Dodaj do ulubionych

Łomianki na 80 miejscu

21.07.06, 21:26
www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060721/kraj/kraj_a_5.html
www.rzeczpospolita.pl/teksty/dodatek2_060720/dodatek2_a_13-1.F.jpg
Obserwuj wątek
    • iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 21:32
      chciałam nieśmiało zauważyć, że przoduje lubuskie. Jakie tam są lasy i
      jeziora!!!! Jeszcze pamiętam :)))
      • iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 21:52
        rzuciłam okiem na www.miedzyrzecz.pl - oficjalna strona gminy, która ranking
        wygrała. Miło poczytać. Polecam. Podkreślają oczywiście skuteczne
        wykorzystywanie dotacji unijnych - pamiętam, jaki szok wywarły na mnie
        odremontowane ulice, cudne ścieżki rowerowe, inwestycje, które widać gołym
        okiem, nawet jeśli się tam nie mieszka.
        • papirus22 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:01
          pisalismy o tym w innym wątku nie ma się co cieszyć kiedyś zazwyczaj byliśmy na
          podium, a dziś zostaje na 80 miejsce i do tego ze 120% zadłużenie dostajemy max
          ilość punktów czyli 10 to jest jakis skandal, a raczej brak wiedzy i krętactwo
          sokoła!!!
          Każdy kto wyjedzie nawet nie do Lubuskiegi widzi to gołym okiem!
          Smutne to, ale dobrze że jeszcze jesteśmy w 100:)
        • papirus22 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:02
          co do międzyrzecza odwiedzałem w zeszłym roku, a specjalnie zamek, podobało
          się:)
          • iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:08
            :)))
            Papi, ja nie widzę jak na razie "pomysłu na Łomianki". Może to efekt nieudolnej
            władzy, nie wiem, nie mogę porównać, za krótko tu mieszkam, za mało wiem. Nie
            bardzo wiem, jaki to mógłby być pomysł, w jakim kierunku Łomianki rozwijać.
            Obawiam się, że chwilowo to my się rozwijamy jednak jako taka przyjazna dla
            ludzi, ale jednak, sypialnia Warszawy. Chciałabym się mylić.
            • papirus22 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:17
              iod popatrz na nasze otoczenie Wisła i KPN, jeziorka, rezerwaty, park
              młociński, nie ma alternatywy? Ja ją mam bo ona jest wynikiem naszego
              otoczenia, a zamaist działem budowalnych o wielkości 500m, wystarczy to
              podnieść do średnio np.1500 i zamaist sokołowych prognoz na 50 tyć mieszkańców,
              zmieści się tu "tylko" 30tyś. Jako mieszkańcy mamy głos i nie mamy wyjścia.
              Krok pierwszy wywalenie Sokoła i chorych wizji!!!odpwodnia promoja i strategia
              merketingowa może podnieśc szybko w ciagu kilku lat wartośc naszych
              nieruchomości i pozycjonowanie Łomianek na poziomie Kosnatncina, to jest proste
              i wystrczy trochę zmian!!!
              • iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:33
                ja nie wiem, ja tu depresję poporodową przezywałam, skażona jestem ;)))
                Serio - uważam, że staniemy się przedmieściem Warszawy. Postawiłabym za cel
                stworzenia przyjaznego przedmieścia zatem. Inwestowanie w infrastrukturę w
                mieście, stworzenia z Łomianek miejca, w którym warto mieszkać, nie tylko
                dlatego, że do W-wy najłatwiej stąd dojechać. Tereny zielone są, ale bez
                przesady - Konstancina czy Podkowy to my z Łomianek już nie zrobimy. Można by
                może inaczej...pomysły, pomysły...rodzą się w mojej głowie...idę dolać wina ;)))
              • ptasznik11 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:35
                Sokół chce nas ubrać w blokowiska. On i jego poplecznicy bredzą o jakiś
                osiedlach dla tysięcy ludzi, subcentrach itp. Tak jak można zrozumieć , że
                częśc mieszkańców chce drogi po wale, tak w Lomiankach nie ma żadnej grupy
                społecznej , żadnego osiedla ani wsi w interesie której byłaby budowa blokowisk.
                A jednak odnosimy wrażenie, że osią zarówno starego studium jak i nowego
                uchwalonego w pośpiechu i "nocą" były właśnie te tereny pod zabudowę
                wielorodzinną. Sokół powinien iść na wybory z hasłem: Kochaj dewelopera
                bardziej niż mieszkańca swego.
                • iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:39
                  jakoś tak mi się zaśpiewało teraz:
                  "Money makes the world go around...."
                  • papirus22 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:42
                    o kasę trzeba walczyć, a nie marzyć, a co do przedmieścia, zrobię wszystko,
                    abys sie pomyliła. Jest alternatywa i do co ma takiego konstncin, czego nie
                    mają Łomianki? tu mamy przewagę konkurencyjną, w jakimś stopniu, któej nie
                    potrafimy wykotzysac. mają odpwiednią promocję od lat i nic więcej, no moze tez
                    lepsze władze!!!
                    • iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:43
                      stare, piękne domy ma...
                      • papirus22 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 23:02
                        wcale nie dlatego ma taki wizerunek, mogę wymienić kilka miescowosci, które
                        mają stare domy. naprawdę, w przypadku Łomianrk łatwo jest stworzyć "historię"
                        i podkreslic ich wyjątkowośc, aż żal mi tego, że takie "barany" jakie rządzą
                        tego nie widzą...
                        • iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 23:06
                          ja bym raczej tę "wyjątkowość" Łomianek kreowała w przyszłości, a przeszłość
                          zostawiła dla miejsc typu Konstancin jednak :)
                          • papirus22 Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 23:11
                            analia jest potrzebna, a nie co sie nam wydaje. gwaratuje tobie ze mozna wiele
                            tu zrobic tylko trzeba chciec i umiec!!!
                            • iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 23:14
                              chcieć i umieć - zgadzam się!
        • mwsylwia Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:32
          Iod - potwerdzam, byłam niedawno w malutkim miasteczku niedaleko Zielonej Góry
          (5 tys. mieszkańców) - no cudne było, jak w bombonierce, kwiatki, koszone
          trawniki miejskie, estetyczne klombiki, czyste ulice i to co (dla mnie)
          najważniejsze - kosze na śmieci do segraegacji, na głownych ulicach. No naprawde
          byłam w szoku bo spodziewałam się raczej czegoś odmiennego (upsss) :)
          • iod Re: Łomianki na 80 miejscu 21.07.06, 22:35
            Mwsylwia - prezesem firmy, w której kiedyś pracowałam był rdzenny Ślązak. Jak on
            się ucieszył, słysząc, skąd pochodzę. Powiedział - no to o Pani działkę już się
            martwić nie muszę, porządek będzie. I był ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka