kamilz93 17.02.06, 21:14 czy uważacie czy kazeta Łomiankowska pisze prawdę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:19 Tak naprawdę, to chyba sie domyślasz, że nie:) Najgorsza jest cenzura i niedopuszczanie do głosu mieszkańców, a najgorsze wycinki tekstów, przykłady juz tu padały wielokrotnie. Choć to wydaje się nieprawdopodobne, cenzurują prawdopodobnie nawet ogłoszenia. No niestety, GŁ to tuba propagandowa, której burmstrzowie nadużywają do swoich politycznych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:37 ogłoszenia cenzurują szczególnie mocno. Np czytamy: "Malowanie tel...". Pomyślcie, co zostało usunięte z takiego ogłoszenia. Mogło być np. "Precz z Burmistrzem Sokołowskim. Malowanie tel...", albo "Gazeta Łomiankowska kłamie!! Malowanie tel..." Obrzydliwa cenzura. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:41 Iod niech sobie pisze, on nie wie wielu rzeczy i sie raczej nie dowie. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:42 Naprawdę. Pomyślcie ile treści kryło w sobie ogłoszenie "Wywózka nieczystości. Tel..." Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:42 taczkami czy jakoś inaczej :) Uwaga, mam dobry humor! Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:51 Krzysiom, no wiesz? Ja bez "buziek" nie umiem chyba :( Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 21:54 Strasznie mnie błąd w tytule wątku razi. Może ktoś to zedytować? www.lomianki.abc.pl/ www.lecsokole.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:04 Cały tydzień przez mojego współtowarzysza podróży rodem z Włoch byłem pojony winem. Mam dość. O wszystkim tylko nie o winie... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:06 no lubie wino, znam kilku Włochów, i mógłbym z nimi pic wymiekaja po drugim winie na głowę. Jednak nasze geny robia swoje. A tak naprawdę to wian nie pownno sie pić więcej niz 0,5 l na mężczyzne i 0,25 na kobietę wtedy jest to zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:10 Wolę 0,5l przejrzystego płynu. Moja wątroba lepiej to znosi. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:11 no czeronw iwno jest ciężke, ale wódka jeszcze gorsza. Dzinnie po 0,5 litra wina i będzie dobrze oczywiście do tego jakies dobre jedzonko. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:15 dziś wino węgierskie - wybitnie smaczne, mniam Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:19 a jakie, węgrzy odbudowują swoje winiarnie po latach komuny i nie dbania o jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:35 dziękuję bardzo mazowianko, dobrze mi się przy nim myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:36 sięgam do literatury i dobrze o nim piszą rejon totalnie południowy, a wina raczej mocno wytrawne. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:40 połudnowy - napisano Villany - Siklosi Borvidek. Mapka jest, bardzo połudnowy. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:34 pewnie podobny do kekfrankos który znam, i poza egri i tokajem dośc popularny Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:36 nie umiem powiedzieć, reszta napisana bardzo po węgiersku; na smak egri się chowa Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:39 bo nie piłaś dobrego ergi, Egri npoza tym to mieszanka win w tym cabernet Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:45 Papi, Ty mi napisz jakie te wina i mój znajomy Irlandczyk, który mieszka w Budapeszcie przywiezie dla mnie parę butelek, jak go poproszę. Na pewno przywiezie :) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:55 z węgierskich znam tylko te o któych pisałem, moge sięgnąc do literatury , jak lubisz słodkie lub pół to tokaj (setki producentów), egri dobre to producenci Tibor gal i vesztergombi. Własnie z Villany tez polecają, do tego bela vince, ede tiffan. To tyle, zeby nie było ze jestem biegły spisałem z ksiązki, choc kekfrancos rózne, i egri też rózne znam. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 22:59 Dzięki Papi, przekażę dalej. Tokaje mam dobre, znajomy zawsze mi przywozi butelczynę dobrego, wina na razie wyszukuje, coby moje wyrafinowane podniebienie zadowolić, ale to ostatnie naprawdę mniam ;))) A o Tibor gal to chyba frags (ups!) coś wspominał, o ile mnie pamięć nie myli. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: jak uwarzacie 17.02.06, 23:12 Iod z kim ty rozmawiasz o winie, Papi nie rozróżnia słodkiego od półwytrawnego. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jak uwarzacie 17.02.06, 23:13 łomatko, teraz mi to mówisz, przestaję ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jak uwarzacie 18.02.06, 10:09 km jesteś w błędzie doskonale odróżniam i Twoje jest półsłodkie i nie jest z winogron tylko z aronii:) a wina dzielimy pod względem zawartości cukru na bardzo słodkie, słodkie, półsłodkie, półwytrawne i wytrawne.Te wytwane i półwytrawne to maja ok. 11-12% procent alkocholu. I nie pisze tego już z ksiazki:) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jak uwarzacie 18.02.06, 10:25 o, roszę, jaki miły post o winie z samego rana. Weekend się zupełnie dobrze zapowiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jak uwarzacie 18.02.06, 10:33 iod, no naprawdę ale wczoraj dawaliście, wstyd pisze to do wszystkich:) Myślałem, że niektórzy sobie przemyśleli pewne sprawy a tego nie piszę akurat do Ciebie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jak uwarzacie 18.02.06, 10:53 papirus22 napisał: > iod, no naprawdę ale wczoraj dawaliście, wstyd pisze to do wszystkich:) > Myślałem, że niektórzy sobie przemyśleli pewne sprawy a tego nie piszę akurat > do Ciebie.:) ha, znaczy - wstydzić się mam, bo jakoś karygodnie sie zachowywałam wczoraj, a myslenie mam innym zostawić, czy tak???? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jak uwarzacie 18.02.06, 11:15 no naprawdę chodzi mi o te głupie wątki ( chyba w nich nikt nie myślał) o privach, zaczepkach, prowokacjach i kłótniach. No chyba że się wycofujesz z wątku "dajmy już spokój". Sama wielokrotnie pisałaś, że nie lubisz takiego poziomu, wielokrotnie zwracałaś się między innymi do mnie, więc teraz ja zwracam się między innymi do Ciebie o ignorowanie zaczepek i nieprowokownanie. Ja się w końcu nawróciłem, więc apeluję jeszcze raz do wszystkich o ignorowanie zaczepek. myslenie mam innym zostawić, czy tak???? - o jakim mysleniu piszesz? Nie rozumiem? Chyba myslisz i to wyrażasz, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jak uwarzacie 18.02.06, 11:19 no, poprowokowałam sobie trochę, i nie wszyszło - chyba dam spokój i zostawię innym. Nie wycofuję się z wątku, "dajmy już spokój". afera wczoraj się zrobiła, ale jak już pisałam, miałam bardzo dobry humor wczoraj i dobre winko też, tak więc wieczór sam z siebie zrobił się uroczy. Posłucham rady - idę się się nawrócić. Czas zająć się moimi chłopakami. Pozdrawiam i miłej soboty życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jak uwarzacie 18.02.06, 11:23 fajnie, dzieki, pozdrawiam i życzę równiez miłej soboty, a trochę kłótni to jest miłe, ale troche a nie cały wieczór.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: jak uważacie 18.02.06, 12:55 A ja myślałem, że jesce chwila i z papirusa zrobimy kipera. Odpowiedz Link Zgłoś