lenatka 21.07.06, 21:26 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060721/kraj/kraj_a_5.html www.rzeczpospolita.pl/teksty/dodatek2_060720/dodatek2_a_13-1.F.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 21:32 chciałam nieśmiało zauważyć, że przoduje lubuskie. Jakie tam są lasy i jeziora!!!! Jeszcze pamiętam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 21:52 rzuciłam okiem na www.miedzyrzecz.pl - oficjalna strona gminy, która ranking wygrała. Miło poczytać. Polecam. Podkreślają oczywiście skuteczne wykorzystywanie dotacji unijnych - pamiętam, jaki szok wywarły na mnie odremontowane ulice, cudne ścieżki rowerowe, inwestycje, które widać gołym okiem, nawet jeśli się tam nie mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:01 pisalismy o tym w innym wątku nie ma się co cieszyć kiedyś zazwyczaj byliśmy na podium, a dziś zostaje na 80 miejsce i do tego ze 120% zadłużenie dostajemy max ilość punktów czyli 10 to jest jakis skandal, a raczej brak wiedzy i krętactwo sokoła!!! Każdy kto wyjedzie nawet nie do Lubuskiegi widzi to gołym okiem! Smutne to, ale dobrze że jeszcze jesteśmy w 100:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:02 co do międzyrzecza odwiedzałem w zeszłym roku, a specjalnie zamek, podobało się:) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:08 :))) Papi, ja nie widzę jak na razie "pomysłu na Łomianki". Może to efekt nieudolnej władzy, nie wiem, nie mogę porównać, za krótko tu mieszkam, za mało wiem. Nie bardzo wiem, jaki to mógłby być pomysł, w jakim kierunku Łomianki rozwijać. Obawiam się, że chwilowo to my się rozwijamy jednak jako taka przyjazna dla ludzi, ale jednak, sypialnia Warszawy. Chciałabym się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:17 iod popatrz na nasze otoczenie Wisła i KPN, jeziorka, rezerwaty, park młociński, nie ma alternatywy? Ja ją mam bo ona jest wynikiem naszego otoczenia, a zamaist działem budowalnych o wielkości 500m, wystarczy to podnieść do średnio np.1500 i zamaist sokołowych prognoz na 50 tyć mieszkańców, zmieści się tu "tylko" 30tyś. Jako mieszkańcy mamy głos i nie mamy wyjścia. Krok pierwszy wywalenie Sokoła i chorych wizji!!!odpwodnia promoja i strategia merketingowa może podnieśc szybko w ciagu kilku lat wartośc naszych nieruchomości i pozycjonowanie Łomianek na poziomie Kosnatncina, to jest proste i wystrczy trochę zmian!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:33 ja nie wiem, ja tu depresję poporodową przezywałam, skażona jestem ;))) Serio - uważam, że staniemy się przedmieściem Warszawy. Postawiłabym za cel stworzenia przyjaznego przedmieścia zatem. Inwestowanie w infrastrukturę w mieście, stworzenia z Łomianek miejca, w którym warto mieszkać, nie tylko dlatego, że do W-wy najłatwiej stąd dojechać. Tereny zielone są, ale bez przesady - Konstancina czy Podkowy to my z Łomianek już nie zrobimy. Można by może inaczej...pomysły, pomysły...rodzą się w mojej głowie...idę dolać wina ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik11 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:35 Sokół chce nas ubrać w blokowiska. On i jego poplecznicy bredzą o jakiś osiedlach dla tysięcy ludzi, subcentrach itp. Tak jak można zrozumieć , że częśc mieszkańców chce drogi po wale, tak w Lomiankach nie ma żadnej grupy społecznej , żadnego osiedla ani wsi w interesie której byłaby budowa blokowisk. A jednak odnosimy wrażenie, że osią zarówno starego studium jak i nowego uchwalonego w pośpiechu i "nocą" były właśnie te tereny pod zabudowę wielorodzinną. Sokół powinien iść na wybory z hasłem: Kochaj dewelopera bardziej niż mieszkańca swego. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:39 jakoś tak mi się zaśpiewało teraz: "Money makes the world go around...." Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:42 o kasę trzeba walczyć, a nie marzyć, a co do przedmieścia, zrobię wszystko, abys sie pomyliła. Jest alternatywa i do co ma takiego konstncin, czego nie mają Łomianki? tu mamy przewagę konkurencyjną, w jakimś stopniu, któej nie potrafimy wykotzysac. mają odpwiednią promocję od lat i nic więcej, no moze tez lepsze władze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 23:02 wcale nie dlatego ma taki wizerunek, mogę wymienić kilka miescowosci, które mają stare domy. naprawdę, w przypadku Łomianrk łatwo jest stworzyć "historię" i podkreslic ich wyjątkowośc, aż żal mi tego, że takie "barany" jakie rządzą tego nie widzą... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 23:06 ja bym raczej tę "wyjątkowość" Łomianek kreowała w przyszłości, a przeszłość zostawiła dla miejsc typu Konstancin jednak :) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 23:11 analia jest potrzebna, a nie co sie nam wydaje. gwaratuje tobie ze mozna wiele tu zrobic tylko trzeba chciec i umiec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:32 Iod - potwerdzam, byłam niedawno w malutkim miasteczku niedaleko Zielonej Góry (5 tys. mieszkańców) - no cudne było, jak w bombonierce, kwiatki, koszone trawniki miejskie, estetyczne klombiki, czyste ulice i to co (dla mnie) najważniejsze - kosze na śmieci do segraegacji, na głownych ulicach. No naprawde byłam w szoku bo spodziewałam się raczej czegoś odmiennego (upsss) :) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:35 Mwsylwia - prezesem firmy, w której kiedyś pracowałam był rdzenny Ślązak. Jak on się ucieszył, słysząc, skąd pochodzę. Powiedział - no to o Pani działkę już się martwić nie muszę, porządek będzie. I był ;))) Odpowiedz Link Zgłoś