Dodaj do ulubionych

FAGASIO FRUSTRATEK

12.10.06, 19:06
Istnieje na tym forum osoba wyróżniająca się negatywnie. Być może ma kłopoty
osobiste, a może wchodzi w kolejne stadium „dojrzewania”, a może coś jeszcze.
Nie wiem. Jak 10 letnie dziecko przyssał się do dwóch ników na forum i usiłuje
usprawiedliwić nimi swoje poczynania. Przedstawia przy tym iście krotochwilne
argumenty. I może bym nie poruszał tej sprawy gdyby nie fakt, że jest to
jaskrawy przejaw braku tolerancji. A jego żałosną rymowankę można
sparafrazować na przykład w ten sposób:
Panie Fragsiu niech Pan się nie boi,
Zero ników murem za panem stoi.
Cóż typowy frustrat. Argumentów realnych zero, czyli nul. Walczy bezskutecznie
od wielu miesięcy na forum o swoją pozycję. Aspołeczny, chamski, prymityw,
szczypiący po łydkach, choć czasami przebija się u niego nutka serwilizmu a
zwłaszcza lizusostwa. Próbuje dołować tych, którzy coś reprezentują. Tych,
którzy stwarzają miedzy sobą więzy społeczne, wzajemnie się rozumieją i
wspomagają. Którzy usiłują coś zrobić dla tej społeczności. Nawet, jeżeli się
nie zgadamy z ich opcjami.
Na pewno z kilka sekund znajdę się na jego liście. Nastąpi zmiana jakościowa.
Będzie teraz trzech w jego postach. Ciekawy jestem czy kurzy móżdżek FAGASIA
FRUSTRATA potrafi wymyślić coś oryginalnego. Czy stać go na to? Czy może
potrafi zareagować w sposób racjonalny na krytykę?
Acha wymyśliłem jeszcze jedną bzdurśpiewkę:
Tłum frustratów murem za Panem stoi.
Dalszych nie będę wymyślał, niech myśli frustrat. No, co niech pogłówkuje może
jeszcze potrafi.
Obserwuj wątek
    • glupik1 Re: FAGASIO FRUSTRATEK 12.10.06, 19:29
      Och, to już nie tylko frustratki wiersze pisują?
      • ptasznik11 Re: FAGASIO FRUSTRATEK 12.10.06, 19:40
        Tak poważnie rzecz biorąc to żal faceta. Ile musi go kosztować to jego
        pis.owanie, choć nikt z otoczenia nie pisuje. Może w domu i przed kolegami
        piszącymi nie pisuje ?
        • krzysiom1 Re: FAGASIO FRUSTRATEK 12.10.06, 20:43
          Przestańcie!
          Frags to w sumie przyzwoite chłopisko.
          Też nie rozumiem dlaczego bez przerwy wali sobie samobóje, trochę jak
          zasmarkany szczeniak który na złość wszystkim robi sobie kuku.
          • iod Re: FAGASIO FRUSTRATEK 12.10.06, 20:58
            ja uważam, że dość często Go prowokujecie. Niezależnie od...to co powyżej
            uważam za wysoce niesmaczne.
            Ja Krzysiom uciekam stąd. Czytac pewnie będę, ale nie chcę być na tym forum
            aktywnie obecna. Wolę babskie plotki...
    • frags Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:18
      observvvator. Cały dzień nad tym myślałeś???? Piękne, bo długie i głębokie.
      Hahahahahahahahahahahahahaha. Mój Bożuniu, essc, czy Ty widzisz jak Zmiennie
      Potrzebnych trzepie?
      • krzysiom1 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:21
        Frags jest niereformowalny..
        Była taka jedna dziennikarka która potrafiła powiedzieć:
        Przepraszam. Bardzo mi przykro. Spie..laj.
        Tylko do takiego czegoś trzeba mieć jaja.
        • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:44
          A za co niby ja mam przepraszać, krzysiom, dlaczego ma mi niby być przykro?

- Może dlatego, że papirus22 myli przymiotniki "wyrafinowany" z "wyrachowany"?
          - j46, poza różnymi kalamburami intelektualnymi, ma "muzg"?
          - observvator, suren5 i inne nagłe komety-efemerydy wpadają, rzucają się na mnie
          i znikają?
          - Chcę głosować na Sokołowskiego i nie wstydzę się o tym pisać na publicznym forum?
          - Nie lubię papirusa22 i j46 bo są niepotrzebnie agresywni i zapalczywi?
          - Jak sam przyznałeś podczas przygotowywania Sylwestra Pszczółkowski nie ma
          charyzmy, co moim zdaniem powoduje, że nie nadaje się na Burmistrza Zmian?

Nie rozumiem Twojego postu?

Napisałeś:

Przepraszam. Bardzo mi przykro. Spie..laj.

to niby w tak niegrzeczny sposób miałem potraktować observvatora??? Za co? Pisze
          na forum, ma prawo do wyrażania swoich opinii, jak i ja. A że atakuje mnie
          chociaż nie pamiętam, żebym o nim coś pisał - jego sprawa. Poza tym hmmm, czy
          observvator to nie pewien znany mi coraz lepiej Hubert?
          • papirus22 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:52
            ale Toba topneło:)))
            nie mylę celowo napisałem wyrafinowany i użyję to słowo wiele razy, jeżeli
            uznam za konieczne. Nie rozumiesz nie czytaj!
            a ja Ciebie lubię szczególnie po sylwestrze:)
            • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:54
              Masz zatem wyrafinowany gust papirusie22. Ja mam o Tobie wyrobione zdanie. Nie
              sądzę, aby coś miało je zmienić.
              • papirus22 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:58
                Frags
                Ty chyba masz mi za złe tego sylwestra, pewnie długo chorowałeś. No nie każdy
                umie pić alkohol. Ja rano wstałem rześki, a Ty pewnie biedaku chorowałeś...
                • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:04
                  Ja Ci nie mam za złe Sylwestra, ja mam Ci za złe twój styl, agresję, nienawiść
                  do wszystkiego co sprzeczne z Twoim sposobem myślenia. O, takie sprawy. A
                  Sylwester? Nie, dlaczego mam Ci go mieć za złe. Starałeś się jak mogłeś.
      • papirus22 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:21
        nie trzepie, fragi żeby była jasność to znowu nie ja:)
        Nie używaj słowa Bożego na daremnie!
        • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:45
          Papirusie22, trzepie. Uważasz, że Potrzeba Zmian to tylko Ty? No, poza Tobą jest
          jeszcze kilka osób w grupie Zmiennie Potrzebnych. Nie za wiele, ale na grill
          party starczy. Nie za duże oczywiście...
          • papirus22 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:48
            się denerwujesz niepotrzebnie. Złość piękności szkodzi, spokojnie
            • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:51
              Ja się w ogóle nie denerwuję. Od rana, dzięki twojemu wyrafinowaniu mam świetny
              humor. Opowiadam na prawo i lewo, jakich mamy kandydatów rozwiniętych językowo.
              Kiedyś oburzyłeś się na pewną żartem napisaną nazwę. W słowie Łomianki zmieniłem
              jedną literkę i wyszło coś dla jednych zabawnego, dla innych wręcz wstrętnego.
              Pamiętasz to słowo? Literka "s".
              • papirus22 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:53
                pewnie że pamiętam:)

zapewne chodzi o SUREN, jest poniżej:)))
                • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:59
                  Musisz Drogi Kandydacie nauczyć się nie tylko słuchać - czego jak tu pokazujesz
                  wcale nie umiesz, ale także czytać. Składanie literek to ważna umiejętność na
                  gminnym stołku. Napisałem, że chodzi o literkę w słowie "Łomianki". Literkę "S".
                  Nie wiem, skąd pomysł surena. Czytaj uważniej, weź kilka oddechów, uspokój nerwy
                  i potem pisz. Jka jesteś spokojny tez pięknie piszesz. Pracuj nad czytaniem i
                  słuchaniem.
                  • papirus22 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:04
                    no ale jest jedno fajne:)

Panie Fragsiu
                    Pan się nie boi
                    ZERO nicków za Panem stoi
                    • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:06
                      Dobre. Z papkiem wprawdzie jest bliżej rytmu, ale też może być. Na szczęście to
                      nie ja kandyduję. Mam nadzieję papirusie22, że poza Twoją Rodziną ktoś jeszcze
                      na Ciebie zagłosuje i ten tuzin się uzbiera przynajmniej?
                      • papirus22 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:11
                        Frags odchrzań sie od mojej rodziny, bo zaczne pisać o Twojej, tego chcesz!
                        Co do tuzina, to na tyle liczę, lepszy tuziun niż ZERO:)))
                        • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:14
                          papirus22 napisał:

> Frags odchrzań sie od mojej rodziny, bo zaczne pisać o Twojej, tego chcesz!
                          > Co do tuzina, to na tyle liczę, lepszy tuziun niż ZERO:)))

Papirusie22, nie denerwuj się, jeśli Cię uraziłem, to przepraszam. Chodziło mi
                          tylko o to, czy będziesz miał powyżej 12 głosów. Obawiam się, ze reagując w taki
                          sposób mogą być kłopoty. nie napisałem nic obraźliwego o twoich Bliskich,
                          których nie znam, ale szanuję i nie mam powodu obrażać. Jeszcze raz Cię
                          przepraszam, jesli źle mnie zrozumiałeś i uznałeś że Ich w jakiś sposób urażam.

Napisałeś lepszy tuzin niż ZERO. Nie wiem, ja nie kandyduję. Z tuzinem możesz
                          nie dostać się do Rady...
                          • papirus22 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:22
                            trudno, nie zamierzam się zmieniać na potrzeby i wymagania innych.
                            Jestem osobą którą wielu zna od lat mam swoje zalety i wady jak każdy.
                            Jaki jest koń każdy widzi:)
                            Ty się o mnie nie martw, ja nigdy nie zahaczałem o Twoją rodzinę...
                            • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:26
                              Ok, przykład z rodziną był nietrafiony. Nadal jednak obawiam się, że 12 nicków
                              może dać mniej niż tuzin głosów... Oj, będzie się działo.
                              • papirus22 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:28
                                nie ma znaczenia, demokracja nie umrze. Życie będzie toczyło sie dalej, byle
                                rada była lepsza od dzisiejszej i przede wszystkim nowy burmistrz:)
                                • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:30

papirus22 napisał:

> nie ma znaczenia, demokracja nie umrze. Życie będzie toczyło sie dalej, byle
                                  > rada była lepsza od dzisiejszej i przede wszystkim nowy burmistrz:)

Demokracja, czyli jak ktoś o coś pyta, to znaczy że jest od Sokołowskiego, tak?
                                  • robert_58 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:34
                                    co za bagno
                                    • krzysiom1 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:38
                                      Robek!
                                      Witaj!
                                      Nie poczułeś się jak w domu?
                                      • robert_58 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:39
                                        nie
                                      • robert_58 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:42
                                        mam nadzieję, że źle interpretuję Krzysiom - uważasz mój dom za bagno?
                                        • krzysiom1 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:51
                                          Jaki dom?
                                          Jakie bagno?
                                          Twoje nierozumienie prostych zdań i podstawowych spraw jest w Łomiankach
                                          legendarne.
                                          Tym razem chyba przesadzasz?
                                  • papirus22 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:35
                                    a co nie będziesz głosował na Sokoła, a Robek nie jest uzależniony od
                                    dystrybucji GŁ, czyli co mylę się.
                                    Kowalik nie chce się spotkać, jak wielu popredników, a więc co?
                                    Jest czy nie?
                                    Pewnie nie wszyscy, ale jednak znam reżim od lat i wiem jakimi metodami działa,
                                    zapewniam Ciebie jeszcze przyjdzie czas i zmienisz zdanie. Długa przed Tobą
                                    droga...
                                    • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:37
                                      Papirusie22, delikatnie mówiąc jesteś męczący. Życzę dobrej nocy. I dystansu do
                                      siebie. Przyda się w kampanii. Już widzę w wyobraźni te tłumy na wiecach...
            • krzysiom1 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 21:57
              Frgasik nie jest przyzwoitym chłopem!
              Sorry!
              Naprawdę nie wiem po co mu chodzi.
              Jakby nie patrzeć straszny frustrat z niego wyłazi....
              Szkoda na niego naszego czasu.
              • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:00
                O, krzysiom, jak Ty łatwo zmieniasz zdanie... Jeszcze troszkę i zagłosujesz na
                Sokołowskiego.
                • krzysiom1 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:05
                  Spoko!
                  Tobie naprawdę się dziwię i nie potrafię pojąć motywacji!
                  Przecież są jakieś granice w robieniu z siebie błazna w imię grania na nosie
                  całemu otoczeniu.
                  • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:07
                    Co masz krzysiom na myśli?
                    • krzysiom1 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:11
                      O Twoją postawę na forum.
                      Naprawdę nie odbieram tego szczerze.
                      Wiesz że ja prosty chłop jestem?
                      • observvvator Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:14
                        I okazuje ze prawdę napisałem. W dodatku fragsio okazuje sie niereformowalny, o
                        rozwoju umysłowym nie bede pisał, sam pokazał swój obraz. Beznadzieja. Abnegacja
                        totalna.

• frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:15
                          Ooo, jesteś, jak miło. Observvator, czy Agiitator. A może Aggresor?
                      • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:17
                        Krzysiom, znamy się i wiemy, że napisaliśmy o sobie wiele - nie zawsze tego co o
                        sobie myslimy. Różnimy się w sprawie politycznej sympatii. Ty podejmujesz ryzyko
                        - uważasz, że Zmiennie Potrzebni mimo swoich postaw pełnych nienawiści, agresji
                        i pieniactwa będą w stanie porzucić te cechy i wykorzystać niewątpliwą wiedzę w
                        celu wspólnej korzyści mieszkańców. Ja takiego ryzyka nie podejmuję, uważam, że
                        stanie się zupełnie inaczej. Będzie jeszcze gorzej, niż jest.
                        • krzysiom1 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:21
                          To jest Twoja opinia..
                          Niestety nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością..
                          • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:23
                            Moja, oczywiście. Mam do niej prawo i mogę ją wyrażać na publicznym forum. A
                            przyznasz, że ataki osób spoza powiedzmy toru dysputy, kierowane pod moim
                            adresem potwierdzają słuszność mojego zdania. Jeśli są tacy ludzie, którzy piszą
                            jak observvator, którzy rzucają się na zadających pytania jak papirus22, to
                            twierdzę, że popieranej przez nich Potrzeby Zmian nie ma.
                            • krzysiom1 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:30
                              Nie!!!!
                              Papi jaki jest każdy widzi.... i proszę uwierz, da się lubić!
                              Na opinie forumowiczów na Twój temat sam sobie zasłuzyłes.
                              Więc się nie dziw....
                              Bardzo mnie drażni czepianie się słówek..
                              Pokaż choć jedną osobę na forum która nie zrobiła kiedykolwiek błędu?
                              • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:34
                                krzysiom1 napisał:

> Bardzo mnie drażni czepianie się słówek..
                                > Pokaż choć jedną osobę na forum która nie zrobiła kiedykolwiek błędu?

Proszę bardzo: Drabbu. Drabbu nie zrobił nigdy błędu. Torus o ile czytam, a
                                czytam też nie zrobił. Iod, mwsylwia, kmsanczia, randolff - też nie.

Nie wdaję się w akademickie spory o sympatii i antypatii do papirusa22. Dla mnie
                                jego obecność w Potrzebie Zmian oznacza, że kandydaci tej listy mojego głosu nie
                                dostaną i tyle. Krzysiom, przecież już tyle razy o tym pisałem. Oczywiście,
                                ważne jest przygotowanie, wiedza fachowa itp. Ale ja sądzę, że oni po wygraniu
                                wyborów - co się zapewne nie stanie - nie zaczną działać i sprawne zarządzać.
                                Zaczną polowania na czarownice, kłótnie, awantury itp.
                                • krzysiom1 Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:41
                                  frags napisał:

>> Proszę bardzo: Drabbu. Drabbu nie zrobił nigdy błędu.
                                  Przykład drabbu jest zły..
                                  On jest po za ocenami.
                                  www.lomianki.abc.pl/
                                  www.lecsokole.pl/
                                  • drabbu Re: POTRZEBNYCH naprawdę wcale nie trzepie... 12.10.06, 22:50
                                    krzysiom1 napisał:
                                    > On jest po za oceanami.

Nie, niestety, jeszcze tu siedzi i usiłuje się skoncentrować na swoich
                                    zaległościach.
                                    Ale bardzo mi miło być w tak zacnym (i bezbłędnym) gronie, jak Iod,
                                    MWSylwia, KMSanczia i Randolff. Z wszelką pewnością grono to jest znacznie
                                    większe.

• observvvator Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:21
                          Jak na razie na tym forum Ty wykazujesz największy stopień pieniactwa, agresji i
                          sobkowstwa. A w dodatku poprostu sie powtarzasz. Czyżby nie było Cię stać na nic
                          konstruktywnego.
                          • frags Re: Ale Potrzebnych trzepie... 12.10.06, 22:28
                            "sobkowstwo" to odmiana "ziomkostwa", tak observvator?
                            • drabbu Re: POTRZEBNYCH wcale nie trzepie... 12.10.06, 22:36
                              i bardzo uprzejmie proszę - dajmy już spokój czemuś co donikąd nie prowadzi.
                              • frags Re: POTRZEBNYCH wcale nie trzepie... 12.10.06, 22:37
                                O, właśnie zacząłem dawać spokój - skończylem post do papirusa22 o tym, że życze
                                dobrej nocy.
                                • observvvator Re: FAGASIO FRUSTRATEK 13.10.06, 19:29
                                  Czy nie uważacie Państwo ze Fargs kturemu brakuje merytorycznej wiedzy nadrabia
                                  agresją i uszczypliwością? Ponadto, jaki jest pracowity, ile razy dziennie pisze
                                  posty. To trzeba uszanować. Jednak, że gnębienie osamotnionych i sfrustrowanych
                                  ludzi o niewielkim jak Kubuś Puchatek rozumku nie jest moim celem. W końcu Kubuś
                                  od lat bawi nasze dzieci, które karcimy, gdy dokazują. Co zrobić w takiej
                                  sytuacji z dorosłym, nie wiem? Ale i tak szykuje nam się nadal przednia zabawa
                                  podczas czytania jego postów, bo jak wiemy dzieci nigdy nie wiedzą, kiedy
                                  przestać. Również chwile refleksji mad miernotą i podłością tego świata.
                                  Proponuję zamknięcie wątku o sfrustrowanym Fransie. Wypadł nadspodziewanie obfity.

PS. Błędy robię celowo niech się cieszy, że ma ostanie słowo. On to po prostu
                                  ówielbia.
                                  A cha by miał się jeszcze nad kimś wyżywać to oświadczam, iż ja też kandyduje do
                                  rady. A co niech ma, kogo kopać i kim pomiatać. Należy się chłopcu. W dodatku
                                  nie będę na niego reagować, bo jak same Państwo widzicie, ze jest on waty mniej
                                  niż ZERO.
                                  • frags Re: FAGASIO FRUSTRATEK 13.10.06, 20:25
                                    Observvator, Ciebie naprawdę nerwowo trzepie. Jesteś sympatykiem Potrzeby Zmian?
                                    Ich baaardzo trzepie. No, cóż, rozumiem Was. Kampania wyborcza, wynik więcej niż
                                    niepewny. Ale - pocieszcie się. Po 12 i 26 listopada zawsze zostanie Wam forum
                                    Łomianki. W kilka osób raźniej...

Ale licz observvator, kóry to już mój post dzisiaj? Jak to znosisz? Robię
                                    przerwy w pisaniu, żebyście mogli spokojnie zewrzeć szyki, zebrać myśli, ustawić
                                    falangę. Wiem, że w trójkę-czwórkę to niełatwe. Możecie, pracując w słusznym
                                    trudzie Potrzebnych Zmian nucić: "Mało nas, mało nas do pieczenia chleba...".
                                    Może ktoś usłyszy i się dołączy z litości?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka