Dodaj do ulubionych

studium odrzucone a tymaczasem...

17.04.06, 22:51
zgodnie z uchwałą rady miasta załacznik 2 do uchwały nr.XL/287/2006 z dnia
4.04.06 podaje, że w pozycji 71400 plany zagospodarowania przestrzennego
zwiększono kwotę z 355.470,00zł na 505.470,00. Co to oznacza nie wiem, czyzby
wzrosły nakłady do ponad 0,5 mln zł na plany zagospodarowania przestrzennego.
Jeżeli tak to wzrosło utrzymanie pracowni, chyba czegos tu nie rozumiem czy
ktoś mi wyjaśnie?
Dlaczego dokłada się znowu kasę do pracowni, która nie potrafi zrobić przez 3
lata nawet studium? No mam nadzieję, że ktos to wyjasni, mam nadzieję, że
czegos tu nie rozumiem!
Obserwuj wątek
    • frags Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 22:53
      to nudne papi. Myślałem żeby przedłużyć te święta np do ogłosznia kampanii
      wyborczej?
      • papirus22 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 22:55
        no to nas pruszków by zaraz dogonil:)
        • frags Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 22:56
          aaa, to co innego! Zatem wchodzę w rol powoli...
          • papirus22 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 22:57
            nie no do jutra wytrzymaj chociaż, dziś tylko sygnalizujemy temat.
            • robert_58 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 22:59
              nooo taaak ...
              a ja sygnalizuję jedynie odmienny punkt widzenia. Dzisiaj.
            • frags Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 23:00
              stracimy z 40 postów, zauważyłem, że jeden mój post to co namniej 5-6 postów
              odpowiedzi oburzonych Obrońców Prawdy. Nie szkoda czasu? Z 7-8 postów bym
              machnął dla zabicia czasu
              • papirus22 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 23:03
                no ale niepotrzebnie odbiegamy od tematu, dlaczego na plany mamy wydać 150 tys
                zł więcej niż wcześniej planowano, skoro wojewoda wywalił studium. dlaczego
                zmarnowano 3 lata i dalej nie mamy planów, czy nie lepiej zlikwidowac tą
                prqcownie i ogłosic przetarg na wykonanie tego studium? Nie ma czasu na kolejne
                zabawy i niekompetencję.
                • frags Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 23:06
                  Ależ jest czas. Na pewno do jesieni, kiedy będą wybory. Jeśli sokół je przegra,
                  w co osobiście wątpię, to się policzycie z ustępującą ekipą. A jeśli sokół
                  wygra, co wydaje się prawdopodobne - będzie miał mnóstwo czasu. Oczywiście są
                  jeszcze sądy - możecie założyć mu sprawę, złożyć doniesienie do prokuratury itp.
                  Wtedy sprawy ruszą z miejsca. Jak rozumiem sygnalizujesz tutaj problem, a w ślad
                  za zasygnalizowaniem kierujesz obywatelskie doniesienie do prokuratury?
                  • robert_58 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 23:09
                    Frags,
                    no jak do prokuratury?
                    bez dostępów do dokumentów? Tak na gębę? Chociaż, może i prokuratura uwierzy na
                    gębę. Może z niej takie forum
                    • frags Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 23:10
                      No, robert nie wątpię, że papi i jego Lećsokoły mają tekę z dokumentami
                      przygotowaną. Przecież nie chcesz mi chyba powiedzieć, że stosują technikę
                      pomawiania?
                      • robert_58 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 23:12
                        No włąśnie - na co doniesienie?
                        Jeżeli nie ma na co, to jest OK

Ale chyba nie jest OK, choćby dlatego:
                        Re: Leć Sokole - biuletyn informacyjny
                        flash3 17.04.06, 18:54 + odpowiedz

Nie jestem z Łomianek lecz z Marek. Od dłuższego czasu tak przeglądam co jakiś
                        czas spory na waszym forum, między przeciwnikami obecnego burmistrza, a osobami
                        które się z nimi nie zgadzają.

Jestem bezstronny bo nawet nie wiem jak wygląda wasz burmistrz, a tym bardziej
                        nie wiem jak wygląda jego praca.
                        Ale od pewnego czasu mam takie nieodparte wrażenie że coś tu jest nie tak –
                        skoro pewna grupa osób twierdzi publicznie że rzekomo burmistrz jest zły, że
                        jest „umaczany” w jakieś afery to zapewne ma jakieś dowody, dokumenty.

Skoro już wydajecie nawet gazetkę, która jest w całości jest nieprzychylna
                        burmistrzowi i oskarża go o wiele rzeczy, to może przedstawicie jakieś dowody?
                        Bo jak na razie to czytam same domniemania, hasła populistyczne, i opisy faktów
                        która mają świadczyć o nieudolności burmistrza.

A jeżeli macie takie dokumenty to nie lepiej złożyć doniesienie do prokuratury?

• Re: Leć Sokole - biuletyn informacyjny
                        krzysiom1 17.04.06, 19:36 + odpowiedz

Przeczytaj jeszcze raz Leć Sokole.
                        To są fakty!
                        Jakie dowody?
                  • papirus22 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 23:09
                    na co doniesienie?
                    • frags Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 23:11
                      No, na sokoła, że marnuje publiczne pieniądze, malwersuje, ma ręce unurzane we
                      krwi niewinnych ludzi, kradnie, wykorzystuje, manipuluje, trwoni, niszczy i
                      zostawia za sobą spaloną ziemię.
                      • papirus22 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 23:14
                        uchwałe akurat podejmuje rada, co jest już na początku, pytam,ze nie rozumiem
                        tylko po co zwiekszac kase na pracownie która nic nie umie. łatwiej byłpby
                        zrobic przetarg na to.
                        • frags Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 23:17
                          a ja mam pytanie do ciebie i Lećsokołów, które choć niewidzialne - monitorują to
                          forum. Będą jakieś doniesienia do prokuratury, czy pozwolicie sokołowi niszczyć
                          małe zielone miasteczko bezkarnie? Skoro macie dowody jego przewinień, to
                          dlaczego nie powiadamiacie stosownych służb??? W ten sposób działacie na szkodę
                          łomianek.
                          • papirus22 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 23:19
                            fragi ty bys chciał wszystko wiedzec skad wiesz czy juz tegi nizrilismy. nie
                            zamierzam ci wszystkiego tłumaczyc bo szkoda mi mojego czasu:)
                          • ciuciubabka3 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 18.04.06, 21:24
                            Jak złodzieja złapią za rękę to mówi,że to nie jego ręka:)
                            Dla nas mieszkańców wystarczające są poszlaki tzn.dziwne i nieracjonalne ruchy
                            burmistrza.Dla organów wystarczą stany kont rodziny i podsłuchy rozmów tel.
                            Chyba nie myślisz,że to jest w posiadaniu zwykłych mieszkańców:))
                            • robert_58 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 18.04.06, 23:03
                              Ciuciubakbko,
                              widzę, że znasz procedury prowadzenia śledztwa. Daj im szansę. Niech zrobią
                              kipisz na kontach, pozakładają podsłuchy itd. Przecież nie ma tutaj wątpliwości,
                              że poszlaki mieszkańców mogą być niemiarodajne.
                        • robert_58 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 17.04.06, 23:19
                          a może:
                          a - wyprowadzić kasę
                          b - po wygranych wyborach (cholera wie jakich radnych będzie maiał Sokół w
                          radzie) już teraz uchwalić, co trzeba
                          c - dać zarobić obecnym pracownikom i nowym
                          d - aby nie spłacić długów tak szybko - nad czym by forum szaty rozdzierało
                          e - inne
                          f - wie tylko Sokół
                          g - nie wiem
                  • ciuciubabka3 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 18.04.06, 21:13
                    Panie Frags,skąd to prawdopodobieństwo,że wygra?
                    Uzasadnienie,please.
                    • krzysiom1 Re: studium odrzucone a tymaczasem... 18.04.06, 22:36
                      Po co te pytania Pani Ciuciubabko?
                      Przeciez frags wszystko wie najlepiej a jak nie wie to coś sobie wymyśli i też
                      będzie miał o czym pisać.
                      • frags Re: studium odrzucone a tymaczasem... 18.04.06, 22:59
                        Krzysiom niech zmarszczy wysokie czoło i ruszy kiepełą. Skąd prawdopodobieństwo,
                        że wygra... hmmm może stąd, że wygrywał dwukrotnie, a elektorat niewiele się
                        zmienił. Elektorat (trudne słowo) to są krzysiom wyborcy, czyli ludzie. Ludziki,
                        gostkowie, jak tam sobie mawiasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka