mazowianka 26.12.05, 23:14 Frags-jak przygotowania do nocy sylwestrowej, ty nie śpij tylko zacznynaj przygotowania, bo nie wiemy co mamy robić?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysiom1 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 26.12.05, 23:17 No jak to co? Już jesteśmy umówieni! Z fragsem czy bez ale działamy! Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 26.12.05, 23:19 Dobra, zacznijmy ustalac a potem reszta się wtrąci. Mazowianka, napisz co bierzesz, czy ja mam jakieś żarcie przygotowac? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 26.12.05, 23:28 Proponuję jak najbardziej sprawę upraszczać. Wtedy spotkanie będzie bardziej otwarte a potencjalni uczestnicy nie zaangażowani w organizację będą mieli mniej skrupułów przed przyjściem. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 26.12.05, 23:50 Krzysiom, ty to sobie możesz przyjśc z pustymi rekami, do domu masz blisko to sobie skoczysz jak zgłodniejesz. ;) Ale np. ja muszę się telepac z W-wy a potem jeszcze nocowac u rodzinki (czego nie znoszę), więc średnio mi się uśmiecha godzinna impreza na świeżym powietrzu, a na to wyjdzie jak nic konkretnego nie ustalimy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 00:05 km- możemy kończyć imprezę u mnie. Teraz poaważnie. Potrzbne jest nam: - drewno-myślę że załatwimy to z fragsem i randolfem. - bez jakiegos stolika też będzie ciężko- trzeba będzie cos wymyslić - siedzenia- bym pominął - menu- jak najmniej wspólnych ustaleń. Jakieś kiełabasy i picie we własnym zakresie. Oczywiście tradycyjnie jestem otwarty na propozycje. Być może znajdzie się chętny do wożenia garów, termosów i innych klamotów wtedy możemy ustalać menu i pichcić do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 11:49 Jeśli mnie pamięć nie myli, to frags miał gotować bigos, gdzie on się podziewa,coś po świętach zapał mu osłabł,może zasnął w galarecie,ktoś ma blisko, niech do niego skoczy i go z niej wyciągnie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 12:35 Nie osłabł mi zapał. Zatem aby było porządnie piszę w punktach: 1. Bigos chcę ugotować 30-31 u mnie w domu w Wielkim Garnku i przynieść na miejsce gorący. Powinen wytrzymać. 2. Mam stolik plastikowy i 4 krzesła made in Globi, zabiorę ze sobą. 3. Z Krzysiem i Randolffem 31 w ciagu dnia umówimy się i zorganizujemy drzewo. 4. Kiełbasy i napoje we własnym zakresie - zgoda, jeśli wychodzi na imprezach domowo-składkowych, wyjdzie i na świeżym powietrzu. 5. Awaryjna Kwatera Sylwestrowa to hacjenda Krzysioma. Bezczelnie napiszę, że czuję się zaproszony... 6. Ponieważ nic tak nie ociepla imprezy jak niezły pożar proponuję też we własnym zakresie arsenał fajerwerków. Pozostają kwestie techniczne: 1. Mazowianka jak zabrać kapustę? 2. Krzysiom, Randolff - 31 go o 12 na rogu Spokojnej i Jeziornej (tym razem) i hajda po drzewo? 3. Początek imprezy o 23? Czyli w zasadzie mamy wszystko prawie ustalone. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 13:16 Więc ustalone. Talerzyki i sztućce do bigosu biorę na siebie www.lomianki.abc.pl/ www.lecsokole.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 13:23 To może ja zmajstruję jakieś ciasto i zakupię kubeczki plastikowe, jakby ktoś nie lubił wznosic toastów popijając z gwinta? A chleb do bigosu jest przewidziany? Bo ja to chyba na chlebie poprzestanę, jako jedynym bezmięsnym. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 13:24 Kupie i popkroję ze dwa bochenki chleba. Będzie do kiełbasy, bigosu i w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 13:26 Widze Frags, żeśmy sie zgrali - daj już sobie spokoj z tym chlebem tylko zajmij sie bigosem - ja chleb kupię i przyniosę. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 13:25 No dobra - chleb biore na siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 16:24 Kapusta czeka,odbiór kiedy Ci pasuje, jutro jestem cały dzień w domu. Tel.mój masz. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 16:40 A dlaczego frags ma do Ciebie telefon a ja nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 16:42 Ha, bo Frags ma do wszystkich telefony a nawet adresy! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 16:48 Ej, a jakiś sprzęt grający na baterie? Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 17:12 Bo nie byłeś zainteresowany? Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 17:16 Krzysiom,czy za ten wał to dojedzie samochód,czy się utopi? bo możemy wykorzystać samochodowy grajek z magnetofonem,w jedną stronę pojadę, potem to już nas może Straż Miejska porozwozi,oby nie na Kolską???? Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 19:10 OK. 31.12 o 12 stawię się na zbieraniu drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 19:20 UWAGA! Kupiłam serwetki i kubeczki plastikowe, sztuk 100 (słownie: sto), więc oczywiście tyle osób zapraszamy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 20:49 Mazwianko, jutro zadzwonię w sprawie kapusty - podjadę po nią zapewne pojutrze jednak. Na razie zamierzam oddać się kursowi masowej produkcji bigosu. Samochód dojedzie spokojnie i łatwo, poza tym można zawsze po Sylwestrze zjechać na parking przed naszym osiedlem, albo na moje miejsce parkingowe, czyli niedaleko i tam na pewno straży miejskiej nie ma (chyba że teraz czyta i się zaczai) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 21:03 Ja mam trzy miejsca parkingowe na zamkniętym podwórku. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 21:47 Czyli ten kto może to przynosi sztuczne ognie frags napisał: > 6. Ponieważ nic tak nie ociepla imprezy jak niezły pożar proponuję też we > własnym zakresie arsenał fajerwerków. > Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 22:04 Pięknieś to Sylwia przetłumaczyła na polski! Odpowiedz Link Zgłoś
k72 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 22:44 Witam! Petardy jak napisałem czekają od paru dni, nawet w święta przetestowałem kilka z synem. Sprzętu grającego na baterie nie posiadam. Co jeszcze potrzebne? Załatwię talerzyki, widelczyki i nożyki. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Frags - Noc Sylwestrowa 27.12.05, 22:59 Pilne do fragsa- jak duży kocioł tej kapusty mam Ci przygotować? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Frags - Noc Sylwestrowa 28.12.05, 09:07 hmmm dobre pytanie. taki żeby wszedł na kuchnię. Mam wielki gar, taki z tych najwiekszych i w nim pewnie będę to pitrasił Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 28.12.05, 09:36 Odpowiedział jak rasowy kucharz. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Frags - Noc Sylwestrowa 28.12.05, 09:36 Stawiamy sie z mezem w sobote o 23.30 zaopatrzeni w kiełbasy, tylko gdzie???? Jak mamy tam dotrzeć ? Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Jak dojechać 28.12.05, 10:11 Krótka instrukcja dojazdu: Z Warszawskiej w okolicy szkoły podstawowej skręcamy w ul. Jeziorną. Jedziemy cały czas Jeziorną przed siebie nie zważając na zmiany nawierznchni lub jej lekkie meandrowanie wokół jeziorka Pawłowskiego (po ok 500 m od Warszawskiej na rozjeździe w prawo). Po objechaniu jeziorka ulica przyjmuje kierunek "na wprost", mkniemy więc gruntową już Jeziorną obok domów jednorodzinnych po lewej stronie i łąk po prawej. Po dalszych 300 m zabudowania po lewej kończą się budowami nowych osiedli a my lecimy dalej w niezabudowany teren. Po przejechaniu wśród łąk kolejnych kilkuset metrów dojeżdżamy do wału wiślanego. Można w tym miejscu przejechać na drugą stronę. I już jesteśmy na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Jak dojechać 28.12.05, 10:34 Dojazd jak widzicie jest prosty, tylko, właśnie pomyślałem, że jak tak popada więcej śniegu to może być problem z przebiciem się. Jeziorna nie figuruje na liście dróg do odśnieżania... Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Jak dojechać 28.12.05, 12:33 Randolff to tak poetycko opisał, ze chyba sama nie trafię, chociaż znam te tereny na pamięc. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Jak dojechać 28.12.05, 15:18 Bardzo ładnie opisał. Dojedziecie nawet jak snieg popada. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Jak dojechać 28.12.05, 15:21 Łaaaatwo trafić. W Jeziorną trzeba skręcić, a potem byle do Wisły, czyli cały czas prosto. Potem wystarczy wyjść na zwiad na wał i za wałem jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
k72 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 28.12.05, 20:53 Prawdopobnie jeszcze kogoś sprowadzę. Dzieci też chcą iść. Czy będą jeszcze jakieś dzieci (6-9 lat)? Może uporządkujmy co kto co ma przynieść i zobaczymy jakie mamy jeszcze braki. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 09:12 Ok, dobra myśl, chociaż sądzę, że trzeba, jak pisze krzysiom iść na żywioł. 1. Dzisiaj jeśli można mazowianko chciałbym się zgłosić po kapustę 2. Mam ów plastikowy stolik i 4 krzesła 3. kmsanczia ma kubeczki 4. krzysiom mówił o talerzykach, że zorganizuje 5. sylwia wzięła na siebie pieczywo 6. fajerwerki, alkohole, kiełbasa i inne atrakcje organizujemy indywidualnie Tyle wiem na ten moment, acha oczywiście jeszcze sprawa drewna - umówiliśmy się w sobotę w samo południe na rogu Jeziornej i Spokojnej z krzysiomem i randolffem. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 10:10 Witam,o której godz,chcesz być po tę kapustę ja jestem w domu do godz.12.00 i potem od 17.00 Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 10:31 Mazowianko - koło 17 tej kończę pracę i jeśli można pozwolę sobie zadzwonić. OK? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 11:24 Czy jak np. zrobię kubeł sałatki makaronowej to zostanę wygwizdana? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 11:25 kmsancziu: KAŻDY ROBI I PRZYNOSI CO SIĘ DA!!! Ok? A sałatkę makaronową ja np baaardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 11:26 Nie zostaniesz,wszystko zjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 11:25 Po 17.00 jestem już w domu, zdzwoń jak już będziesz w Łomiankach powiem Ci jak masz dojechać,to niedaleko od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 11:29 OK, zadzwonię, miałem zamiar szczery i wczoraj podjechać, ale to, co się działo na drogach mnie pokonało. Mijałem naukę jazdy, za kierownicą bielała twarz jakiegoś młodziana. Wyglądał jak ktoś, kto ma chorobę morską, a właśnie huśta. Jechał Wisłostradą i miał w oczach wypisaną śmierć z przerażenia. No to jak się napatrzyłem, to pojechałem do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 19:11 meldunek sylwestrowy. Kapustę mam, mięcho też, zaczynam pitraszenie bigosu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 19:20 Napiszcie co bierzecie. Ja na pewno sałatkę i kubeczki plastikowe oraz jakieś napoje wyskokowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 21:39 Ja biorę siebie i męża, jakieś udka z kurczaka, może jakieś ciasto jeszcze nie wiem jakie?coś rozgrzewającego, szampana napewno,rakiety i jak tu iść na piechotę???????po dwóch godzinach biesiadowania i jeszcze ten waciak sylwestrowy i koronę królowej i te pióra???????chyba wyjdę już rano w sobotę???????? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 21:57 Fragasa nam jakoś wcięło. Tak w ten bigos się zagłębił? Tylko poproszę żeby nie za kwaśny był bo nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 22:20 krzysiom1 napisał: > Tylko poproszę żeby nie za kwaśny był bo nie lubię. I nie za dużo mięcha!!! Czy to ma byc impreza składkowa w sensie, że każdy stawia na stół co ma i wszyscy się raczą, czy raczej upycha po kieszeniach i swoje sam skubie? Bo na takiej to jeszcze nie byłam. ;) Mój się rzuca, że co to za Sylwester od 23.30-00.30, ale oby chociaż do tej dwunastej wytrzymał w jako-takim stanie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 22:22 Myślę że się rozruszamy i albo wytrwamy dopóki drewna starczy albo u kogoś wylądujemy na kontynuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 22:25 No wcięło, bo siedzę i gotuję, ale już sytuacja opanowana, na razie siedzi w dwóch garnkach, ale mam nadzieję, że jak się pogotuje to zmieści się do jednego. Mazowianko, superkapusta! Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 21:58 mam dla was obiecaną butelkę czerwonego z Australii! Jak i komu przekazać (może jakoś komisyjnie;))). Tylko moje zdrówko musicie wypić koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 22:24 Iod-no nie! Jedno winko zamiast Twojej szanownej osoby? Nie może tak być. Co Ty będziesz robiła? Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Frags - Noc Sylwestrowa 29.12.05, 22:31 A co, jedno mało! No niby nie za dużo na taki tłum ludzi, fakt. A moja szanowna osoba będzie się starała wyrwać z imprezy do Was - ale nie mogę niczego obiecać. Poza tym chyba ugrzęznę i zamarznę (jeśli ucieknę, to w szpilkach i sukni, ha, ha, Kopciuszek jeden...) Odpowiedz Link Zgłoś
k72 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 08:39 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3089292.html Może nie nagłaśniać spotkania bo i do nas przyjadą. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 08:50 tym razem oczywiście dla naszego dobra Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 13:39 Na toast NOWOROCZNY wpadną do nas Panowie ze STRAŻY MIEJSKIEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerr Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 14:52 widze, ze zapowiada sie swietna zabawa!!! superowo, tez bede!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 15:32 Ma padać do 3 w nocy. Czy to nam nic nie komplikuje? Nie powpadamy w śnieg po pas? Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 15:32 Ma padać do 3 w nocy. Czy to nam nic nie komplikuje? Nie powpadamy w śnieg po pas? Odpowiedz Link Zgłoś
mirka264 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 15:35 Mieszkam na Równoległej, czy mam szanse dojść do was pieszo i ile to może trwać?:-)), nie znam Łomianek i będę się kierować opisem... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 15:50 naprawdę łatwo trafic od równoległej najlepiej do Jedności robotniczej i prosto jedności, az do Rolniczej, tutaj w prawo i do końca rolnicza, jak juz bedzie koniec to nalezy obejśc boisko i w lewo, i zaraz w prawo do Kiepury wchodzi własnie w jeziorną i tak jak droga prowadzi nad wisłe, widac będzie wał i wzłuż linii wysokiego napięcia która jest po prawej stornie. Jak ktos lubi spacery to nad wał byle gdzie i w kierunku warszawy. Przed linia wysokoeigo napięcia jest spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 15:52 Zobacz sobie na mapie (na stronie urzędu) gdzie to jest, chociaz ona nie oddaje dobrze odległosci chyba. Ja tez nie bardzo znam Łomianki ale mysle że od trasy gdańskiej to gdyby nie śnieg to ze 20 min. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 16:00 Na pewno będzie nas słychać i widać i czuć :) - piosenki, ognisko, bigosik - mam nadzieję :) Odpowiedz Link Zgłoś
mirka264 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 16:06 ok, dzięki, jak się uda to wpadnę:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 16:01 Nie martwcie się, jechałem przed chwilka Jeziorna i przynajmniej do mojej wysokości, czyli za jeziobajoro jedzie się bez problemów. Fajnie jest i pieknie wszędzie. Może być bardzo ładna noc jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Frags - Noc Sylwestrowa 30.12.05, 17:16 Może być nie tylko fajnie ale i wesoło, bo co zaspa to inne towarzystwo,będzie można wybierać,w jednej zaspie bigos, w drugiej talerze i sztućce,w następnej chleb,a jeszcze innej trunki,będzie sprawdzian sprawnościowy,kto ile zasp zaliczy,bo ja bym się pisała i na bigos i na trunki ale to się może nie udać jak nie przestanie padać??? Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Frags - Noc Sylwestrowa 31.12.05, 12:14 Byłem pod wałem na końcu Jeziornej. Śnieg prawie do kolan. Potrzebi dwaj z mocnymi i wysokimi samochodami by przetrzeć szlak. Odpowiedz Link Zgłoś