Dodaj do ulubionych

czym jest forum

01.12.05, 19:35
Myśle, że w związku z kilkoma wypowiedziami, które tu ostatnio padły (m.in w
postach roberta58 i fragsa) wypada sobie odpowiedzieć, czym jest internetowe
forum dyskusyjne. Otoż forum jest miejscem wypowiadania się przypadkowej
grupy osob na dosyć przypadkowe tematy (tematyka lomiankowska jest tu
traktowana baaardzo szeroko). Forum jest otwarte dla wszystkich. Forum nie ma
wlaściciela, przewodniczacego, reaktora itp. Forum nie jest żadną organizacją
ani instytucją. Myslę, że wiekszość osob wypowiadających sie na forum nie
widziala sie nigdy na żywo. Forum jest miejscem swobodnych wypowiedzi, swego
rodzaju hyde parkiem. Dlatego uważam, że nieporozumieniem jest zglaszanie do
osób wypowiadających sie na forum jakichś postulatów typu "A co
zrobiliscie"? "Jaki macie program?" lub nawet pretensji o brak dzialań w
jakims konkretnym zakresie. Jeszcze bardziej dziwaczne są zgłaszane pod
adresem kogoś z forum (lub - jeszcze śmieszniej - pod adresem forum w ogóle)
pretensje, że jakaś organizacja (np. Komitet Obywatelski Łomianek) czegoś tam
nie zrobił. Ki diabeł? A co forum ma do tego? A jaki forum może mieć program?
To tak jakby spytać, jaki program polityczny, gospodarczy czy społeczny ma
wciąż zmieniajaća się grupa przypadkowych osob czekających w poczekalni do
lekarza. Przeciez to jakaś kompletna bzdura. Każde otwarte forum z zalożenia
jest różnorodne, na czym zreszta polega jego siła. Forum otwarte (takie jak
to) jest do gadania - czasem bez sensu, czasem z sensem, ale kazdy w swoim
(zresztą z reguły anonimowym) imieniu. A do prowadzenia dzialności spolecznej
czy politycznej sa liczne partie, organizacje, kluby, komitety. O ile wiem,
to nie cierpią one na nadmiar chętnych do pracy. Każdy tam może pojść, coś
zaproponować (najlepiej swój wklad pracy), podzielić się swoimi
przemysleniami, wysluchać innych itp.
Obserwuj wątek
    • frags Re: czym jest forum 01.12.05, 19:49
      Jak rozumiem to pod moim adresem, bo ostatnio pisałem o KOŁ, wreszcie wiem co
      to za diabełek. Nie pisałem swoich zastrzeżeń pod adresem Forum, ale właśnie
      KOŁ, bo jak rozumiem Pan, który ad vocem mojego wątku poczuł się wywołany do
      tablicy ów KOŁ reprezentuje. Zresztą nie pytałem Go nawet co zrobił, sam poczuł
      się "wywołany do tablicy".
      • esscort Re: czym jest forum 01.12.05, 19:51
        frags napisał:

> Jak rozumiem to pod moim adresem,

Nieważne pod czyim adresem (zreszta napisalem, ze m.in. pod twoim), ważne jest
        sedno.
        • frags Re: czym jest forum 01.12.05, 19:52
          No, to właśnie sedno zawarłem powyżej.
          • esscort Re: czym jest forum 01.12.05, 19:56
            frags napisał:

> No, to właśnie sedno zawarłem powyżej.

Aaaaa
            • frags Re: czym jest forum 01.12.05, 19:57
              Poniał, jak mawiają Francuzi?
              • esscort Re: czym jest forum 01.12.05, 20:07
                frags napisał:

> Poniał, jak mawiają Francuzi?

Celnie i dowcipnie powiedziane. Moj kolega w podstawowce tez tak mawiał. Nie
                chodziles przypadkiem do szkoły 176 na Żoliborzu?
                • frags Re: czym jest forum 01.12.05, 20:11
                  Nie, do 267 na Braci Załuskich. To powiedzenie ponadregionalne i ponadczasowe.
                  • esscort Re: czym jest forum 01.12.05, 20:14
                    frags napisał:

> Nie, do 267 na Braci Załuskich. To powiedzenie ponadregionalne i ponadczasowe.

To prawda, ale wydawalo mi sie, ze sie z tego powiedzenia wyrasta w wieku 10-
                    12 lat. Nie jestś/byłeś nauczycielem? To by troche tlumaczylo.
                    • frags Re: czym jest forum 01.12.05, 20:17
                      Z wielu rzeczy mozna wyrosnąć esc. Z poczucia humoru, jak pokazujesz też.
    • brycezion Re: czym jest forum 01.12.05, 20:17
      Esscort,szkoda Twojego i mojego czasu.
      • frags Re: czym jest forum 01.12.05, 20:18
        To prawda. Może zają się Panowie czymś pożytecznym, np opracowaniem układu
        przyszłego centrum Łomianek?
        • krzysiom1 Re: czym jest forum 01.12.05, 20:48
          Panowie więcej luzu..
          Szczególnie prośbę tą kieruję do naszych nowych przyjaciół z forum czyli fragsa
          i robert_58.
          Człowiek utrudzony z posiedzenia połączonych komisji naszych Wielkich Radnych
          wraca a tu znowu napięta atmosfera.
          • papirus22 Re: czym jest forum 01.12.05, 20:55
            i co tam nowego wymyslili?
          • frags Re: czym jest forum 01.12.05, 20:55
            Nieee, nic się tutaj chyba nie napina. Witam Cię, od wczoraj mam już 23 pomysły
            Łomianek Przyszłości. W poniedziałek je tutaj zamieszczę, żeby wszyscy mogli
            zobaczyć, a jest co i wyglądają te nasze idee całkiem obiecująco.
          • brycezion Re: czym jest forum 01.12.05, 20:57
            Krzysiom - A może o to właśnie chodzi,żeby wprowadzić napiętą atmosferę w
            spokojne i kulturalne - do tej pory - forum ?
            • frags Re: czym jest forum 01.12.05, 21:00
              Zgadza się Proszę Pana brycezion. Jestem agentem z C.K Dezerterów. Brytyjskim.
              Łodzią podwodną podkradłem się rurami kanalizacyjnymi pod sławojkę w której
              własnie zażywął ulgi por von Nogay i podstępnie zatopiłem go w owej sławojce.
              Teraz pojawiłem się tutaj niczym feniks z hmmm sławojkowego popiołu odrodzon
              aby Pana oraz Forum dotychczas spokojne i kulturalne na manowce sprowadzić.
              Zapytam wprost - a herbatkę już Pan dzisiaj wieczorem wypił? Bo chyba już czas?
              • robert_58 Re: czym jest forum 01.12.05, 21:37
                krzysiom1 napisał:

> Panowie więcej luzu..
                > Szczególnie prośbę tą kieruję do naszych nowych przyjaciół z forum czyli
                fragsa i robert_58.
                > Człowiek utrudzony z posiedzenia połączonych komisji naszych Wielkich Radnych
                > wraca a tu znowu napięta atmosfera.

ja jestem wyluzowany, nie skacze mi ciśnienie jak ktoś się ze mną nie zgadza
                A poza tym to chyba przygadał kocioł... zjesz kolację przed lekturą forum czy
                później;) (nie mogłem się powstrzymać)
                • krzysiom1 Re: czym jest forum 01.12.05, 21:40
                  Przyjnmij proszę styl i ton stosowany do tej pory na tym forum i nie martw się
                  o moją kolację.
                  • robert_58 Re: czym jest forum 01.12.05, 21:49
                    zgadzam się, że styl i ton wypowiedzi jest bardzo ważny - już się powstrzymałem
                    i wklejam cytatów.
                    Pozdrawiam
                • robert_58 Re: czym jest forum 01.12.05, 21:44
                  esscort napisał:

> Myśle, że w związku z kilkoma wypowiedziami, które tu ostatnio padły (m.in w
                  > postach roberta58 i fragsa) wypada sobie odpowiedzieć, czym jest internetowe
                  > forum dyskusyjne...

odpowiedź
                  cytat esscort:
                  forum jest otwarte dla wszystkich. Forum nie ma
                  wlaściciela, przewodniczacego, reaktora itp. Forum nie jest żadną organizacją
                  ani instytucją. Myslę, że wiekszość osob wypowiadających sie na forum nie
                  widziala sie nigdy na żywo. Forum jest miejscem swobodnych wypowiedzi, swego
                  rodzaju hyde parkiem
                  konie cytatu.
                  Pytania zadawane nie do forum jako instytucji - tak bardzo jeszcze nie
                  zwariowałem - rozróżniam forum i forumowiczów
                  pytanie do różnorodnej i zmieniającej się grupy ludzi a potem o partiach i
                  stowarzyszaniach - grupy już się zaczynają tworzyć na forum, stowarzyszenia też
                  są. Dlaczego zadaję im róźne pytania? Patrz cytat we wstępie
                  Pozdrawiam.
                  • krzysiom1 Re: czym jest forum 01.12.05, 21:58
                    Robert ale o sooo choooodzi?
                    • robert_58 Re: czym jest forum 01.12.05, 23:05
                      noo.. juzzapomniałem ;)
                  • mazowianka Re: czym jest forum 01.12.05, 22:02
                    A mnie się wydaje że najlepszym sposobem,
                    na owych Panów jest ich zignorowanie,niech
                    sobie piszą po prostu nie odpowiadajmy na
                    ich posty.Pozdrawiam wszystkich.
                    • brycezion Re: czym jest forum 01.12.05, 22:33
                      Mazowianka-To samo napisałem do Papirusa.
                    • lolaxyz Re: czym jest forum 02.12.05, 09:38
                      mazowianka napisała:

> A mnie się wydaje że najlepszym sposobem,
                      > na owych Panów jest ich zignorowanie,niech
                      > sobie piszą po prostu nie odpowiadajmy na
                      > ich posty.Pozdrawiam wszystkich.

Nie zgodzę się, nie można trzaskać dzrzwiami (pomijając, że tu z założenia
                      otwarte przed wszystkimi) przed kimś kto nie ma jeszcze dostatecznej wiedzy o
                      sprawach Łomianek albo ma styl pisania nieco inny od powszechnie panujących na
                      forum standartów. Raczej trzeba dołożyć starań, żeby ludzi przekonać, podzielić
                      się swoją wiedzą itd. Co do stylu to my starzy też mamy różne ale jakoś
                      nauczyliśmy się z tym w miarę pokojowo koegzystować. Weźmy np papirusa bo jego
                      styl budzi sporo emocji, wielu z nas padło ofiarą jego podejrzeń (ja oczywiście
                      też) za niepokorne wypowiedzi no i co z tego, co więcej trzeba to docenić,
                      widać cały czas zachowuje czujność. Zresztą nudno by było jakby wszyscy mieli
                      ten sam pogląd, zobaczcie jak forum ożyło jak nasi dwaj nowui koledzy się
                      pojawili.
                      • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 10:18
                        Miłe słowa lolaxyz, ale za p[óźno. Nie pozwolę się obrażać zarzucaniem mi
                        kłamstwa. Esscort przegiął. Jeśli tacy ludzie mają uzurpować sobie prawo do
                        reprezentowania moich interesów, to obecny burmistrz właśnie zyskał mocnego
                        sojusznika.
                        • esscort Re: czym jest forum 02.12.05, 10:24
                          frags napisał:

> Miłe słowa lolaxyz, ale za p[óźno. Nie pozwolę się obrażać zarzucaniem mi
                          > kłamstwa. Esscort przegiął. Jeśli tacy ludzie mają uzurpować sobie prawo do
                          > reprezentowania moich interesów, to obecny burmistrz właśnie zyskał mocnego
                          > sojusznika.

No i dalej nic nie rozumiesz. Starałem sie wczoraj wytłumaczyć, że forum nie
                          jest jakąś organizacją czy instytucją, która cokolwiek może sobie uzurpować lub
                          kogolwiek reprezentować. A wobec kogo i jak ja miałbym reprezentować twoje
                          interesy?
                          A z tym nowym sojusznikiem to mnie bardziej ubawiłeś niż z nazwą tego wózka -
                          to jeden z lepszych twoich wpisów na tym forum.
                          • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 10:27
                            Nazwę wózka zaraz sprawdzę. Mam nadzieję, ze nie ubawiłęm Cię z trasą spaceru.
                            Bo jest prawdziwa. Należą mi się przeprosiny, chociaż nie oczekuję ich od
                            ciebie, boś byle kto jak mniemam.
                            • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 10:30
                              Pomyliłem się co do nazwy owego wózka, nie mam do tego głowy. Sprawdziłem -
                              Bebecar Tracker - tak się nazywa.
                              • mwsylwia Re: czym jest forum 02.12.05, 10:39
                                Taaaaa, i pomyśleć, ze moje dziecko w wózku bez nazwy, za 700 zł, jeździło na
                                spacery po wertepach puszczy :(

frags napisał:
                                > Pomyliłem się co do nazwy owego wózka, nie mam do tego głowy. Sprawdziłem -
                                > Bebecar Tracker - tak się nazywa.
                                • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 10:42
                                  Pewnie, każdym wózkiem można wjechać tak do puszczy, jak i na wał. Esscort nie
                                  ma dzieci, zapewne, albo nie jeździ z nimi na spacery. Zarzuca mi kłamstwo nie
                                  mając pojęcia o czym mówi.
                                  • esscort Re: czym jest forum 02.12.05, 10:43
                                    Mam, ale już dawno same chodzą.
                              • esscort Re: czym jest forum 02.12.05, 10:42
                                frags napisał:

> Pomyliłem się co do nazwy owego wózka, nie mam do tego głowy. Sprawdziłem -
                                > Bebecar Tracker - tak się nazywa.

No teraz to rozbawiłeś mnie jeszcze bardziej. Frags, mi nie chodziło o to, że
                                podaleś złą nazwę wózka, lecz o to, ze w ogóle podałeś jakąś nazwę! Zabrzmiało
                                to bowiem, jakbyś chwalil się jakimś autem terenowym z napedem 4x4 + zapas.
                                • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 10:43
                                  Jezu, ty naprawdę jesteś tępy. A co niby miałęm zrobić, zarzucasz mi kłamstwo
                                  nie mając pojęcia o czym mówisz - broniąc się podałm po prostu prawdziwe
                                  informacje.
                                  • kmsanczia Re: czym jest forum 02.12.05, 10:46
                                    O ile dobrze zrozumiałam Esscort podpuszczał cię, że niby jesteś kimś z ekipy
                                    rządzącej kto usiłuje namieszac na forum, a twój nick oraz podane informacje
                                    osobiste sa zmyślone. ;) Chyba że znó się mylę. ;)
                                    • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 10:48
                                      Tak, potem zarzucał mi że kłamię itp. Uważam, że forum jest dla wszystkich,
                                      jeśli ma mnie obrażać, to nie ma to sensu, poza tym obraża mnie i insynuuje, że
                                      jestem "człowiekiem burmistrza".
                                      • esscort Re: czym jest forum 02.12.05, 10:51
                                        frags napisał:

> Tak, potem zarzucał mi że kłamię itp. Uważam, że forum jest dla wszystkich,
                                        > jeśli ma mnie obrażać, to nie ma to sensu, poza tym obraża mnie i insynuuje,
                                        że jestem "człowiekiem burmistrza".

O, uważasz, że "czlowiek burmistrza" to obelga? To sam sobie tu kilkakrotnie
                                        nawrzucaleś.

• frags Re: czym jest forum 02.12.05, 10:53
                                          Nie tępaku, nie obelga, ale insynuacja. insynuacja to przypisanie komuś cech
                                          kogoś (czegoś) innego. To tak jakbym o tobie powiedział, że jesteś
                                          karierowiczem i chcesz się załapać na krzesło radnego. Albo że jesteś
                                          inteligentny. Chociaż nie - to ostatnie to byłoby jednak poważne nadużycie.
                                          • kmsanczia Re: czym jest forum 02.12.05, 10:57
                                            Frags proszę cię, nie rozpędzaj się. To nie jest forum pt "kto mnie polubi
                                            takiego jakim jestem". Ja też czasem obrywam i chyba każdy, więc nie ma co się
                                            wyzywać tylko trzeba ochłonąć. My tu przede wszystkim o tym czy lubimy Łomianki.
                                            • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 11:00
                                              Powoli zaczynam nie lubić Łomianek. Esscort wykonał zadanie. A może on jest
                                              agentem obecnego burmistrza hę? Papirusie. (Do esscorta - to właśnie jest
                                              insynuacja).
                                          • esscort Re: czym jest forum 02.12.05, 11:02
                                            frags napisał:

> Nie tępaku, nie obelga, ale insynuacja. insynuacja to przypisanie komuś cech
                                            > kogoś (czegoś) innego. To tak jakbym o tobie powiedział, że jesteś
                                            > karierowiczem i chcesz się załapać na krzesło radnego. Albo że jesteś
                                            > inteligentny. Chociaż nie - to ostatnie to byłoby jednak poważne nadużycie

Frags, zapomniałeś jeszcze o jakimś celnym powiedzeniu tej lekkiej kobiety z
                                            miejscowości zagranicznej. Ulżyj sobie. Przeciez jestes na forum. Tu kazdy może
                                            napisac wszystko.
                                            • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 11:04
                                              Nie, nie użyję sobie i mówiąc oględnie to ostatni list do ciebie. Unikasz
                                              prozeprosin jak diabeł wody święconej. Nie muszę rozmawiać z byle kim i nie
                                              będę.
                                              • lolaxyz Re: czym jest forum 02.12.05, 11:10
                                                Jak się domyślam ze złości na Esscorta nie będziesz też na wał chodził, skoro
                                                już burmistrza pokochałeś i znienawidziłeś Łomianki, swoją drogą to chyba
                                                właściwie zestawienie emocji.
                                                • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 11:38
                                                  Ależ skąd, chodzić będę, przpeorwadziłem się tutaj właśnie z powodu spacerów,
                                                  ciszy i możliwości robienia zdjęć. Często się pojawiam nad Wisłą z lornetką i
                                                  aparatem fotograficznym. Jest na co popatrzyć, na wyspach wiosną i latem.
                                              • esscort Re: czym jest forum 02.12.05, 11:17
                                                No nie! I teraz - cholera - będę musiał się zająć jakąś pracą.
                                                • lolaxyz Re: czym jest forum 02.12.05, 11:23
                                                  Straszne jak Cie doprowadził do ostatecznosci :))
                                                  • esscort Re: czym jest forum 02.12.05, 11:26
                                                    No. Rozpaczliwie próbuje jeszcze złapać wątek globi-marcpol, ale chyba nic z
                                                    tego nie wyjdzie
                                                  • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 11:40
                                                    Wiesz, to nie jest ostateczność. po prostu jestem zasadniczy w kwestii prady,
                                                    nie kłamię i uważam, ze jedną z największych potwarzy jest pomówienie kogoś o
                                                    kłamstwo. To najniższe, najgorsze, całkowicie pozbawione honoru działanie. Poza
                                                    tym lubię rozmawiać i dyskutować, dopóki dyskusja jest wymianą poglądów.
                                                  • lolaxyz Re: czym jest forum 02.12.05, 11:50
                                                    Chyba nie do końca jesteś obiektywny, facet cośtam insynuował (zreszta potem
                                                    okazało się, że jemu o coś innego chodziło), niemniej wyzwałeś go od kretynów
                                                    czy coś równoznacznego, nie pamiętam, tak czy owak taka "kara" to chyba trochę
                                                    na wyrost za takie przewinienie. Jakbyśmy mieli być tacy precyzyjni to
                                                    powinniśmy teraz sprawdzić czy faktycznie Esscort jest idiotą, poddać go
                                                    testowi na inteligencję , poodejrzewam, że przeszadły go jednak pomyślnie i
                                                    wtedy okazałoby się, że to Ty go pomawiasz.
                                                  • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 11:56
                                                    Nie, lola, było nieco inaczej. Od wczoraj atakował mnie, że się czepiam, że się
                                                    nie znam, a dzisiaj to samo. Rozumiem, że może mieć pewnego rodzaju jesienne
                                                    obniżenia nastroju, ale iloraz inteligencji, ogłada i styl są stałe. Esscort ma
                                                    styl pracownika obory. Otwiera drzwi, sika na sieczkę i zamyka pierdząc. Beze
                                                    mnie.
                                  • esscort Re: czym jest forum 02.12.05, 10:46
                                    Tak tez myślałem
                                • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 10:45
                                  Ok, esscort, czy jak tam cię zwą. kwestię wału mamy wyjaśnioną. Oczekuję
                                  przeprosin za oskarżenie mnie o kłamstwo. Jeśli masz jakieś resztki godności -
                                  powinieneś mnie przeprosić.
                                  • esscort Re: czym jest forum 02.12.05, 10:49
                                    frags napisał:

> Ok, esscort, czy jak tam cię zwą. kwestię wału mamy wyjaśnioną. Oczekuję
                                    > przeprosin za oskarżenie mnie o kłamstwo. Jeśli masz jakieś resztki godności -
                                    powinieneś mnie przeprosić.

No nie, frags, skoro jesteś taki wrazliwy, to najpierw ty powinienes przeprosić
                                    wszystkie osoby, które tu obraziłeś.
                                    • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 10:51
                                      Nie obraziłem nikogo, zarzucając komukolwiek kłamstwo. Pod swoim adresem
                                      usłyszałem wiele nieprawdziwych słów. Między innymi od ciebie, że kłamię. Nie
                                      zasłaniaj się innymi, jesteś silny tylko w grupie? Sam nie masz odwagi
                                      cywilnej, aby przyznać się do błędu?
                        • kmsanczia Re: czym jest forum 02.12.05, 10:25
                          frags napisał:
                          > Jeśli tacy ludzie mają uzurpować sobie prawo do
                          > reprezentowania moich interesów, to obecny burmistrz właśnie zyskał mocnego
                          > sojusznika.

No i widzicie? Jasne, zaraz powiecie, że po co nam taki Frags. A potem Łucjan
                          górą... eh. :/
                          p.s. Mam nadzieję, że nowi zanim ślepo w wyborach zagłosują na biednego
                          oczernianego burmistrza, najpierw pójdą na jakieś spotkanie mieszkańców. Jeżeli
                          będzie tam więcej niz 20 osób to już jest szansa, że nie same forumowe oszołomy
                          tam się znalazły. ;)
                          • mwsylwia Re: czym jest forum 02.12.05, 10:28
                            Sanczia - wystarczy jak będzie jakieś 11-12 osób. ALe jest jeden problem,
                            trzeba wytrzymać na takim minimum godzinę.

kmsanczia napisała:
                            > zanim ślepo w wyborach zagłosują na biednego oczernianego burmistrza,
                            najpierw pójdą na jakieś spotkanie mieszkańców. Jeżeli będzie tam więcej niz 20
                            osób to już jest szansa, że nie same forumowe oszołomy
                            > tam się znalazły. ;)
                            • kmsanczia Re: czym jest forum 02.12.05, 10:30
                              mwsylwia napisała:
                              > wystarczy jak będzie jakieś 11-12 osób.

Trochę za mało, może paść podejrzenie, że niektórzy przyprowadzili rodzinę. ;)
                              • mwsylwia Re: czym jest forum 02.12.05, 10:30
                                hehehe - dobre.
                          • jaco2001 Re: czym jest forum 02.12.05, 10:44
                            km - zapraszam na spotkanie w kiełpinie - niestety w mikołajki wieczorem ;)
                        • lolaxyz Re: czym jest forum 02.12.05, 10:27
                          Wiesz masz racje, Esscort niesłusznie Ci cośtam insynuował, jak to przeczytałam
                          też doszłam do przekonania, że ten nasz burmistrz musi być ok, co tam, że nie
                          zna się na zarządzaniu i pogrąża gmine, ważne że Esscortowi sie nie podoba,
                          przecież nie będziemy głosowac tak jak ten zły Esscort
                          • mazowianka Re: czym jest forum 02.12.05, 14:54
                            frags uważaj z tymi wycieczkami na wał,
                            bo jak tylko się tam pojawisz z aparatem
                            i lornetką to możesz zostać niemiło,
                            potraktowany przez Pana który goni
                            wszelkiej maści fotografów,bo to jest
                            teren pod ochroną a teraz zgadnij
                            czyją????????????????masz czas do
                            poniedziałku,potem może Ci podpowiem,
                            pod warunkiem że skończysz te wycieczki
                            pod naszym adresem,bo też czuję się
                            zniesmaczona.Pozdrawiam.
                            • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 14:59
                              OK, postaram sie powstrzymać, bo wiesz zaczynam się teraz już z tego po prostu
                              śmiać. Okazuje się, że jestem radnym (chyba) Łomianek! Nie przypuszczałem.
                              Dobrze, że nie jednym z Czterech Pancernych. Ale do tej pory nie spotkałem na
                              wale nikogo, kto by mi starał się czegokolwiek zabronić, a bywam tam bardzo
                              często. Tym bardziej za wałem - najciekawsze są wysepki, które można obserwować
                              z brzegu, taki kompleks piaszczysto zazielenionych jest miejscem, gdzie można
                              podpatrywać czaple. Ale tam spotykałem tylko wędkarzy - swoją drogą mam
                              nadzieję, ze nie jadają tego, co złowią.
                            • karolus12 Re: czym jest forum 02.12.05, 15:04
                              To jest dopiero siła argumentu -nie dałeś się przekonać-to uważaj .:...możesz
                              zostać niemiło, potraktowany ..:Cóż za siła perswazji-tego typu wypowiedzi
                              przekonują mnie ,ze celem tego forum jest? -no właśnie.
                              • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 15:06
                                Sam nie wiem. Bawią mnie trochę te kontrwywiadowcze zapędy. Mam nadzieję, że
                                realnie forumowicze nie mają za wielkiego poparcia w mieście, bo budzą obawy.
                                Komisja d.s. oczyszczenia kadr zapewne powstałaby w nowej radzie.
                                • papirus22 Re: czym jest forum 02.12.05, 15:14
                                  proponuję przeczyać to co jest na samej górze tego postu
                                • labes Re: czym jest forum 02.12.05, 15:28
                                  frags napisał:

> Komisja d.s. oczyszczenia kadr zapewne powstałaby w nowej radzie.
                                  OJ POWSTANIE I WYCZYŚCI TYCH OD PANA B. SZCZEGÓLNIE, KTÓRZY W ŁOMIANKACH NIE
                                  MIESZKAJA. JEST ICH OKOŁO 40 OSÓB. NA BRUK.
                                  • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 15:30
                                    Bardzo słusznie. Łomianki dla Łomiankowiczów. Ja mam na szczęście łomiankowskie
                                    zameldowanie na pobyt stały. Ale, ale, czy nie będzie taka komisja dokonywać
                                    też deportacji? No, bo jak ktoś nie myśli jednomyślnie to na cholerę ma
                                    mieszkać? Mozna by odstawiać do granicy gminy i cześć. Trzebaby się tylko
                                    ogrodzić, ale to już da się zrobić, skoro Łomianki mają inne uwarunkowania niż
                                    Europa. Potem już z górki - paszporty, wizy, i zmiana nazwy miasta na
                                    Głupiejewo.
                                    • labes Re: czym jest forum 02.12.05, 15:34
                                      frags napisał:

> Bardzo słusznie. Łomianki dla Łomiankowiczów. Ja mam na szczęście
                                      łomiankowskie
                                      mieszkańcy starzy i nowi są ok. sprawa dotyczy urzędasów w gminie.
                                      • robert_58 Re: czym jest forum 02.12.05, 16:38
                                        czy to znaczy, że Łomianki mają patent na rzetelnych i uczciwych urzędników w
                                        tym kraju?
                                        • frags Re: czym jest forum 02.12.05, 20:16
                                          Po dzisiejszym dniu mam wrażenie, że Łomianki mają patent na nadętych homofobów.
                                          • krzysiom1 Re: czym jest forum 02.12.05, 22:38
                                            Myślisz o sobie?
    • kmsanczia Re: czym jest forum 25.01.06, 14:02
      Podbijam. ;)
      • esscort Re: czym jest forum 25.01.06, 14:03
        ale po co? Chcesz podkręcić licznik?
        • frags Re: czym jest forum 25.01.06, 14:47
          Smiesznie się to teraz czyta z perspektywy czasu. No przeginałem faktycznie.
          sanczia ma rację, że mi o tym delikatnie i taktownie przypomniała. Sanczis -
          duża buźka! Esscort, sorry za tępaka itp. Zagalopowąłem się.
    • glupik1 Re: czym jest forum 25.01.06, 16:55
      Cale szczęście że to tylko forum a nie spotkanie. Ile by było siniaków i guzów,
      a może ile wypitego piwa. Z ciekawości przeczytałem cały wątek. Jakże to się
      zmienia wszystko w czasie. Pozdrowienia.
      • krzysiom1 Re: czym jest forum 25.01.06, 19:18
        Jakoś na spotkaniach nikt nikomu z pazurami do oczu nie skacze...
        Więc pomimo pozorów nie jest tak źle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka