Dodaj do ulubionych

Forumowicze kandydatami

22.09.06, 20:24
Być może nie powinienem pytać tak otwarcie lub zapytać później lub wcale.
Ale ciekawski jestem.

Czy mógłbym się dowiedzieć kto z forumowiczów kandyduje w wyborach na
burmistrza lub radnego?

Obserwuj wątek
    • robert_58 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 20:25
      ps. nie mam na myśli danych osobowych a nicki, rzecz jasna
      • papirus22 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 20:29
        robek
        wyluzuj, czy chcesz zgodnie z zasadami Sokoła wszystkich identyfikować. To się
        nazywa inwigilacja:)
        Wydaje mi się, że warto zapytać edom, mirków, bajmotów i wszystkich brodatych,
        bo oni na pewno kandydują i na pewno tez tu piszą. A wiec pytaj swoich i ich tu
        wpisuj, ale uważam wielość nicków jaki używaja zmyla:)!!!!
        • iod Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 20:30
          ja się domyślam - fajna zabawa, polecam :)
          • papirus22 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 20:38
            hehehe, więksośc kandydatów na radnych nie wie o forum:)
            Może się ujawnią? czekam szczegónie na mietków, bajmotów, linuxów, kassusów
            itp. Tylko czy będą potrafili się przyznać, wątpię anonim to coś w czym czują
            się najlepiej- zawsze odmawiali spotkania:(
            • iod Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 20:40
              no dobra, ja się bawię w zgadywanki przy okazji prezentacji sylwetek tylko tych
              własciwych kandydatów na radnych - tych, którzy coś potrafią ;)
              • papirus22 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 20:44
                baw się i typuj chętnie się przyłącze, ciekawi mnie dlaczego Sokół nie wystawił
                jeszcze swoich orłów, czyżby nie mógł zebrać kompletu:)
                może się wstydzą, tu bym się nie zdziwił:)))
        • robert_58 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 20:36
          Papek,
          znów piszesz jak Papek ..

nie mam ochoty na polemikę z Tobą kto przewodzi w identyfikacji na forum.

Odnośnie nicków, które wymieniasz - jeżeli faktycznie zmieniają nicki i nie będą
          się chcieli przedstawić jako osoby kandydujące - trudno. Wolny wybór. Moja
          opinia o takich osobach będzie jednoznaczna.

ps. a kogo Pan Kandydat ma na myśli pisząc do mnie "pytaj swoich"? Czy może Pan
          Kandydat wywnioskował z moich postów stronniczość lub identyfikację z którąś z
          opcji?
          • papirus22 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 20:40
            rob nie kombinuj co ?
            wiesz dobrze o czym piszę, z forum jednoznacznie to wynika.
            Papirus nie musi się zmieniać bo ktoś tak chce, ja jestem zawsze taki sam-miły
            i stanowczy:)
            • robert_58 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 20:41
              :)
              coś jednak drgneło
              • papirus22 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 20:44
                co Ci drgnęło?
                • keteim Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 20:50
                  Ja nie kandyduję.
                  Ale może jeszcze się zastanowię.
                  Tymczasem odszczekuję wczorajszy post o Po
                  hau, hau, hau !!
                  Widzisz Papirusie, stać mnie na to aby odpowiednio i samokrytycznie odnieść się
                  do nieoficjalnych jak pisałem informacji.
                  A ty możesz odszczekać kilka bzdur publikowanych wcześniej ?
                  Pewnie nie mamiętasz. Ale jako Pan Kandydat powinieneś sobie przypomnieć.
                  • papirus22 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 20:53
                    Mietku naprawdę skłamałeś?

Dlaczego to zrobiłeś, po co hańbisz imię burmistrza i jego ludzi, czy nie
                    kandydujesz to ja nie wiem, może się przedstaw, a ja piszę zawsze prawdę!

Czy wszyscy widzą do czego potrafią posunąć się ludzie związni z burmistrzem-
                    wstydz się!
                    • robert_58 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 21:06
                      nieeee Papku,

nie mnie na tym zależeć a kandydatom.

Ale Ciebie, Papirusie22, pozwolisz, że przedstawię jako Kandydata.
                      • papirus22 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 21:16
                        Rob
                        nie muszisz nie dbam o rozgłos:)
                    • lomek2 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 21:20
                      Zrobiłem krótkie zestawienie. Mam na nim 91 osób, które od ostatnich wyborów
                      krążyły wokół władzy samorządowej w gminie.
                      Nawet gdybym zupełnie niczego nie podejrzewał to z sortowania jasno wynika, że
                      wiekszośc stanowisk radnych okupują ludzie związani z burmistrzem, z jednego
                      komitetu wyborczego "Łomianki Razem". Dokładnie 8 osób w tym przewodniczący.
                      Pozostali to: 1 z PO, 1 z PIS i 5 z innych komitetów bez namaszczenia partyjnego
                      (wówczas).
                      Prosty wniosek - burmistrz może wszystko.
                      Średnia wieku lokalnego LPR-owca to 37.6 lat, PiSowca 38.1 lat, POwca 46.3 lat a
                      pogrobowca PZPR (SLD-UP) 56 lat
                      • robert_58 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 21:51
                        ooo, zacięcie statystyczne - średnia wieku
                        • lomek2 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 22:34
                          Od czegoś i kogoś trzeba zacząć.
                          Dodam kandydatów przyszłej kadencji. Zrobię zestawiene alfabetyczne, według
                          partii, według osób które (lub ich rodziny) w czasie trwania ostatniej kadencji
                          zyskały w sposób niezupełnie zrozumiały posady w "ratuszu", ICDS, itp
                          (nepotyzm). Dołoży się krótki opis umiejętnosci zasług i wpadek, i każdy, nawet
                          najświeższy mieszkaniec gminy, będzie miał obraz byłej oraz przyszłej władzy.
                          :))) Wystarczy rozreklamowac stronę.
                          • randolff Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 22:44
                            Wszystko fajnie, tylko wyszedłeś z błednego założenia, że ludzie przy wyborach
                            kierują się logiką, faktami, merytoryką i tym podobnymi głupotami. Gdyby tak
                            było to nie rządził by nami PIS+LPR+ Samoobrona.
                            Doceniam twoją robotę ale szczerze mówiąc nie wierzę, że przyniesie ona
                            wymierne korzyści.
                            • iod Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 22:45
                              :) a mi się podoba!
                            • lomek2 Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 22:48
                              Skąd to przypuszczenie? Są tacy którzy się kierują. 70% Polaków to analfabeci
                              funkcjonalni i z pewnością do nich nie dotrze nic poza kiełbasą wyborczą. I mam
                              tego świadomość.
                              • randolff Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 22:54
                                Ja nie mówię, że mi się nie podoba. Ale jak sam piszesz 70% itd... Ale z
                                drugiej strony, kto ma zacząć obrabiac ten ugór? Jak się sami ludzie nie wezmą
                                za sąsiadów, znajomych, ciocie i babcie to dalej kiełbasa będzie narzędziem
                                wyborczym. Dlatego też inicjatywę popieram.
                                • pencroff Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 23:05
                                  Lomek2 napisał: od czegoś trzeba zacząć...

Podoba mi się Twój zamiar. Byłoby niezłe źródło danych, dające możliwość
                                  porównywania składanych (wtedy i teraz) deklaracji. Działaj!
                                  • randolff Re: Forumowicze kandydatami 22.09.06, 23:17
                                    Słuszna koncepcja. Lomek, wprowadź na stronę obietnice wyborcze. Będzie gdzie
                                    sprawdzić czy władzuchna się wywiązuje. Za 4 lata spojrzymy na stronę i od razu
                                    będzie wiadomo czy mozna im zaufac czy kopa w d...
                  • kmsanczia Re: Forumowicze kandydatami 23.09.06, 00:47
                    Papirus ma to do siebie, że pisze często o rzeczach pozornie abstrakcyjnych,
                    które niestety potem w większym lub mniejszym stopniu okazują się prawdą. Miejmy
                    nadzieję, że przynajmniej powódź się nie sprawdzi. ;)
    • esscort Re: Forumowicze kandydatami 23.09.06, 01:06
      Ja - jak wiadomo - na burmistrza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka