papirus22 20.08.06, 20:26 Fundacja Ja Wisła www.jawisla.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iod Re: Dla miłośników WISŁY 20.08.06, 22:00 poza wszystkim, piękna nazwa dla fundacji - odkryłam, że jednak jestem pokoleniem wychowanym na pewnym kultowym serialu, bo jakoś od razu mi się skojarzyło ;))) romansowo mi się skojarzyło oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Dla miłośników WISŁY 20.08.06, 22:04 chyba nie piszesz o tym zakazanym w 4 rp? Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dla miłośników WISŁY 20.08.06, 22:08 łoj, zakazali, to jak będą pokolenia teraz wychowywać, mnie co roku wychowywali ...i wychowali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Dla miłośników WISŁY 20.08.06, 22:15 fundacja robi swietna robote, moze kiedys i do Łomianek zajrzą- z prelekcja, seansem:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Dla miłośników WISŁY 24.08.06, 12:04 no tak zapomniałem, czy wszyscy jak sokół uważają, że wisła to ściek, już za dwa-trzy lata warszawa przestanie rzucać odpady do wisły, i będzie jeszcz czystrza, od tego mniej więcej czasu brak kanalizacji będzie karany wysokimi grzywnami, ciekawe co na to sokołowski? Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik11 Re: Dla miłośników WISŁY 24.08.06, 12:23 W tradycji ludowej brzeg rzeki to najlepsze miejsce do wyrzucania śmieci, starych opon, gruzu. Sokół planując autostradę przy wale zachowuje się proekologicznie. Nie tylko zapobiega powodzi (z amerykańskich badań naukowych wynika, że asfalt zniechęca wodę do wylewania się z rzecznych koryt), ale również wbrew pozorom broni Wisłę przed zanieczyszczeniami. Spróbujcie wyrzucić tonę gruzu na autostradę. Odpowiedz Link Zgłoś