Dodaj do ulubionych

jak uwarzacie

17.02.06, 21:14
czy uważacie czy kazeta Łomiankowska pisze prawdę
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:19
      Tak naprawdę, to chyba sie domyślasz, że nie:)
      Najgorsza jest cenzura i niedopuszczanie do głosu mieszkańców, a najgorsze
      wycinki tekstów, przykłady juz tu padały wielokrotnie.
      Choć to wydaje się nieprawdopodobne, cenzurują prawdopodobnie nawet ogłoszenia.
      No niestety, GŁ to tuba propagandowa, której burmstrzowie nadużywają do swoich
      politycznych interesów.
      • frags Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:37
        ogłoszenia cenzurują szczególnie mocno. Np czytamy: "Malowanie tel...".
        Pomyślcie, co zostało usunięte z takiego ogłoszenia. Mogło być np. "Precz z
        Burmistrzem Sokołowskim. Malowanie tel...", albo "Gazeta Łomiankowska kłamie!!
        Malowanie tel..." Obrzydliwa cenzura.
        • iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:39
          frags, przestań natychmiast :)
          • papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:41
            Iod niech sobie pisze, on nie wie wielu rzeczy i sie raczej nie dowie.
    • frags Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:42
      Naprawdę. Pomyślcie ile treści kryło w sobie ogłoszenie "Wywózka nieczystości.
      Tel..."
      • iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:42
        taczkami czy jakoś inaczej :) Uwaga, mam dobry humor!
        • krzysiom1 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:50
          Iod. Tylko bez "buziek" proszę....
          • iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:51
            Krzysiom, no wiesz? Ja bez "buziek" nie umiem chyba :(
            • krzysiom1 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:54

Strasznie mnie błąd w tytule wątku razi.
              Może ktoś to zedytować?
              www.lomianki.abc.pl/
              www.lecsokole.pl/
            • papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:55
              a jakie dziś wino jest:0
              • krzysiom1 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:04
                Cały tydzień przez mojego współtowarzysza podróży rodem z Włoch byłem pojony
                winem. Mam dość. O wszystkim tylko nie o winie...
                • papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:06
                  no lubie wino, znam kilku Włochów, i mógłbym z nimi pic wymiekaja po drugim
                  winie na głowę. Jednak nasze geny robia swoje. A tak naprawdę to wian nie
                  pownno sie pić więcej niz 0,5 l na mężczyzne i 0,25 na kobietę wtedy jest to
                  zdrowe
                  • krzysiom1 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:10
                    Wolę 0,5l przejrzystego płynu.
                    Moja wątroba lepiej to znosi.
                    • papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:11
                      no czeronw iwno jest ciężke, ale wódka jeszcze gorsza. Dzinnie po 0,5 litra
                      wina i będzie dobrze oczywiście do tego jakies dobre jedzonko.
                      • iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:15
                        dziś wino węgierskie - wybitnie smaczne, mniam
                        • papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:19
                          a jakie, węgrzy odbudowują swoje winiarnie po latach komuny i nie dbania o
                          jakość.
                          • iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:24
                            Villanyi 2002 Cabernet Franc, mniam
                            • mazowianka Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:31
                              na zdrowie:)
                              • iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:35
                                dziękuję bardzo mazowianko, dobrze mi się przy nim myśli :)
                              • papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:36
                                sięgam do literatury i dobrze o nim piszą rejon totalnie południowy, a wina
                                raczej mocno wytrawne.
                                • iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:40
                                  połudnowy - napisano Villany - Siklosi Borvidek. Mapka jest, bardzo połudnowy.
                                  Mniam.
                                  • papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:41
                                    prawie chorwacki
                            • papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:33
                              chyba nie piłem, akurat nie piłem.
                            • papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:34
                              pewnie podobny do kekfrankos który znam, i poza egri i tokajem dośc popularny
                              • iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:36
                                nie umiem powiedzieć, reszta napisana bardzo po węgiersku; na smak egri się
                                chowa
                                • papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:39
                                  bo nie piłaś dobrego ergi, Egri npoza tym to mieszanka win w tym cabernet
                                  • iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:45
                                    Papi, Ty mi napisz jakie te wina i mój znajomy Irlandczyk, który mieszka w
                                    Budapeszcie przywiezie dla mnie parę butelek, jak go poproszę. Na pewno
                                    przywiezie :)
                                    • papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:55
                                      z węgierskich znam tylko te o któych pisałem, moge sięgnąc do literatury , jak
                                      lubisz słodkie lub pół to tokaj (setki producentów), egri dobre to producenci
                                      Tibor gal i vesztergombi. Własnie z Villany tez polecają, do tego bela vince,
                                      ede tiffan. To tyle, zeby nie było ze jestem biegły spisałem z ksiązki, choc
                                      kekfrancos rózne, i egri też rózne znam.
                                      • iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:59
                                        Dzięki Papi, przekażę dalej.
                                        Tokaje mam dobre, znajomy zawsze mi przywozi butelczynę dobrego, wina na razie
                                        wyszukuje, coby moje wyrafinowane podniebienie zadowolić, ale to ostatnie
                                        naprawdę mniam ;)))
                                        A o Tibor gal to chyba frags (ups!) coś wspominał, o ile mnie pamięć nie myli.
                                        • kmsanczia Re: jak uwarzacie 17.02.06, 23:12
                                          Iod z kim ty rozmawiasz o winie, Papi nie rozróżnia słodkiego od półwytrawnego. ;)
                                          • iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 23:13
                                            łomatko, teraz mi to mówisz, przestaję ;)))
                                            • papirus22 Re: jak uwarzacie 18.02.06, 10:09
                                              km jesteś w błędzie
                                              doskonale odróżniam i Twoje jest półsłodkie i nie jest z winogron tylko z
                                              aronii:)
                                              a wina dzielimy pod względem zawartości cukru na bardzo słodkie, słodkie,
                                              półsłodkie, półwytrawne i wytrawne.Te wytwane i półwytrawne to maja ok. 11-12%
                                              procent alkocholu. I nie pisze tego już z ksiazki:)
                                              • iod Re: jak uwarzacie 18.02.06, 10:25
                                                o, roszę, jaki miły post o winie z samego rana. Weekend się zupełnie dobrze
                                                zapowiada :)
                                                • papirus22 Re: jak uwarzacie 18.02.06, 10:33
                                                  iod, no naprawdę ale wczoraj dawaliście, wstyd pisze to do wszystkich:)
                                                  Myślałem, że niektórzy sobie przemyśleli pewne sprawy a tego nie piszę akurat
                                                  do Ciebie.:)
                                                  • iod Re: jak uwarzacie 18.02.06, 10:53
                                                    papirus22 napisał:

> iod, no naprawdę ale wczoraj dawaliście, wstyd pisze to do wszystkich:)
                                                    > Myślałem, że niektórzy sobie przemyśleli pewne sprawy a tego nie piszę akurat
                                                    > do Ciebie.:)

ha, znaczy - wstydzić się mam, bo jakoś karygodnie sie zachowywałam wczoraj, a
                                                    myslenie mam innym zostawić, czy tak???? ;)
                                                  • papirus22 Re: jak uwarzacie 18.02.06, 11:15
                                                    no naprawdę chodzi mi o te głupie wątki ( chyba w nich nikt nie myślał) o
                                                    privach, zaczepkach, prowokacjach i kłótniach. No chyba że się wycofujesz z
                                                    wątku "dajmy już spokój".
                                                    Sama wielokrotnie pisałaś, że nie lubisz takiego poziomu, wielokrotnie
                                                    zwracałaś się między innymi do mnie, więc teraz ja zwracam się między innymi do
                                                    Ciebie o ignorowanie zaczepek i nieprowokownanie. Ja się w końcu nawróciłem,
                                                    więc apeluję jeszcze raz do wszystkich o ignorowanie zaczepek.

myslenie mam innym zostawić, czy tak???? - o jakim mysleniu piszesz?
                                                    Nie rozumiem? Chyba myslisz i to wyrażasz, tak?
                                                  • iod Re: jak uwarzacie 18.02.06, 11:19
                                                    no, poprowokowałam sobie trochę, i nie wszyszło - chyba dam spokój i zostawię
                                                    innym. Nie wycofuję się z wątku, "dajmy już spokój". afera wczoraj się zrobiła,
                                                    ale jak już pisałam, miałam bardzo dobry humor wczoraj i dobre winko też, tak
                                                    więc wieczór sam z siebie zrobił się uroczy.
                                                    Posłucham rady - idę się się nawrócić. Czas zająć się moimi chłopakami.
                                                    Pozdrawiam i miłej soboty życzę :)
                                                  • papirus22 Re: jak uwarzacie 18.02.06, 11:23
                                                    fajnie, dzieki, pozdrawiam
                                                    i życzę równiez miłej soboty, a trochę kłótni to jest miłe, ale troche a nie
                                                    cały wieczór.:)))
    • j46 Re: jak uważacie 18.02.06, 12:55
      A ja myślałem, że jesce chwila i z papirusa zrobimy kipera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka