Dodaj do ulubionych

O linii PKS do Nowego.....

05.11.01, 17:49
Miarowo co 40 minut przez Łomianki z błyskiem w szybach przetacza się
niebieskie cielsko błękitnej strzały do Nowego Jorku - tfu, do Nowego Dworu.
Jechaliśnie tym cudem techniki - nie ? - to dlatego nie wiecie, że Orient
Express jeszcze istnieje....
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: O linii PKS do Nowego..... 12.11.01, 19:15
      I jak widzę - nikt nie jechał błękitną strzałą do Nowego Dworu przez Łomianki,
      Czosnów i super most na Wiśle. Zawsze byłem zafascynowany tym mostem i marzyłem
      aby przejść go pieszo.
      • sawa55 Re: O linii PKS do Nowego..... 12.11.01, 19:35
        Spacer??? Zajebista sprawa, ale Łomianki są troszeczkę daleko od cywilizacji...
        • sloggi Re: O linii PKS do Nowego..... 12.11.01, 19:39
          Most jest na Wiśle, z Nowego Kazunia do Nowego Dworu, ok. 14 km. na północ od
          Łomianek.
          Tam słowo cywilizacja inny ma wymiar.
          Są też ruiny spichrza projektu samego J.Gaya, ale to inna para gumowych kaloszy.
          • sawa55 Re: O linii PKS do Nowego..... 12.11.01, 20:00
            NA pielgrzymkach również słowo cywilizacja ma inne znaczenie, nocujesz w
            miejscach, gdzie jeszcze nie dotarła elektryczność... Fajnie? Ale za to
            zajebiście jest chodzić przez cały i dzień i patrzeć się w słońce... Kiedyś
            widziałem, tęczę wokół słonca... zajebisty widoczek... Widziałem też kiedyś
            łosia pod czas spaceru laskiem Bielańskim o 3 nad ranem. Był dziki. To było coś
            super, taka adrenalina... ;o)
            • sloggi Re: O linii PKS do Nowego..... 12.11.01, 20:06
              W czwartek widziałem dzika, był środek dnia i dzik sobie spokojnie łaził po
              bagnie w Lasku Bródnowskim. Szok, w oddali słychać było samochody, a on jakby
              nigdy nic.
              • sawa55 Re: O linii PKS do Nowego..... 13.11.01, 09:21
                To dziwne, ale łoś jest dziwniejszy, Ostatnio lis spacerował po parku
                Szczęśliwickim... Jak bardzo nas dziwią zwierzęta w mieście... Kiedyś wszyscy
                żyliśmy na łonie natury i nikogo nie dziwiły zwierzaczki... Ale się zmieniamy.
                • sloggi Re: O linii PKS do Nowego..... 21.11.01, 21:46
                  Na łonie, to nawet węże nie dziwią, a pekaes raczej kojarzy mi się z glistą.
    • sloggi Re: O linii PKS do Nowego..... 13.11.01, 12:13
      Może w niedzielę wreszcie pojadę na ten most.
      • sawa55 Re: O linii PKS do Nowego..... 22.11.01, 14:10
        I jak było na moście? Jak spacer niedzylny??? Miło było? "Sloggi na mości" to
        moze być nowy film... ;o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka