy wyrobi sobie własne
                  zdanie,o tym towarzystwie co nami rządzi.
                  Najlepiej będzie jak spróbuje zabrać głos,
                  wtedy się przekona jak zostanie potraktowany,
                  pewnie P.B pochyli się z troską nad jego wypowiedziom,
                  ale za chwilę powie że on to by mu przyznał rację,
                  tyle że przepisy mu na to nie pozwolą.
                  Chciałabym wtedy zobaczyć jego minę.
                • papirus22 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 14:44
                  lola, nie denerwuj się karolus był na spotkaniu, frags, był i jeszcze kilku
                  innych i siedzieli przy stole prezydialnym.
                  • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 14:47
                    Zgadza się papi. A nie widziałeś tam jeszcze zgrai młodych pancerników,
                    nieśmiałych fok, pingwina, małej łaciatej myszy, kilku papug, roju szerszeni,
                    karety Kopciuszka, sanek Mikołaja, białego Murzyna i talibów z Klewek. Powiem
                    tak: Papi, złotko, co na to lekarze?
                    • labes Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 15:40
                      frags napisał:

co na to lekarze?
                      TOBIE FRAGS NIC NIE POMOŻE
                      • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 15:42
                        Pomaga mi tylko siła woli i dobry humor.
                        • terry23 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 20:34
                          Z tym dobrym humorem to bym nie przesadzał. Chyba że nie rozumiem tak
                          wyszukanego humoru (np. śmieszności "Kto Otrzymał Łupiny"). Jest on raczej na
                          poziomie Szymona Majewskiego - nikt sie nie śmieje, ale Ty powtarzasz dalej -
                          tak jak Ty z tym wyliczaniem zwierząt, będących na spotkaniu. Na siłę i za
                          długie. No i tyle musiałeś się napracować, żeby wymyślić tyle zwierząt... :/
                          • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 20:37
                            Nie, mi to przychodzi z dużą łatwością. To się nazywa wyobraźnia.
                            • krzysiom1 Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 22:29
                              Rany!
                              Ale żeś mnie oswiecił!
                              Wyobrażnia! A co to jest?
                              • frags Re: KOŁ WYWOŁANY DO TABLICY 02.12.05, 22:50
                                Wyobraźnia to coś, co nie daje mi spokoju i co bardzo cenię. Pozwala mi się
                                śmiać i cieszyć z tego co mam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka