brycezion 14.06.06, 16:15 To,że spółka wod-kan będzie generować dodatkowe koszty,KOŁ pisał już w swych biuletynach nr.1 i 2,a w nr.3 - co sądzi o przyszłości spółki. Jak na razie prognozy się sprawdzają. Właśnie spółka zakupiła Mercedesa typu van. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esscort Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 14.06.06, 16:35 pewnie zamiast tej koparki. może będa robić duży biznes pt. "przewóz osób" Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 14.06.06, 17:58 O, Boże po im ten Van? Może Dyrekcja Spółki będzie jeżdziła na obstawę, zebrań P. Burmistrza, bo podobno wczoraj na zebraniu w Łomiankach Starych ludzię krzyczeli że go na taczkach wywiozą razem z jego 10 radnymi,i może się boi??? Główny obrońca jest uziemiony, nosi gorset, więc nie może dzielnie bronić swojego szefa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 14.06.06, 18:31 koparką nie da się przewiezc ludzi na spotkanie z Sokołem, później na głosoanie w wyborach, a Vanem jak najbardziej. A myślicie że po co ten Van, przeciez nie dla spółki, tylko jest to element zabepieczneia logisycznego na głosowanie w wyborach:( Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 14.06.06, 19:55 Ciekawe jaka forma płatności? Pewnie ukochana w naszj gminie gotówka. Odpowiedz Link Zgłoś
dziekanoszczak Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 14.06.06, 20:14 Raczej kredycik Krzysiu Odpowiedz Link Zgłoś
edoma Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 11:50 Panowie, spokojnie. Myślę, że ponownie staracie się podgrzać atmosferę wokół spółki. Proponuję rozsądnym ludziom aby się zastanowili o czym mowa. Pamiętam jak pewne "specjalistki" atakowały dyrekcję Pogotowia Ratunkowego za to, że zakupiono ambulanse Peugeot, Marcedes właśnie i jeszcze chyba inne niezłe marki. A dlaczego nie "NASZE", tańsze ? A potem jakoś cisza, bo lepiej kupić coś lepszego i nieco drożej , niż chłam drogi w eksploatacji i niefunkcjonalny do tego awaryjny. Myślę, że brycezjon potrafi to uzasadnić ekonomicznie lepiej niż ja, więc pytam, czy nie za wsześnie przypadkiem aby robić "aferę" ? Może to jest uzasadnione i dobre gospodarskie posunięcie, co o tym myśli brycezion ? Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 12:03 Edoma jak zwykle nic a nic nie rozumie i uprawia płytką demagogię. Tu nie chodzi o zakup samochodu takiego lub innego. Tu chodzi o to, po co ten samochód, jeżeli przez ponad rok działalności spółka nie zrobiła nic dosłownie nic. A jedynym jej sukcesem jest oszacowanie na wyższym poziomie kosztów wykonania wodociągów i kanalizacji w gminie. To dzięki gminnym dotacją spółka mogła kupić samochód. A nie jest to najpilniejsza potrzeba przy obecnym budżecie. Spółka miała budować kanalizację i wodociągi, a gdzie one są? Jest natomiast drogi samochód dostawczy. Taki mini ICDS w kosztach drążonej niemocą spółki. Tu chodzi również o to, że bardziej potrzebne są w gminie nowe autobusy itd. itp. Ale głupka łatwo grać. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 12:41 zaraz zaraz .... Spółka wod-kan istnieje już rok? A nie oby od końca zeszłego roku? I czy faktyczna działalność (nie utworzenie statutu i zarejestrowanie) rozpoczeło się z początkiem roku biezącego? Po co samochód typu van? To czym mają wozić pracowników i sprzęt? Taczkami? Jeżeli dobrze sie orientuję, znaczna część kanalizacji w Łomiankach jest ciśnieniowa (podrzutowa). Pompy zatykane są pończochami, szmatami itd. Taka waria. I czym pojechać? A ile dotychczas aut tego typu posiadała spółka? Jeżeli ponad stan - krytyka uzasadniona, jeżeli wcale lub ilość niewystarczającą - to chcecie aby czym jeździć? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 12:46 robert_58 napisał: A ile dotychczas aut tego typu posiadała spółka? No ile? Może powiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 13:58 esscort napisał: > robert_58 napisał: > A ile dotychczas aut tego typu posiadała spółka? > > No ile? Może powiesz? > nie wiem - pytam najlepiej zorientowanych śledczych łomiankowskich Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 14:56 robert_58 napisał: nie wiem - pytam najlepiej zorientowanych śledczych łomiankowskich Nie wiesz, ale piszesz, że przecież trzeba jakoś do tych szmat dojechać - zupełnie jakbys wiedział, że dotychczas nie było czym. A okazuje się, że nic nie wiesz. To dlaczego nie napiszesz, że nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 15:16 Wywody Roberta_58 są co najmniej śmieszne.A może pracuje na zlecenie roznoszenia ulotek wyborczych? W obecnej sytuacji finansowej miasta Mercedes to luksus,na który nas nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 15:25 Sokół celowo zarządził zakup mercedes spółce, aby nikt sie nie czepiał jego. Wiadomo, ze to on podjął decyzję, a dalej podtrzymuje, że jest kupiony po to aby wozić ludzi na wybory, wskazująć jednoczęsnie kto wiezie i jak głosować- przerabilismy to 4 lata temu:) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 13:00 robert_58 napisał: Pompy zatykane są pończochami, szmatami itd. Taka waria. > I czym pojechać? Też uważam, że najlepiej do wyciagania szmat podjeżdża się mecedesem. I też uważam, że gdy się kompletnie nie ma kasy, to najlepiej sobie kupić drogi, ale za to bezawaryjny samochód. To pewnie dlatego w biednej Polsce są kolejki do salonów mercedesa. Trzeba sobie kupić mercedesa i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 14:03 esscort napisał: > robert_58 napisał: Pompy zatykane są pończochami, szmatami itd. Taka waria. > 2; I > czym pojechać? > > Też uważam, że najlepiej do wyciagania szmat podjeżdża się mecedesem. > I też uważam, że gdy się kompletnie nie ma kasy, to najlepiej sobie kupić > drogi, ale za to bezawaryjny samochód. To pewnie dlatego w biednej Polsce są > kolejki do salonów mercedesa. Trzeba sobie kupić mercedesa i po sprawie. > oczywiście Ess, lecz niestety dla mnie samochód nie jest już wyznacznikiem nadmiaru bogactwa czy też jego braku, statusu właściciela itd. Czyżby marka Mercedes była zarezerwowana dla bogaczy? Nie sądzę. Mniemam, że analiza rentowności zakupu auta właśnie tej marki została już przez niektórych forumowiczów przeprowadzona, jeżeli piszą, że nabytek niewłaściwy. I do tego Mercedes! Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 14:54 Tak, tak. Lubię takie gadanie. Nie wyjeżdżaj z jakimiś wyznacznikami bogactwa, bo ja nic takiego nie napisałem. Śmialem sie jedynie z Twojego stwierdzenia, ze po szmatę w rurze należy zawozić robotników mercedesem. A o tych odkrywczych wywodach na temat opłacalnosci kupienia drogiego ale dobrego samochodu nawet wówczas gdy się ma do 1000 innych zobowiązań, to musisz napisac jakąś pracę naukową. PS. Jakie masz auto? Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 18:41 Robert!! A kto wpadł na idiotyczny pomysł by pierwotnie planowaną jako spławną instalację przerobić na tańszą, lecz dużo kosztowniejszą ciśnieniową i to pozbawioną odpowiednich osadników. Więc pończochy i nie tyko, będą stale zanieczyszczały pompy. A genialny Prezes Ł., twórca pomysłu, jak był tak pozostanie szefem spółki. Kto myśli o wykorzystaniu jej jako ogólnospławną by odwodnić pozostałą część ul. Majowy? Komu nie wystarczają posiadane Lubliny? Mercedes to samochód intensywnej eksploatacji, a nie do podwożenia brygady od czasu do czasu. Nie ma to żadnego ekonomicznego i logicznego uzasadnienia by samochód, który będzie przejeżdżał kilka tysięcy kilometrów rocznie, a nie kilkaset tysięcy był tak drogim samochodem. To, co piszesz, roberciku to wciskanie kitu nieświadomym ludziom. Szanowni forumowicze, dostawczy mercedes, to samochód drogi, stwarzające znamiona prestiżu. Taki samochód by się opłacił musi rocznie przejeżdżać, co najmiej 70 tys. Kilometrów rocznie, bo inaczej szybciej się zestarzeje niż zużyje technicznie. Dla ubogiego, a taka jest nasza gmina, takie rozwiązanie jest zbyt drogie. A to, że prezes spółki pobiera gażę i pracuje już ponad rok jest faktem. To, że się guzdrali obaj z burmistrzem z pozostałymi formalnościami, które można było załatwić od ręki i bez tłumacza to drugi fakt. To, że wydawali na podwójne pensje pieniądze to też fakt. To, że w tym okresie można było wiele zdziałać to też fakt, a zrobiono tyle, co nic to też fakt Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 19:25 Jeszcze jedno. W kraju jako znacznie lepszy od dostawczego Mercedesa, choć mniej prestiżowy, uważa sie samochód Volkswagen. Z moich doświadczen wynika, że jest to prawda, mimo że porównwalne pojadzy tej maki są o ładnych kilka procent tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 20:49 Projekt przewiduje w Łomiankach mieszany system kanalizacji : grawitacyjny i ciśnieniowy (z uwagi na rzędne terenu).Ten drugi wymaga przepompowni. Odpowiedz Link Zgłoś
lashana1 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 21:38 Ten mercedes jest doskonałym wskażnikiem jak patrzymy na gospodarność i naszych sąsiadów w gmninie. Gdyby spółka kupiła tańszy samochód mogła by za zaoszczędzone pieniadze podłaczyć kilka kolejnych domostw do sieci. A gminny egoista pomysli; pojeżdżę sobie merckiem, dostawczym bo dostawczym, ale merckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 23:26 tiaaaaa .... Ess, nie wyjechałem Tobie z wyznacznikiem bogactwa liczonym po marce auta - napisałem co o tym myślę. Ananlitykiem z zakresu rentowności aut wg marek i producentów też nie jestem. Wiem natomiast na jakie marki wymieniają znane mi firmy czy też osoby prywatne. Przy 1000 zobowiązań - biedny nie może pozwolić sobie na złe zakupy. W dalszym ciągu nie wiem dlaczego zakup merca jest gorsdzy od zakupu jakiegoś ziuka edycja 2006. Moje doświadczenia przeczą zakupowi takiego auta a wskazują na np. merca. Nie wiem Ess czym można było dotychczas dojechać do awarii. Mam przeczucie, że piszący tu też do końca nie wiedzą skoro dotychczas nic na temat parku maszynowego spółki nic nie napisali (za wyjątkiem merca) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 15.06.06, 23:38 J46, no to kto i kiedy rozpoczął budowę kanalizy ciśnieniowej? I czym się kierował? Uznanie za przedstawienie argumentów w kwestii amortyzacji auta wraz z wskazaniem alternatywy. Bry, pracuję Brycezion w okresie wyborczym, powyborczym, czasem w święta, czasem w nocy ... Miło, że się martwisz o mnie, choć niepotrzebnie. I generalnie: zadaję pytania ponieważ nie posiadam informacji na różne zagadnienia. Nie posiadam i nie jest moją pasją ich zdobywanie (w odróżnieniu od niektórych tutaj piszących - bez złośliwości). Myślę, że podobnie jak większość mieszkańców Łomianek nie znam wielu szczegółów - więc pytam. Może jakbym otrzymał meldunek to bym natychmiast zrozumiał większość problemów wraz z zastrzykiem informacji. Nie wiem - będę miał - opowiem. aaaa .... Ess... a jeżdżę, jeżdżę ... choć nie polskim produktem ... może będzie okazja porozmawiać. Niestety nie jest to też Mercedes - z całkiem innych powodów. Choć może i szkoda... BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY! Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 00:27 robert_58 napisał: > tiaaaaa .... Przy 1000 zobowiązań - biedny nie może pozwolić sobie na złe zakupy. W dalszym > ciągu nie wiem dlaczego zakup merca jest gorsdzy od zakupu jakiegoś ziuka edycj a 2006. Moje doświadczenia przeczą zakupowi takiego auta a wskazują na np. merca. I tak trzymaj. I poradź im jeszcze, żeby - zanim zaczną coś robić w sprawie położenia kawalka wodociągu - postawili sobie jakiś nowy przywoity lokal np. z klinkieru (drogo, ale się opłaca) ze złotymi klamkami (nie rdzewieją) itd. Robert, trzeba mieć swoja miarę! Jeżeli kogoś stać na używanego poloneza, to na prawdę na zdrowie mu nie wyjdzie zakup mercedesa. I dajmy juz temu spokój, bo przecież tak naprawdę nie o mercedesa tu chodzi, ale o stosunek do swoich powinnosci wobec miasta i elementarną gospodarnośc w wydawniu publicznej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 09:04 Marka mercedes tak została w Polsce spozycjonowana, że jej cena jest duzo wyższa od faktycznej wartości. Zakup mercedesa to bzdura ten samochód niczym się nie różni od innych, poza wyższą ceną zakupu i wyższymi cenami częsci zamiennych. Szkoda gadać z takimi laikami (sam pisze że się na niczym nie zna) jak Robert, który musi bronić Sokoła i to robi. Dodatkowo jak pisałem nikt z pracownków w brudnych uwalonych szambem spodniach nie wsiądzie do niego, bo to samochód do "innych" celów. Zobaczycie w dniu wyborów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 09:20 Ty za to Papi, wiesz wszystko, może dlatego, że tak długo mieszkasz w Łomiankach. Może jak i ja pomieszkam tu jeszzce trochę, to będę mądra że hej ;) Trochę luzu...a a chciałabym zobaczyć tego słynnego już Mercedesa wożącego oniemiałych z wrażenia ludzi do wyborów...Poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 09:24 iod w poprzednich wyborach Sokół woził wielu, było tez pranie mózgu i instukcje... niby dlaczego w tych miałoby być inaczej, wyobrażasz sobie jak do nowiutkiego merceesa wchodzi facet upaprany w szmabie, które wystrzeliło podczas remontu? Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 09:39 papirus22 napisał: ...wyobrażasz sobie jak do nowiutkiego > merceesa wchodzi facet upaprany w szmabie, które wystrzeliło podczas remontu? nie przy porannej kawie, Papi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 09:45 no sorry, mam nadzieję, że masz dobry filtr, który wyłapuje azotany i inne takie:) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 09:54 woda z butelki na kawę, rozpieszczona jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 09:57 nie rozpieszczona tylko do dobrej kawy potrzebna jest dobra woda:) Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 19:16 Samo pudło samochodu w takim przypadku nie wystarczy. Do takich celów kupuje się samochód wyposażony w dodatkowe urządzenia, o ile faktycznie potrzebne są naprawy specjalistyczne. A by jeździć jako pogotowie techniczne do mini awarii wystarczą samochody tańszych marek i nie koniecznie musi to być żuk 2006. Jako poważne pogotowia wyspecjalizowane branży wod-kan widziałem kilkuletnie mercedesy, choć również i inne marki. Taki renault, citroen czy nawet kia zapewnią odpowiednia trwałość i możliwość wykonania dodatkowo kawałka wodociągu. Ale nasi fachowcy znają się na muzyce, a nie na technice i tyle. Po prostu trwonią dla bajerów nasze pieniądze. A że spółka tak późno zaczęła swoją działalność to wina kompletnego nie przygotowania do jej powstania. Pewnie winę za to ponoszę ja, edoma, papirus czy ty robercie, a nie burmistrz. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaby1 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 20:09 Witam. A czy ktoś widział tego mercedesa? Przecież to używana fura. Tak na oko ma z 6 latek. Mniej więcej wygląda tak tiny.pl/t73d I czy to takie straszne że kupili merca a nie np wspomnianego już Volkswagena, który nota bene wcale tańszy nie jest? (np. tiny.pl/t731 ) To juz chyba nie te czasy że Merc to luksus nie wiadomo jaki. Ale widzę że zawsze znajdą się malkontenci bo jakby kupili VW to ktoś pewnie powiedziałby że też za drogo. j46 napisał: A by jeździć jako pogotowie techniczne do mini awarii > wystarczą samochody tańszych marek i nie koniecznie musi to być żuk 2006. A do większych to czym pojadą? Czy bardziej ekonomiczne będzie utrzymanie takiego vito czy może DWÓCH np. Peugotów Partnerów?(bo do jednego przy większej awarii się nie zmieszczą). Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 20:14 a to mesio używany? :-(( Jakoś nie doczytałem w tym wątku .... Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaby1 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 20:21 No na nowy to on mi nie wyglądał. A widziałem już go kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 20:25 no Ty Aaaaby !!! zbyt szczegółowy jesteś!!! jednak to merc!!! bez gwiazdy nie ma jazdy!!! i kosztował pewnie majątek!!! Zaraz będzie, że to trup... A już było jak zwykle w tym wątku... wszystko popsułeś tą informacją ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 20:27 no to jaki jest w końcu ten mesio? nowy? używany? drogi? tani? bo, że będzie pewnie woził tylko wyborców to już jasne! Potem pewnie do garażu do następnych wyborów ... Odpowiedz Link Zgłoś
edoma Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 22:12 Ponieważ ciągle mi się mówi, że nie podaję faktów, to sprawdziłam Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 22:15 aaaaby napisał:>A do większych to czym pojadą? Czy bardziej ekonomiczne będzie utrzymanie takiego vito czy może DWÓCH np. Peugotów Partnerów?(bo do jednego przy większej awarii się nie zmieszczą).> Ja nic takiego nie pisałem. Więc nie baw się w demegoga. Pisząc o innych markach miałem na myśli odpowiedniki, a nie surrogaty. A tak na maginesie Peugotów dostawczych poza partnerm jest jeszcze co najmiej dwa rodzaje np boxer. A jeżeli to samochód używany to ma już jakiś sens. Muszę to sprawdzić, bo to co pisałem dotyczyło samochodów nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
edoma Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 23:16 urwałam post przez pomyłkę. A więc sprawdziła, bo stale mówicie, że stara jestem, tępa i faktów unikam. Tak więc Panowie i Panie, cała sprawa z Mercedesem jest dęta. Papi jak zwykle straszy ludzi spółką. Mercedes jest 6 letni, ma duży przedział na narzędzia dla ekipy budowlanej i 5 miejsc. Nie nadaje się do przewozu wyborców, chyba, że Papi z Brycezionem są chętni ale faceci od kanalizy są dosyć woniejący, zatem nie myślę aby byli Panowie chętni. Zakupiono też drugi podobny wóż, Fiskswagen t furgon , w podobnym wieku. I najważniejsze - cena przystępna - do sprawdzenia nieco ponad 30 tys za sztukę. J46 ma rację , to ma sens . moja hipoteza była od początku podobna. A teraz najważniejsze , skąd ja o tym wszystkim wiem ?? Ano bardzo prosto: męczyłam moją jedną sąsiadkę, która zna żonę jednego Pana zorientowanego i ta z kolei wymogła na biedaku aby zadzwonił do szefa spólki. Ten informacji udzielił i zaprosił chętnych do obejrzenia "rarytasów" przeznaczonych dla ekip budowlanych. Po drodze usłyszałam informację, że miło iż ponowie już wpadli do spółki, bowiem przy takim zadaniu jak budowa kanalizacji i wodociągów w Łomiankach przyda się każdy koł. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 16.06.06, 23:35 przeczytałem niniejszy temat ponownie. Od początku do końca. Ciekawie zmienia się punkt widzenia jedynie słusznej "prawdy". Może to śmieszne, może nie śmieszne, może należy rozmawiać z niektórymi, być może nie należy rozmawiać, może należy wiedzieć, być może wiedza nie jest konieczna... ... może to jednak dobrze, że piszą na forum różne osoby. Polecam pod rozwagę Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaby1 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 17.06.06, 07:11 Hej Robciu. Po prostu jak czytam to forum (a przyznam szczerze robię to coraz rzadziej) to czasami scyzoryk mi się w kieszeni otwiera jak niektórzy robią z igły widły. Na pewno część forumowiczów ma trochę racji ale reszta to po prostu rzucanie błotem --> patrz np. temat Mercedesa. No ale topic wiadomości brzmi szumnie "MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN" :) No i ile postów przybyło :) Pozdrawiam weekendowo Aaaaby Odpowiedz Link Zgłoś
ilexx Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 17.06.06, 08:13 Jako podsumowanie nadmienię, że wczoraj w godzinach wieczornych wodociąg gminny,do którego mój dom jest podłączony, przestał dostarczać wody. Całe szczęście,że trwało to tylko godzinę. Całe szczęście, że nie zlikwidowaliśmy starej studni, która podlewa ogródek. O ironio woda w niej ma lepsze parametry niż ta w wodociagu gminnym. (choć ta ostatnia zapewne trzyma normy, jak sądzę). To tak dla pokrzepienia serc tych co czekają na wodociąg. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaby1 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 17.06.06, 09:03 To prawda że woda wodociągowa się ostatnio "skiepściła". Widać to szczególnie w czajniku i innych urządzeniach gotujących wodę. U mnie woda była cały wieczór ale ciśnienie słabiutkie. Widocznie wszyscy podlewają ogródki:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 17.06.06, 12:53 Przeciez nie ma znaczenia czy mercedes jest nowy czy stary, chodzi o bzdurne wydawanie pieniędzy zamiast na budowę kanalizacji na samochody. Skoro oni prawie nic nie budują to po co kolejny samochód. Dla ludzi od Sokoła mam pytanie. Dlaczego w Łomiankach wzrosła opłata przyłączeniowa do ponad 7 tyś zł, przeciez burmistrz i jego ludzie z wod-kan deklarowali, że nie wzrośnie, a ma spaść, więc jak to jest. W dyskusji o nowym czy starym mercedesie zapominamy o najwazniejszym budowie wodociagów i kanalizacji, o ich kosztach które wzrosna i pisałem o tym prawie rok temu, że własnie tak będzie! A więc po co spółka skoro jest drożej i buduje wolniej niż zakład, płaci pensje Radzie Nadzorczej -czyli kolegom burmistrza. I ostatnie pytanie, czy tak świetna organizacja jak spółka jest w stanie wybudowac w tym lub przysżłym roku 25 km wodociągu jak zakład budżetowy w Czosnowie? No śmiało odpowiadajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 17.06.06, 20:24 A nie ma przypadkiem dwóch mercedesów? Ja znam starego białego chyba Vito. Nowy podobno jest czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 17.06.06, 20:34 Mimo to narzuca się pytanie, co się stało z uprzednio użytkowanymi Lublinkami, z których jeden był całkiem nie stary? A drugie pytanie, z jakich środków pokryto te wydatki i czy były one celowe? Wzrost ilości taboru kołowego, dwukrotny to dosyć dużo! Czyżby aż o tyle wzrosła ilość awarii? Jeżeli tak to, jakie są ich przyczyny? Jaka jest prawda? Może KOŁ wyjaśni te sprawę, bo tak możemy gdybać i gdybać bez końca. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: MERCEDES DLA SPÓŁKI WOD-KAN 18.06.06, 00:05 j46 napisał: > Mimo to narzuca się pytanie, co się stało z uprzednio użytkowanymi Lublinkami, > z > których jeden był całkiem nie stary? A drugie pytanie, z jakich środków pokryto > te wydatki i czy były one celowe? Wzrost ilości taboru kołowego, dwukrotny to > dosyć dużo! Czyżby aż o tyle wzrosła ilość awarii? Jeżeli tak to, jakie są ich > przyczyny? Jaka jest prawda? Może KOŁ wyjaśni te sprawę, bo tak możemy gdybać i > gdybać bez końca. zgadzam się. Ja też czekam na wyjaśnienia Odpowiedz Link Zgłoś