08.05.06, 23:14
Wiesz Edoma ... mimo wszystko może powinienem zaznaczyć, że nie jestem Tobą
... i sam sobie nie piszę nowych tematów ... choć i tak może nie mieć to
znaczenia ...
...
... i może zaznaczę również na wstępie, że Ty Edomo nie jesteś mną ...

a teraz do rzeczy.
Pytałaś o inne dyskusje, w których można poddać weryfikacji niektóre spotykane
na forum opinie. Otóż mam taki dyżurny (w zasadzie dyżurnych tematów zbyt
wiele nie ma - trasa po wale, ICDS, hipermarket).
Poniższy link jest jednym z wielu tematów dot. hipermarketu. Postanowiłem
jednak powrócić do tegoż zagadnienia bowiem nie otrzymałem odpowiedzi na
ostanio postawione pytania, a mianowicie:
Re: Do popleczników Sokoła!!!
robert_58 05.05.06, 14:59 + odpowiedz

hej Lola,
czekaj czekaj...
trochę się dowiedzieć można, chocby
- Sokołowski z Grądzkim oddaj ziemię o pow. ok. 1000 m2 za ok. 1 mln złotych (to
ja jednak szczęściarz jestem i taniej kupiłem ziemię)
- zaraz potem Sokołowski z Grądzkim tej ziemi nie oddają a inną i nie oni tylko
poprzednicy (to ja już nie wiem czy szczęściarz jestem z tą moją ziemią)
- hipermarket juz pozamiatane skoro mają pozwolenie na budowę
- zaraz potem hipermarket pozwolenia na budowę nie ma i nic jeszcze nie jest
pozamiatane i możnaby coś pokombinować

Prawie jasne. Prawie robi dużą różnicę ...

oraz

- czy Sokołowski z Grądzkim oddali ziemię pod hipermarket? Czy poprzednicy?
- o jaką ziemię chodzi? O pow. ok. 1000 m2 za ok. 1 mln złotych?
- czy hipermarket otrzymał już pozwolenie na budowę?

Myślę, że lektura jednego ze starszych tematów pomoże Tobie zrozumieć,
dlaczego 05.05.2006 postawiłem ponownie powyższe pytania czytając forum.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=35560777&wv.x=1&a=35585186&s=0
Ciekaw jestem Twojej opinii.
Obserwuj wątek
    • lomiankowicz Re: Dla Edomy 08.05.06, 23:21
      Ogłoś teraz fajrant. Swoje już zarobiłeś.
      Jutro jeszcze tylko mała fakturka od Twojej firmy dla UG Łomianki....
      • robert_58 Re: Dla Edomy 08.05.06, 23:25
        :-)))

pochwalę się Tobie...
        siedzę, piwko popijam ...
        za m.in. Twoją krwawicę, co?

:-)))
        • iod Re: Dla Edomy 08.05.06, 23:33
          robert_58 napisał:

> siedzę, piwko popijam ...
          > za m.in. Twoją krwawicę, co?

Robert, jak możesz piffko za krwawicę.....Okrutne!!!
          • robert_58 Re: Dla Edomy 08.05.06, 23:35
            okrótnie zmrórzone piffko!
            • krzysiom1 Re: Dla Edomy 08.05.06, 23:49
              Pomyśl że to za pieniądze forumowiczów!
              Powinno Ci stanąć w gardle...
              • robert_58 Re: Dla Edomy 09.05.06, 00:05
                :-)))))
                Krzysiom doczekasz i Ty
                wszystko "po kolei"
                i będzie OK
                przecież wiemy to obaj
                :-))))
                • robert_58 Re: Dla Edomy 09.05.06, 00:49
                  Edoma,
                  i przy okazji jakbyś mogła sprawdzić o tych basenach - że one są żadko na
                  kondygnacji wyższej budowane. Miałem wrażenie, że tak ochoczo tu przywoływany na
                  wzór basen na Potockiej w W-wie to ma parking dla samochodów pod niecką basenu.
                  Ale to chyba się mi tylko tak wydawało...
                  • robert_58 Re: Dla Edomy 09.05.06, 00:54
                    ups,
                    coś mi na rzadko wyszło ...
                    sorki
                    • j46 Re: Dla Edomy 10.05.06, 22:04
                      Nie robi sie dlatego, że kiedyś podobno był wypadek budowlany i niecka basenu z
                      wodą pękła. Woda utopiła kilka osób. To było w latach 70 na gdzieś w zagłebiu
                      miedziowym. Ale, kto o tym pamięta, prasa nie bo ja ocenzurowanao, ja też piszę
                      podobno, bo słyszałem to od osób trzecich, choć historia prawdopodobna.
                      • robert_58 Re: Dla Edomy 10.05.06, 22:55
                        J46,
                        nie rozumiem do czego zmierzasz.

Pod basen na Potockiej (często tutaj na forum przywoływanym w świetle
                        pozytywnym) parking dla samochodów znajduje się pod niecką basenu.

Innymi słowy zarówno w Łomiankach jak i na Potockiej w W-wie basenu nie
                        wybudowano bezpośdrednio "na gruncie/parterze".
                        • krzysiom1 Re: Dla Edomy 10.05.06, 23:05
                          Robert.
                          Dlaczego zawsze szukasz dziury w całym?
                          Czy budowa piwnicy wymaga wzmacniania fundamentów?
                          • papirus22 Re: Dla Edomy 10.05.06, 23:07
                            Robert musi tak pisać, pisałem wielokrotnie dlaczego, więc nie powtarzam, chyba
                            że zapomni. Jednak jak zmienia fakty to nie można milczeć, basen na potockiej
                            był przywoływany nie dlatego, że basen jest na górze a dlatego, że jest taki
                            sam jak nasz a kosztował ponad połowę taniej.
                            Taki szczegół a jednak ma znaczenie.
                            • robert_58 Re: Dla Edomy 10.05.06, 23:29
                              Krzysiom,
                              jak już pisałem nie jestem inżynierem i nie oceniałem, czy niecka basenu
                              usytuowana na piętrze w ICDS jest ewenementem czy też nie. Niektórzy ocenili to
                              jako jednoznaczne marnotrastwo środków (określenie moje).
                              I nie szukam dziury w całym (basenie chyba ;-)). Do obliczeń fundamentów
                              natomiast stosuję się chyba inne zmienne niż obecność piwnicy lub jej brak. Do
                              usytuwania basenu na kondygnacji również inne.

Papirus,
                              Twój idol Robcio, któremu udzielane ewentualnie odpowiedzi powiększają Twoją
                              glorię męczeństwa dla "wolnych" Łomianek, pisze tak jak sam uważa i jak mu się
                              żywnie podoba (w odróżnieniu od Ciebie).
                              A teraz o zmienianu przez moją osbę faktów - wskaż, które to fakty zmieniłem
                              (nie wspomnę już możliwości zmiany faktów, pewnie autentycznych, hę?). Basen na
                              Potockiej wskazałem jako przykład posadownienia niecki na kondygnacji. Widać nie
                              jest to jakieś wybryk inżynierii.

• robert_58 Re: Dla Edomy 10.05.06, 23:30
                                Brycezion,
                                nie wiem kto to wymyślił.
                                Ja auto postawiłem w garażu pod basenem
                          • dziekanoszczak Re: Dla Edomy 10.05.06, 23:08
                            od tego jest czeli gmatwania
                            • brycezion Re: Basen na Potockiej 10.05.06, 23:17
                              Skąd pomysł,że na Potockiej basen jest nad garażami?Wożę co tydzień wnuczkę na
                              Potocką.Kto to wymyślił?
                              • dziekanoszczak Re: Basen na Potockiej 10.05.06, 23:31
                                Edoma została odwołana , bo pisała głupoty
                                • krzysiom1 Re: Basen na Potockiej 10.05.06, 23:43
                                  Robert. Równiez sie nie znam na budowlance ale nie mam siły odpowiadać na Twoje
                                  pytania.
                                  Słuchając Ciebie człowiek od razu widzi 4 latka męczącego rodziców pytaniam "a
                                  co to"?
                                  Tato! Co to za owoce?
                                  -Czarne jagody!
                                  -A dlaczego są takie czerwone?
                                  -Bo są jeszce zielone....
                                  • robert_58 Re: Basen na Potockiej 10.05.06, 23:45
                                    ok Krzysiom,
                                    postaram się nie być gołosłownym
                                    • brycezion Re: Basen na Potockiej 10.05.06, 23:59
                                      Robert_58 : Na Potockiej wjeżdżasz do garażu.W połowie jego,NA LEWO,jest winda.
                                      Windy w Polsce jeżdżą w PIONIE.Wjeżdżasz windą ma I piętro gdzie jest pizzernia.
                                      Jeszcze dalej,NA LEWO,przez okna pizzerni widzisz przed sobą baseny.
                                      Coś Ci się pomyliły piony i układ budynku.
                                    • robert_58 Re: Basen na Potockiej 11.05.06, 00:04
                                      Krzysiom, czy uważasz, że dotychczas nie przewijał się na forum zarzut
                                      rozrzutności w kwestii wybudowania basenu w ICDS na piętrze? Czy dotychczas na
                                      forum nie zostało takie rozwiąznie potraktowane jako ewenement?
                                      • brycezion Re: Basen na Potockiej 11.05.06, 00:11
                                        Robert_58: No to jak,na Potockiej basen jest nad garażami czy nie?
                                        • robert_58 Re: Basen na Potockiej 11.05.06, 00:17
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=41619138
                                          • edoma Re: Basen na Potockiej 11.05.06, 21:07
                                            Robercie-58,
                                            dziękuję za zwrócenie się do mnie.
                                            W sprawie hipermarketu nie jestem zanadto zorientowana. Niestety wskazany przez
                                            Ciebie szum informacyjny jest spory.
                                            W/g mojej pamięci: burmistrz niestety wydał pozwolenie, które wygasło (??).
                                            Ostatnio pamiętam, że NŁ pisały o zamianie (??) działek, niezbyt dla Łomianek
                                            dobrej.
                                            Z całą pewnością pamiętam natomiast, że cała afera 9bo dla mnie to jest afera i
                                            już), miała początek za poprzedniego b. czyli Pana B.
                                            Paniętam też, że obecny b. pozywał go do sądu itp.
                                            Ale - przyznaję, nie śledziłam tego dokładnie. materiały publikowane na LS są
                                            ciekawe, co przyznaję.
                                            Jednak, moje wrodzone zasady (po Tacie endeku) nie pozwalają mi na przyjmowanie
                                            na wiarę wszystkiego co anonimowe.
                                            To budzi niepokój. Dlaczego nie podpisują jak są tacy święci ?
                                            Obecny b., którego zwolenniczką nie jestem, jest obwiniany o wszystko, niedługo
                                            odwiemy się , że to jego wina , że Hitler wojnę przegrał !
                                            Jak ja mam mu coś do zarzucenia, to piszę i nikt z jego zaciętych oponentów na
                                            tym forum nawet nie raczy tego zauważyć.
                                            Chyba po prostu nie wiedzą co za mną zrobić. Pewnie myśla , że jestem z
                                            plastiku.
                                            No trudno, dowiedziałam się w zamian, że wprowadziłam tu ciekawe wątki.
                                            Chętnie je rozwinę.

A tymczasem nie doczekałam się na to , że któryś z Panów przyzna się do
                                            wprowadzania innych w błąd.
                                            No tak, jak bzdury pisać to było łatwo, jak mi doradzać abym zamilkła też , a
                                            jak się odważnie przyznać do populizmu - to już nie.
                                            Rozumiesz, taka moralnośc Kalego . Przypominam, że akcja tej powieści toczy się
                                            w Afryce , częściowo nad Nilem.
                                            Nad Nilem od tysiącleci znany był PAPIRUS, nie mylić z papim, któremu się tak
                                            spodobała postać Kalego, że aż przybrał nick od papirusu. dalej to już proste:
                                            zapowiadałam, że należy robić analizę z elementami psychoanalizy, to niestety
                                            robię - na życzenie tych, którzy uparcie milczą.
                                            A dlaczego w końcu mamy być tacy śmiertelnie poważni? Czy to jest obowiązkowe
                                            na tym forum ?
                                            Jeżeli tak, to przepraszam.

Robercie-58 i inni forumowicze, napiszczie lepiej co dalej zrobić ze służbą
                                            zdrowia, czy lekarstwem jest masowa emigracja?
                                            • papirus22 Re: Basen na Potockiej 11.05.06, 22:24
                                              No skoro nie o mnie to ja tez abstrakcyjnie.
                                              Akcja powieści przeniosła się do szpitala psychiatrycznego, nagły zwrot
                                              spowodaował calkowite zaskoczenie. Znad nilu wszystkich przerzucono do
                                              warszawskiego szpitala psychiatrycznego, gdzie kilku ze świeżych bohaterów
                                              przeniesiono na oddział zmaknięty dla schizofreników. To zapewne efekt ich
                                              uzaleznienia od rządzącego od 8 lat dyktatora oraz jego wpływu na nich-
                                              destrukcyjnego wpływu. Co mówił ich wódz stawało się jedyną słuszna i
                                              nienegowalną prawdą. W obronie jego gotowi byli oddać wszystko, ale czy na
                                              pewno? Tych którzy myśleli inaczej próbował na różne sposoby, jednym proponował
                                              od razu nową pracę innym zlecał zadania, jeszcze innych przekonywał wciąż nie
                                              spełnionymi obietnicami. Jednak duża część zwykłych mieszkańców miała go dość,
                                              ale tego nie rozumieli inni, ci zawsze wierni i poddani. Nie mogli zrozumieć
                                              czego chce ta większośc, przeciez wódz, który prał mózg był doskonały,
                                              nieomylny, był idealny, ale przede wszystkim był boski! To on kontaktował się z
                                              szefem w niebie i pewnie dlatego cieszył się takim autorytetem wśród swoich
                                              poddanych. On był ostatecznościa i wyrocznią on płacił i wymagał. Nazywał się
                                              głównym ideologiem i mogł skierować nawet do zamkniętych oddziałów szpitalnych,
                                              ale większość zwykłych obywateli cierpiała na niedostatek. To był główny
                                              problem buntu i walki z tyranią, tego najwierniejsi nie rozumieli i tak
                                              zostało...cdn
                                            • j46 Re: Basen na Potockiej 11.05.06, 22:27
                                              Edoma napisała: jak ja mam mu coś do zarzucenia, to piszę i nikt z jego
                                              zaciętych oponentów na tym forum nawet nie raczy tego zauważyć.
                                              Ja też nie zauważyłem, więc napisz minie kiedy i gdzie to zrobiłaś.
                                              • edoma Re: Basen na Potockiej 12.05.06, 20:34
                                                odpowiadam:
                                                Re: do iod i grupy anty
                                                edoma 01.05.06, 20:42 + odpowiedz

Drabbu, ja jestem daleka od zadowolenia z b.
                                                Nie o to chodzi, czy ja w ogóle kiedyś głaskałam po głowie b. i viceb ??
                                                Chodzi o to, że odpowiedziałam iod bo mnie sumienie gryzło, że zamilkłam a dla
                                                niej ważnym zagadnieniej jest czy jesteście małą grupką ludzi o podobnych
                                                poglądach czy nie , czy przeciwnie jesteście "głosem 'większości mieszkańców.
                                                Ja nawet nie chcę do końca oceniać was ilościowo, chodzi o metody działalności
                                                na forum i jak przekłada się to na życie społeczne w Łomiankach.
                                                Oto twierdzę, że jestem przeciwko "nakręcaniu" nastrojów wokół populistycznych
                                                plotek, jak np właśnie ta o obcym kapitale , który z pewnością b. chce
                                                wprowadzić do wodkan.
                                                Może uda mi się namówić moją koleżankę mec do zabrania głosu na temat aktu
                                                notarialnego. Obawiam się jednak, że obsmieje autorów "cudownych" enuncjacji.
                                                Tak, mnie bardzo przeszkadza, że mam złe drogi. Ale nie oznacza to, że jestem
                                                przeciwko inwestycji ICDS.
                                                Nie zgadzam się z jakimiś pomysłami na centrum rowerowe ale nie oznacza to, że
                                                będę robiła zarzuty ponad miarę.
                                                Na koniec powiem, że nie zgadzam się z postawieniem pomnika Śp Jana Pawła II
                                                przed ICDSem, tak właśnie jako stara katoliczka się na to zgodzić nie mogę.
                                                Tak więc - moi drodzy i nieznani (sami znacie się wszak pomiędzy sobą w
                                                większości, jak można na forum przeczytać)forumowicze, proszę nie iść na skróty
                                                i na tanie argumenty personalne. Nie pod moim adresem.

Twierdzę nadal, że na tym forum dominuje populizm, straszenie ludzi "obcym
                                                kapitałem", opowiadanie bzdur na temat konkretnych osób wymienianych z
                                                nazwiska, w tym napaści personalne na b. i vceb.

Drabbu, czy Ty do prawdy nie zauważyłeś na forum ataków na kogoś, kto chce coś
                                                dobrego zrobić ??
                                                Daj spokój, ja nie mam aż takiej sklerozy i świetnie to pamiętam.
                                                Liczę , że sobie przypomnisz i mi przyznasz rację.
                                                Chyba, że zachodzi przypadek zadziałania wszechmogącej plotki i nadanej
                                                zbiorowo niechęci - w takim razie ja mam rację, uwierzyłeś w złe chęci każdego
                                                kto się uaktywnił społecznie w Łomiankach.
                                                Reasumując, jak w starym kawale : Cyryl , jak Cyryl ale te metody ?.
                                                (Dla młodychwyjaśnienie: w b dawnych latach komenda MO i UB była na Cyryla i
                                                Metodego na Pradze. Do tej pory tam jest policja. Jak się zaczęli
                                                popisywać "metodami" to warszawska ulica odpowiedziała takim kawałem. Ale może
                                                to nie zainteresuje dziekanowszczaka, dla którego jestem stara ..... )

No i co ?

• brycezion Re: Basen na Potockiej 12.05.06, 20:44
                                                  Edomo: To może lepiej odpowiedz na serię pytań do Ciebie Papirusa w wątku
                                                  "Napływowcy a Łomianki" dziś o 19.57 zamiast powtarzać się.
                                                • papirus22 Re: Basen na Potockiej 12.05.06, 20:57
                                                  No tak edoma się zacieła. Dziwię się że wierzysz w to co mówi lub pisze
                                                  burmistrz bo to znany łomiankowski pinokio jest:))
                                                  Burmistrz jest szefem PPP partnerstwo publiczno-prywatne(organizacji
                                                  wspierającej uczestnictwo kapitału prywatnego w inwestycjach publicznych).
                                                  Ciekawi mnie dlaczego burmistrz nie chciał KOŁ udostępnić dokumentów na temt
                                                  tej spółki przez pół roku. Ciekawe wydają się równiez różnice w
                                                  usprawiedliwaianiu się dlaczego w akcie notaralnym widnieje podpis tłumacza.
                                                  W sadowej, że pani notariusz miała uprawnienia tłumacza, dzień później w
                                                  dziekowie, że nie wie dlaczego. A teraz w artykułach, że to pomyłka. Której
                                                  wersji mamy wierzyć.
                                                  Totalnym niezrozumieniem jest dla mnie zapis w akcie załozycielskim o budowie
                                                  dróg szynowych, budowie domów, schodów ruchomych i badnaich ankietowych. Jak to
                                                  jest typowa działalnosć spólki wod-kan to ja sie poddaję. No i na koniec
                                                  działalnośc na terenie całej polski. Przecież w Dziekanowie Sokół mówił, że im
                                                  wodociag wybuduje wójt Czosnowa, to co my będziemy budować w Szczecienie.
                                                  Edoma Tobie się pomylił popuzlizm z faktami. Populizm to jest to co sokołwsoki
                                                  robi od 8 lat w łomainakach.
                                            • robert_58 Re: Basen na Potockiej 12.05.06, 00:18
                                              Endoma,
                                              temat hipermarketu jest obszerny gdyż wile opinii na ten temt powstało. Podałem
                                              link do wątku Fragsa - ok, być może nie jest to wątek, z którym część forum może
                                              się zgodzić, ale stanowi jednak pewne podsumowanie osoby mającej inne
                                              spojrzenie. Aby bardziej zawęzić obszar poszukiawań musiałbym podać chyba
                                              poniższy link:
                                              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=229
                                              Co do ocen forumowiczóe (a w zasadzie nicków, za którymi nie wiadomo kto się
                                              kryje), zawziętości, sposobu argumentacji itp. - moje zdanie chyba znasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka